FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 06 nov 2017, 09:08

AlfredNobel je napisao/la:
badboy je napisao/la:Al hajd onako realno, iz lige ko bi to bio nama pojacanje i umjesto koga od ovih dvadesetak koje se vrte u 18
Da si me pitao prije par mjeseci, rekao bi da je to dugo spominjano, već izlizano ime i prezime, Amer Ordagić. Ali, uopšte nam nije potreban, jer sad imamo vezni red ravan armiranom betonu. A i taj Ordagić ne znam šta radi u raspaloj Slobodi, ali lik očigledno nije mentalno jak da igra za veći klub.

Trenutno niko u ligi nema bolji igrački kadar. Ja bi jedino volio da se dovede bolji desni bek od Hodžića i Kadušića, sljedeće ljeto recimo. Treba jedan stoper i napadač, a za centarfora po meni nije loš Elvir Koljić.

Posebno mi je drago što sad imamo ovakav paklen vezni red, kvalitetan i širok izbor - Sarić, Stanojević, Adukor, Radovac, Rahmanović, Herić, Said. Brrrh..

Zato sto on u Slobodi ima 10k platu. I sto niko ne moze da mu ponudi vise u nasoj ligi.
Doduse on je spreman i za manje da igra, al treva Slobodu kesirati.
Sada kad mu istekne ugovor, mozemo ga zaganjati..

Al mialim da on ide "vanKa" :)

Sto se tice uprave, po meni ona je uradila dosta dobrih stvari, al i dosta losih.
Doveli su kvalitetne igrace. Nazalost, njihova greska je bila sto su Calu ostavili.
Bar se sad zna ko pije i ko placa.. I da je u klubu sredjena situacija..
Ako je trebala losa sezona da se smrdljiva glava ocisti, onda neka bude.

isko1807
Kontakt:

Post Postao/la isko1807 » 06 nov 2017, 10:38

badboy je napisao/la:Al hajd onako realno, iz lige ko bi to bio nama pojacanje i umjesto koga od ovih dvadesetak koje se vrte u 18
Nemanja Bilbija - Za nase lige beton igrac, ako nista bolje u nas na klupi nego da trpa za Svinjski.
Besim Serbecic - Mlad, talentovan, prosao sve selekcije repke, na njemu se mze fina para zaradit.
Ajdin Redzic - Jedan od talentovanjih igraca u ligi.
Aleksandar Vukotic - Nerealna opcija jer treba platit za njega.
Vladan Danilovic - Kopija Srdana Grahovca ;)
Nemanja Trkulja - Mlada opcija za golmana.
Luka Menalo - Momak igra odlicno, steta sto je dole kod onih **** samo radi toga mi nije drag.

Ima tu jos imena npr. Milos Filipovic, Toni Jovic, Elvir Koljic, Darko Todorovic, Amer Ordagic, Marijan Cavar.
Mislim da moramo vise davati sansu nasim akademcima, tek sad se pokazuju rezultati i plodovi akademije, imamo najmladu ekipu u ligi ( ne brojim Celik oni moraju igrat sa juniorima ), samo je to spas za nas klub.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 nov 2017, 10:48

simidobar je napisao/la:Da ova uprava ima imalo obraza svaki dan bi slali po jednu zahvalnicu Husrefu. Sreca njihova pa Thomas nedodje... Malo im je falilo..:
S njim bi im kraj bio, husref im je svima guzice spasio nadam se da ga neće ispoštovati kao sto je to prosla garnitura uradila...
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 06 nov 2017, 10:55

