FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

parangal
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 23:45

messilla je napisao/la:Pišu Španci da je nekad polovinom augusta bio dogovoren transfer Dybale za 120M, ali su ipak odlučili da ga ne potpišu jer su smatrali da neće biti kompatibilan sa Messijem. :mrgreen: Naravno, treba uzeti informaciju sa rezervom, ali poznavajući Juveovu transfer politiku i igračevu želju...

parangal na aparatima :mrgreen:
Nisam na aparatima.....Dybala nije izgubljen za Barsu, samo bi već koliko sutra trebalo krenuti u "obradu" za Januar ili narednu sezonu, polako i strpljivo....očito je da na bum ne može ništa, uostalom i dalje smatram da je Neymar lično (ne Naser) totalno syebao koncepciju transfer-roka ove sezone....a onda su grogirani udarali od zida u zid tumarajući po "mraku" bez ikakvog plana ;)

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 04 sep 2017, 23:49

Emery sigurno ne bi rekao da nije dosla ponuda za verrattija da to nije istina, tako da to odmah da kazemo...
Predsjednik Nice rece da je sve dogovoreno bilo, da se Barca odlucila povuci u zadnjim satima pregovora.
Onda su rekli da je Lpool odredio 200mil za Coutinha, a ovi rekose da nije nista odredjeno jer su od pocetka do kraja iste sekunde odbijali ponude i rekli da Cou nije na prodaju.
A ovaj nas seronja sto je davao izjave je u vise navrata lagao i to je dokazano i to je cinjenica, tako da mu ja nista ne vjerujem.

A sto se tice pokusaja promjene formacije, to se moze odraditi, al Suarez ne moze igrati krilo, ne moze ima 2god, a sad pogotovo to ne moze, brzine nema, tehnika mu je na nivou moje babe, zapinje cim ubrza malo, ako povrati golgetersku formu i fizicku spremnost na stari nivo, moze se nesto probati da se Messi ubacuje sa lazne devetke, al s trenutnom formom, nema sanse.

Sada po meni, u iducoj tekmi, posto je Espanyol u pitanju, treba maksimalno ozbiljno pristupiti, Semedo desno, Pikac i Umtiti, i Alba lijevo.
Vezni red mi je dilema, Rakitic je pokupio ozljedu, nema sanse da bi mi zaigrao i da je zdrav, al eto, Roberto i Iniesta.
Dembele lijevo ( ako je spreman, ako ne, Denis), Messi desno i Suarez u vrhu.
Paulinho je odlicno igrao zadnju za Brazil, tako da ukoliko Iniesta nije odmoran, moze Paulinho uletiti, iako bi onda izgubili dosta na kontroli.

Nadam se da je Demba spreman i da ce od prve minute, treba ga odmah u vatru da okusi gradski derbi jer je malo tezih utakmica u La Ligi od te.

Sto se Dybale tice, pa evo u Argentini sto sam ja gledao, nisu mi bas neki tandem, prvenstveno sto se Dybala izgubio i nije nista pokazao.
Zasigurno je klasa, al sacuvaj tih 120 i koliko vec miliona za kvalitetan vezni red, lijevog bocnog koji ce klupirati Albu i stopera koji ce klupirati Piquea.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 04 sep 2017, 23:58

Furymaker je napisao/la:Emery sigurno ne bi rekao da nije dosla ponuda za verrattija da to nije istina, tako da to odmah da kazemo...
Predsjednik Nice rece da je sve dogovoreno bilo, da se Barca odlucila povuci u zadnjim satima pregovora.
Onda su rekli da je Lpool odredio 200mil za Coutinha, a ovi rekose da nije nista odredjeno jer su od pocetka do kraja iste sekunde odbijali ponude i rekli da Cou nije na prodaju.
A ovaj nas seronja sto je davao izjave je u vise navrata lagao i to je dokazano i to je cinjenica, tako da mu ja nista ne vjerujem.

A sto se tice pokusaja promjene formacije, to se moze odraditi, al Suarez ne moze igrati krilo, ne moze ima 2god, a sad pogotovo to ne moze, brzine nema, tehnika mu je na nivou moje babe, zapinje cim ubrza malo, ako povrati golgetersku formu i fizicku spremnost na stari nivo, moze se nesto probati da se Messi ubacuje sa lazne devetke, al s trenutnom formom, nema sanse.

Sada po meni, u iducoj tekmi, posto je Espanyol u pitanju, treba maksimalno ozbiljno pristupiti, Semedo desno, Pikac i Umtiti, i Alba lijevo.
Vezni red mi je dilema, Rakitic je pokupio ozljedu, nema sanse da bi mi zaigrao i da je zdrav, al eto, Roberto i Iniesta.
Paulinho je odlicno igrao zadnju za Brazil, tako da ukoliko Iniesta nije odmoran, moze Paulinho uletiti, iako bi onda izgubili dosta na kontroli.

Nadam se da je Demba spreman i da ce od prve minute, treba ga odmah u vatru da okusi gradski derbi jer je malo tezih utakmica u La Ligi od te.
Sto se Dybale tice, pa evo u Argentini sto sam ja gledao, nisu mi bas neki tandem, prvenstveno sto se Dybala izgubio i nije nista pokazao.
Zasigurno je klasa, al sacuvaj tih 120 i koliko vec miliona za kvalitetan vezni red, lijevog bocnog koji ce klupirati Albu i stopera koji ce klupirati Piquea.
Ja mislim da Dybala i nije bio plan za ovo leto.....mislim da je ćorin plan bio ovo o čemu ceo dan pišemo...sredina. Mislim da je on računao na Veratija i Paulinha i ovog beka koji je i doveden.....kao brazilsku vezu i "podršku" Neymaru jer se Mesi već da svakome prilagoditi....taman se o tolikoj lovi i govorilo kao spremnoj za ovaj rok....ali desilo se što se desilo da se ne ponavljamo

@zetko...šta ima Emery da bude informisan sa ponudom za Veratija? ko pita žabu kad se močvara isušuje?
Zadnja izmjena: parangal, dana/u 05 sep 2017, 00:03, ukupno mijenjano 1 put.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 sep 2017, 00:02

Koliko je otkupna klauzula za Kokea ?
Možda naredne sezone dovedemo Griezmana i Kokea :beba:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 sep 2017, 00:11

Furymaker je napisao/la:Emery sigurno ne bi rekao da nije dosla ponuda za verrattija da to nije istina, tako da to odmah da kazemo...

To je to. Laz, jedna od najgorih osobina ljudi. Jos je veci skandal sto je javna laz. I to vise puta. Nebitno ko dosao, rekao sam 100 %, moze i Dybala doci u januaru, i Couthino...dok je pacov na celu sa ostalim ublehama, klub ce nastaviti da tone. Za Verrattija je 100 % istina da ga nisu ni trazili..pa covjek na kraju morao javno reci da ostaje u klubu..a MD je produzena ruka pacova koja plasira lazi, niti jedan clanak nije bio protiv ove uprave, zadnje 3 godine tamo napisan.
27.10.2020

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 sep 2017, 00:24

jasmin10 je napisao/la:Koliko je otkupna klauzula za Kokea ?
Milijardu milijardi.

Frajer nedavno potpisao ugovor sa Atleticom do 2099 kad mu se djeca budu okretala u grobu.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 sep 2017, 00:26

JoeBleck je napisao/la:
Milijardu milijardi.

Frajer nedavno potpisao ugovor sa Atleticom do 2099 kad mu se djeca budu okretala u grobu.
Potpisao je i Griezman pa mu je klauzula "mizernih" 100 miliona.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 sep 2017, 00:30

jasmin10 je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:
Milijardu milijardi.

Potpisao je i Griezman pa mu je klauzula "mizernih" 100 miliona.
Jedino mozda kad Cholo ode. Frajer im je drugi otac, nema sanse da odu igdje dok je ovaj tu.
27.10.2020

Furymaker
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Barcelona

Post Postao/la Furymaker » 05 sep 2017, 00:31

JoeBleck je napisao/la:
Milijardu milijardi.

to je saul a ne koke

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 sep 2017, 00:35

Potpisao je i Koke krajem maja do 2024. :mrgreen: Frajer je dijete kluba i nema šanse da ode, čak i da se potegne ona klauzula od 150M. S Griezmannom je totalno druga priča i on sigurno ide narednog ljeta.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 sep 2017, 00:40

Kako bi bilo perverzno gledati recimo Griezmanna i Dybalu zajedno na terenu sa Messijem :mrgreen: ali to kad Suarez ode :kafa:
27.10.2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 sep 2017, 00:44

