Eurobasket 2017

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Vucevich

Re: Eurobasket 2017

Post Postao/la Vucevich » 16 sep 2017, 15:40

Mirko je napisao/la:@ Vucevich

Kako onda Srbi, Hrvati, Albanci, Makedonci, Grci, Turci, Portugalci, Irci, Skoti, Italijani nemaju tih problema???
Zbog ustave. BiH nije nacionalna drzava Bosnjaka vec je drzava 3 konstitutivna naroda, tako da Bosnjaci koji nisu iz BiH nemaju pravo igrati za BiH. ;)

A Portugalci, Talijani, Skotlandjani itekako imaju taj problem :thumbup:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 16 sep 2017, 15:48

Ne mogu da vjerujemo o čemu se ovdje svaki dan piše. Koga boli **** ko je odakle, igraju za tu repku i ćao.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 sep 2017, 15:48

DANTES je napisao/la:Da je Nurkić izabrao Sloveniju druge bi se pjesme pjevale.. Samo dok se mi ponosimo dončićem i Dragićem vi mrzite preldžića i zovete ga ****.. Manite me usiljenog humora i licemjerstva, znamo se. Ja sam 6 godina tu..
Vi? Vise veze Randolph sa Slovenijom ima nego ti sa Sasom Doncicem i Srbijom. Vi se svakakvim ljudima ponosite. Nije to neki plus.

Preldzic nikom nije smetao dok je igrao za Sloveniju. Tamo je stasao u igraca. Mogao je i nas odabrati jer je odavde. Kad je Tursku izabrao postao je te zvjezdice tvoje.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 16 sep 2017, 15:52

Dijete rodjeno u Sloveniji, osjeca se ko Slovenac, stari mu rodjen u Sloveniji, citavu karijeru proveo tamo, i on se ponosi. :rol:
Covjek je ono kako se osjeca, a ne ono sto mu forumasi iz pickovca kazu. Covjek sam sebe smatra Slovencem ali eto ti ces mu reci ko je i sta je. :facepalm: :facepalm:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 16 sep 2017, 15:53

DANTES je napisao/la:Da je Nurkić izabrao Sloveniju druge bi se pjesme pjevale.. Samo dok se mi ponosimo dončićem i Dragićem vi mrzite preldžića i zovete ga ****.. Manite me usiljenog humora i licemjerstva, znamo se. Ja sam 6 godina tu..
Kako ti je glupa uporedba čovječe... :crazy: :facepalm: Preldžić je rođen i odrastao u BiH, počeo igrati košarku u BiH (u Čeliku) i roditelji su mu oboje iz BiH. To nije ni blizu isti slučaj kao sa ovim Slovencima.

Savjest
Kontakt:

Post Postao/la Savjest » 16 sep 2017, 15:53

Kawhi je napisao/la:
Vi? Vise veze Randolph sa Slovenijom ima nego ti sa Sasom Doncicem i Srbijom. Vi se svakakvim ljudima ponosite. Nije to neki plus.

Preldzic nikom nije smetao dok je igrao za Sloveniju. Tamo je stasao u igraca. Mogao je i nas odabrati jer je odavde. Kad je Tursku izabrao postao je te zvjezdice tvoje.
Kako nema veze sa Sasam Doncicem kad pripadaju istom narodu

Srbi (srp. Srbi/") su narod iz grupe južnih Slavena nastanjen u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini (većinom u Republici Srpskoj), te dijelovima Hrvatske.

Randolph nema ovkve veze sa Slovencima.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 16 sep 2017, 15:53

zna li Dončić da je ovoliko popularan na forumu ss.ba :kafa:
lik je sa 18 godina zaradio više para nego što ćemo mi svi skupa sa foruma u životu, al neka bitno je da mi detaljno raspravimo je li on Slovenac ili Srbin hahah mada zapratiš ga na IG ili FB i odmah ti je jasno da je momak slovenac i kraj priče.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 16 sep 2017, 15:59

Al pazi genijalne usporedbe sa Preldzicem. Momak odrastao ovdje, roditelji mu odavde i mrtvac ode igrati za Tursku sa kojom nikakve veze nema.
I genijelac je to usporedio sa Doncicem koji je rodjen u Sloveniji i roditelji mu iz Slovenije i najbitnije momak se vjerovatno iskreno osjeca Slovencem.

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 16 sep 2017, 16:03

Vucevich je napisao/la:
Mirko je napisao/la:@ Vucevich

Kako onda Srbi, Hrvati, Albanci, Makedonci, Grci, Turci, Portugalci, Irci, Skoti, Italijani nemaju tih problema???
Zbog ustave. BiH nije nacionalna drzava Bosnjaka vec je drzava 3 konstitutivna naroda, tako da Bosnjaci koji nisu iz BiH nemaju pravo igrati za BiH. ;)
Ali Bosnjaci su jedino u BiH drzavotvoran narod...
Koga ima rukometas Terzic u BiH?
Tu vjerovatno presudio datum rodjenja - za vrijeme Juge...
Mada i Cehoslovacka je bila drzava Ceha i Slovaka, pa su generacijama u Austriji/Jugoslaviji naseljeni Cesi/Slovaci mogli zaigrati za Cehoslovacku...
Da Srbima recimo nije ukinuta konstitutivnost u Hrvatskoj, sumnjam da Hrvati iz BiH/Srbije ne bi mogli nastupati za Hrvatsku...
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 sep 2017, 16:05

Kawhi je napisao/la:

Stalno pokazuješ kako o nama ne znaš ništa. Sem poneke profašističke ideje. :kafa:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 16 sep 2017, 16:06

geoxx je napisao/la:Al pazi genijalne usporedbe sa Preldzicem. Momak odrastao ovdje, roditelji mu odavde i mrtvac ode igrati za Tursku sa kojom nikakve veze nema.
I genijelac je to usporedio sa Doncicem koji je rodjen u Sloveniji i roditelji mu iz Slovenije i najbitnije momak se vjerovatno iskreno osjeca Slovencem.
Tata mu je ''retired Serbian professional basketball player'': https://en.wikipedia.org/wiki/Sa%C5%A1a ... %8Di%C4%87

Ovde ljudi izgleda pojma nemaju ko je Sasa Doncic... :crazy: :lol: :facepalm:

Basileus
Kontakt:

Post Postao/la Basileus » 16 sep 2017, 16:10

Kod Slovenaca postoji ovakve kategorije:

- ako je neko neki kriminalac i preziva se na -IĆ on je avtomatski "prokleti juznjak", "cefur", "neka se vrati tamo odakle je", itd.. pa makar se on 100-puta rodio u Sloveniji i imao deset majki Slovenki. Tamo je "Bosanac" (inace tako zovu sve ex-jugose) sinonim za nesto najgore.

- a neko poput Dragića i Dončića so slatki "nasi fantje", "mi Slovenci", itd..

Dosta su hipokriti sto se tice toga i sasvim zasluzujo ovo prcanje.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 16 sep 2017, 16:18

Mirko je napisao/la:
geoxx je napisao/la:Al pazi genijalne usporedbe sa Preldzicem. Momak odrastao ovdje, roditelji mu odavde i mrtvac ode igrati za Tursku sa kojom nikakve veze nema.
Tata mu je ''retired Serbian professional basketball player'': https://en.wikipedia.org/wiki/Sa%C5%A1a ... %8Di%C4%87

Ovdje ljudi ne znaju citati.

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 sep 2017, 16:21

geoxx je napisao/la:
Mirko je napisao/la:

:thumbup:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 16 sep 2017, 16:23

I kaze lik retired Serbian player, otvorim link pise "retired Slovenian professional basketball player". :lol: :lol:
mirko edituje wiki :urnebes:

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 16 sep 2017, 16:26

Evo za mirka maksuz 3 smajlija :rol: :rol: :rol:

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 16 sep 2017, 16:30

geoxx je napisao/la:
Mirko je napisao/la:

Znamo mi obojica citati. I izmedju redova... ;)

Ali ovo jasno obara o patos tezu kako Doncici ''nemaju veze sa Srbima i Srbijom''...
Srbi i Slovenci u finalu, bodrili jedni druge do finala, a vas izjede ta je*ena mrznja i ljubomora... A nema vas nigdje. Sta ce vam to?
Pa ovo je fenomenalno za kosarku na ovim prostorima!

