Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

samoposteno
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la samoposteno » 11 okt 2017, 22:41

STEVIE je napisao/la:gospodin Osim u sred cetnickog beograda daje ostavku selektora juge radi vojne agresije nad sarajevom i bih i onda neki smetljari osporavaju patriotizam gospodina Osima. samo kod nas..
I potom se vratio i branio Bosnu i Hercegovinu i potom postao prvi selektor reprezentacije BiH de manite se suplje price poserem ja i njega i njegov patriotizam

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 11 okt 2017, 22:42

Ivici vazda krivi igraci :kafa:

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 11 okt 2017, 22:43

Ode tema u vraga ...
- Zeljeznicar -

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Evander » 11 okt 2017, 22:44

BoixosNois1899 je napisao/la:Onome kome još uvijek nije jasno koliko je i šta je Ivica Osim uradio za naš fudbal, neće biti nikad i suvišno je i smiješno je raspravljati se na tu temu.
Kao što reče gore neko, u Japanu kada čuju ime Ivica Osim ustanu i poklone se, ali eto mi pametni, nama ne valja.
Sta je uradio?
Kad je bio na vrhuncu trenerske karijere, isto kao i Vaha, nije niti pomisljao da bude selektor. Isto kao i Vaha,, otisao da bude selektor Japana. Vaha je izdajnik, Osim je legenda?
On je mozda legenda YU fudbala, BiH nije sigurno. Mislim na reprezentativni.
Bio na celu nekog komiteta? Ja I? Je li i Elvedin Begic legenda?
A I o Osimovim "ratnim godinama" mogli bi ovdje pricati. Covjek koji nikad niti jedan intervju nije dao o ratu na bilo koji nacin, osim onog iz maja 92. Da nabrojim sve zlocine koji su se desili do tog dana u Bosni i Hrvatskoj? Svo vrijeme se drzao po strani. U Beogradu zivio i radio dos su gorili Visegrad, Sarajevo, Zvornik, Bijeljina, Vukovar, Dubrovnik...

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 11 okt 2017, 22:48, ukupno mijenjano 2 puta.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 okt 2017, 22:45

Bio li legenda ili ne, mora se priznati da je curan Bazdarevic katastrofa od trenera.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 11 okt 2017, 22:50

Ma osim je nebitan u citvoj prici.
Jednostavno grupa iz koje se morao obezbjediti baraz, nije cao dovidjenja.
Sljedeci selektor nas mora odvesti na eurospko, ako ne odvede cao dovidjenja nije bitno ko je sta je...
Osim pokusava reci da ima dosta i krivice igraca, sto je vise nego tacno nebitno je ko te vodi primiti 3-cu u 11 minuta od kipra je smijesno pa da ti je selektor trogodisnje dijete i tu su igraci krivi 100% pored ovog na klupi koga ne znam kako bi nazvao.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 okt 2017, 22:51

Vucevich je napisao/la:Bio li legenda ili ne, mora se priznati da je curan Bazdarevic katastrofa od trenera.
To je poenta, katastrofa kao i prethodnik Susic i davanje podrske obojici nije u redu. Ipak se Osimova pika, da im 111 godina i tri mozdana.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 okt 2017, 23:01

Ivan Osim je stvarno cijenjen covjek u svijetu fudbala i u svoje vrijeme vrhunski strucnjak.
Nazalost nikada nije nista imao sa Bosnom I Hercegovinom i nije nikakva Legenda ove drzave.
Da je dosao kad je mogao i udario temelje ko zna gdje bi sada bili..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

BoixosNois1899
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la BoixosNois1899 » 11 okt 2017, 23:02

Evander je napisao/la:
BoixosNois1899 je napisao/la:Onome kome još uvijek nije jasno koliko je i šta je Ivica Osim uradio za naš fudbal, neće biti nikad i suvišno je i smiješno je raspravljati se na tu temu.
Kao što reče gore neko, u Japanu kada čuju ime Ivica Osim ustanu i poklone se, ali eto mi pametni, nama ne valja.
Sta je uradio?
Kad je bio na vrhuncu trenerske karijere, isto kao i Vaha, nije niti pomisljao da bude selektor. Vaha je izdajnik, Osim je legenda?
On je mozda legenda YU fudbala, BiH nije sigurno. Mislim na reprezentativni.
Bio na celu nekog komiteta? Ja I? Je li i Elvedin Begic legenda?
A I o Osimovim "ratnim godinama" mogli bi ovdje pricati. Covjek koji nikad niti jedan intervju nije dao o ratu na bilo koji nacin, osim onog iz maja 92. Svo vrijeme se drzao po strani. U Beogradu zivio i radio dos su gorili Visegrad, Sarajevo, Zvornik, Bijeljina, Vukovar, Dubrovnik...

Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Ne bih o ovome, otišla je tema u off ali samo da u ovom postu još kažem šta mislim u vezi Osima.
Ja Vahi nikad nisam zamjerio što nas nije vodio. Neće čovjek da ima posla sa ovom mafijom ovdje, da mu se svako miješa u posao, i da mu se pomoćnici biraju po nacionalnoj osnovi i to je to. Poštujem njegov stav.
Ivica nas je spasio u vrijeme kada nas je suspendovala UEFA. Volio bi vidjeti na šta bi danas ličili da smo ostali pod suspenzijom. Da nije ništa uradio prije toga, ovo je dosta. Elvedin Begić je kriminalac i ne može u istu rečenicu sa Ivicom iz milion razloga.
A o ratu ne bih ovdje da pišem. Nije ni mjesto, ni vrijeme.
Samo da napomenem još da se i sam ne slažem sa Osimom u vezi Meše.
Meša mora da ide. Tačka. Niko nema pravo da opravdava njegovo neznanje i neuspjeh u ovim kvalifikacijama. Imao je dvije prilike, ispušio obje i to je to.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 11 okt 2017, 23:05

avenija je napisao/la:Ivan Osim je stvarno cijenjen covjek u svijetu fudbala i u svoje vrijeme vrhunski strucnjak.
Nazalost nikada nije nista imao sa Bosnom I Hercegovinom i nije nikakva Legenda ove drzave.
Da je dosao kad je mogao i udario temelje ko zna gdje bi sada bili..
Otprilike tako nesto. Jos je kod nas i stekao losu reputaciju radi onoga kad je namjestao utakmice u proslosti i kad mu je bilo zabranjeno bavljenje fudbalom, kad su ga ganjali po terenu saigraci. Cijenim ga i ja radi stvari koje je uradio van granica Bosne ali kao covjeka ni slucajno. Mehmed mora otici, nikakvi projekti, nikakve picke materine kad je malouman, njemu 10 godina da das ne bi nista pomoglo, on mora otici.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2017, 23:18

:rol: :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 11 okt 2017, 23:26

Ovi koji govore protiv Osima su obicni imbecili koji nemaju dvije ciste u glavi, otprilike sve ono sto ne valja s nasim drustvom, DNO DNA !
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 11 okt 2017, 23:26

Virtu4l je napisao/la::rol: :rol:
a dje ce ko :D :D :D :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 11 okt 2017, 23:27

Kakav je ono clanak hebo te :lol: Ispljuva Ciru i Safeta sto nisu izbacili Portugal iz baraza i Nigeriju sa SPa, a Mesu hladno opra od odgovornosti na Kipru jer "desava se svima" :lol: Primjetio sam i da je hladno zaobisao baraz sa Irskom, kao da se nikad nije desilo :mrgreen: Ja nekako i mogu shvatiti da neko brani Mesu, ali na ovako ocajan nacin stvarno nisam bio spreman.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2017, 23:28

delinjo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la::rol: :rol:
a dje ce ko :D :D :D :D
Kako im malo treba :lol: a njihova legenda Asim Ferhatović zvani Slino :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 okt 2017, 23:35

kakva bi ovdje ludnica nastala kad bi Amar Osim bio selektor.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 11 okt 2017, 23:36

mire96 je napisao/la:a Mesu hladno opra od odgovornosti na Kipru jer "desava se svima" :lol:
Ono što je najtužnije jeste da je isti taj lik pljuvao Mešu 1.septembra u članku.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 11 okt 2017, 23:40

Kad ce se vec neko iz saveza oglasiti povodom ovoga, da znamo na cemu smo, ubi me ova strepnja da Mesa nece stvarno ostati selektor, previse mi je bitna reprezentacija da bi to mogao progutati, mislim da bi poceo plakat doslovno
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 okt 2017, 23:43

DevilsAdvocate je napisao/la:Kad ce se vec neko iz saveza oglasiti povodom ovoga, da znamo na cemu smo, ubi me ova strepnja da Mesa nece stvarno ostati selektor, previse mi je bitna reprezentacija da bi to mogao progutati, mislim da bi poceo plakat doslovno
Cekaju da se stanje smiri da bi ga ostavili.

Sta ocekivati od goFneta Begica.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2017, 23:52

A_d_0 je napisao/la:
hz1987 je napisao/la:onolika nacija, sila svjetska. bacise im 2 atomske i opet ko mravi. kad im kazes ivica osim, oni kleknu i naklone se...a ovdje dodje neki bolid da oporava osimove stavove, a svijet nam se smije na kojim pasnjacima i krompiristima igramo. eh moja bosno i marvo od naroda.
Svaka ti cast momcino. Nauceno je vec da ovaj narod nas nema zahvalnosti ni prema kome pa ni prema covjeku koji u sred Beograda da ostavku na poziciji selektora Jugoslavije i jos navede razlog rata u Sarajevu, za sta trebaju izrazito velika muda. Al jok, znamo mi a Japanci, Austrijanci (koji umalo ne nazvase najveci stadion po njemu) ne znaju. Bitno je da mi znamo.
Ne ulazeci u njegovu nogometnu velicinu ostavku je trebao dati i prije. Ali ajde ...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, CAGarfia, Goalgetter, napoleon72, Sheyi, StevieG8, Tatamata1946, zikerrz21 i 115 gostiju.