sarajevo46 je napisao/la:avdic04 je napisao/la:Ja priželjkujem Sergeja Barbareza,i kao prvog pomocnika Zlatana Nalica(covjek koji je bio u strucnom stabu reprezentacije Švedske-21.Ekipa koja je osvojila EP.Bili su u kandidaturi i u prethodnom izboru,sada se nadam da ce upravo ovaj dvojac biti izabran!
Nemam ništa protiv Barbareza, iskreno kao igrač mi je jako drag i uvijek će imati posebno mjesto, ali mi nije jasno njegovo prizivanje svaki put kada se bira novi selektor. Po meni Savez bi imenovanjem Barbareza 'kupio' mir kod navijača, a izgubili bi još jedne kvalifikacije. Šta je on uradio kao trener, koji su trenerski rezultati iza Sergeja?
Znam da je dobio UEFA trenersku licencu, ali za neki posao ili rezultat još nisam čuo. Možda sam i propustio, pa ako se desilo šta napišite.[/quote
Bruda,naš je problem sto ne znamo sta zelimo.U jednom trenutku smo protiv ex-Yu igračkig legendi(Sušić,Baždarević, i sl.).U drugom trenutku zagovaramo neke "zapadne" trenere,ala Magath,Prosinečki,za koje nemamo para.Pa Robi je u Azerbejdžanu radio za cifru od 1.4 miliona(koja hiljada gore,dolje

).Realno govoreći,u opticaj će doći Hadžibegić(kojeg je Begic izigrao u proslom ciklusu),Osim(kojeg ne bih ni pod razno,naša liga nije pokazatelj!),i jos par medijskih imena tipa Rajevac,Antic i sl(sto veze nema).S toga,ovoj reprezentaciji je neophodno podmladjivanje.Tako da radije bih dao Barbarez/Nalić priliku da "uče" jedan kvalifikacioni ciklus,i podmladio ekipu,nego li gledao na klupi Osima,Hadzibegice i sl.Konkurencije nema,s toga smatram da bi tandem Barbarez/Nalić bio dobar.Lijepo pozdrav