I potom se vratio i branio Bosnu i Hercegovinu i potom postao prvi selektor reprezentacije BiH de manite se suplje price poserem ja i njega i njegov patriotizamSTEVIE je napisao/la:gospodin Osim u sred cetnickog beograda daje ostavku selektora juge radi vojne agresije nad sarajevom i bih i onda neki smetljari osporavaju patriotizam gospodina Osima. samo kod nas..
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- samoposteno
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Ivici vazda krivi igraci 
Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Sta je uradio?BoixosNois1899 je napisao/la:Onome kome još uvijek nije jasno koliko je i šta je Ivica Osim uradio za naš fudbal, neće biti nikad i suvišno je i smiješno je raspravljati se na tu temu.
Kao što reče gore neko, u Japanu kada čuju ime Ivica Osim ustanu i poklone se, ali eto mi pametni, nama ne valja.
Kad je bio na vrhuncu trenerske karijere, isto kao i Vaha, nije niti pomisljao da bude selektor. Isto kao i Vaha,, otisao da bude selektor Japana. Vaha je izdajnik, Osim je legenda?
On je mozda legenda YU fudbala, BiH nije sigurno. Mislim na reprezentativni.
Bio na celu nekog komiteta? Ja I? Je li i Elvedin Begic legenda?
A I o Osimovim "ratnim godinama" mogli bi ovdje pricati. Covjek koji nikad niti jedan intervju nije dao o ratu na bilo koji nacin, osim onog iz maja 92. Da nabrojim sve zlocine koji su se desili do tog dana u Bosni i Hrvatskoj? Svo vrijeme se drzao po strani. U Beogradu zivio i radio dos su gorili Visegrad, Sarajevo, Zvornik, Bijeljina, Vukovar, Dubrovnik...
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 11 okt 2017, 22:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Bio li legenda ili ne, mora se priznati da je curan Bazdarevic katastrofa od trenera.
Ma osim je nebitan u citvoj prici.
Jednostavno grupa iz koje se morao obezbjediti baraz, nije cao dovidjenja.
Sljedeci selektor nas mora odvesti na eurospko, ako ne odvede cao dovidjenja nije bitno ko je sta je...
Osim pokusava reci da ima dosta i krivice igraca, sto je vise nego tacno nebitno je ko te vodi primiti 3-cu u 11 minuta od kipra je smijesno pa da ti je selektor trogodisnje dijete i tu su igraci krivi 100% pored ovog na klupi koga ne znam kako bi nazvao.
Jednostavno grupa iz koje se morao obezbjediti baraz, nije cao dovidjenja.
Sljedeci selektor nas mora odvesti na eurospko, ako ne odvede cao dovidjenja nije bitno ko je sta je...
Osim pokusava reci da ima dosta i krivice igraca, sto je vise nego tacno nebitno je ko te vodi primiti 3-cu u 11 minuta od kipra je smijesno pa da ti je selektor trogodisnje dijete i tu su igraci krivi 100% pored ovog na klupi koga ne znam kako bi nazvao.
To je poenta, katastrofa kao i prethodnik Susic i davanje podrske obojici nije u redu. Ipak se Osimova pika, da im 111 godina i tri mozdana.Vucevich je napisao/la:Bio li legenda ili ne, mora se priznati da je curan Bazdarevic katastrofa od trenera.
Ivan Osim je stvarno cijenjen covjek u svijetu fudbala i u svoje vrijeme vrhunski strucnjak.
Nazalost nikada nije nista imao sa Bosnom I Hercegovinom i nije nikakva Legenda ove drzave.
Da je dosao kad je mogao i udario temelje ko zna gdje bi sada bili..
Nazalost nikada nije nista imao sa Bosnom I Hercegovinom i nije nikakva Legenda ove drzave.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Re: RE: Re: RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Ne bih o ovome, otišla je tema u off ali samo da u ovom postu još kažem šta mislim u vezi Osima.Evander je napisao/la:Sta je uradio?BoixosNois1899 je napisao/la:Onome kome još uvijek nije jasno koliko je i šta je Ivica Osim uradio za naš fudbal, neće biti nikad i suvišno je i smiješno je raspravljati se na tu temu.
Kao što reče gore neko, u Japanu kada čuju ime Ivica Osim ustanu i poklone se, ali eto mi pametni, nama ne valja.
Kad je bio na vrhuncu trenerske karijere, isto kao i Vaha, nije niti pomisljao da bude selektor. Vaha je izdajnik, Osim je legenda?
On je mozda legenda YU fudbala, BiH nije sigurno. Mislim na reprezentativni.
Bio na celu nekog komiteta? Ja I? Je li i Elvedin Begic legenda?
A I o Osimovim "ratnim godinama" mogli bi ovdje pricati. Covjek koji nikad niti jedan intervju nije dao o ratu na bilo koji nacin, osim onog iz maja 92. Svo vrijeme se drzao po strani. U Beogradu zivio i radio dos su gorili Visegrad, Sarajevo, Zvornik, Bijeljina, Vukovar, Dubrovnik...
Sent from my HUAWEI GRA-UL00 using Tapatalk
Ja Vahi nikad nisam zamjerio što nas nije vodio. Neće čovjek da ima posla sa ovom mafijom ovdje, da mu se svako miješa u posao, i da mu se pomoćnici biraju po nacionalnoj osnovi i to je to. Poštujem njegov stav.
Ivica nas je spasio u vrijeme kada nas je suspendovala UEFA. Volio bi vidjeti na šta bi danas ličili da smo ostali pod suspenzijom. Da nije ništa uradio prije toga, ovo je dosta. Elvedin Begić je kriminalac i ne može u istu rečenicu sa Ivicom iz milion razloga.
A o ratu ne bih ovdje da pišem. Nije ni mjesto, ni vrijeme.
Samo da napomenem još da se i sam ne slažem sa Osimom u vezi Meše.
Meša mora da ide. Tačka. Niko nema pravo da opravdava njegovo neznanje i neuspjeh u ovim kvalifikacijama. Imao je dvije prilike, ispušio obje i to je to.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Otprilike tako nesto. Jos je kod nas i stekao losu reputaciju radi onoga kad je namjestao utakmice u proslosti i kad mu je bilo zabranjeno bavljenje fudbalom, kad su ga ganjali po terenu saigraci. Cijenim ga i ja radi stvari koje je uradio van granica Bosne ali kao covjeka ni slucajno. Mehmed mora otici, nikakvi projekti, nikakve picke materine kad je malouman, njemu 10 godina da das ne bi nista pomoglo, on mora otici.avenija je napisao/la:Ivan Osim je stvarno cijenjen covjek u svijetu fudbala i u svoje vrijeme vrhunski strucnjak.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Ovi koji govore protiv Osima su obicni imbecili koji nemaju dvije ciste u glavi, otprilike sve ono sto ne valja s nasim drustvom, DNO DNA !
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
a dje ce koVirtu4l je napisao/la:![]()
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Kakav je ono clanak hebo te
Ispljuva Ciru i Safeta sto nisu izbacili Portugal iz baraza i Nigeriju sa SPa, a Mesu hladno opra od odgovornosti na Kipru jer "desava se svima"
Primjetio sam i da je hladno zaobisao baraz sa Irskom, kao da se nikad nije desilo
Ja nekako i mogu shvatiti da neko brani Mesu, ali na ovako ocajan nacin stvarno nisam bio spreman.
Kako im malo trebadelinjo je napisao/la:a dje ce koVirtu4l je napisao/la:![]()
![]()
![]()
![]()
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
bordobijeli
- Kontakt:
kakva bi ovdje ludnica nastala kad bi Amar Osim bio selektor.
Ono što je najtužnije jeste da je isti taj lik pljuvao Mešu 1.septembra u članku.mire96 je napisao/la:a Mesu hladno opra od odgovornosti na Kipru jer "desava se svima"![]()
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Kad ce se vec neko iz saveza oglasiti povodom ovoga, da znamo na cemu smo, ubi me ova strepnja da Mesa nece stvarno ostati selektor, previse mi je bitna reprezentacija da bi to mogao progutati, mislim da bi poceo plakat doslovno
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Cekaju da se stanje smiri da bi ga ostavili.DevilsAdvocate je napisao/la:Kad ce se vec neko iz saveza oglasiti povodom ovoga, da znamo na cemu smo, ubi me ova strepnja da Mesa nece stvarno ostati selektor, previse mi je bitna reprezentacija da bi to mogao progutati, mislim da bi poceo plakat doslovno
Sta ocekivati od goFneta Begica.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Ne ulazeci u njegovu nogometnu velicinu ostavku je trebao dati i prije. Ali ajde ...A_d_0 je napisao/la:Svaka ti cast momcino. Nauceno je vec da ovaj narod nas nema zahvalnosti ni prema kome pa ni prema covjeku koji u sred Beograda da ostavku na poziciji selektora Jugoslavije i jos navede razlog rata u Sarajevu, za sta trebaju izrazito velika muda. Al jok, znamo mi a Japanci, Austrijanci (koji umalo ne nazvase najveci stadion po njemu) ne znaju. Bitno je da mi znamo.hz1987 je napisao/la:onolika nacija, sila svjetska. bacise im 2 atomske i opet ko mravi. kad im kazes ivica osim, oni kleknu i naklone se...a ovdje dodje neki bolid da oporava osimove stavove, a svijet nam se smije na kojim pasnjacima i krompiristima igramo. eh moja bosno i marvo od naroda.
Trenutno korisnika/ca: fukare987, General505, Jet2Holiday, Lecler, roccosiffredi, successminator i 76 gostiju.