FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 16:12

leorey je napisao/la:S punim pravom. Kiki ce i s 40 pogadjati zatvorenih ociju ono sto promase Bale, Benzema i ostali igraci od 100M eura.
Slažem se....taman će i Mesi imati 40 kad doživi da Busquets i Inijesta ponovo naprave kakvu ozbiljnu akciju i asistenciju.....neću biti nerealan pa da kažem i da eventualno i neki gol do tada postignu, jer to je skoro pa nemoguće :lol:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 sep 2017, 16:29

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:S punim pravom. Kiki ce i s 40 pogadjati zatvorenih ociju ono sto promase Bale, Benzema i ostali igraci od 100M eura.
Slažem se....taman će i Mesi imati 40 kad doživi da Busquets i Inijesta ponovo naprave kakvu ozbiljnu akciju i asistenciju.....neću biti nerealan pa da kažem i da eventualno i neki gol do tada postignu, jer to je skoro pa nemoguće :lol:
Pa Miki najbolje objasnio...Messi je po golovima s Kikijem cak i sad tu...cesto i bolji od njega iako igra veznjaka. Sad zamisli da igra blize golu, da igra poziciju kao 2012 godine kad je zabio 91 gol.

Ko je nama kriv sto nemamo sredinu. Messi da igra u Rejalu, vjerujem da ne bi izgubili utakmicu dvije godine.

Za ovu sredinu i jeste kriva losa uprava i skauting, nista drugo. Kad ti pobjegnu dragulji kao sto su Isco, Asensio, Modric (inace veliki navijaci Barcelone) i odu u najveceg rivala, onda je to poraz uprave i nikog drugog.
27.10.2020

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 04 sep 2017, 16:54

Prvo skoci pa reci hop! Medijima samo naivni vjeruju. Sta bilo ko od nas zna sta pricaju Ronaldo, Zidane i Perez. Cuj Ronaldo postavio ultimatum. Pa prica je bila 10 puta do sada da Ronaldo ide iz Reala, pa evo i sad uzima titule. Vidjeli smo izjavu Coutihnja sa predstavljanja na Camp Nou kad je rekao: "Vidite da su mediji uvijek u pravu, obecali su vam da cu doci u Barcu, i naravno da sam dosao!"
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 sep 2017, 17:27

Jedva cekam Đembu vidjet sljedecu tekmu :opaopa: Moze u najmanju ruku isporuciti isto golova kao Neymar prosle sezone. Ne sumnjam da ce to i uraditi uz Messija.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 17:38

emir987 je napisao/la:Prvo skoci pa reci hop! Medijima samo naivni vjeruju. Sta bilo ko od nas zna sta pricaju Ronaldo, Zidane i Perez. Cuj Ronaldo postavio ultimatum. Pa prica je bila 10 puta do sada da Ronaldo ide iz Reala, pa evo i sad uzima titule. Vidjeli smo izjavu Coutihnja sa predstavljanja na Camp Nou kad je rekao: "Vidite da su mediji uvijek u pravu, obecali su vam da cu doci u Barcu, i naravno da sam dosao!"
Plašim se da nisi razumeo....nije tu važan ni Ronaldo ni novine ni novinari ni ko im ni da li im veruje ili ne. U Subotu se dogodila utakmica (Španija vs Italija) posle koje stvari ne mogu ostati iste kao pre....Italijani su bili pregaženi, i to italijani koji 11 godina nisu izgubili utakmicu u kvalifikacijama a glavni akteri toga bili su "madridisti" Isko, Asensio pa i Morata....."problem" je u tome da poslednji uopšte više nije u Madridu a ova dvojca nisu standardni prvotimci Reala...

Real je pro-državni klub, simbol i perjanica Španije....naravno da kad mrska i separatistička Barcelona dominira Španci vole i strance ako je to neophodno za pariranje "mrskom neprijatelju". Naravno daleko od toga da navijači Madrida više ne vole Ronalda, Benzemu ili Bejla, nije to poenta.

Poenta je da je iduće godine SP u Rusiji a postoji realna mogućnost da igrači koji briljiraju u reprezentaciji i s pravom se nameću kao novi nosioci igre Španije na Mondijalu sede na klupi i dobijaju tek na parče šansu....naravno da će na Florentina onda biti pritisaka i od saveza i kojekoga još jer španci su velike patriote i da više vole spremati svoje nego strane reprezentativce. Elem da ne dužim, na tome sam bazirao moje pisanje od sinoć.....ovo novinsko mi je samo potvrda (tačna ili ne, nebitno je) da će se real naći da kažemo u problemu oko sastava....

Uostalom ako si simpatizer Reala ajde ti sad (pod pretpostavkom da su svi zdravi i dostupni) napravi formacijski tim Reala da vidim gde ćeš ubaciti nove španske perjanice i miljenike nacije i ko će (i da li će) platiti ceh i otpasti?

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 17:44

leorey je napisao/la:Jedva cekam Đembu vidjet sljedecu tekmu :opaopa: Moze u najmanju ruku isporuciti isto golova kao Neymar prosle sezone. Ne sumnjam da ce to i uraditi uz Messija.
Ja ga najpre želim samo videti u sastavu....i videti ima li tu "štofa" ili ne.....bitnije mi je videti da li ume proći i napraviti višak po strani, pravovremeno dodati i ima li dobar pregled igre.....koliko će golova isporučiti ili isporučivati manje je bitno za ovaj sastav Barse, ali svakako ga konačno želim videti na delu...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 sep 2017, 17:48

parangal je napisao/la:
emir987 je napisao/la:Prvo skoci pa reci hop! Medijima samo naivni vjeruju. Sta bilo ko od nas zna sta pricaju Ronaldo, Zidane i Perez. Cuj Ronaldo postavio ultimatum. Pa prica je bila 10 puta do sada da Ronaldo ide iz Reala, pa evo i sad uzima titule. Vidjeli smo izjavu Coutihnja sa predstavljanja na Camp Nou kad je rekao: "Vidite da su mediji uvijek u pravu, obecali su vam da cu doci u Barcu, i naravno da sam dosao!"
Plašim se da nisi razumeo....nije tu važan ni Ronaldo ni novine ni novinari ni ko im ni da li im veruje ili ne. U Subotu se dogodila utakmica (Španija vs Italija) posle koje stvari ne mogu ostati iste kao pre....Italijani su bili pregaženi, i to italijani koji 11 godina nisu izgubili utakmicu u kvalifikacijama a glavni akteri toga bili su "madridisti" Isko, Asensio pa i Morata....."problem" je u tome da poslednji uopšte više nije u Madridu a ova dvojca nisu standardni prvotimci Reala...

Real je pro-državni klub, simbol i perjanica Španije....naravno da kad mrska i separatistička Barcelona dominira Španci vole i strance ako je to neophodno za pariranje "mrskom neprijatelju". Naravno daleko od toga da navijači Madrida više ne vole Ronalda, Benzemu ili Bejla, nije to poenta.

Poenta je da je iduće godine SP u Rusiji a postoji realna mogućnost da igrači koji briljiraju u reprezentaciji i s pravom se nameću kao novi nosioci igre Španije na Mondijalu sede na klupi i dobijaju tek na parče šansu....naravno da će na Florentina onda biti pritisaka i od saveza i kojekoga još jer španci su velike patriote i da više vole spremati svoje nego strane reprezentativce. Elem da ne dužim, na tome sam bazirao moje pisanje od sinoć.....ovo novinsko mi je samo potvrda (tačna ili ne, nebitno je) da će se real naći da kažemo u problemu oko sastava....

Uostalom ako si simpatizer Reala ajde ti sad (pod pretpostavkom da su svi zdravi i dostupni) napravi formacijski tim Reala da vidim gde ćeš ubaciti nove španske perjanice i miljenike nacije i ko će (i da li će) platiti ceh i otpasti?
Isco i Asensio ce vrlo vjerovatno vec ove sezone izbaciti Balea i Benzemu iz prvog tima (s tim da je Isco vec Balea vise manje i izbacio) dok je Ronaldo apsolutno zasluzeno nedodirljiv, bar jos godinu-dvije. Ronaldu na 9ki nije ni do koljena nijedan klasicni napadac na svijetu, a ovo kako Ronaldo izgleda na pocetku ove sezoe je puno blize onom Ronaldu od 27 godina nego onom koji se mucio dobar dio prosle sezone. Smijesno je pricat da bez njega Real igra bolje, bez njega u ekipi nemas nijenog vrhunskog golgetera. Govorimo o covjeku koji je iza Messija najbolji igrac ikad, ne o nekom amateru.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 18:15

Epidaurus je napisao/la: a ovo kako Ronaldo izgleda na pocetku ove sezoe je puno blize onom Ronaldu od 27 godina nego onom koji se mucio dobar dio prosle sezone.
Ajd molim te budi konkretan (ali KONKRETAN) i reci mi gde si ti to gledao Ronalda OVE SEZONE? Ja znam da je odigrao 5 minuta (i slovima PET) protiv Barse u super-kupu.....na američkoj turneji bio nije da u prvenstvu još ne može......kako ti dodje majke ti do toga da izgleda kao dečkić?....zbog frizure? :lol: ....što reče onaj malopre daj prvo nek skoči (zaigra) pa reci HOP :mrgreen: ....elem, do daljeg završavam raspravu na tu temu jer je očito promašena i prikluplja ostrašćene...ende :wave:

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 04 sep 2017, 18:18

Za pricu o Realu ima druga tema, ali eto kad vec pitas ovdje, odgovoriti cu. Mislim da bilo koji igrac koji se nalazi u timu Reala, bilo u prvoj postavi ili na klupi, nece niti od jednog selektora reprezentacije biti nepozvan zbog male minutaze. Prosle godine su Morata i James, od svih formiranih igraca, imali manju minutazu, pa opet i jedan i drugi su redovno igrali i igraju za reprezentaciju. Bale ce po mom misljenju otici na kraju sezone i da bi mu odrzao dobru cijenu Zidane ce ga koristiti kao i ostale igrace, ali ce u vaznijim utakmicama igrati vise Isco.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 04 sep 2017, 18:21

Feldmarschall je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Sinoć Busquets i Iniesta kao u starim danima. Ali eto u Barceloni zaborave fudbala preko noći. Do čega smo došli :tokralju:
#freeIniesta. Nadam se da će uskoro riješiti Barcelonu svog problema i odraditi minimalno jednu sezonu u Juventusu. Zaslužuje igrati tamo gdje će se poštovati. Talijani su uvijek kvalitet stavljali ispred priče o godinama i broju dana do penzije.
Pa evo izjavio je baš nedavno da po prvi put u karijeri razmišlja oko potpisivanja novog ugovora.

Neki dan tokom utakmice kontra Alavesa, koji je igro klasičan bunker i gdje si imao viktoriju sa 75% posjeda, čitam kako su ljudi nezadovoljni Iniestinom kilometražom, rješenjima u igri i traže Paulinha. Treba li dalje ? Iniesta je utakmicu završio sa 6 driblinga, 2 kreirane šanse i bio je najbolje ocijenjeni igrač poslije Messija.

Ako ništa satisfakcija bi bila gledati kmečanje ovdje kao onomad za Alvesom.
Feldmarschall je napisao/la:Ne znam kojim trikovima se ta druga stožina ugura u XI najjače reprezentacije na svijetu. Zar nema neki Thiago, Ceballos ili neki treći brži, bolji i jači ponajbolji veznjak na svijetu da ne mrlja.
Kažu da se pobjednička ekipa ne mijenja. Valjda iz tog razloga slika

Još jedan koji je prije par mjeseci obrisao patos sa omalenim Francuzom kojeg se vjerovatno smatra za spasioca veznog reda FC Barcelone.
Feldmarschall je napisao/la:Fino je bilo vidjeti kako se Koke i Asensio obraćaju sa pogledom koji govori "Vi" i traže vodiča u igri Andresa i Sergija. Podsjeti me na onu Villinu priču kako je gledao i kopirao Pedra u igri kad je imao nedoumice.
Feldmarschall je napisao/la:Lako je sa šestoricom veznjaka, no već danas valja kante u ruke i na izvor. Neće se voda sama donijeti niti napadači napojiti. Evo i Messiju su počeli samar nabacivati.
Mourinho si već za rođendan ima priliku ispuniti najveću životnu želju i dovesti Messija potpuno besplatno.

