FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

FCBAYERN
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la FCBAYERN » 30 avg 2017, 21:41

Klare je napisao/la:
Ne znam sta imas protiv Lewandowskog, ali ne mozes mu poreci da je najbolja klasicna devetka na svijetu. I sam sam bio jedan od "pljuvaca" poljskog spica, ali priznajem da sam pogrijesio, te da je Lewa WC igrac. Mozda nekad jeste iritantan pred golom, ali s obzirom sta sve nudi ja sam prezadovoljan.

Sto se tice Renata, naravno da je rijetko ko ovdje mislio da ce podbaciti. Izgledao je kao veliko pojacanje i te usporedbe s Keitom nisu adekvatne, jer je Renato izgledao mnogo perspektivniji, a za ovoga rijetko ko i da je znao. Samo, ne bih rekao da je sve do njega. Ima tu i do trenera, za kojeg vjerujem da ni sam Sanchesa nije htio. Da je neko ko zna da radi s omladincima, imao bi sigurno bolji period u Munchenu, da li onakav kakav smo mi ocekivali, ipak mislim tesko s obzirom na sve prikazano.

Medjutim, ne dijelim misljenje za Jamesa. James je ofanzivni vezni, igrac vrhunske tehnike, s manjkom brzine i dobrim pregledom igre. James je odlican, ali nama nepotreban, te guranje njega na krilo je isto kao svojevremeno sto je Wenger npr. s Ozilom radio. Znamo kako je to zavrsilo, a nadam se da grijesim u vezi Kolumbijca.
Spamm

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 30 avg 2017, 21:57

Officialno Renato Swansea, posudba 8,5 mil Bayernu i vraca se slhedece god. U Bayern, ako ne lazu medijiii
VOLIM BAYERN

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 30 avg 2017, 22:06

Edward ne griješi, istina je :) Dobar potez za sve strane. Sanches će igrati, Clemente će izvještavati Ancelottija, ako vidi da je kalibar za Bayern preporučit će ga Carlu, ako vidi da nije Swansea ima keša da ga skupo plati. :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 30 avg 2017, 23:12

Bild kaže posudba sa opcijom od 30 mil, a Kicker kaže bez opcije...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 31 avg 2017, 10:44

Klare je napisao/la:A Poljska letva
Samo to? Ocekivao sam puno bolje :oops:

U moru sr'anja koja si napisao, ovo je mizerno.
Potrudi se, mozda te neko shvati ozbiljno. :kafa:

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 avg 2017, 15:08

Sanches se vraća, bez opcije kupovine :opaopa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 avg 2017, 15:21

Odličan potez posudba u Swansea tamo će sigurno steći iskustvo i vratiti izgubljeno samopuzdanje.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 avg 2017, 15:24

Plaćaju nam što će nam razvijati igrača. :tokralju:

Suma sumarum:

Došli:

1. Tolisso - transfer 41,5 mil
2. Sule - transfer 20 mil
3. Coman - utkup posudbe 21 mil
4. James - posudba 13 mil godišnje
5. Gnabry - transfer -> posudba 8 mil
6. Rudy - džabaluka

Ukupno: 103,5 mil.

Otišli:

1. Benatia - transfer 17 mil
2. Costa - posudba 6 mil
3. Gnabry - posudba 1 mil
4. Gaudino - transfer, gotov džaba
5. Sanches - posudba
6. Alonso, Lahm, Starke - kraj karijere

Ukupno 24 mil.

80 mil potrošili, povećali vrijednost ekipe za 40 mil i razlika u godinama ulaz/izlaz je 5.

Alosna i Lahma ne može skoro niko zamijenit pa se i ne očekuje njihov kalibar da će doći. Kimmich je puno neiskusniji i slabiji od Lahma ali nema druge nego pokušati napravit novog Lahma. Tolisso nije ta vrsta igrača ali trenutno već dosta doprinosi prisutnosti na terenu. Ovo ostalo što je otišlo su flopovi ili neizgrađeni a i došli su slični. Jamesova forma je zastala tamo negdje u 2015-toj, Sule je još mlad a Rudy je igrač rotacije. Ukoliko Karlo podigne Jamesa i afirmiše Sulea biće to dobar posao.

Slabo smo radili na krilima i bekapu za Lewu.

Moja ocjena je 6/10. Može i gore ali moglo je i bolje.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 avg 2017, 17:08

Po mom mišljenju jako loše odrađen prelazni rok. Bilo bi dobro da se tih 80 miliona utrošilo tamo gdje je trebalo a ne tamo gdje ne treba. Tolisso je dobar ali nije Alonso i Rudy je bliži stilu igre Alonsa od njega. Ako misle mijenjati formaciju, mogli su komotno Javija u vezu i mirna Bosna. Krila na pola sezone nećemo ni imati, plus nema rezervnog napadača. Recimo Dortmund je mnogo bolje odradio prelazni rok od nas ali opet su slabiji zbog trenera, da je tu provjereno ime crno bi nam se pisalo ove godine, Leipzig da ne igra LP bilo bi velikih problema za Bayu. Rezime, Bayern slabiji kao i čitava Bundesliga.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 31 avg 2017, 23:37

Gledao sam malo Francusku i Holandiju (dok smo vodili), mi moramo forsirati Comana. Odigrao je od prve i odigrao je odlično. S druge strane Robbenu je bolje da se oprosti, ali kako, kad se vidi koliko voli svoju zemlju. Ginuo je na terenu kao nikad ali džaba..., iskreno, on, Snajder i Van Persie su prošlost. A i mislim da su mu ovo zadnje kvale.

Gledam ovog Lemara kojeg smo skautirali prošlo ljeto i bilo je pisanja za transfer, šteta. Igračina u najavi. Kreativno krilo gdje bolje odavno nisam vidio (po talentu), plus je dobra tempa i koraka i na to sve ima 21 godinu. Bar dva puta je bolji od Comana. Šteta.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 01 sep 2017, 18:37

sljivo je napisao/la:Gledao sam malo Francusku i Holandiju (dok smo vodili), mi moramo forsirati Comana. Odigrao je od prve i odigrao je odlično. S druge strane Robbenu je bolje da se oprosti, ali kako, kad se vidi koliko voli svoju zemlju. Ginuo je na terenu kao nikad ali džaba..., iskreno, on, Snajder i Van Persie su prošlost. A i mislim da su mu ovo zadnje kvale.

Gledam ovog Lemara kojeg smo skautirali prošlo ljeto i bilo je pisanja za transfer, šteta. Igračina u najavi. Kreativno krilo gdje bolje odavno nisam vidio (po talentu), plus je dobra tempa i koraka i na to sve ima 21 godinu. Bar dva puta je bolji od Comana. Šteta.
jesi li vidio koliko je arsenal davao za njega?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 sep 2017, 18:48

Da, ne bi mi bilo krivo da ga nismo skautirali, tad, kad je koštao 20 tak miliona. Sad je 4 puta skuplji i to nužno znači da on njega kod nas nema više ništa.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 01 sep 2017, 19:46

sljivo je napisao/la:Da, ne bi mi bilo krivo da ga nismo skautirali, tad, kad je koštao 20 tak miliona. Sad je 4 puta skuplji i to nužno znači da on njega kod nas nema više ništa.
ulli je u jecarsnjom intervjuu bildu rekao da smo propustili vise krila jer ona nisu htjela cekati da se robbery oprosti.Iz istog razloga nismo doveli sanea ni draxlera a da smo lemara doveli kad je bio nerazvijen ne bi se razvio kod nas kao kod jardima
Klub je opcenito po meni postao pod utegom robberia i tek se njih dvojica oproste otvorit ce se prostor bilo za vece planiranje kao i wage budget

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 01 sep 2017, 19:50

BSMO svim drugovima Bavarcima koji slave.

Otvorit' će se prostor za ta neka nova krila, al' da li ćemo mi biti u stanju da ih platimo tada, teško je pitanje ?!
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 01 sep 2017, 19:55

schickeria je napisao/la: ulli je u jecarsnjom intervjuu bildu rekao da smo propustili vise krila jer ona nisu htjela cekati da se robbery oprosti.Iz istog razloga nismo doveli sanea ni draxlera a da smo lemara doveli kad je bio nerazvijen ne bi se razvio kod nas kao kod jardima
Klub je opcenito po meni postao pod utegom robberia i tek se njih dvojica oproste otvorit ce se prostor bilo za vece planiranje kao i wage budget
Klub je općenito na drogama čim dopušta da plan odnosno igra odnosno rezultati odnosno budućnost istog zavisi od dva igrača radi nekih sentimentalnih razloga. Pa nije ovo dobrotvorno društo. I dok se ova dva oproste svako krilo, koje valja, će koštati po 100 mil. Mislim da mulja, čeka se Brandtov istek ugovora, da dođe džaba i da Coman, Gnabry proigraju. Neće i ne može da se ulaže.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 01 sep 2017, 20:08

sljivo je napisao/la:
schickeria je napisao/la: ulli je u jecarsnjom intervjuu bildu rekao da smo propustili vise krila jer ona nisu htjela cekati da se robbery oprosti.Iz istog razloga nismo doveli sanea ni draxlera a da smo lemara doveli kad je bio nerazvijen ne bi se razvio kod nas kao kod jardima
Klub je općenito na drogama čim dopušta da plan odnosno igra odnosno rezultati odnosno budućnost istog zavisi od dva igrača radi nekih sentimentalnih razloga. Pa nije ovo dobrotvorno društo. I dok se ova dva oproste svako krilo, koje valja, će koštati po 100 mil. Mislim da mulja, čeka se Brandtov istek ugovora, da dođe džaba i da Coman, Gnabry proigraju. Neće i ne može da se ulaže.
Od dogodine brandt ima klauzulu 12 miliona i tad ce biti potpisan te ce zajedno sa gnabriem i comanom predstavljati buducnost kluba.........I sam je rekao da ce nam trebati dvi sezone dok se ponovno izgradimo a to ce biti kada potonji sazriju .
Problem je sto ce u meduvremenu boateng hummels lewa vidal muller neuer uci u ozbiljnije godine .....

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 04 sep 2017, 21:20

Müller desno na 'krilu' pozicija za onaj famozni sistem 'jelka' koji Carlo zna koristiti. Samo da ga pusti da malo i luta, a ne da mora striktno raditi sta mu kaze trener.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 06 sep 2017, 13:23

Valjda uprava iskoristi sansu u vezi Draxlera da ga potpise sljedece ljeto i to obavezno prije SP-a da mu se cijena ne podeblja. I nadam se da ce konacno umiroviti Riberyja, odnosno da mu se nece produziti ugovor. Ista stvar s Robbenom, iako kod njega se nikad ne zna, ako kojim cudom odigra sezonu kao proslu, moze se razmisliti o jos godini dana, ali iskljucivo kao back up igracu.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 06 sep 2017, 13:55

Jel' ovo Alaba sinoc ozbiljnije povrijedio zglob ili samo neko istegnuce?
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 06 sep 2017, 14:00

momci juce citam karl hajnc rolex napustio onu funkciju neke fudbalske organizacije ev.klubova dosao na njegovo mjesto onaj torinski mafijas anjeli,sad tek ocekivati svasta ,lopovluke ,marifetluke
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []