dubrovnik je napisao/la:
Nismo mi imali puno igraca koji su sa 19 godina igrali u Bundes Ligi. Da moze propasti to je cinjenica koja se eto vrti i oko Tankovica. Ali nismo samo mi pogrijesili oko Tankovica. Svedjani su se trudili da ga zadrze pa je cak i jedan Ibrahimovic koristio telefon da ga uvjeri da mu je tamo kuca.
Ne ide mu kako su mnogi predvidjali i to je to.
Ni prvi ni zadnji. Ali ignorirati cinjenicu da bi Burnic morao biti u ekipi je smijesno. Pa konkurencija mu je Mato Jajalo. Stahovit potencijal. Velika prednost Burnica nad Hadziahmetovicem je njegov defanzivni potencijal. Znao je i stopera igrati. Takav igrac bi nam u buducnosti mogao nasusno trebati.
Solidna visina, zna igrati nogomet a defanzivno moze biti odlican. I da se ne razvije u top veznjaka moze uzeti Spahino mjesto u timu.
Gledaj, ako govorimo o tome ce biti za pola godine, godinu, dvije... Jajlo sigurno nece biti bolji, a Burnic mozda bude svjetska klasa.
Ako govorimo o kvalitetu koji imaju danas, Jajalo je ispred, kao i Cimirot. On igra u Bundesligi, ne zato sto je sad veliki igrac, nego zato sto se od njega ocekuje da napreduje i postane veliki igrac. Mdjutim, bilo ih je puno koji su dobili priliku sa 19, pa propali.
Nemoj me pogresno razumjeti, ja bih licno pjeske otisao u Njemacku da ga dovedem, kada bih mogao, ali ne treba pretjerivati i gurati ga u prvih 11 i porediti sa zrelim igracima. On je odigra jedva 2-3 utakmice senorskog fudbala.