Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Virtu4l
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2017, 15:49

MortemHz je napisao/la:Zna li neko sta tacno pise ovdje, precizno?
Ovo je citat nekog njemačkog pisca Richarda Dehmela, a prevod bi trebao biti 'postoje ubistva koja i sud oprašta'.

https://www.aphorismen.de/zitat/220887
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 okt 2017, 15:57

Virtu4l je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Zna li neko sta tacno pise ovdje, precizno?
Ovo je citat nekog njemačkog pisca Richarda Dehmela, a prevod bi trebao biti 'postoje ubistva koja i sud oprašta'.

https://www.aphorismen.de/zitat/220887
Hvala ti puno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 okt 2017, 16:34

Zenički Čelik prije 45 godina osvojio Srednjoevropski kup.

slika

U ovo vrijeme na isti dan igrala se jedna od najvecih utakmica Celika..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2017, 17:27

Na prekjučerašnji dan prije šest godina Sloboda je primila četiri komada na Grbavici, da su osvojili bod ne bi ispali iz lige i Leotar ne bi pobijedio Željezničar u posljednjem kolu.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 okt 2017, 17:43

Virtu4l je napisao/la:Na prekjučerašnji dan prije šest godina Sloboda je primila četiri komada na Grbavici, da su osvojili bod ne bi ispali iz lige i Leotar ne bi pobijedio Željezničar u posljednjem kolu.
imamo i previse neprijatelja imamo problema unutar kluba to i sam najbolje znas zato nas Sloboda ubi i rukama i nogama sto se sprdas sa ljudima zbog tog Leotara oni nama najmanje izbise jednu titulu.Sve smo mi to mogli bolje i pametnije odradit da imamo pravog sportskog prijatelja.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 04 okt 2017, 17:51

svrakino1921 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Na prekjučerašnji dan prije šest godina Sloboda je primila četiri komada na Grbavici, da su osvojili bod ne bi ispali iz lige i Leotar ne bi pobijedio Željezničar u posljednjem kolu.
imamo i previse neprijatelja imamo problema unutar kluba to i sam najbolje znas zato nas Sloboda ubi i rukama i nogama sto se sprdas sa ljudima zbog tog Leotara oni nama najmanje izbise jednu titulu.Sve smo mi to mogli bolje i pametnije odradit da imamo pravog sportskog prijatelja.
A Leotar? A Trešnjevka?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2017, 17:55

Ko ti je izbio titulu?

Ako ce nam oni biti prijatelji, dabogda ih nikad nemali.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 okt 2017, 18:00

Virtu4l je napisao/la:
Ko ti je izbio titulu?

Ako ce nam oni biti prijatelji, dabogda ih nikad nemali.
Zaja iz voleja na Grbi za 1-1 a bili prijatelji nasi i njihovi navijaci poslije rata klubovi bili u dobrim odnosima.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2017, 18:03

Onda ti je jos 10 ekipa izbilo titulu.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 04 okt 2017, 18:26

Virtu4l je napisao/la:Onda ti je jos 10 ekipa izbilo titulu.
Bolje je da ovdje nepolemisemo ja mislim jedno a ti drugo ja te postujem kao velikog Zeljovca i jednog od nasih najboljih forumasa al ja mislim dati ovo netreba nije ovo tvoj nivo a ti ovo shvati kako hoces ;)

crozla
Kontakt:

Post Postao/la crozla » 05 okt 2017, 14:00

Zar na Zelji i invalidi placaju kartu?
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 06 okt 2017, 13:33

slika

Ako u obzir uzmemo da je minimalan broj registriranih igrača u fudbalskim klubovima 25, te da se sa njih najviše 11 mogu potpisati amaterski ugovori, dolazimo do jasne računice da svaki fudbalski klub mora plaćati doprinose na plaće iz radnog odnosa za najmanje 14 igrača. Uz trenere, klupsku administraciju i ostalo osoblje, broj zaposlenika kojima se prema važećem radno-pravnom zakonodavstvu moraju naplaćivati porezi i doprinosi je mnogo veći. Međutim, u pojedinim premijerligaškim klubovima to nije slučaj.

Prema podacima iz Jedinstvenog sistema registracije kontrole i naplate doprinosa Porezne uprave FBiH, u 2017. godini je evidentiran neravnomjeran prosječan broj zaposlenika kojima su fudbalski klubovi uplaćivali poreze i doprinose.

