Meni je isto zanimljivo da culesi sad potenciraju jacinu Realovog sastava, a kad je Barcelona imala onu ekipu niko se nije sjetio da pomene ni Xavia i Iniestu nego je sve bio Messi, pa i kasnije sa MSN-om, niko nije postojao u tripelta sezoni osim Mesija jel? Znaci kad se osvaja samo Messi, a kad se gubi jbg kurcina od saigraca.Blejzer10 je napisao/la:Messijev minus: knockout faza lige prvaka u kojoj je nestao. Protiv PSGa je odigrao možda odigrao najgoru tekmu u karijeri. Drugu tekmu je igrao povučeno. Protiv Juventusa je jedini vukao Barcu, kreirao dobre šanse Suarezu i Iniesti, koji to nisu iskoristili. Uzvrat ponovno podbacio. Treba spomenuti da on nije imao luksuz da mu neko od pomenutih kreira šansu a da se on samo nađe u završnici. Volio bih vidjeti Ronalda u tim tekmama, u kojim bi mogao presjediti u šesnaestercu ali lopte od veznog reda Barce ne bi dobio. Toga si svjestan, ne moram to pisati.
Ja općenito mislim da su individualne nagrade u timskom sportu smiješne. No zanimljivo mi je kako su madridisti koji su godinama osporavali Messija zbog učinka Inieste i Xavija, to ne rade sa Ronaldom
Dalje, Ronalda si vidio u tekmama zavrsnice LP, ta prica o izvlacenju na centar me ne zanima, imas gol i zabij ili asistiraj kad je vazno i to je bit fudbala od kad se igra, zabit gol vise od protivnika da bi pobjedio utakmicu. Da Ronalda nije bilo protiv Bayerna Real ne bi prosao posto niko osim njega nije bio sposoban probiti **** Neuera ili Oblaka u polufinalu. Te price kako Ronaldo samo zabija tap in okaci isto macku o rep, zasto drugi ne zabiju 50 tap inova po sezoni ako je tako lagano.
Vrlo jednostavno,Ronaldo se vracao poslije teske povrede prosle sezone i prvi dio sezone nije bio dobar, kad je uhvatio ritam i kad su dosle utakmice gdje se odlucuju titule kako u ligi tako i u LP bio je odlucujuci faktor na strani Real Madrida i zasluzeno osvojio nagradu
U pm jel to toliko tesko nesto priznati kad je toliko ocito