Federer17 je napisao/la:kako drugaciji ljude odvratiti od najvece strahote ako im ne opises to nesto, barem pokusas pribliziti sta je dzehennem (jer je nemoguce razumjeti).
Ako ćemo iskreno, sva ta predavanja su namijenjena muslimanima. Zaboli ba nevjernike za sličnim temama.
Da je to istina, dokazuju bezbrojne hudbe i dresovi.
Pa hodža na ramazanskom bajramu priča o dzehenemskim strahotama. Hej, umjesto nešto lijepo, da obraduje postače...
Federer17 je napisao/la:Jest, ali ko su Allahovi sticenici?
Stani ba, ako su naše đede mislile da su evlije amaaaan jarabi nešto nedostižno, mi čitamo kur'an i znamo.
Ono je iz sure junus. Odmah je tu objašnjenje, pa kaže da su evlije oni koji vjeruju i boje se Allaha.
Nema se tu šta komplikovati il prijetiti, naprotiv!
Ponavljam da je to čak zabranjeno.
Pa Allah subhane je ukorio poslanika zbog jedne naizgled bezopasne rečenice (puno bi plakali, malo se smijali)
Da ne nabrajam predaje koje ulijevaju nadu i koje govore kako je lahko ući u dženet.
Recimo ono na sudnjem danu kad će insanu prevagnuti onaj papirić sa šehadetom, ili onaj čovjek koji će ući u dženet SAMO naglašeno je samo, zato što je napojio žednog kera.
Ne može ba jasnije od ajeta:
“Reci: ‘O robovi Moji koji ste se prema sebi ogrijesili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah ce, sigurno, sve grijehe oprostiti. On, dosita, mnogo prasta i On je milostiv
Pa koliko sam puta kritikovo kalača il skeju, upravo zbog toga. Dakle, čovjek ostavi sve i dođe na džumu. Allah mu oprostio grijehe od petka do petka, a ovi se nađu da ga prepadaju
Jaro moj, ako ne znaš bolje od toga, ti se fino spremi pa u kafanu il disko. Tamo je ta priča na mjestu, jok da s minbera prepadas muslimane.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."