Vratnik10 je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:Niko niej pljuvao sto je bilo fino, nego sto je pocela raju napadati svaka bolest od secera do srcanih udara. Sve zbog nesposobne uprave koja je pokazala znanje ostankom Janjosa, pa onda Toše i na kraju su uradili jedini potez koji im je ostao... Husref.
Da su otkrili toplu vodu, nisu, da ih je izvukao šef, jeste. Da neki ovdje pisu neke prozivke ne stoji jer smo daleko od ooga sto mozemo i trebamo biiti.
Tona toga jos nije kako treba, raje nema na tribinama, valja to vratiti, a Bgm ni Hus nece to moci bez dobrog rada uprave.
Ja kolio znam, Sjever i dalje proziva upravu, tako da pljuvaci i dalje su u pravu, ne vidimd a nisu. Po meni, treba pustiti upravu da zavrsi sezonu, sa trofejom neka ostanu, bez njega neka se kupe svi.

Sto se tice igre, ja sam govorio davno da ova ekipa ima potencijal ali nema igru ni jedinstvo u svlacionici. Sada je to husref dotjerao do jednog dobrog nivoa i sad to treba na zimu NADOGRADITI, ali po njegovoj zelji a ne zelji menadzera. Dovesti tri ili cetiri pojacanja, ali prava pojacanja. I TO BI bila 99% sampionska ekipa, jer ostale ekipe nemaju igre, pa cak ni izvikani siroki brijeg. Lagano korak po orak, i ako moze bez glupih prozivanja.

Adukor je strasan igrac, jak, dobar s tehnikom i nije glup da pravi neke idiotske faulove nego bas pametno uzima lopte, saric strasan, sve bolji i bolji, ahmet isto tako ... kao i svi ostali, podizu formu i to je odlicno jer ima jos mjesta za napredak.
Po meni nista Adukor specijalno juce pokazo nije.
cijeli stadion jucer scrsavao na njega i Ahmetovica, nije im jasno gdje se nasao takav igrac i odakle ga ovdje, bilo ga je na svakom dijelu terena, uvijek pravovremen, izuzetno kretanje, krpi sve zivo, izuzetan igrac.

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 06 nov 2017, 10:58

isko1807 je napisao/la:
Nemanja Bilbija - Za nase lige beton igrac, ako nista bolje u nas na klupi nego da trpa za Svinjski.
Besim Serbecic - Mlad, talentovan, prosao sve selekcije repke, na njemu se mze fina para zaradit.
Luka Menalo - Momak igra odlicno, steta sto je dole kod onih **** samo radi toga mi nije drag.

Ima tu jos imena npr. Milos Filipovic, Toni Jovic, Elvir Koljic, Darko Todorovic, Amer Ordagic, Marijan Cavar.
Mislim da moramo vise davati sansu nasim akademcima, tek sad se pokazuju rezultati i plodovi akademije, imamo najmladu ekipu u ligi ( ne brojim Celik oni moraju igrat sa juniorima ), samo je to spas za nas klub.
menala je otac dovodio u sarajevo, legende kluba su ga na probnoj utakmici otjerale, smijuci se i vrijedjajuci decka, odakle ste doveli ovu seljacinu i slicno.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 06 nov 2017, 10:59

Samo iskusnog stopera zaganjat umjesto Novakovića i to van lige naše samo. I pitanje je desni bek. Napad ima Hadžić i pružit šansu Smajlagiću napokon. Vezni red je odličan, desni krilo Anđušić i Kuzmanović, može i Lelić, zašto ne pokušati ubaciti i Resića i akademije i pokušat sa njim. Imamo odličnu juniorsku ekipu i plus ove što su prekomandovani u prvu ekipu, bezveze dovoditi igrače iz naše lige kojima treba vremena da se uklope i pitanje hoće li uopšte. Onda će počet opet kukat kako im je prevelik pritisak navijača.

Yebo upravu. Vnago i uhljebi koje je izvadio Husref zasad. Debili su ukenjali početak sezone i osramotili nas sa svojim neznanjem. Sreća pa im je upalilo sa par igrača i sa Husrefom, inače ko zna šta bi bilo.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 nov 2017, 11:37

Heba preskace Mladost zbog kartona.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

isko1807
Kontakt:

Post Postao/la isko1807 » 06 nov 2017, 11:44

Mislim da moramo vise davati sansu nasim akademcima, tek sad se pokazuju rezultati i plodovi akademije, imamo najmladu ekipu u ligi ( ne brojim Celik oni moraju igrat sa juniorima ), samo je to spas za nas klub.[/quote]
menala je otac dovodio u sarajevo, legende kluba su ga na probnoj utakmici otjerale, smijuci se i vrijedjajuci decka, odakle ste doveli ovu seljacinu i slicno.[/quote]

Nisam to znao za Menala, mogu li se znati imena tih legendi ??

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 nov 2017, 13:08

miky_hz je napisao/la:Heba preskace Mladost zbog kartona.
:tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 06 nov 2017, 13:32

Novakovica na zimu prodati ili jednostavno se rastati sa njim, jer je lik taraba i dzabe zauzima mjesto stranca, a i minute nasem Mujakicu (garantujem da bi bio bolji od njega). Zaganjati bocne pozicije pogotovo desna strana, Kadusic i Hodzic nista specijalno, na drugoj strani je Bekic dosao malo sebi, ali ipak treba dovesti ili boljeg ili barem jednog za konkurenciju.
Za vezni red bi se slozio da je dobar za sad i imamo tu dosta igraca, ali isto tako mi se cini da su to sve CM i DM pozicije, za AM imamo kao Rahmanovica i Guzu ali prvi igra toplo-hladno i ja bi ga sam radije na CM zbog njegovih fizickih predispozicija, a za Guzu ne znam ni sam sta da napisem. Jednostavno mislim, da bi trebali jednog prefinjenog AM dovesti, koji ce jos bolje povezati nasu igru.
Malo nadograditi krilne pozicije, sa boljim igracima u zavrsnici.

Ako dodje na zimu koja ponuda za Ahmeta, odmah ga prodati, ali samo u slucaju da cemo od tih para zaganjati nekog drugog napadaca koji ce biti bolji ili barem istih kvaliteta kao on. Bojim se Ahmeta i njegove forme u proljece :lol:

Sve u svemu treba ovoj ekipi jos barem 4 igraca, da to bude beton ekipa i leprsava igra u konstanti. Nemojte da vas zavaravaju ovi trenutni rezultati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

haris004
Kontakt:

Post Postao/la haris004 » 06 nov 2017, 14:12

Što se tiče naše lige jedini igrač kojeg bih ja volio vidjeti kod nas u prvih 11 je Luka Menalo. Strašan igrac ali vjerujem da nijedan klub u BiH nema njemu ništa za ponuditi osim nas, ali zbog odnosa sa onim dole nema šanse da bi mogli i pregovarat. Momak je zreo za inostranstvo. Od ostalih meni se sviđa Peco iz Radnika ali momak je svako malo povrijeđen. Od stopera onaj Šerbedzic iz Radnika i Vukotić iz Krupe.

Sent from my LG-P710 using Tapatalk

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 06 nov 2017, 14:33

Za lijevog beka bih ja doveo Stipu Markovića, mada su opet problem ti odnosi s Lišticom. Desno mi jedino pada na pamet Zvonimir Blaić, meni lično se sviđa njegova igra.

Poslano sa mog SM-J200H koristeći Tapatalk
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 06 nov 2017, 14:46

ElCartel11 je napisao/la:Novakovica na zimu prodati ili jednostavno se rastati sa njim, jer je lik taraba i dzabe zauzima mjesto stranca, a i minute nasem Mujakicu (garantujem da bi bio bolji od njega).
Aha. A i s Liivakom se rastati na proljeće. Hem stranac hem ne nije u prvih 18.

I obavezno dati veću minutažu mlađim momcima. Herić, Mujakić, Hadžić i eventualno Smajilagić su u redu čekanja. Ne treba zaboraviti ni Sadikua.

RedEvil
Kontakt:

Post Postao/la RedEvil » 06 nov 2017, 15:14

Sta se desava s Kadusicem, jel povrijedjen ili uvrijedjen :?: :salut:
grb sto kuca,umjesto srca
Jasno mi je da je Bog stvorio Varesanovice,
Al mi nije jasno sto ih sastavi u nasoj svetinji

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 06 nov 2017, 15:16

Septerra je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Novakovica na zimu prodati ili jednostavno se rastati sa njim, jer je lik taraba i dzabe zauzima mjesto stranca, a i minute nasem Mujakicu (garantujem da bi bio bolji od njega).
Aha. A i s Liivakom se rastati na proljeće. Hem stranac hem ne nije u prvih 18.

I obavezno dati veću minutažu mlađim momcima. Herić, Mujakić, Hadžić i eventualno Smajilagić su u redu čekanja. Ne treba zaboraviti ni Sadikua.
Ne treba zaboraviti ni malog Šekija koji bi bio blizu levela Hebibovića.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 06 nov 2017, 15:41

Čitam ovaj tekst na ss.ba o Husrefu i suze na oči...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Unknown33
Kontakt:

Post Postao/la Unknown33 » 06 nov 2017, 15:41

Neću moći prskanje Saida gledati u Srijedu, izbili mi neočekovani planovi, razgovor za posao, e ako ga popušim... :D

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 06 nov 2017, 15:47

"Ukoliko rukovodstvo Sarajeva ostane istrajno i Musemića zadrži na duže staze, na Koševu će se sasvim sigurno gledati lijep nogomet i navijači će ponosno sa obilježjima kluba jurišati prema najvećem bh. stadionu."

Ovo je jako bitno. Jednom su učinili grešku sa Husrefom, pa opet sa Kodrom, i sad bi konačno trebali razmišljati drugačije, zdravije. Ostaviti Husrefa na duže staze, i tako stvoriti čovjeku najvažniji uslov kako bi radio što efikasnije, a to je vrijeme. Vazda se može doć do preporoda, instant titule, trofeja, nekog podviga, ali šta onda dalje? Treba nam dobar sistem i ustrojstvo rada. Mislim da se svi slažemo da Husref zaslužuje dug ugovor.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

hz033
Kontakt:

Post Postao/la hz033 » 06 nov 2017, 16:19

Huserfu treba dati mandat minimum 5 godina. Husref je ljudina od covjeka, on ako vidi da nemoze, sam ce otici, nije samo uhljeb koji hoce lovu!!!!!
U novi boj ...

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 06 nov 2017, 16:35

Husref Musemić kakve god rezultate pravio treba ostati na klupi Sarajeva.
Prije svega čovjek je veliki autoritet, ima volju i želju da vodi ovaj klub, igramo prilično lijep fudbal, sa pojačanjima koje bi Husref izabrao definitivno bi bili glavni favorit za titulu, a i mogli bi iznenaditi u Evropi.

Što se tiče eventualnih pojačanja treba pokušati dovesti kojeg omladinca iz jačih evropskih klubova, vjerujte mi da bi neka posudba na 2 godine nekog solidnog igrača ili više njih - juniora iz TOP 5 liga značila mnogo za naš klub. Igrači bi se maksimalno potrudili da se pokažu, a i kvalitet same igre bi bio podignut na neki viši nivo.

Također treba insistirati da se u ovih par mjeseci započne rekonstrukcija travnjaka na Koševu, kao što su obećali iz KS, jer dobar travnjak je preduslov za kvalitetan fudbal, a i kvalitet mnogih igrača u dobrim uslovima dolazi do izražaja.

Uglavnom, ovaj klub zaslužuje mnogo više, Husref zaslužuje da bude trener na duže staze, Sarajevo zaslužuje veću podršku navijača i modernizaciju koševskog stadiona.

SVI U NAPAD JEDAN JE HASE!
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.