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 16 sep 2017, 16:34

geoxx je napisao/la:I kaze lik retired Serbian player, otvorim link pise "retired Slovenian professional basketball player". :lol: :lol:
''This page was last edited on 16 September 2017, at 14:12.''

Procitaj... ;)
Upravo je postao taze Slovenac... :urnebes:

Edit: nego ja mislim da Doncici nemaju veze s nama... Donijela ih roda... :lol:

''Saša Dončić (born June 14, 1974 in Šempeter pri Gorici, SFR Yugoslavia) is a retired Serbian professional basketball player. He played in several clubs in Slovenia and also in Serbia and France. He played mostly as small forward. Currently he works as coach. His son Luka, who's also a basketball player, currently plays for Real Madrid. Dončić was a member of the Yugoslavia cadets team in 1991 FIBA Europe U16 Championship. In 2004 he played two games for the Slovenia national team at FIBA EuroBasket 2005 qualification.''

Preuzeto sa wiki 28.03.2017!

Zadnja izmjena: Mirko, dana/u 16 sep 2017, 19:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 16 sep 2017, 16:35

Mirko je napisao/la: Pa ovo je fenomenalno za kosarku na ovim prostorima!
Kakve koristi od ovog imaju Bosna, Hrvatska, Crna Gora, Madjarska i druge zemlje na ovim prostorima? Ja od pocetka navijam za Sloveniju (uz Latviju, Finsku i Hrvatsku) jer su mi dragi i Luka i Goran. Ja, niti moja drzava, nemamo nikakve koristi od toga sto su u finalu. Ja neku licnu satisfakciju mozda, al nije da cu se napiti ako osvoje, ili plakati ako ne osvoje.

Za "ove prostore" je ista stvar bile u finalu Spanija i Rusija ili Slovenija i Srbija, ili Bosna i Hrvatska...
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 16 sep 2017, 16:39

Mirko je napisao/la: Znamo mi obojica citati. I izmedju redova... ;)

Ali ovo jasno obara o patos tezu kako Doncici ''nemaju veze sa Srbima i Srbijom''...
Srbi i Slovenci u finalu, bodrili jedni druge do finala, a vas izjede ta je*ena mrznja i ljubomora... A nema vas nigdje. Sta ce vam to?
Pa ovo je fenomenalno za kosarku na ovim prostorima!
Imaju veze, ko je rekao da nemaju? Ti si potpuno nepotrebno citirao moj post o nepotrebnoj usporedbi Doncica i Preldzica. Uz to, ne vidis dobro i pogresno citiras wikipediu. Smijesno.
Ja nemam nikakvih problema sa mrznjom i ljubomorom. Hajd kad se vec pravis pametan, budi pametan do kraja pa nam napisi na osnovu cega si to zakljucio?
Poenta mojih postova je sljedeca, ako se Luka Doncic osjeca Slovencem onda moras biti pokvareni retard da mu to osporavas. Da mu je stari valjda Srbin koji vuce korijene iz Srbije, ne sporim.
Mirko je napisao/la:
geoxx je napisao/la:I kaze lik retired Serbian player, otvorim link pise "retired Slovenian professional basketball player". :lol: :lol:
''This page was last edited on 16 September 2017, at 14:12.''

Procitaj... ;)
Upravo je postao taze Slovenac... :urnebes:
Naravno, uvijek je pisalo Slovenac. I uvijek je pisalo mjesto rodjenja, Šempeter pri Gorici, Slovenia. Provjeravao sam to i ranije pa znam.
Samo je, pazi slucajnosti, u trenutku tvog posta i postavljenog linka pisalo Serbian player i mjesto rodjenja Klina. :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.