Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Italia
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Italia » 29 avg 2010, 20:27

smijesno je citati ovo vise.. idite igrajte pes-a ;)

Krasic u Torino dosao prije 7 dana i ocekujete da briljira.. :lol: a tek Quaglia koji je dosao tu prije 3 dana :lol:

Forza Juve, prvo je kolo momci a nama vecina ekipa prvi put igra zajedno..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 avg 2010, 21:04

Prije svega moram napisati da sam iznenađen ovako lošom igrom, pa stvarno da jedan Bari 70 % utakmice napada a Juventus se brani, nisam očekivao. Jeste da se tim promjenio za razliku od prošle sezone i da će trebati vremena dok se uigraju ovi igrači što su došli, ali ipak jedan Bari da ovo radi koji je "ništa" strašno.

Ali nije mi nikako jasno da gubiš 1:0 i uopšte puno ne razmišljaš o protivničkom golu nego o svom, odnosno kako ne bi primio još koji. Fali ovoj ekipi jedan igrač koji može kvalitetnije prenijeti loptu do krila, možda to bude Aquilani vidjet ćemo. Jednostavno ovi igrači kao da igraju u nekom grču, imam osjećaj kao da se boje krenuti prema protivničkom golu, da li je moguće i nakon puno promjena, da ponovo ima ta neka fobija od prošle sezone???

Storari- Danas jedan od najbolji odbranio je sve što je mogao, kod gola nije bila njegova krivica. Inače do sad pratio sam sve utakmice u kojima je branio kako je došao, biće dobra zamjena dok bufona nema.

Motta-Šta reći solidno odigrao nije imao puno grešaka, možda par sitniji koje nisu ni bile toliko bitne. Probijao se naprijed i bio zapaženiji preko krila. Imao je jedan dobar prodor po krilu i unišao je u kazneni, ali nije centrirao loptu u sredinu kako treba.

Bonucci- Također solidno odigrao par puta ispao ali ništa strašno, biće dobro pojačanje sa Chieliniem na mjestu stopera.

Chielini- Šta reći za ovog momka, kao i prošle godine on je jedna od rijetkih svijetlih tački Juventusa, ima ga svugdje. Šteta što u sudijskoj ne zabi nakon ubačaja Del Piera, udario je loptu previše u vis.

De Ceglie- E sad dolazim do tragičara danas, zaista sam oduvek podržavao ovog momka, kad su ga svi kritikovali, ali sad je sve mjere prešao. Iz utakmice u utakmicu sve slabiji. Pa danas koliko je samo puta ispao onaj Alvarez se s njim poigravao, žalosno :cry: . Kod gola snosi veliki dio krivice zajedno sa Marchisiom.

Krasić- Odigrao samo prvo poluvrijeme ništa posebno, treba imati u vidu da mu je ovo tek prva utakmica, pa zato i nemam šta komentarisati njegovu igru.

Melo- Uz Storaria i Chielinia dana najbolji, puno se trudio, jedan je od rijetkih na kojem se vidi da igra srcem, imao je dobru šansu u prvom poluvremenu šteta što nije postigao pogodak. I naravno jedna od Del Nerievi grešaka što ga je izvadio iz igre, nije trebao njega izvaditi nego Marchisia, jel melo je bio dobar.

Marchisio- Slabo, nije se momak vidio na terenu, jedino kada se vidio je kad je pao pogodak kad nije zatvorio donatia da šutira, jeste da je bilo 4 igrača oko donatia, ali on i De Ceglie su bili najbliži. I naravno mislim da on treba lopte slati prema krilima. I bilo bi puno bolje da je Sissoko krenuo od početka.

Pepe- I Pepe slabo odigrao ništa posebno, iako sam mišljenja da je trebao ostati još na terenu, jer nismo imali kvalitetne zamjene na klupi.

Del Piero- Ne znam šta reći za čovjeka koji sa 36 godina igra 90 minuta, mislim da to nije bio pametan potez. A Del Piero nije imao kvalitetne lopte, iako je opet u finišu asistirao Chieliniu koji je slabo šutirao.

Quagliarella- Momku se nema puno zamjeriti nije nešto odigrao, ali treba imati u obziru da mu je također kao Krasiću prva tekma i nije još uigran. Imao je pri kraju čak priliku i postići pogodak kada je šutirao iz kosa pored gola. Iako je mogao ubaciti na drugu stanu do Lanzafamea.

