parangal je napisao/la:Romariooo je napisao/la:To je zato sto igraju daleko od gola, iniesta je tu ispao zrtva msn-a, sad sa dembom i suarezom po stranama,brzim semedom i robertom u sredini sa vise trke i defanzive od rakete, bilo bi mjesta za iniestu da igra blize golu i mesiju, mislim nije to nesto savrseno, ali je rjesenje da se izvuce maximum iz onog sto imamo
...............................stegen...................
Semedo..........pike.......,......umtiti..........alba
.......................roberto.......buskec..........
................................iniesta..............,.....
................................messi
...........demba....................suarez....
Ovo je mislim maximum nas sto se moze izvuci, ovako bi izgledalo kad imamo loptu, a kad se branimo mesi bi bio naprijed a demba i suarez povuceniji i onda moglo bi tu biti raznih tranzicija, promjena pozicija, al bi dosla do izrazaja kreativnost inieste i ubojitost mesija,i suki bi igrao ono sto je igro u liverpoolu a sto nije mogo kod nas zbog neymara
i? Šta je ovde kvalitativna "promena" u odnosu na prošlu sezonu? Junoša Dembo u odnosu na Neymara? Ovo dole nazad Deja vu uz dodatak "čudotvorca" Semeda? To je @Romario isti tim, isti stil ili narodski isto sranje drugo pakovanje onog tima koji je razoren u Parizu, ponižen u Torinu i sabijen u mišiju rupu na Calderonu......Papirološki to je slabiji, zatim 2 godine stariji tim koji 2 godine ne može proći 1/8 LP....ah da, ove će godine oni "explodirati" i pokazati svima.....hoće ali malo sutra. Naravno, to je i dalje dovoljno moćan tim da se iživljava na Camp Nou nad Alavesima, Leganjesima, Granadama i sličnim ali završnice Lige prvaka mogu pratiti samo iz svojih udobnih fotelja baš kao ti ili ja...i tako evo već treća sezona. Ali dobro....valja se navikavati i na to polako jer su ta vremena Barsina realnost

Potpuno grijesis jer nije to isto kad imas novog desnog beka novog veznog roberta koji je bio pokusaj beka i kad imas novo krilo, i kad promijenis pozicije i uloge kod pola tima, to je sve vec jedna ozbiljna promjena i nije samo novo pakovanje.
Imamo igrace kakve imamo i ako trener uspije izvuci maximum mi smo vrlo knkurentni, a da bi se izvukao maximum mora se napraviti neki balans i igracima dati uloga koja im godi
Ovo sto sam ja postavio po meni je maximum neki jer ne vidim kako drugacije bolje iskoristiti to sto imamo. Iniesta je vrlo bitan, jer s pravom pozicijom i ulogom on moze biti najbolji veznjak svijeta i u ovim godinama, a ako bude igro enrikeovu ulogu moze biti vrlo los, jer nema vise snage da bi se mogao prilagoditi necemu sto mu ne lezi, a opet ima klasu i iskustvo i nesto snage da sjajno odigra ulogu koja mu lezi
Mi smo imali taj problem veznog reda i moglo se primijetiti bez obzira ko je igrao u njemu i kako da tu ima i nekih strateskih problema, recimo evidentno da su igraci stojali daleko i nije bilo potrebne gustine tu da onaj s loptom ima kome da je da sto je uvijek moglo kod pepa, i onda kad protivnik udari visoki presing buskec realno nema kome ni dodati osim stoperu ili golmanu, onda je mesi pokusavao pomoci uvlaceci se u sredinu al dok on dodje po loptu dodju i protivnici da ga zatvore i onda ostane desna strana prazna , neymar i suarez ostanu odsjeceni i to je to,a raketa i roberto po beku se sporo transformisu u napad i sve zapne
Zato se mora zgusnuti to i pribliziti mesija i iniestu prvenstveno, a za razliku od neymara koji je bio daleko uz aut liniju njegovu poziciju moze igrati suarez al blize golu i mesiju nego aut liniji, a sa desne strane da se blizu postavlja i demba i da kao nekad pedro pomaze veznom redu ali i brzo se otkriva i ide na gol jer je brz i pravi tranzicijski igrac
Mora trener tako koristiti najjace adute igraca i sakriti im mane.Mesi i iniesta su majstori kreacije,odigravanja sitnih pasova i pravljenja viska u malom prostoru, i majstori su driblinga i prodora prema golu kad rasparaju odbranu, a mana im je da ne mogu puno trcati i kad pokrivaju veliki prostor i moraju ulaziti u trku s protivnikom, tu izgledaju lose, zato je najbolji recept postaviti ih blizu jer se savrseno razumiju, u sredini najbolje, mesi ispred,iniesta iza, tako da sve lopte idu preko njih i da oni diktiraju, a iza sebe da imaju dva osiguraca da ne moraju trcati nazad, a sa strana takodje da imaju krila i bekve koji ce spartati i tako sa njih dvojica se ne trose puno da bi izvukao maksimum
Po meni bi to moglo sakriti iniestine godine a u prvi plan gurnuti njegovu genijalnost, a i svi drugi igraci bi s tom postavkom dobili ono sto im najvise godi, recimo buskec bi imao ispred sebe mesija i iniestu da odigra onaj cuveni trokut, a opet imao bi roberta da mu cuva ledja, on ne bi morao previse trcati i zaganjivati u cemu je slab, nego bi to radio roberto a buskec bi igrao poziciono u cemu je beton
Jos jedna prednost ove postavke je ta da ako protivnik zgusne sredinu da zatvori mesija i iniestu, buskec se moze lagano povuci na stopera,roberto ostaje osigurac na
Zadnjem veznom,umtiti posto je brz na lijevog beka, alba se ispali naprijed na lijevo krilo a suarez se pomjeri u spic i tako se slozi brza transformacija za dobar napad jer to se kvalitetno moze uraditi, a opet osovina buskec,iniesta i mesi ne mora puno u prostor trcati, a tako isto se moze i po desnoj strani transformisati jer imamo brze bekove ofazivno dobre.
To je recept za nas uspjeh da ovaj trojac buskec,iniesta i mesi budu pravilno postavljeni da se ne moraju zaganjivati po velikom prostoru nego da rade sto najbolje znaju,a da se zaganjuju roberto,alba,semedo i demba sto oni opet i znaju i mogu
Najveci problem tu bi bio taj da li bi mali roberto kao kljuc za tu igru bio sposoban ispratiti te uloge trkaca i osiguraca jer morao bi biti jako takticki i trkacki potkovan, al ja mislim da bi i da mu takav posao i najbolje godi