Suarezu je vrijeme da ide već naredne sezone. Hvala na svemu ali očit pad forme, godine...
Ako Cholo ode onda nije nemoguće da ode i Koke. Griezman svakako ide a za 250 miliona bi mogli dobiti 2 pojačanja svjetske klase.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 sep 2017, 00:45

leorey je napisao/la:Kako bi bilo perverzno gledati recimo Griezmanna i Dybalu zajedno na terenu sa Messijem :mrgreen: ali to kad Suarez ode :kafa:
Puste želje, pusti snovi......ja mislim (nadam se da grešim ali kako stvari trenutno stoje hmm) da se treba lagano privikavati kako će biti perverzno gledati naredne sezone Barsu bez Messija... :mrgreen:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 sep 2017, 00:50

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:Kako bi bilo perverzno gledati recimo Griezmanna i Dybalu zajedno na terenu sa Messijem :mrgreen: ali to kad Suarez ode :kafa:
Puste želje, pusti snovi......ja mislim (nadam se da grešim ali kako stvari trenutno stoje hmm) da se treba lagano privikavati kako će biti perverzno gledati naredne sezone Barsu bez Messija... :mrgreen:
Postoji velika mogucnost da zavrse oba igraca u Barceloni u buducnosti...eh da nije uprava kakva jeste :mrgreen:

Buducnost je: Dembele-Messi-Dybala-Griezmann :njanjanja:

A ono kad skontas da su se obojica mogla dovesti jos ovo ljeto s ovim parama i pametnijim planom.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 sep 2017, 00:53

leorey je napisao/la:
parangal je napisao/la:
Postoji velika mogucnost da zavrse oba igraca u Barceloni u buducnosti...eh da nije uprava kakva jeste :mrgreen:

Buducnost je: Dembele-Messi-Dybala-Griezmann :njanjanja:

A ono kad skontas da su se obojica mogla dovesti jos ovo ljeto s ovim parama i pametnijim planom.
A vidi ovakav scenario @leorey......još jedna propala sezona sa Barsom (objektivno vrlo realno), još jedan neuspeh sa Argentinom u Rusiji (objektivno vrlo realno), Ronaldov prelazak u vodjstvo od 6:5 u lopticama (objektivno vrlo realno).....razočarani Leo pušta sad pored brade i kosu do dupeta diže sidro i odlazi i odlazi....vrlo, vrlo realno :mrgreen: :lol:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 sep 2017, 00:59

Hahahah kosu do dupeta. Ma boli njega qrac bolan za lopte, osvojit ce ih svakako bar jos 2, mladji je 2 godine od Kikija. A nema kome sta dokazivati, taman da ih Cristiano osvoji jos 12, svaka budala zna ko je bolji igrac i ko vise utice na igru. Ronaldo je zadnje 3 godine samo golgeter i nista vise. Covjek se skrasio, ozenio, sad ce trece dijete, citav zivot u Barceloni, boli ga...

Moze ih Kiki imat i 12, kad ce njega uvijek poredit s Messijem, a Messija sa Peleom, Maradonom i drugim velikanima.

Nama je bitnije gledati da ovu upravu skinemo i okrenemo se buducnosti, za Messija nema zime vjeruj mi. Produzivanje ugovora se oteze jer ne zeli dati pacovu dodatne bodove, samo to je razlog.
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 05 sep 2017, 01:06

leorey je napisao/la:Hahahah kosu do dupeta. Ma boli njega qrac bolan za lopte, osvojit ce ih svakako bar jos 2, mladji je 2 godine od Kikija. A nema kome sta dokazivati, taman da ih Cristiano osvoji jos 12, svaka budala zna ko je bolji igrac i ko vise utice na igru. Ronaldo je zadnje 3 godine samo golgeter i nista vise. Covjek se skrasio, ozenio, sad ce trece dijete, citav zivot u Barceloni, boli ga...

Moze ih Kiki imat i 12, kad ce njega uvijek poredit s Messijem, a Messija sa Peleom, Maradonom i drugim velikanima.

Nama je bitnije gledati da ovu upravu skinemo i okrenemo se buducnosti, za Messija nema zime vjeruj mi. Produzivanje ugovora se oteze jer ne zeli dati pacovu dodatne bodove, samo to je razlog.
o o o oho kako grešiš......lepo si rekao, skrasio se, troje dece (ja najbolje znam šta je to troje gladnih usta :mrgreen: ), žena zvoca hoće da vidi sveta a ne samo maršuta Barselona-Rosario :lol: ....svi i sve ga nervira/ju.....muke su to, otud ta kosa do dupeta :rol:

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 05 sep 2017, 01:09

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:Hahahah kosu do dupeta. Ma boli njega qrac bolan za lopte, osvojit ce ih svakako bar jos 2, mladji je 2 godine od Kikija. A nema kome sta dokazivati, taman da ih Cristiano osvoji jos 12, svaka budala zna ko je bolji igrac i ko vise utice na igru. Ronaldo je zadnje 3 godine samo golgeter i nista vise. Covjek se skrasio, ozenio, sad ce trece dijete, citav zivot u Barceloni, boli ga...

o o o oho kako grešiš......lepo si rekao, skrasio se, troje dece (ja najbolje znam šta je to troje gladnih usta :mrgreen: ), žena zvoca hoće da vidi sveta a ne samo maršuta Barselona-Rosario :lol: ....svi i sve ga nervira/ju.....muke su to, otud ta kosa do dupeta :rol:
A sta mislis da ce se desiti sa pacovom i ekipom ako Messi ode ? :mrgreen: pa ne bi prezivjeli od stadiona do kuce vjeruj mi. I to u bukvalnom smislu.

I da ode, ja Messiju nikad u zivotu ne bih zamjerio...ali ovdje ga se previse poredi sa cigom Neymarom. Nikad on nece izdati klub kao brazilac, nikad.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 sep 2017, 01:11

slika

"Imamo bolju ekipu nego prošle godine."

"Messi je potpisao ugovor. Tradicionalno slikanje će se obaviti uskoro."

Ali pazi šta je rekao za MD. Barem prema njihovoj naslovnici

"Culesi se ne trebaju brinuti: Jorge je potpisao Leov ugovor"
:lol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 sep 2017, 01:14

parangal je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:To je zato sto igraju daleko od gola, iniesta je tu ispao zrtva msn-a, sad sa dembom i suarezom po stranama,brzim semedom i robertom u sredini sa vise trke i defanzive od rakete, bilo bi mjesta za iniestu da igra blize golu i mesiju, mislim nije to nesto savrseno, ali je rjesenje da se izvuce maximum iz onog sto imamo

...............................stegen...................
Semedo..........pike.......,......umtiti..........alba
.......................roberto.......buskec..........
................................iniesta..............,.....
................................messi
...........demba....................suarez....

Ovo je mislim maximum nas sto se moze izvuci, ovako bi izgledalo kad imamo loptu, a kad se branimo mesi bi bio naprijed a demba i suarez povuceniji i onda moglo bi tu biti raznih tranzicija, promjena pozicija, al bi dosla do izrazaja kreativnost inieste i ubojitost mesija,i suki bi igrao ono sto je igro u liverpoolu a sto nije mogo kod nas zbog neymara
i? Šta je ovde kvalitativna "promena" u odnosu na prošlu sezonu? Junoša Dembo u odnosu na Neymara? Ovo dole nazad Deja vu uz dodatak "čudotvorca" Semeda? To je @Romario isti tim, isti stil ili narodski isto sranje drugo pakovanje onog tima koji je razoren u Parizu, ponižen u Torinu i sabijen u mišiju rupu na Calderonu......Papirološki to je slabiji, zatim 2 godine stariji tim koji 2 godine ne može proći 1/8 LP....ah da, ove će godine oni "explodirati" i pokazati svima.....hoće ali malo sutra. Naravno, to je i dalje dovoljno moćan tim da se iživljava na Camp Nou nad Alavesima, Leganjesima, Granadama i sličnim ali završnice Lige prvaka mogu pratiti samo iz svojih udobnih fotelja baš kao ti ili ja...i tako evo već treća sezona. Ali dobro....valja se navikavati i na to polako jer su ta vremena Barsina realnost ;)
Potpuno grijesis jer nije to isto kad imas novog desnog beka novog veznog roberta koji je bio pokusaj beka i kad imas novo krilo, i kad promijenis pozicije i uloge kod pola tima, to je sve vec jedna ozbiljna promjena i nije samo novo pakovanje.