Cruyff je na vrijeme otišao.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 18:22

emir987 je napisao/la:Za pricu o Realu ima druga tema, ali eto kad vec pitas ovdje, odgovoriti cu. Mislim da bilo koji igrac koji se nalazi u timu Reala, bilo u prvoj postavi ili na klupi, nece niti od jednog selektora reprezentacije biti nepozvan zbog male minutaze. Prosle godine su Morata i James, od svih formiranih igraca, imali manju minutazu, pa opet i jedan i drugi su redovno igrali i igraju za reprezentaciju. Bale ce po mom misljenju otici na kraju sezone i da bi mu odrzao dobru cijenu Zidane ce ga koristiti kao i ostale igrace, ali ce u vaznijim utakmicama igrati vise Isco.
E ovo je već u okviru onoga o čemu sam pisao ali neću se nastavljati jer će ponovo uskakati "padobranci" sa nekim nebulozama.....u pravu si ovo je za temu Madrida i neka bude stavljena tačka na nju. Pozdrav tebi :thumbup:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 04 sep 2017, 18:26

parangal je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la: a ovo kako Ronaldo izgleda na pocetku ove sezoe je puno blize onom Ronaldu od 27 godina nego onom koji se mucio dobar dio prosle sezone.
Ajd molim te budi konkretan (ali KONKRETAN) i reci mi gde si ti to gledao Ronalda OVE SEZONE? Ja znam da je odigrao 5 minuta (i slovima PET) protiv Barse u super-kupu.....na američkoj turneji bio nije da u prvenstvu još ne može......kako ti dodje majke ti do toga da izgleda kao dečkić?....zbog frizure? :lol: ....što reče onaj malopre daj prvo nek skoči (zaigra) pa reci HOP :mrgreen: ....elem, do daljeg završavam raspravu na tu temu jer je očito promašena i prikluplja ostrašćene...ende :wave:
Kad istekne ova suspenzija vidjet ces o cemu pricam. Uostalom, sama pomisao da je Ronaldo svojevrsni teret Realu i da je igra Reala tecnija bez njega je urnebesna, pogotovo dok u napadu igraju francuska i velska oj.ebina. Nikakvo priklanjanje novim talasima il sta vec, covjek je uz Isca i Lukicu najbolji igrac ekipe i o njegovoj produkciji u napadu je ovisnija nego ikad zbog ove dvije, ranije navedene, oj.ebine.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 18:27

Sledeće godine Inijesta u Juventusu? Budite ozbiljni.....kome će trebati 35-ogodišnji ćelavi sedobradi prdonja koliko će tada imati? Plus sa vinskim stomačićem :lol: .....pred njime su samo dva puta....put svile ili put biznisa, ostalo je presmešno ;)

PS. Očigledno je da želi otići u Rusiju 2018-e i završiti karijeru.......kad kažem završiti mislim na ozbiljnu evropsku, ne računam Kinu, MLS i slične..

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 04 sep 2017, 19:04

@Rajaz druze
daleko od toga da mu je kilometraza problem, fini su i driblinzi i kreirane sanse, problem je kad se otvori tekma i bude trebalo trcati i pokrivati kontre i iste otvarati, on to nece moci pratiti, kao i prosle sezone, pa i pretprosle..
Nazalost Barca mu ne moze ponuditi 5 vrhunskih veznjaka pokraj njega kao sto mu je Spanjolska ponudila pa je izgledao nedodirljivo jer nije bio bitan kotacic defanzivno, a u Barci je druga prica, a ziv bio pa ces opet gledati to, al naravno, opet ce Rakitic i trener biti krivi.

I naravno, sve to ako o stane zdrav, pa da zapocne vise od 15 utakmica u sezoni

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 04 sep 2017, 19:24

Nije on kriv što je na zalasku karijere i spreman za ne više od sat vremena ozbiljnog fudbala i dalje najbolji Barcelonin veznjak. Nije on kriv što na klupi nema igrača koji će ući umjesto njega, a de se ne osjeti pad u igri. Ili koji je kvalitetniji od njega da ga posjede na klupu. Nije kriv što nema trenera koji će mu olakšati posao i zahvaljujući kojem će igrati rame uz rame sa deceniju mlađim igračima. Nije on kriv što Barca ide kontra svega onoga što ju je učinilo velikom i brani se sa 10 igrača iza lopte. Nje on kriv što Barca više ne kontroliše utakmice, nego je pusti da se otvori pa se ganja od gola do gola s protivnikom. Tužno je da oni koji se nazivaju navijačima Barcelone to ne vide.

Taj isti Iniesta vrti nebeskog Verrattija oko noge sat vremena. Taj isti Iniesta i sa 35 na leđima predvodi presing Španije i ganja Bonuccija i Buffona. Taj isti Iniesta dobije zaslužen aplauz prepunog Bernabeua kad izlazi iz igre. Ne jer im je drag, nego jer je vrhunski fudbaler. Kako može u sedam dana oscilirati od očajnog do vrhunskog?

I da, Iniesta se treba povući na kraju sezone. Trebao je i ranije, na prvu kritiku kako je kugla oko noge i uzrok Barcinih problema. Otići mirno i dostojanstveno. Gospodski. Na isti način kako je i igrao fudbal. Ne biti dio ovog cirkusa kome se svijet smije. To je odluka koja traži hladnu glavu, a koja ne postoji u slučaju Iniesta-Barcelona, kao ni kod nas koji toliko volimo poeziju od fudbala koju igra.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 04 sep 2017, 19:27

Feldmarschall je napisao/la: I da, Iniesta se treba povući na kraju sezone. Trebao je i ranije, na prvu kritiku kako je kugla oko noge i uzrok Barcinih problema. Otići mirno i dostojanstveno. Gospodski. Na isti način kako je i igrao fudbal. Ne biti dio ovog cirkusa kome se svijet smije. To je odluka koja traži hladnu glavu, a koja ne postoji u slučaju Iniesta-Barcelona, kao ni kod nas koji toliko volimo poeziju od fudbala koju igra.
Ja sam bas o tome pisao na temi reprezentacije. Odradi SP ko Zizu za legacy, samo se nadam da Andres bude imao sretniji ishod. Nakon toga okaci kopacke o klin.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 04 sep 2017, 19:43

Neka ba Andresa jos malo sta ste navalili.
Jedan od rjetkih igraca sakupljaca zeljeza koji nije sakupljac zeljeza.
Ne mozes ga hejtat,igracina i majstor jedan od najboljih veznih svih vremena.

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 04 sep 2017, 19:46

Zna li neko zasto samedo nikako nije bio u sadtavu portugala zadnju utakmicu? Hoce li nam on isto biti novi gomes? 2 kola pl i on odigrao 15min samo. Koliko je igrao izgledao je sasvim ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 04 sep 2017, 19:49

Kazem ja da ste rano otpisali don andresa, samo ako valverde za razliku od enrikea bude znao malo zbiti vezni red, i osloboditi dona od trke velike i dati mu pravu ulogu, on ce pokazati svoju magiju jos jednu godinu i vidjecemo da mu coutinjo jos nije do koljena
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 19:57

bull sheet....ma gomila sranja, idolopoklonstvo, veče poezije.... :mrgreen:

@zetko, potpuno sam na tvojoj strani :thumbup: fudbal je sport za sve, profesionalni fudbal je za spremne a vrhunski fudbal je samo za odabrane...Andres je zatvorio krug odavno, legenda je FC Barcelone i što je još bitnije miljenik je na svim stadionima u Španiji i Evropi i ima se čime ponositi i ako želi znanje prenositi....tačka

Ali Inijesta danas....kao prvotimac Barcelone? tužna priča, priča koja govori o stanju u gigantu i zapuštenosti i neradu uprave kako u mladjim kategorijama tako i transfer politici....da li je Inijesta danas bolji od Xavija 2015? Ja kažem nije....i ne danas nego još prošle sezone NIJE! Zašto je još tu? Više je razloga....u klubu nema dovoljno jakog čoveka da ga pozove i da mu to u lice saopšti, na klupi još manje. Drugi je on sam, tj. to što on nije dovoljno samosvestan da vidi da igranje u klubu sa zahtevima i ambicijama kao što je FC Barcelona više nije za njega....mislim da bi i sam Xavi trebao (i mogao) da mu se javno obrati i kaže (druže, prijatelju...dosta je bilo)....pune dve sezone ja ovde čitam "vratiće se don, samo što nije".....veće su šanse da se vrati don Korleon :lol:

Ne date Inijestu, ne date Busa, ne date Rakitića a kukate da nema sredine....pa ko je ta sredina? Budimo realni, nije to neko tamo treći nego upravo oni. Ne može se menjati a ne želeti menjati personalno. Pa ako je tako, ja sam onda za vraćanje Xavija ako se već propada neka se propada kao što se i radovalo.....svi kompletno, kao jedna sjajna generacija dok god mogu na nogama stajati ;)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 3 gosta.