Prije svega moram napisati da sam iznenađen ovako lošom igrom, pa stvarno da jedan Bari 70 % utakmice napada a Juventus se brani, nisam očekivao. Jeste da se tim promjenio za razliku od prošle sezone i da će trebati vremena dok se uigraju ovi igrači što su došli, ali ipak jedan Bari da ovo radi koji je "ništa" strašno.
Ali nije mi nikako jasno da gubiš 1:0 i uopšte puno ne razmišljaš o protivničkom golu nego o svom, odnosno kako ne bi primio još koji. Fali ovoj ekipi jedan igrač koji može kvalitetnije prenijeti loptu do krila, možda to bude Aquilani vidjet ćemo. Jednostavno ovi igrači kao da igraju u nekom grču, imam osjećaj kao da se boje krenuti prema protivničkom golu, da li je moguće i nakon puno promjena, da ponovo ima ta neka fobija od prošle sezone???
Storari- Danas jedan od najbolji odbranio je sve što je mogao, kod gola nije bila njegova krivica. Inače do sad pratio sam sve utakmice u kojima je branio kako je došao, biće dobra zamjena dok bufona nema.
Motta-Šta reći solidno odigrao nije imao puno grešaka, možda par sitniji koje nisu ni bile toliko bitne. Probijao se naprijed i bio zapaženiji preko krila. Imao je jedan dobar prodor po krilu i unišao je u kazneni, ali nije centrirao loptu u sredinu kako treba.
Bonucci- Također solidno odigrao par puta ispao ali ništa strašno, biće dobro pojačanje sa Chieliniem na mjestu stopera.
Chielini- Šta reći za ovog momka, kao i prošle godine on je jedna od rijetkih svijetlih tački Juventusa, ima ga svugdje. Šteta što u sudijskoj ne zabi nakon ubačaja Del Piera, udario je loptu previše u vis.
De Ceglie- E sad dolazim do tragičara danas, zaista sam oduvek podržavao ovog momka, kad su ga svi kritikovali, ali sad je sve mjere prešao. Iz utakmice u utakmicu sve slabiji. Pa danas koliko je samo puta ispao onaj Alvarez se s njim poigravao, žalosno

. Kod gola snosi veliki dio krivice zajedno sa Marchisiom.
Krasić- Odigrao samo prvo poluvrijeme ništa posebno, treba imati u vidu da mu je ovo tek prva utakmica, pa zato i nemam šta komentarisati njegovu igru.
Melo- Uz Storaria i Chielinia dana najbolji, puno se trudio, jedan je od rijetkih na kojem se vidi da igra srcem, imao je dobru šansu u prvom poluvremenu šteta što nije postigao pogodak. I naravno jedna od Del Nerievi grešaka što ga je izvadio iz igre, nije trebao njega izvaditi nego Marchisia, jel melo je bio dobar.
Marchisio- Slabo, nije se momak vidio na terenu, jedino kada se vidio je kad je pao pogodak kad nije zatvorio donatia da šutira, jeste da je bilo 4 igrača oko donatia, ali on i De Ceglie su bili najbliži. I naravno mislim da on treba lopte slati prema krilima. I bilo bi puno bolje da je Sissoko krenuo od početka.
Pepe- I Pepe slabo odigrao ništa posebno, iako sam mišljenja da je trebao ostati još na terenu, jer nismo imali kvalitetne zamjene na klupi.
Del Piero- Ne znam šta reći za čovjeka koji sa 36 godina igra 90 minuta, mislim da to nije bio pametan potez. A Del Piero nije imao kvalitetne lopte, iako je opet u finišu asistirao Chieliniu koji je slabo šutirao.
Quagliarella- Momku se nema puno zamjeriti nije nešto odigrao, ali treba imati u obziru da mu je također kao Krasiću prva tekma i nije još uigran. Imao je pri kraju čak priliku i postići pogodak kada je šutirao iz kosa pored gola. Iako je mogao ubaciti na drugu stanu do Lanzafamea.
Martinez- Čovjek kad je unišao u igru imao je jednu dobru akciju i nakon toga ubrzo ona povreda i faktički smo igrali sa igračem manje. Da kod onog prodora kada je šutirao u golmana, trebao je dodati Pepeu na stranu jer bilo bi puno bolje.
Lanzafame- Pa stvarno ne znam ovaj se mali pravo ufurao glumi nekog igrča, pa odmah nakon što je unišao par puta šutira bezpotrebno i sa 30-40 metara od gola, iako je mogao proigrati saigrače. Mislim da ga treba malo spustiti na zemlju, jer se previše digao.
Sissoko- Odigrao je solidno ovo što je unišao i pripremne utakmice i EL je odigrao dobro tako da bi trebao biti u prvi jedanaset. Sad priča se da posti ne znam za ovu godinu tačno, ali za prošle znam da se izvinjavao navijačima zbog slabije igre tokom Ramazana, pa možda je i to razlog zašto nije bio u prvi jedanaest.
Sve u svemu loša predstava, odbrana (osim De Ceglie) je bila dobra danas zajedno sa Storariem, jer koliko je Bari napadao da nisu onako dobro igrali moglo je biti i gore. Naravno da je srednji red najviše podbacio, jer nije bilo igre na sredini i upotrebljivi lopti dalje na krila i prema Del Pieru i Quagliarelli. Del Neri ima pune ruku posla da Juve vrati na stari kolosjek.
I za kraj nije sve tako crno, prošle godine smo pobjedili prvi par utakmica pa na kraju usljedio šamar. Mada je bolje što se ovo desilo dok još prelazni rok nije završen, pa sad vidimo da moramo dovesti lijevog beka i najvjerovatnije i napadača. Vidjet ćemo šta će se dešavati do 31.08 u ponoć.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina