FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

guber90
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la guber90 » 31 avg 2010, 18:13

bavaraccccc je napisao/la:evo ga sad ce 18 00 nema jos nista,a ja sumnjam da ce i biti,ali zato je schalke doveo jos jednog igraca :evil:
Ja se bojim da mi skupo ne platimo ovo ne dovodjenje igraca u tim, pa makar da se malo konkurencija pojaca, da se prodrmaju igraci, ali eto vidjet cemo, ostali smo bez robben podugo i to je belaj veliki, mada se i prosle sezone vratio tek u drugom dijelu sto je sasvim dovoljno bilo :P.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

GAL
Kontakt:

Post Postao/la GAL » 31 avg 2010, 19:26

pitanje je oćeli robeni biti onaj stari ?

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 31 avg 2010, 19:39

GAL je napisao/la:pitanje je oćeli robeni biti onaj stari ?
Pa zar sumnjas u njega :D , on je navikao da ga nema po par mjeseci i onda jos bolji se vrati :D.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 31 avg 2010, 19:53

Cekao sam ovaj dan, nadajuci se transferu u zadnjem momentu ali evo vidimo da nema nista od toga, nije mi jasna nikako politika kluba, pa jos od prosle godine kukamo kakvu odbranu imamo ali izgleda oni to nisu skontali ili :?: , vise mi nije jasno do koga je da li uprava nece da trosi pare ili LvG ne zeli nove igrace, meni nekako u ovom trenutku baca na ovo drugo jer LvG izgleda da oce da dokaze da moze mnogo da uradi i sa ovim "nadolazecim" igracima tipa Contento,Kross,Badstruber,Hass,Alaba vidjecemo kako ce to ispasti ja sam nazalost pesimista.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 31 avg 2010, 19:59

ljudi ima jos vakta do 00:00,,ja se nadam da ce za koji sat izletiti u javnost nasi transferi,,,

VOLIM BAYERN
VOLIM BAYERN

zjaka
Kontakt:

Post Postao/la zjaka » 31 avg 2010, 22:22

Uvijek smo dovodili u minut do 12 kao Robena ali danas mislim da nema nista def od pojacanja a evo i vdv je otisao u crotenhem a schalke se pravo pojacao a mi ostali na slabom golmanu i odbrani mislim stvarno da nije ovo dobro koji CIGANI I KAZU ZARADILI ........... MA DZABA IM I ZADNJI CENT

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 31 avg 2010, 22:49

Ja jednostavno nemogu da vjerujem.Sve i jedna ekipa na svijetu trosi pare jer su svima potrebna pojacanja pa cak i klubovi sa losijim budzetima od naseg trose milione i milione da dovedu nekoga a mi nemozemo ni (za nas budzet) pisljivih 10 miliona potrosit da dovedemo normalnog stopera da ne ubija onaj propuh kroz odbranu vise.I sta oni sad ocekuju sa ovakvim timom.Ja bi i sa trecim mjestom u BL bio zadovoljan samo da udjemo u LP slijedece godine da nemoramn pratit utakmice protiv getafea i ponizavanja od zenita
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 31 avg 2010, 23:05

S-Y-L-A-R je napisao/la:Ja jednostavno nemogu da vjerujem.Sve i jedna ekipa na svijetu trosi pare jer su svima potrebna pojacanja pa cak i klubovi sa losijim budzetima od naseg trose milione i milione da dovedu nekoga a mi nemozemo ni (za nas budzet) pisljivih 10 miliona potrosit da dovedemo normalnog stopera da ne ubija onaj propuh kroz odbranu vise.I sta oni sad ocekuju sa ovakvim timom.Ja bi i sa trecim mjestom u BL bio zadovoljan samo da udjemo u LP slijedece godine da nemoramn pratit utakmice protiv getafea i ponizavanja od zenita
Ma ne moras ni o milionima pricat :D, evo Sloboda je ove godine ulozila vise u svoj igracki kadar nego Bayern :mrgreen: , a fkt pomislis da to ide na bolje, a oni jos gori postanu kada mislis da je to ne moguce.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 31 avg 2010, 23:11

jos nije 00:00 nadam se iznenadjenju,,jbg optimist sam ,,,hehehe izgleda uzalud ali sutra ujutru ce mo znati sta i kako,,van gal neka ti je sa srecom,,,

VOLIM BAYERN
VOLIM BAYERN

zjaka
Kontakt:

Post Postao/la zjaka » 31 avg 2010, 23:15

isakovich je napisao/la:jos nije 00:00 nadam se iznenadjenju,,jbg optimist sam ,,,hehehe izgleda uzalud ali sutra ujutru ce mo znati sta i kako,,van gal neka ti je sa srecom,,,

VOLIM BAYERN
VJERUJ DA CEMO SAMO PRODATI TYMU I JOS NEKE A DOVEST NECEMO NIKOG

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 31 avg 2010, 23:31

zjaka je napisao/la:
isakovich je napisao/la:jos nije 00:00 nadam se iznenadjenju,,jbg optimist sam ,,,hehehe izgleda uzalud ali sutra ujutru ce mo znati sta i kako,,van gal neka ti je sa srecom,,,

VOLIM BAYERN
VJERUJ DA CEMO SAMO PRODATI TYMU I JOS NEKE A DOVEST NECEMO NIKOG
Ja mislim da bi dobar potez bio da prodamo Riberya i Robben, da znamo da cemo ovu sezonu u plusu zavrsit jer Boze moj bitno je da smo dobili para da se kamara, ne sluze one da se trose, neg ti njih kamaras i onda se one pare i od 300 miliona ti za 2 sezona dobijes 600. Pu je*em ti upravu skrtu.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 31 avg 2010, 23:34

TOP VIJEST : Nemanja Vidic potpisao za Bayern . Bayern je platio za njega 21milion €. Ugovor je potpisan jos u nedjelju ali se cekalo sve do danas da se objavi.

Nazalost sto je na FIFA MANAGERU :D

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 31 avg 2010, 23:35

bilo bi najbolje da prodamo uli enesa i nerlinga da vidimo koliko ce mo dobiti za nji hehehe ,,, malo sale
VOLIM BAYERN

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 31 avg 2010, 23:36

@guber90,

Kao navijac Bayerna si dosad morao nauciti da ako u jednoj sezoni iskesiraju milione za pojacanja u sljedecoj ce sigurno sutiti.

To je tako vazda bilo. 8-) :lol:

@bavarian_bk,

:o :o :o :o :o :o :lol:
#divovi

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 31 avg 2010, 23:52

moustapha je napisao/la:@guber90,

Kao navijac Bayerna si dosad morao nauciti da ako u jednoj sezoni iskesiraju milione za pojacanja u sljedecoj ce sigurno sutiti.

@bavarian_bk,

Ma sve ja to znam, al hajd se ti navikni na to, trudim se al ne ide, prije cu trudan ostat neg se naviknut na tu us*anu politiku :mrgreen:.

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 01 sep 2010, 00:16

@bavarian_bk,

pa prosle sezone nisu dali pretjerano puno para za pojacanja

Gomez- 30 mil
Timo.11mil
Pranje-7mil +on svojih 700 000€ :D
Brajfid-3-4mil
i Robben na polusezoni kolko ja zna to je to

a zaradili su na lusiu-?? nez kolko miliona, i jos nekim sitnim igracima
Razumijes ti mene burazere moj :)

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 01 sep 2010, 00:18

Contento zaradio laksu povredu, ne znam detalje.
Ode sve u qrac :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 sep 2010, 00:19

Luca.Toni je napisao/la:

@bavarian_bk,

pa prosle sezone nisu dali pretjerano puno para za pojacanja

Gomez- 30 mil
Timo.11mil
Pranje-7mil +on svojih 700 000€ :D
Brajfid-3-4mil
i Robben na polusezoni kolko ja zna to je to

a zaradili su na lusiu-?? nez kolko miliona, i jos nekim sitnim igracima
Robben je došao na početku sezone za 24mil eura
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 01 sep 2010, 00:21

Samo primjera radi za one koji možda nisu upućeni u finansijsko stanje FC Hollywooda.U sezoni 2008/2009 prihodi Bayerna su bili 289,5 mil eura.Dibitak na kraju godine je bio sitan .Oko 2,5 mil eura.Finansijski izvještaj za prošlu sezonu kaže da su prihodi Bayerna iznosili 350 mil eura.

http://www.handelsblatt.com/magazin/fus ... tz;2633498

Hajde da malo analiziramo situaciju:

U 2009 godini je Bayern na pojačanja potrošio 74.700.000 €.Odbiju li se prihodi od prodaje igrača ostaje -51.750.000 €.Znači Bayern je svog novca potrošio u količini od 51,75 mil eura.Te godine su mu prihodi iznosili 290 mil eura i ostvario je zaradu od 2,5 mil eura.U 2010 godini prihodi Bayerna su narasli na 350 mil eura.Na transfere na našu žalost nije potrošio ni penija.Uzmemo li se u obzir da je u ovoj godini Bayern povrećao plate za 15 mil eura .Produžujući ugovor sa Riberyem i Mullerom.Te plate Robben, Gomeza,Olić itd.

Znači:

U 2009 Bayern je na pojačanja mogao potrošiti čitava 54 mil eura, a da ne bude u minusu.

Ako od tih 54 mil eura odbijemo 15 mil eura dobili bismo stanje budžeta u slučaju da su plate bile u 2009 godini na današnjem nivou.

Ako odbijemo od 350 mil eura 289,5, dobit ćemo povećanje prihoda za samo jednu godinu, a to je 60,5 mil eura.

Znači Bayern je za ovaj prelazni rok imao na raspolaganju:

54mil( budžet za transfere) - 15mil (povećanje plata) + 60,5 mil eura (povećanje prihoda)= 99,5 mil eura što je približno cifri 100 mil eura.Ne zaboravimo da je Bayern prodao par igrača i zaradio 7,5 mil eura.Od 100 mil eura koliko smo imali na raspolaganju , Bayern je potrošio nula.E sad da ja vas pitam: Je li pošteno prema navijačima Bayerna da se tim ne ojača iako svi znaju da mi nemamo najači tim u Evropi , a da na pojedinim pozicijama smo slabiji i od nekih bundesligaša.

Ako uzmemo u obzir da smo tek u posljednjih 4-5 kola osigurali titulu prošle godine, a da je ove godine konkurencija brutalnija nego ikad, čemu se onda nadati.DA li nam treba još jedna sezona Cupa Uefa?
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 01 sep 2010, 00:29

Iako smo se svi nadali da ce u posljednji trenutak u Bavarsku sletjeti barem jedno pojacanje, od toga nema nista.
Ove godine se nije nista trosilo, a ko bi rekao da ce tako biti po zavrsetku prosle sezone, u kojoj su na sve strane curile informacije da ce se Bayern dodatno pojacati i da ce odbrana postati mnogo jaca. :o
Ocigledno da nas je uprava lagala cijelo vrijeme, ali njima ide na dusu.

Sta sad ocekivati? Tim je koliko toliko uigran, iako bi to trebalo puno bolje izgledati za nekoliko sedmica. Na sve spekulacije treba zaboraviti i potpuno se okrenuti uigravanju postojeceg rostera, jer igraci koji su tu moraju mnogo tereta iznijeti. Postavlja se pitanje kako bez Robbena, ciji se izostanak u mnogome osjetio u Kaiserslautern. Definitivno nije bilo te probojnosti na koju smo svi navikli. Muller jos nije u punoj snazi pa stoga je mozda i razumljiva ova situacija. Od Riberya se ocekuje mnogo, jer neko mora preuzeti odgovornost a on je sigurno jedan od potencijalnih kandidata, a ujedno i najveci kandidat.

Sezonu kao proslu ce biti vrlo tesko ponoviti, posebno u Europi. U Bundesligi se moze koliko toliko uciniti, pa i doci do titule, ali u Europi je svake godine sve teze i teze. Iskreno se nadam da ce igraci dati sve od sebe i da ce izgurati sezonu na najbolji moguci nacin.

Nekoliko puta sam napominjao da se novac cuva za buducnost. Kao prvo Bayernu je prioritet isplatiti sva postojeca dugovanja, a ako se zna da se za stadion i dalje otplacuju rate, mozda i ne cudi ovakva situacija. Novac koji nije potrosen na nove igrace, sigurno ide u otplatu stadiona, tako da se s tim planira zavrsiti u sto kracem roku, pa mozda cak i za sezonu ili dvije, iako je plan da se otplata zavrsi za 5 godina. Bayern ce nakon toga sve prihode usmjeravati prema platama igraca i novim pojacanjima, pa tako da se u Bavarskoj sigurno mogu ocekivati vrlo zvucna imena u vrlo kratkom periodu. Timovi postaju konkurentniji, tako da ce i uprava zagriti jos vise, a sve u cilju eliminisanja protivnika.

I na kraju vrijedi napomenuti da je Contento zaradio povredu noznog palca, tako da nece konkurisati za mladu repku Njemacke.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []