FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

isakovich
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la isakovich » 31 avg 2010, 23:35

bilo bi najbolje da prodamo uli enesa i nerlinga da vidimo koliko ce mo dobiti za nji hehehe ,,, malo sale
VOLIM BAYERN

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 31 avg 2010, 23:36

@guber90,

Kao navijac Bayerna si dosad morao nauciti da ako u jednoj sezoni iskesiraju milione za pojacanja u sljedecoj ce sigurno sutiti.

To je tako vazda bilo. 8-) :lol:

@bavarian_bk,

:o :o :o :o :o :o :lol:
#divovi

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 31 avg 2010, 23:52

moustapha je napisao/la:@guber90,

Kao navijac Bayerna si dosad morao nauciti da ako u jednoj sezoni iskesiraju milione za pojacanja u sljedecoj ce sigurno sutiti.

@bavarian_bk,

Ma sve ja to znam, al hajd se ti navikni na to, trudim se al ne ide, prije cu trudan ostat neg se naviknut na tu us*anu politiku :mrgreen:.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 01 sep 2010, 00:16

@bavarian_bk,

pa prosle sezone nisu dali pretjerano puno para za pojacanja

Gomez- 30 mil
Timo.11mil
Pranje-7mil +on svojih 700 000€ :D
Brajfid-3-4mil
i Robben na polusezoni kolko ja zna to je to

a zaradili su na lusiu-?? nez kolko miliona, i jos nekim sitnim igracima
Razumijes ti mene burazere moj :)

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 01 sep 2010, 00:18

Contento zaradio laksu povredu, ne znam detalje.
Ode sve u qrac :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 sep 2010, 00:19

Luca.Toni je napisao/la:

@bavarian_bk,

pa prosle sezone nisu dali pretjerano puno para za pojacanja

Gomez- 30 mil
Timo.11mil
Pranje-7mil +on svojih 700 000€ :D
Brajfid-3-4mil
i Robben na polusezoni kolko ja zna to je to

a zaradili su na lusiu-?? nez kolko miliona, i jos nekim sitnim igracima
Robben je došao na početku sezone za 24mil eura
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 sep 2010, 00:21

Samo primjera radi za one koji možda nisu upućeni u finansijsko stanje FC Hollywooda.U sezoni 2008/2009 prihodi Bayerna su bili 289,5 mil eura.Dibitak na kraju godine je bio sitan .Oko 2,5 mil eura.Finansijski izvještaj za prošlu sezonu kaže da su prihodi Bayerna iznosili 350 mil eura.

http://www.handelsblatt.com/magazin/fus ... tz;2633498

Hajde da malo analiziramo situaciju:

U 2009 godini je Bayern na pojačanja potrošio 74.700.000 €.Odbiju li se prihodi od prodaje igrača ostaje -51.750.000 €.Znači Bayern je svog novca potrošio u količini od 51,75 mil eura.Te godine su mu prihodi iznosili 290 mil eura i ostvario je zaradu od 2,5 mil eura.U 2010 godini prihodi Bayerna su narasli na 350 mil eura.Na transfere na našu žalost nije potrošio ni penija.Uzmemo li se u obzir da je u ovoj godini Bayern povrećao plate za 15 mil eura .Produžujući ugovor sa Riberyem i Mullerom.Te plate Robben, Gomeza,Olić itd.

Znači:

U 2009 Bayern je na pojačanja mogao potrošiti čitava 54 mil eura, a da ne bude u minusu.

Ako od tih 54 mil eura odbijemo 15 mil eura dobili bismo stanje budžeta u slučaju da su plate bile u 2009 godini na današnjem nivou.

Ako odbijemo od 350 mil eura 289,5, dobit ćemo povećanje prihoda za samo jednu godinu, a to je 60,5 mil eura.

Znači Bayern je za ovaj prelazni rok imao na raspolaganju:

54mil( budžet za transfere) - 15mil (povećanje plata) + 60,5 mil eura (povećanje prihoda)= 99,5 mil eura što je približno cifri 100 mil eura.Ne zaboravimo da je Bayern prodao par igrača i zaradio 7,5 mil eura.Od 100 mil eura koliko smo imali na raspolaganju , Bayern je potrošio nula.E sad da ja vas pitam: Je li pošteno prema navijačima Bayerna da se tim ne ojača iako svi znaju da mi nemamo najači tim u Evropi , a da na pojedinim pozicijama smo slabiji i od nekih bundesligaša.

Ako uzmemo u obzir da smo tek u posljednjih 4-5 kola osigurali titulu prošle godine, a da je ove godine konkurencija brutalnija nego ikad, čemu se onda nadati.DA li nam treba još jedna sezona Cupa Uefa?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 sep 2010, 00:29

Iako smo se svi nadali da ce u posljednji trenutak u Bavarsku sletjeti barem jedno pojacanje, od toga nema nista.
Ove godine se nije nista trosilo, a ko bi rekao da ce tako biti po zavrsetku prosle sezone, u kojoj su na sve strane curile informacije da ce se Bayern dodatno pojacati i da ce odbrana postati mnogo jaca. :o
Ocigledno da nas je uprava lagala cijelo vrijeme, ali njima ide na dusu.

Sta sad ocekivati? Tim je koliko toliko uigran, iako bi to trebalo puno bolje izgledati za nekoliko sedmica. Na sve spekulacije treba zaboraviti i potpuno se okrenuti uigravanju postojeceg rostera, jer igraci koji su tu moraju mnogo tereta iznijeti. Postavlja se pitanje kako bez Robbena, ciji se izostanak u mnogome osjetio u Kaiserslautern. Definitivno nije bilo te probojnosti na koju smo svi navikli. Muller jos nije u punoj snazi pa stoga je mozda i razumljiva ova situacija. Od Riberya se ocekuje mnogo, jer neko mora preuzeti odgovornost a on je sigurno jedan od potencijalnih kandidata, a ujedno i najveci kandidat.

Sezonu kao proslu ce biti vrlo tesko ponoviti, posebno u Europi. U Bundesligi se moze koliko toliko uciniti, pa i doci do titule, ali u Europi je svake godine sve teze i teze. Iskreno se nadam da ce igraci dati sve od sebe i da ce izgurati sezonu na najbolji moguci nacin.

Nekoliko puta sam napominjao da se novac cuva za buducnost. Kao prvo Bayernu je prioritet isplatiti sva postojeca dugovanja, a ako se zna da se za stadion i dalje otplacuju rate, mozda i ne cudi ovakva situacija. Novac koji nije potrosen na nove igrace, sigurno ide u otplatu stadiona, tako da se s tim planira zavrsiti u sto kracem roku, pa mozda cak i za sezonu ili dvije, iako je plan da se otplata zavrsi za 5 godina. Bayern ce nakon toga sve prihode usmjeravati prema platama igraca i novim pojacanjima, pa tako da se u Bavarskoj sigurno mogu ocekivati vrlo zvucna imena u vrlo kratkom periodu. Timovi postaju konkurentniji, tako da ce i uprava zagriti jos vise, a sve u cilju eliminisanja protivnika.

I na kraju vrijedi napomenuti da je Contento zaradio povredu noznog palca, tako da nece konkurisati za mladu repku Njemacke.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 sep 2010, 00:36

Omerbavarac je napisao/la:Iako smo se svi nadali da ce u posljednji trenutak u Bavarsku sletjeti barem jedno pojacanje, od toga nema nista.
Ove godine se nije nista trosilo, a ko bi rekao da ce tako biti po zavrsetku prosle sezone, u kojoj su na sve strane curile informacije da ce se Bayern dodatno pojacati i da ce odbrana postati mnogo jaca. :o
Ocigledno da nas je uprava lagala cijelo vrijeme, ali njima ide na dusu.

Sta sad ocekivati? Tim je koliko toliko uigran, iako bi to trebalo puno bolje izgledati za nekoliko sedmica. Na sve spekulacije treba zaboraviti i potpuno se okrenuti uigravanju postojeceg rostera, jer igraci koji su tu moraju mnogo tereta iznijeti. Postavlja se pitanje kako bez Robbena, ciji se izostanak u mnogome osjetio u Kaiserslautern. Definitivno nije bilo te probojnosti na koju smo svi navikli. Muller jos nije u punoj snazi pa stoga je mozda i razumljiva ova situacija. Od Riberya se ocekuje mnogo, jer neko mora preuzeti odgovornost a on je sigurno jedan od potencijalnih kandidata, a ujedno i najveci kandidat.

Sezonu kao proslu ce biti vrlo tesko ponoviti, posebno u Europi. U Bundesligi se moze koliko toliko uciniti, pa i doci do titule, ali u Europi je svake godine sve teze i teze. Iskreno se nadam da ce igraci dati sve od sebe i da ce izgurati sezonu na najbolji moguci nacin.

Nekoliko puta sam napominjao da se novac cuva za buducnost. Kao prvo Bayernu je prioritet isplatiti sva postojeca dugovanja, a ako se zna da se za stadion i dalje otplacuju rate, mozda i ne cudi ovakva situacija. Novac koji nije potrosen na nove igrace, sigurno ide u otplatu stadiona, tako da se s tim planira zavrsiti u sto kracem roku, pa mozda cak i za sezonu ili dvije, iako je plan da se otplata zavrsi za 5 godina. Bayern ce nakon toga sve prihode usmjeravati prema platama igraca i novim pojacanjima, pa tako da se u Bavarskoj sigurno mogu ocekivati vrlo zvucna imena u vrlo kratkom periodu. Timovi postaju konkurentniji, tako da ce i uprava zagriti jos vise, a sve u cilju eliminisanja protivnika.

I na kraju vrijedi napomenuti da je Contento zaradio povredu noznog palca, tako da nece konkurisati za mladu repku Njemacke.

Pa novac od Audija je trebao biti uložen u otplatu stadiona.Da ne zaboravimo tih famoznih 200 mil eura.90 za kupovinu 9,2 posto dionica, a ostatak kao sponzorstvo.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 sep 2010, 00:39

FRANK RIBERY je napisao/la:Pa novac od Audija je trebao biti uložen u otplatu stadiona.Da ne zaboravimo tih famoznih 200 mil eura.90 za kupovinu 9,2 posto dionica, a ostatak kao sponzorstvo.
Ocigledno da nije bilo dovoljno za otplatu? Iako se pricalo da je dug za stadion 90 miliona, ja iskreno sumnjam u to. Mislim da je to dosta vise, ali ko ce znati?

Uglavnom, sad su puni novca sa kojim ne znam ni sam sta ce da rade?
Mozda planiraju poceti gradnju jos nekog stadiona ili mozda cuvaju za ulaganje u kosarku? :lol: :lol:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 sep 2010, 00:42

Dobro si.Možda planiraju sljedeće godine kad uđemo u prvu ligu dovesti kakvog Nowitzkog ili Gasola. :D

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 01 sep 2010, 00:47

znaci nista od transfera moramo se stim pomiriti,,imamo kadar kao i prosle godine nije lose,,sad cu se malo cupati na jednu stvar a to je da nasa uprava ipak nije toliko glupa i valjda imaju neki unutrasnji razlog zbog cega nije bilo transfera,,van gal nije los trener i valjda zna gdje mu fali igraca a gdje ne, ima i on obaveze prema klubu tj iznosit ce im izvjestaje sta i kako radi i koliki ce uspijeh biti,,na nama je da cekamo i budemo pozitivni ipak to je nas BAYERN,,
pa majka mu stara nije valjda prosla sezona bila slucajna ipak se je nesto uradilo,pokazali smo svima da sa malo novca mozemo puno uraditi,necemo biti kao kao neki klubovi (da ih ne navodim zna se) dajemo stotine miliona a ispadamo u osmini finala,,to je moje misljenje,,jbg mozda nije ispravno ali ja sam optimist i nadam se najboljem,,,

VOLIM BAYERN
VOLIM BAYERN

Klare

Post Postao/la Klare » 01 sep 2010, 01:53

Omerbavarac je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Pa novac od Audija je trebao biti uložen u otplatu stadiona.Da ne zaboravimo tih famoznih 200 mil eura.90 za kupovinu 9,2 posto dionica, a ostatak kao sponzorstvo.
Ocigledno da nije bilo dovoljno za otplatu? Iako se pricalo da je dug za stadion 90 miliona, ja iskreno sumnjam u to. Mislim da je to dosta vise, ali ko ce znati?