Najviše zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi ima FK Sarajevo, njih čak 87. Među 87 zaposlenih su 29 profesionalnih fudbalera, osam članova stručnog štaba koji vodi prvi tim, 12 trenera u Akademiji te 16 trenera u Školi fudbala. Slijedi FK Željezničar sa 46 zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi, a na trećem mjestu je HSK Zrinjski sa 37 zaposlenih. Iz NK Široki Brijeg nerijetko s ponosom ističu kako nemaju poreznih dugovanja. Taj klub, međutim, ima tek 20 zaposlenih, što znači da pored minimalno 14 profesionalnih fudbalera imaju samo šest trenera, administrativnih radnika i ostalog osoblja za koje se uplaćuju porezi i doprinosi, u šta je, moramo priznati, teško povjerovati.

Ostali klubovi imaju još manji broj zaposlenika kojima se uplaćuju obaveze. FK Mladost Doboj Kakanj ima 17, a FK Sloboda samo 14 zaposlenih. NK Čelik Zenica ima prijavljenih 19 zaposlenika, ali u 2017. godini su evidentirane samo djelimične uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za prethodne godine.

Apsolutni "šampioni" su NK Vitez i NK Gošk Gabela. Ova dva kluba, koja prema službenim evidencijama kantonalnih poreznih ureda nemaju dugovanja po osnovu poreza, doprinosa, naknada i taksi, nemaju ni evidentirane prijavljene zaposlenike.

Sudeći prema navedenim zvaničnim podacima, jasno je da su pojedini klubovi "privilegiraniji" u odnosu na ostale, odnosno da se zakonske obaveze ne odnose na sve klubove jednako. To se, osim na federalni budžet, može reflektirati i na hehe rezultate klubova, s obzirom da, primjera radi, FK Sarajevo na poreze i doprinose troši najmanje četiri puta više novca u odnosu NK Široki Brijeg, a taj bi se novac mogao iskoristiti i za jačanje igračkog kadra.
- Zeljeznicar -

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 06 okt 2017, 13:39

Zar ovi Vasini ne vole reci kako oni najvise poreza placaju drzavi?
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 06 okt 2017, 14:00

Hercegovci nikom ne duguju porez, oni samo utaje
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Memara
Kontakt:

Post Postao/la Memara » 06 okt 2017, 14:21

pasica je napisao/la:Zar ovi Vasini ne vole reci kako oni najvise poreza placaju drzavi?
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Mi jedini placamo poreze i doprinose.
Meni je najvise krivo sto mi jedini izdvajamo toliko novca za porez i doprinose.
Svi ostali klubovi su u povoljnijem polozaju jer jedini placamo poreze i doprinose na puni iznos plate. Porez iznosi, koliko ono bjese, 70%?
Dok mi placamodoprinose, vracamo dugove, gradimo tribine, sredjujemo administraciju drugi su rahat i ugl igracima dadnu pare na ruke. Do prije par godina rijetki su vezali igrace profesionalnim ugovorima dok se polako situacija mijenja. Mi se nismo izdigli iz ovog sivila.
"Umanjenje plata se dogodilo u jednom mjesecu. Ekipa nije imala željene rezultate. Odgovorno tvrdim da pošteno radimo. Ne postoji klub u BiH koji rade ovako. Ne znam da li i jadan klub uplaćuje doprinose od 70 posto na primanja igrača", rekao je direktor FK Željezničar.

Još jedan veliki mit pade u vodu :kafa:

Ni milimetar!

skripar96
Kontakt:

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la skripar96 » 06 okt 2017, 19:21

Penaltiky je napisao/la:Hercegovci nikom ne duguju porez, oni samo utaje
Kaze lik koji navija za ekipu koja ima manje zaposlenih od Hercegovaca,znaci peru vise para....
EKONNP

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 06 okt 2017, 21:02

izvinite jel me mozda ovdje neko trazio

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 06 okt 2017, 21:36

Dokle god ova garnitura sudi, sa ovakvim savezom, prva pretkola su realnost. Mrs u pm
NK Široki Brijeg

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 07 okt 2017, 14:34

Hvala gosp.Misimovicu sto ce nasa repka igrati u drzavi Bosni i Hercegovini.Idemo Bosno i Hercegovino. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []