Adnan Ćatić oslobodio se pohlepnog menadžera
Adnan Ćatić, prvak svijeta u profesionalnom boksu, konačno je dobio odriješene ruke i oslobodio se svojevrsnog "sportskog ropstva". Prema jučerašnjoj odluci Suda u Hamburgu, Ćatić zvanično više nije pod ingerencijom menadžera Klausa-Petera Kola (Kohl), s kojim je imao dugogodišnji ugovor, ali je prošle godine prekinuo saradnju.
- Sud je odlučio da ugovori koje sam imao s Kolom više ne važe. Devet godina sam morao produžavati ugovor, jer su postojale određene klauzule. Govorio mi je da više neću moći imati mečeve i da ću vraćati uloženo. Sada je sudski potvrđeno da sam već u prve dvije godine ugovora, vratio sve uloženo. Ukupno smo zaradili između 15 i 16 miliona eura - rekao je Ćatić za "Dnevni avaz".
U svakoj riječi čovjeka koji je neprikosnoven u ringu, moglo se osjetiti ushićenje. Kao da za njega počinje nova era.
- Konačno sam slobodan čovjek. To za mene nije mala stvar. Oko sebe sada imam veoma dobar tim i puno mi znači to što ću u budućnosti sam moći krojiti svoju karijeru - naglasio je Ćatić.
Jučerašnji događaj iz Hamburga otvorio je vrata ostvarenju jedne velike Ćatićeve želje, koja do sada, u Kolovoj vladavini, nije bile izvodljiva.
- Sada se mogu boriti i u BiH. Bit će to u Sarajevu, mogu reći sa 99 posto sigurnosti. Ove godine to neće biti moguće, ali naredne bi se trebala dogoditi ta borba - najavio je prvak svijeta u srednjoj kategoriji.
U junu protiv Amerikanca
Menadžer, sudski postupak i sve što se događalo u posljednje vrijeme nisu smjeli poremetiti Ćatića. Slijede novi mečevi.
- Već u junu branim titulu. Za sada je poznato da će to biti neki od američkih boraca. Nisam dopustio da me ovo izbaci iz takta. U stalnom sam treningu i bit ću spreman za novu odbranu titule - rekao je Ćatić.
Tracy McGrady!!!