Uglavnom, sad su puni novca sa kojim ne znam ni sam sta ce da rade?
Mozda planiraju poceti gradnju jos nekog stadiona ili mozda cuvaju za ulaganje u kosarku? :lol: :lol:
Ma daj, kolika su to ulaganja u košarci :lol: . Za 5 mil. mogu bit jedni od najboljih u Evropi.

Čudno mi da se ovoliko otplaćiva stadion :? , a tolika zarada :? , da slučajno Bavarska mafija nije umiješala prste u naš klub :?

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 01 sep 2010, 02:20

van gal nije los trener i valjda zna gdje mu fali igraca a gdje ne
I ptica na grani zna gdje vam trebaju igraci. Prvo golman,zadnja linija kompletna osim lahma. Contento nije za prvih 11. Van bommel sto je igrao,igrao je. Od njega mozete ocekivati samo losije partije i da dobije po mogucnosti sto manje crvenih kartona.

Ribery se definitivno vraca u formu,samo je pitanje koliko ce izdrzati bez povrede. Sto se tice staklenog,on se ozlijedio i prije sezone. I nakon sto se vrati na teren ,opet ocekujem isto. Znaci,finish sezone racunajte da cete igrati bez njega. Sto se tice napada...Olic je rodjen pod sretnom zvijezdom. Ono sto je napravio prosle sezone i zabio kljucne golove NIKADA vise nece moci ponoviti. On je ko ona igracka DURACEL,ima snagu,nema pameti. Klose je tu kao joker,on je ok.

Od Gomeza ocekujem dobru sezonu. On sigurno nije los igrac i van gaal se dobro zahebo sto ga vise nije koristio prosle sezone. Normalno da je sada los,kad nema kontinuitet igranja. Treba mu 10 utakmica zaredom,pa cete vidjeti gomeza kao kad je bio u stutgartu.

Miler je vrh,moze on i bolje odigrati nego prosle sezone.

OCEKIVANJA: Zavisiti ce sve od LP. Ako rano ispadne u LP i fokusirate se samo na prvenstvo,uz HSV cete se sigurno boriti za titulu. Samo sto ove godine necete moci ispraviti lako kikseve kao i prosle sezone.

MOJE MISLJENJE O REZULTATIMA : U LP mislim da necete dalje od 1/8 finala,jedino ako vam naleti neki lagani protivnik. Sto se tice prvenstva,tu ce zavisiti od HSV. Mislim da vam mogu potpuno ravnopravno parirati,samo ako ih izbjegnu ozlijede i da ostave ono "lako cemo".
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 01 sep 2010, 10:20

znali iko koliko je bajernu ostalo da plati za alianz arenu .

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 sep 2010, 10:33

GAL je napisao/la:znali iko koliko je bajernu ostalo da plati za alianz arenu .

Mislim još dvije do tri rate.A sobzirom da ove godine nismo ništa trošili moguće da su novac za transfere preusmjerili na otplatu rata.Znači da bi nam ostajalo još oko 35 mil eura u budžetu.Kad otplatimo stadion onda ćemo biti u prilici da svake godine utučemo 100 mil eura i da na kraju ostvarimo i profit.

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 01 sep 2010, 11:02

da će bog.dotad ćemo čekati

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 01 sep 2010, 13:42

http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... nchen.html Eh ovoga se i ja bojim,konkurencija je znatno pojačana a mi smo oslabljeni za nekoliko igrača :evil: :evil:
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 01 sep 2010, 13:48

nece Bayern biti prvak,nema sanse!! ejbga...steta sto je propo V.D.Vart........

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 sep 2010, 14:21

slika
Comeback nach Kreuzbandriss Lange ist es her, dass man Breno vom FC Bayern in Aktion sah. Das könnte sich schon sehr bald ändern: Der Brasilianer steht kurz vor einer Rückkehr in das FCB-Mannschaftstraining. "Das wird ein fußballspezifisches Training sein. Breno soll Stück für Stück herangeführt werden", sagte Bayern-Sportdirektor Christian Nerlinger der "Sport-Bild".
Breno se polako vraca. Nadam se da ce se sto prije oporaviti, jer treuntno ga trebamo kao ozeblom sunce. :)
#divovi

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Vanja8 i 20 gostiju.