Realno, napisao sam u grupnoj fazi da Hrvatska dok se muči sa Rumunijom, Mađarskom i ko ono još bi tu ne mogu se sjetit teško da može dalje šta da traži. Centri su im katastrofa, svaka ekipa ih je punila preko te pozicije. Igra da zavisi od dva igrača teško da može. Ruse sam očekivao i dočekao kao iznenađenje, imaju sjajnog Šveda i pokazuje svoju klasu, dok CSKA klan u Repki dobro odrađuje posao sa Mozgovom koji se tuče u reketu.
Vidim neko danas Erdena spominje sa Sejfićem i da je balvan i nešto slično. Pa ko se to do sada naigrao protiv braće Gasol u reketu

Osim što je imao veliki problem da se bori sa Markom u reketu, da u napadu još neke poene postiže
Turci da su danas imali samo Dixona, a ne kamo li i Iljasovu u rosteru tukli bi se do zadnje minute sa Iljasovom možda i dobili. Guler je velika prevara od igrača odavno poznato i nikako ne može uzimati neke šuteve. Da je Muhamed Ali to bio onda je druga stvar. Osman se puno trošio u odbrani i tako da je u napadu manje doprinio. A Melih koji je trebao da pogodi koju tricu nije mogao jer su Španci, odlično zatvrali Turska vrata (ko je pratio Turke zna o kojoj akciji govorim).
Ove dvije utakmice su bile očekivane, tako da nema potrebnih komentara.
Eh, sad dalje kreće ludilo.
Srbija-Italija
Tu će odbrane da se igraju samo takve. Italija ima kvalitetniju prvu postavu po meni u odnosu na Srbiju, dok Srbija ima bolji kvalitet na klupi. Italijani će Heketa, Belinelija i Datomea trošiti i bit će na ovoj utakmici preko 33 minuta vjerovatno, dok će Meli, Bilja i Kuzin imati velikih problema kad krenu Srbi spuštat loptu na Marjanovića. Očekujem utakmicu na mali broj poena i mogući i produžetak čak.
Španija- Njemačka.
Svaka čast Švabama do sada na uspjehu i prolasku dalje, ali ovdje će im biti kraj vrlo vjerovatno. Španija ima igrače koji mogu limitirati Šrodera, a i pod košem teško da će moći onako lako završavati. I Španija ide dalje.
Slovenija- Latvija.
Au

Teško šta napisati, kakvu igru očekivati. Latvija pomela Crnugoru, a i Slovenci se nisu umorili puno protiv Ukrajine. Latviju sam isto naveo ko veliko iznenađenje i imaju kalibar za to. Nešto slično Italijanima prejaka prva postava sa svake strane trica može da padne, Slovenija će vjerovatno igrati odbranu na rubu prekršaja i ganjati i sprječavati svaki pokušaj za tri poena. Očekujem Sloveniju sa Smallball postavom i da Rendolf brani Porzingisa i mislim da će moći da se ganja sa njim po terenu jer je pokretljiv, a ima i visine. Vidmar kad bude u igri koristit će se da iznudi koji prekršaj od Porzingisa. Dragić je kvalitet za sebe i on će donijeti Sloveniji 30 poena sigurnih, nema njega ko u Latviji da zaustavi.
Moja mala prednost ipak ide komšijama i nadam se da mogu daleko dogurati
Grčka- Rusija
Još jedan zanimljiv meč. Grci imaju kapacitet da zatvore Šveda (ali veoma teško će biti), Rusi imaju Voroncevića i Nikitu da brani Printezisa, a u Mozgov i Burusis ako se ne pobiju neće biti Euro

. Grci u grupi tanki, ali izbaciše Litvaniju, dok Rusi igraju dobro prvenstvo. Moja prednost ide Rusima, zbog boljih igri u toku cijelog prvenstva, dok Grci su možda ipak najbolje ostavili za kraj.