Martinez- Čovjek kad je unišao u igru imao je jednu dobru akciju i nakon toga ubrzo ona povreda i faktički smo igrali sa igračem manje. Da kod onog prodora kada je šutirao u golmana, trebao je dodati Pepeu na stranu jer bilo bi puno bolje.

Lanzafame- Pa stvarno ne znam ovaj se mali pravo ufurao glumi nekog igrča, pa odmah nakon što je unišao par puta šutira bezpotrebno i sa 30-40 metara od gola, iako je mogao proigrati saigrače. Mislim da ga treba malo spustiti na zemlju, jer se previše digao.

Sissoko- Odigrao je solidno ovo što je unišao i pripremne utakmice i EL je odigrao dobro tako da bi trebao biti u prvi jedanaset. Sad priča se da posti ne znam za ovu godinu tačno, ali za prošle znam da se izvinjavao navijačima zbog slabije igre tokom Ramazana, pa možda je i to razlog zašto nije bio u prvi jedanaest.

Sve u svemu loša predstava, odbrana (osim De Ceglie) je bila dobra danas zajedno sa Storariem, jer koliko je Bari napadao da nisu onako dobro igrali moglo je biti i gore. Naravno da je srednji red najviše podbacio, jer nije bilo igre na sredini i upotrebljivi lopti dalje na krila i prema Del Pieru i Quagliarelli. Del Neri ima pune ruku posla da Juve vrati na stari kolosjek.

I za kraj nije sve tako crno, prošle godine smo pobjedili prvi par utakmica pa na kraju usljedio šamar. Mada je bolje što se ovo desilo dok još prelazni rok nije završen, pa sad vidimo da moramo dovesti lijevog beka i najvjerovatnije i napadača. Vidjet ćemo šta će se dešavati do 31.08 u ponoć.
1992-1995 nikad zaboraviti...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

FC Ljuta Krajina

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 29 avg 2010, 21:10

Marchisio- Slabo, nije se momak vidio na terenu, jedino kada se vidio je kad je pao pogodak kad nije zatvorio donatia da šutira, jeste da je bilo 4 igrača oko donatia, ali on i De Ceglie su bili najbliži. I naravno mislim da on treba lopte slati prema krilima. I bilo bi puno bolje da je Sissoko krenuo od početka.
Sada se ocekuje reakcija da opet nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 29 avg 2010, 21:44

Zašto odmah defetizam, pa tek je prvo kolo , valja ovo posložiti-Greška je prodaja Diega ( barem ja tako mislim ) i što su pojačanja stigla prije 10-ak dana.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 29 avg 2010, 22:00

Dobro je ba, koji vam je vise...pa prvo je kolo. Ocito je da se igraci jos nisu snasli, to samo laik ne moze da vidi. Treba to sve da dodje na svoje mjesto. Normalno da ce to uzeti vremena, a bogami i prosutih bodova. Toga ste morali biti svjesni posle ovavke cistke koja je bila.
Vidi se da postoji teamspirit, kojeg nije bilo na vidiku prosle sezone. To je vazno. Ja se nadam, kad sve ovo dodje na svoje da ce biti jos bolje od danasnjeg.

FORZA JUVE!!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 29 avg 2010, 23:12

ako me ista raduje i to istinski je Melo, ako me ista rastuzuje i nervira su ta "krila", pa zna li iko da centrira
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 avg 2010, 23:15

Mister No je napisao/la:Zašto odmah defetizam, pa tek je prvo kolo , valja ovo posložiti-Greška je prodaja Diega ( barem ja tako mislim ) i što su pojačanja stigla prije 10-ak dana.
Ja ne znam ako ste mislili na moj post, nisam ja pesimista, ja sam naprotiv optimista i dalje mislim da ova ekipa može i do skudeta koliko to zvučalo ne moguće. Samo sam iznio realno stanje danas na terenu, ali sam opet rekao da je sigurno u pitanju još ta ne uigranost. Ali moramo biti realni i iznijeti kad odigraju slabo, a ne govoriti biće bolje, a ne sagledati gdje se griješi. A gledao sam sve utakmice do sad ove sezone i ova je ubjedljivo najslabije odigrana. Osjetio se nedostatak frizure :D

Forza Juve, Forza Juventini!!!

FC Ljuta Krajina

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 29 avg 2010, 23:41

Del Neri: Dobre i loše stvari

Gigi Del Neri vjeruje da Juventus mora da se dodatno poboljša, ali je bio jako impresioniran njihovim karakterom nakon poraza od Baria.

Bianconeri su počeli novu sezonu porazom na San Nicoli protiv Baria 1-0, gdje je u prvoj postavi igralo šest novih igrača.

"Ovaj tim se mora dodatno poboljšati i dobna granica mora biti snižena, ali takodjer moramo uzeti u obzir i finansijsku situaciju u klubu."rekao je trener.

"Počeli smo utakmicu malo preplašeni gdje smo držali odbranu visoko u terenu, posebno zbog tempa napadača Baria koji su igrali na kontre."

"Naišli smo na neke probleme ali i bez obzira na njih smo stvorili par dobrih prilika."

"Posebno cijenim žrtvu od Alessandro Del Piera i Fabio Quagliarella koji su morali ostati u utakmici jer nisam imao alternative."

"Takodjer mi se svidio karakter tima,zato što smo pokušavali postići zgoditak sve do kraja. Naravno moraju se desiti velika unapredjenja u performansu i koheziji,jer smo primili gol na bezveznu greškicu, tako što smo im dopustili da izvedu udarac prebrzo."

FC Ljuta Krajina

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 30 avg 2010, 12:08

Vincenzo Camilleri (18) odbranbeni igrac dosao u Juve, po vec prepoznatljivom stilu kupovanja: on loan with the option of signing permanently :mrgreen:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 avg 2010, 12:48

Marotta kad cuje rijec "posudba", mislim da se uzbudi lik ,on tripove dobija :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 avg 2010, 12:52

zato cemo imati jako puno para sljedece sezone.. dok ih sve otplatimo nestat ce sve pare..

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 30 avg 2010, 15:15

slika
slika
slika
:D

EMIR DIJAMANT HEHE
Kontakt:

Post Postao/la EMIR DIJAMANT HEHE » 30 avg 2010, 17:37

jooooo pa glupsotima nema kraja eno sad potvrdeno kupili smo boriela iz milana odnosno posudili sa pravom da ga kupimo za 16 mil ooo majko moja a milan doveo robihna

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 avg 2010, 18:03

EMIR DIJAMANT HEHE je napisao/la:jooooo pa glupsotima nema kraja eno sad potvrdeno kupili smo boriela iz milana odnosno posudili sa pravom da ga kupimo za 16 mil ooo majko moja a milan doveo robihna
super svima, on nije loš igrač, al nije se snašao u milanu, al kod vas mi mogao, samo da vam krila počnu centrirati kako treba i filovati ga loptama, doduše cifra jest malo povisoka, taman da nam 2/3 ibre otplatite, aferim
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 avg 2010, 18:04

tek sad vidim da smo propali!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 30 avg 2010, 18:05

Filuje njega Ronaldinho loptama i vise nego sto treba pa nista. Velika greska Juventusa.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 avg 2010, 18:08

ma dobro al dinjo gura one lopte u prostor za koje moraš imati brzinu i tehniku(npr.pato), al ako pepe, krasić ili ko već budu visokim loptama gađali boriela mogao bi proraditi, jek je on, zna se zagraditi, glavom dobar, malo je spor i nema neki dribling i tehniku, al nije da mu je konkurencija u juveu bolja od njega

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 30 avg 2010, 18:10

Amauri, Del Piero, Quaqiarella, Boriello? :roll: Nepotrebna kupovina ovog zadnjeg, ali uprava Juventusa je odlucila da ga dovede. Mozda proigra kao u Genoi. :?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 avg 2010, 18:15

Fakat ovi iz Juventusa izgubili kompas, koji ce im djavo ovaj levat :roll: :roll:

A isto tako ne kontam koji ce Milanu djavo Robinho, levat klasicni
nema potpisa

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 avg 2010, 18:18

Admir_Sa je napisao/la:Fakat ovi iz Juventusa izgubili kompas, koji ce im djavo ovaj levat :roll: :roll:

A isto tako ne kontam koji ce Milanu djavo Robinho, levat klasicni

borielo 14 golova u serij a čini mi se lani, nije to ni loše, u genovi extra bio, možda opet proradi i u juveu,
a robinjo je brz, vrhunski tehničar ali ne može igrati i on i pato i dinjo i ibra, pa mora neko igrati i odbranu, tako da nije baš toliki prioritet da ga dovedu, al možda je i on na akcijskoj cijeni kao i zlatan

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.