Imamo igrace kakve imamo i ako trener uspije izvuci maximum mi smo vrlo knkurentni, a da bi se izvukao maximum mora se napraviti neki balans i igracima dati uloga koja im godi

Ovo sto sam ja postavio po meni je maximum neki jer ne vidim kako drugacije bolje iskoristiti to sto imamo. Iniesta je vrlo bitan, jer s pravom pozicijom i ulogom on moze biti najbolji veznjak svijeta i u ovim godinama, a ako bude igro enrikeovu ulogu moze biti vrlo los, jer nema vise snage da bi se mogao prilagoditi necemu sto mu ne lezi, a opet ima klasu i iskustvo i nesto snage da sjajno odigra ulogu koja mu lezi

Mi smo imali taj problem veznog reda i moglo se primijetiti bez obzira ko je igrao u njemu i kako da tu ima i nekih strateskih problema, recimo evidentno da su igraci stojali daleko i nije bilo potrebne gustine tu da onaj s loptom ima kome da je da sto je uvijek moglo kod pepa, i onda kad protivnik udari visoki presing buskec realno nema kome ni dodati osim stoperu ili golmanu, onda je mesi pokusavao pomoci uvlaceci se u sredinu al dok on dodje po loptu dodju i protivnici da ga zatvore i onda ostane desna strana prazna , neymar i suarez ostanu odsjeceni i to je to,a raketa i roberto po beku se sporo transformisu u napad i sve zapne

Zato se mora zgusnuti to i pribliziti mesija i iniestu prvenstveno, a za razliku od neymara koji je bio daleko uz aut liniju njegovu poziciju moze igrati suarez al blize golu i mesiju nego aut liniji, a sa desne strane da se blizu postavlja i demba i da kao nekad pedro pomaze veznom redu ali i brzo se otkriva i ide na gol jer je brz i pravi tranzicijski igrac

Mora trener tako koristiti najjace adute igraca i sakriti im mane.Mesi i iniesta su majstori kreacije,odigravanja sitnih pasova i pravljenja viska u malom prostoru, i majstori su driblinga i prodora prema golu kad rasparaju odbranu, a mana im je da ne mogu puno trcati i kad pokrivaju veliki prostor i moraju ulaziti u trku s protivnikom, tu izgledaju lose, zato je najbolji recept postaviti ih blizu jer se savrseno razumiju, u sredini najbolje, mesi ispred,iniesta iza, tako da sve lopte idu preko njih i da oni diktiraju, a iza sebe da imaju dva osiguraca da ne moraju trcati nazad, a sa strana takodje da imaju krila i bekve koji ce spartati i tako sa njih dvojica se ne trose puno da bi izvukao maksimum

Po meni bi to moglo sakriti iniestine godine a u prvi plan gurnuti njegovu genijalnost, a i svi drugi igraci bi s tom postavkom dobili ono sto im najvise godi, recimo buskec bi imao ispred sebe mesija i iniestu da odigra onaj cuveni trokut, a opet imao bi roberta da mu cuva ledja, on ne bi morao previse trcati i zaganjivati u cemu je slab, nego bi to radio roberto a buskec bi igrao poziciono u cemu je beton

Jos jedna prednost ove postavke je ta da ako protivnik zgusne sredinu da zatvori mesija i iniestu, buskec se moze lagano povuci na stopera,roberto ostaje osigurac na
Zadnjem veznom,umtiti posto je brz na lijevog beka, alba se ispali naprijed na lijevo krilo a suarez se pomjeri u spic i tako se slozi brza transformacija za dobar napad jer to se kvalitetno moze uraditi, a opet osovina buskec,iniesta i mesi ne mora puno u prostor trcati, a tako isto se moze i po desnoj strani transformisati jer imamo brze bekove ofazivno dobre.

To je recept za nas uspjeh da ovaj trojac buskec,iniesta i mesi budu pravilno postavljeni da se ne moraju zaganjivati po velikom prostoru nego da rade sto najbolje znaju,a da se zaganjuju roberto,alba,semedo i demba sto oni opet i znaju i mogu

Najveci problem tu bi bio taj da li bi mali roberto kao kljuc za tu igru bio sposoban ispratiti te uloge trkaca i osiguraca jer morao bi biti jako takticki i trkacki potkovan, al ja mislim da bi i da mu takav posao i najbolje godi
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.