Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Mirko
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Mirko » 11 nov 2017, 21:30

dubrovnik je napisao/la:
Mirko je napisao/la:
Maestro je napisao/la:Moze se stari njegov neckati koliko hoce. Ali neka bude siguran da nece ni kod nas lako dobiti mjesto. Tu je Pjanic, Besic donekle Cimirot. A takodzer Hadziahmetovic koji je buducnost.
Burnic je po kvalitetu jaci igrac i od Cimirota i od Hadziahmetovica... :kafa:
Njega i Cimirota u istu recenicu?! Uz to Burnic je i 5-6 godina mladji...
Pa Burnic i Hadziahmetovic ne igraju istu poziciju.
Tesko ih je na ovakav nacin usporedjivati. Dzenis je doduse uz Gojaka najveci BiH potencijal.
Posmatram generalno...
Burnic je u sredini, Hadziahmetovic lijevo... Hadziahmetovic igra ofanzivnije od Burnica... Jel' grijesim? :?
BSK-ovci, zavešćemo vam diktaturu!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 nov 2017, 21:42

Mirko je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Pa Burnic i Hadziahmetovic ne igraju istu poziciju.
Tesko ih je na ovakav nacin usporedjivati. Dzenis je doduse uz Gojaka najveci BiH potencijal.
Posmatram generalno...
Burnic je u sredini, Hadziahmetovic lijevo... Hadziahmetovic igra ofanzivnije od Burnica... Jel' grijesim? :?
Mislim da obojici DM najvise lezi, nego meni se cini da ipak nisu napredovali kako se ocekivalo prije godimu-dvije. Mozda je bas to seljakanje sa pozicije, na poziciju usporilo razvoj.
Hadziahmetovic me jos nijednom nije kupio pravo, gledao sam dosta utakmica i bio je uvijek nekako prosjek. A i ta turska liga je misterija, tako da ne mozes suditi koliko ko vrijedi.
Burnic je tek poceo igrati i ne mozemo ni znati puno o njemu.
Sve u svemu, moje misljenje je da oni jos uvijek nisu materijal za prvih 11 reprezentacije, cak ni prvih 15 . Naravno, mozda se vec na proljece nametnu, bilo bi super.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 11 nov 2017, 21:46, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 nov 2017, 21:46

Mirko je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Burnic je po kvalitetu jaci igrac i od Cimirota i od Hadziahmetovica... :kafa:
Njega i Cimirota u istu recenicu?! Uz to Burnic je i 5-6 godina mladji...
Pa Burnic i Hadziahmetovic ne igraju istu poziciju.
Posmatram generalno...
Burnic je u sredini, Hadziahmetovic lijevo... Hadziahmetovic igra ofanzivnije od Burnica... Jel' grijesim? :?[/quote]
Pa Burnic je puno defanzivniji igrac. Znao je i stopera igrati. Mali Hadziahmetovic je pravi kreativni veznjak.

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 11 nov 2017, 21:47

............Dzeko.............
..Lulic................Visca..
...........Pjanic.............
......Burnic...Besic.........

Sta fali ovome? Burnic vec sada moze da bude opcija na ovom nivou...

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 nov 2017, 21:49

Gledao sam tog Hadziahmetovica desetinu puta u Konyasporu i nije nikad odusevio, cesto grijesi ili je prva izmjena, skoro nikad ne asistira/zabije gol.

Mirko
Kontakt:

Post Postao/la Mirko » 11 nov 2017, 22:02

DrFilgud je napisao/la:Hadziahmetovic me jos nijednom nije kupio pravo, gledao sam dosta utakmica i bio je uvijek nekako prosjek. A i ta turska liga je misterija, tako da ne mozes suditi koliko ko vrijedi.
Sta mislim o tome rekao sam na temi vezanoj za Srbiju... Eno i Hrvat Matej Mitrovic tamo gubi vrijeme. U Turskoj prolaze stariji i skupo placeni igraci... Kod mladih oni guraju svoje... Jedan od razloga: Turci dobro rade sa Under-selekcijama, ali im je A-reprezentacija ocajna...
Za naseg mladog igraca trenutno nema vece gluposti do otic' u Holandiju ili Tursku...
Srdjan Mijailovic se tamo sje*o... Iskusnom Raci Petrovicu je hiljadu puta bolja klupa jednog jakog Sportinga iz Lisabona, nego tavorenje u Turskoj... Miladin Stevanovic je srecom odmah raskin'o ugovor u Kajseriju... Izgubice samo pola godine, umjesto 3-4... Stoiljkovic budala umjesto da dodje u Partizan, odlucio da propada u Turskoj... Ozegovic je bio pametniji. Napravice dobar transfer iz Partizana negdje na Zapad...
Iz Vojvodine ovog ljeta:
Malbasic odabrao Tenerife. Tamo igra odlicno. Za godinu-dvije bice standardan u Primeri...
Planic odabrao Steauu. Tamo je sef odbrane i nizu pobjede u EL... Za godinu-dvije eto ga u nekom ruskom top-klubu...
Meleg? Eno ga propada u Turskoj... Bivsa nada Ajaksa... Momak je bio strasan talenat! Veci i od Gacinovica... Losi potezi u nizu su ga izbacili iz ozbiljne price...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 nov 2017, 22:09

Maestro je napisao/la:Po cemu je burnic jaci od hadziahmetovica? Sto je odigro 3-4 tekme u bundesligi? U kojoj je u svakoj bio vise los nego dobar.
Vidjecemo kad dodje kod nas. Tako vam je i tankovic bio buduci messi.
Nismo mi imali puno igraca koji su sa 19 godina igrali u Bundes Ligi. Da moze propasti to je cinjenica koja se eto vrti i oko Tankovica. Ali nismo samo mi pogrijesili oko Tankovica. Svedjani su se trudili da ga zadrze pa je cak i jedan Ibrahimovic koristio telefon da ga uvjeri da mu je tamo kuca.
Ne ide mu kako su mnogi predvidjali i to je to.
Ni prvi ni zadnji. Ali ignorirati cinjenicu da bi Burnic morao biti u ekipi je smijesno. Pa konkurencija mu je Mato Jajalo. Stahovit potencijal. Velika prednost Burnica nad Hadziahmetovicem je njegov defanzivni potencijal. Znao je i stopera igrati. Takav igrac bi nam u buducnosti mogao nasusno trebati.
Solidna visina, zna igrati nogomet a defanzivno moze biti odlican. I da se ne razvije u top veznjaka moze uzeti Spahino mjesto u timu.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 nov 2017, 22:23

Vucevich je napisao/la:Gledao sam tog Hadziahmetovica desetinu puta u Konyasporu i nije nikad odusevio, cesto grijesi ili je prva izmjena, skoro nikad ne asistira/zabije gol.
Meni djeluje kao strahovit potencijal. Nije mi drago sto je otisao u Tursku ali tko zna. Bajicu nije smetalo. Kad vidim malog Hadziahmetovica kako vodi loptu, kako je dodaje vidi se klasan talenat u njemu. U mladoj reprezentaciji mi je to bilo jos i vidljivije. Izgledao je kao nivo vise od svakog drugog igraca. Tko zna kako ce zavrsiti?
Osobni dozivljaj igraca je ponekad jako subjektivna stvar. Da ne zabija i asistira cesto je poznat fakat.
Ali ni Duljevic to nije cesto radio a njegova klasa je u BiH PL bila vidljiva u svakom dodiru sa loptom.
A i on jos stigne propasti ili uspjeti.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 11 nov 2017, 22:30

svakim dodirom lopte se vidi da mali hadziahmetovic ima slifa.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 nov 2017, 22:32

dubrovnik je napisao/la: Nismo mi imali puno igraca koji su sa 19 godina igrali u Bundes Ligi. Da moze propasti to je cinjenica koja se eto vrti i oko Tankovica. Ali nismo samo mi pogrijesili oko Tankovica. Svedjani su se trudili da ga zadrze pa je cak i jedan Ibrahimovic koristio telefon da ga uvjeri da mu je tamo kuca.
Ni prvi ni zadnji. Ali ignorirati cinjenicu da bi Burnic morao biti u ekipi je smijesno. Pa konkurencija mu je Mato Jajalo. Stahovit potencijal. Velika prednost Burnica nad Hadziahmetovicem je njegov defanzivni potencijal. Znao je i stopera igrati. Takav igrac bi nam u buducnosti mogao nasusno trebati.
Solidna visina, zna igrati nogomet a defanzivno moze biti odlican. I da se ne razvije u top veznjaka moze uzeti Spahino mjesto u timu.
Gledaj, ako govorimo o tome ce biti za pola godine, godinu, dvije... Jajlo sigurno nece biti bolji, a Burnic mozda bude svjetska klasa.
Ako govorimo o kvalitetu koji imaju danas, Jajalo je ispred, kao i Cimirot. On igra u Bundesligi, ne zato sto je sad veliki igrac, nego zato sto se od njega ocekuje da napreduje i postane veliki igrac. Mdjutim, bilo ih je puno koji su dobili priliku sa 19, pa propali.
Nemoj me pogresno razumjeti, ja bih licno pjeske otisao u Njemacku da ga dovedem, kada bih mogao, ali ne treba pretjerivati i gurati ga u prvih 11 i porediti sa zrelim igracima. On je odigra jedva 2-3 utakmice senorskog fudbala.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 nov 2017, 22:39

Jajalo nije bolji igrac od Burnica.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 nov 2017, 22:41

Jajalo bolji od Burnica? Ma hajte molim vas.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 nov 2017, 22:45

DrFilgud je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Nismo mi imali puno igraca koji su sa 19 godina igrali u Bundes Ligi. Da moze propasti to je cinjenica koja se eto vrti i oko Tankovica. Ali nismo samo mi pogrijesili oko Tankovica. Svedjani su se trudili da ga zadrze pa je cak i jedan Ibrahimovic koristio telefon da ga uvjeri da mu je tamo kuca.
Gledaj, ako govorimo o tome ce biti za pola godine, godinu, dvije... Jajlo sigurno nece biti bolji, a Burnic mozda bude svjetska klasa.
Ako govorimo o kvalitetu koji imaju danas, Jajalo je ispred, kao i Cimirot. On igra u Bundesligi, ne zato sto je sad veliki igrac, nego zato sto se od njega ocekuje da napreduje i postane veliki igrac. Mdjutim, bilo ih je puno koji su dobili priliku sa 19, pa propali.
Nemoj me pogresno razumjeti, ja bih licno pjeske otisao u Njemacku da ga dovedem, kada bih mogao, ali ne treba pretjerivati i gurati ga u prvih 11 i porediti sa zrelim igracima. On je odigra jedva 2-3 utakmice senorskog fudbala.
Bosanaca i nije bas puno ali eto. Besic i Kolasinac zadnjih godina i tu ga svezi. Cim se on ugurao u Bundes Ligu a jos igra DM treba trcati po mladica momentalno.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 nov 2017, 22:50

jasmin10 je napisao/la:Jajalo nije bolji igrac od Burnica.
S jedne strane je igrac koji ima 19 godina, odigrao je 3-4 utakmice u bundesligi i nije impresionirao. S druge strane je igrac koji ima 30 godina i odigrao je 5-6 sezona u ligama 5. Cak dobacio i do nekog sireg kruga hrvatske reprezentacije.
Mislim, Burnic ce vrlo vjerovatno imati bolju karijeru (nadam se u deresu BiH), ali trenutno su stvari takve kakve jesu. Tesko da bi ijedan selektor sutra u ekipu stavio Burnica prije Jajala.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 11 nov 2017, 22:53

DrFilgud je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Jajalo nije bolji igrac od Burnica.
S jedne strane je igrac koji ima 19 godina, odigrao je 3-4 utakmice u bundesligi i nije impresionirao. S druge strane je igrac koji ima 30 godina i odigrao je 5-6 sezona u ligama 5. Cak dobacio i do nekog sireg kruga hrvatske reprezentacije.
Mislim, Burnic ce vrlo vjerovatno imati bolju karijeru (nadam se u deresu BiH), ali trenutno su stvari takve kakve jesu. Tesko da bi ijedan selektor sutra u ekipu stavio Burnica prije Jajala.
S jedne strane klupa Bundesligasa s druge strane klupa Serie B. Što ga ne bi stavio ? Ne bi Meša i slični amateri. Pa pogledaj vrhunske trenere kako guraju momke od 18 godina u prvi tim.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 11 nov 2017, 23:00

dubrovnik je napisao/la: Bosanaca i nije bas puno ali eto. Besic i Kolasinac zadnjih godina i tu ga svezi. Cim se on ugurao u Bundes Ligu a jos igra DM treba trcati po mladica momentalno.
Kao sto ti rekoh, licno bih otisao po njega da mogu, veliki je talenat. Problem je sto pretjerujemo i odmah ga guramo u prvih 11, a jos uvijek to nije nicim zasluzio.
Sto se tice propalih, nemoj da sada pehujemo Burnicu, ali sjeticu se recimo Kucukovica, Anela Dzake

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 nov 2017, 23:05

Burnic trenutno nije za prvih 11 repke.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 11 nov 2017, 23:09

Goalgetter je napisao/la:Burnic trenutno nije za prvih 11 repke.
Zasto da ne? Kod nas igraju igraci iz Izraela, MLS, Austrije, itd...

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 11 nov 2017, 23:09

Prva prijateljska utakmica u martu, ne vidim zasto Burnic ne bi dobio priliku? Bar su to utakmice gdje se isprobavaju novi igraci, nove postavke, taktike itd. Vidjeti kako bude nastupao tu, i ako pokaze kvalitetu, gurati ga sto vise u ligi nacija, pa onda i u kvalama, ne mora odmah u prvih 11, ali mozda se dokaze da i zasluzuje to. Mozda i nije nesta, mozda razocara, ali necemo znati dok ne probamo. Nismo mi repka koja ima milion opcija, i ovaj sad kadar koji imamo felsa, tako da ocajno trebamo probati nove stvari.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 nov 2017, 23:12

Vucevich je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Burnic trenutno nije za prvih 11 repke.
Zasto da ne? Kod nas igraju igraci iz Izraela, MLS, Austrije, itd...
Pokusati sigurno mozemo, ali da ce opravdati ocekivanja na pocetku, tesko. On ni u Stuttgartu jos nije stasao kako treba kao igrac i treba mu jakih utakmica u nogama kao i iskustva. Medunjanin iako je iz MLS, on ima ogromno iskustvo i sa pravom igra u reprezentaciji, kao i jos neki. Ionako do sljedece utakmice repke ima do marta, do tad bi trebali rjesiti sve sa njim, i da zaigra za repku, ne kazem da mu ne treba dati sansu, itekako treba. Veliki je potencijal.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: amkeivke, eldo, Goalgetter, Godfather, Google Adsense [Bot], hansbosna, InatSilniBosanski, Marokanci58, random11 i 68 gostiju.