Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Slatinash_7
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Slatinash_7 » 25 nov 2017, 13:57

Federer17 je napisao/la:Prica se o trash talku, kao da je u pitanju neka nauka... Jos kaze, svako ima svoj stil :lol:

Ono sa Kulaginom uz aut liniju je bilo toliko debilno da je mene bilo stid koji sam to gledao preko tv ekrana. Nabrojani velikani su to radili na kulturan nacin, sa stilom, dok je ono sinoc bilo :facepalm:

I ono za Vrabca, slazem se da je lijepo sto ga je pokusao smiriti, ali je ponovo nacin na koji je to uradio, za mene, glup. Cuj, ti ces jedan balavac od 18 godina onako grubo gurati momka koji je 5 god stariji od tebe... Vidjelo se da to ni Vrabcu nije 'sjelo', i prvi ja da me onako neki balavac gurne, taman bio najbolji igrac plante, bih mu uzvratio na adekvatan nacin - vjerovatno nakon utakmice.
Ovo i ono smijanje dok je neki Rus izvodio aut,kao da smo dobili utakmicu a zamalo da nas okrenu,mi je toliko izvuklo zivce da mi je to nemoguce opisati..nesto tipa Teletovicevih trojki,da je s parkinga i iz svlacionice i onda sljedeci napad umjesto da stanemo malo na loptu on je baci preko ruke,ne otrci u odbranu i cao djaci..ipak za sve postoji mjesto i vrijeme a ono sto je Musa sinoc uradio je na nivou dijeta od 14 godina a ne od igraca koji vec 2 godine igra seniorsku kosarku,eurocup,ABA ligu,Hrvatsku ligu,znaci imas tonu utakmica u nogama,pod pritiskom i bez njega i ti opet kao da nisi nista naucio iz tih situacija..sinoc da je dobio tehnicku i da smo izgubili tekmu bio bi iskljucivi krivac za poraz po meni..Ali eto,valjda nesto nauci,Dule mu sugerise jer nas to moze dijeliti i od prvenstva,prolaska grupe ili cega vec ne..Ima istorijat te k.urcevitosti,druze nisi Denis Rodman da to izvodis i to mi je segment koji mi se kod njega najmanje svidja..
Za Kikana i Minju definitivno treba manje minuta,Lazic moze uraditi sve sto i Minja pa mislim i bolje,za Kikana mozda nemamo neku aman zamjenu,al onda neki box out za skok,ne trcati kontre vec da svi pomognu na skoku jer nas je to ubilo juce..uz naravno slobodna bacanja,koja su mislim posljedica sto su nasi igraci fizicki nedovoljno spremni da te suteve stavljaju pod naporom..Probaj opucati 10 trica onako bez napora i otrci kamikazu poslje svake trice,vidjet ces razliku,i vrhunski igrac mora biti skroz blizu procenata na pocetku i na kraju tekme. U grupi se svako moze dobiti,ovo nam je vazna pobjeda,uzmemo dva puta Belgiju i idemo se sa drugom grupom potuci za SP.
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 25 nov 2017, 14:00

Raonffa je napisao/la:Daj @Federer, o kakvom kreveljenju govoriš? Musa mu se malo smiješkao u facu prilikom izvođenja auta i to je to, kasnije poslije onog grubog faula Rusa također al' ništa tu nije bilo tako drastično da se osuđuje.
Debilno kreveljenje pored aut linije, nakon cega smo primili tricu (da je barem utakmica bila gotova, pa hajde). Napisao sam vec sinoc da je to meni glupo, neduhovito, bespotrebno, medjutim, znam da se nekome i svidja (ili mu barem ne smeta), pa uopste nisam tome posvecivao toliku paznju. Onda naletim na Vedadove komentare kako svima daje casove iz trash talka i hoce nekoga natjerati da je to sasvim ok, pa sam malo detaljnije i objasnio razloge zbog kojih mi se ne svidja.

To poslije faula niko ne spominje.

@Yucca, ma ne potenciram uopste. Vrati se na moje postove sinoc i vidjet ces da sam u jednoj recenici samo napisao kako mi se to ne svidja i kraj price.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 nov 2017, 14:03

Federer17 je napisao/la:Prica se o trash talku, kao da je u pitanju neka nauka... Jos kaze, svako ima svoj stil :lol:

Ono sa Kulaginom uz aut liniju je bilo toliko debilno da je mene bilo stid koji sam to gledao preko tv ekrana. Nabrojani velikani su to radili na kulturan nacin, sa stilom, dok je ono sinoc bilo :facepalm:

I ono za Vrabca, slazem se da je lijepo sto ga je pokusao smiriti, ali je ponovo nacin na koji je to uradio, za mene, glup. Cuj, ti ces jedan balavac od 18 godina onako grubo gurati momka koji je 5 god stariji od tebe... Vidjelo se da to ni Vrabcu nije 'sjelo', i prvi ja da me onako neki balavac gurne, taman bio najbolji igrac plante, bih mu uzvratio na adekvatan nacin - vjerovatno nakon utakmice.
Zanimljiva 'diskusija' o ponašanju Džanan Muse!

OK - treba i o tome diskutovati i uvažavati svačiji stav, pogotrovo kada je arumentovan. Međutim!
Nikako da skontam - mnogima kao da Džanan Musa smeta i umjesto da ga slavimo - naš najbolji, trenutno, reprezentativac - ovdje se traže suptilni (i manje suptilni) načini da ga se kritikuje, da ne kažem pljuje!???
Zaštoo?

Musa je još 'klinjo' i njegove reakcije su na tom nivou, impulsivne i neproračunate, pa šta?
Ovo protiv Rusa - pa jeste li vi gledali utakmicu i šta su Rusi, hinjski i uz toleranciju sudija, radili našim igračima - tukli ih na sve moguće načine uz 'smiješak', kulturni, na licu!

Zašto bi bilo sramota zbog nekog Kulagina, koji je Džanana više puta mučki udarao, uz smješak? Eto, Kulagin gospodin a Musa 'prostak' - ma hajte molim vas!

Musa - Vrabac; Džanan je pravilno postupio (afekta jeste bilo...mlad je) a što se to, trenutno, nije svidjelo Vrapcu, pa? I Kako je nakon toga reagovao Vujošević? Ako ste gledali utakmicu, znate.
Kakve veze ima što je Vrabac stariji?
Hem je slabiji igrač hem se zna da je Musa novi lider reprezentacije.

Uostalom, Dule je u startu izjavio da će se sve 'vrtiti' oko Muse i tu je kraj priče.

Dule njega zna disciplinovati (otjerati i sa treninga i na klupu, kad treba) ali mnogima izgleda krivo što imamo košarkaškog dragulja Džanana Musu, stalno mu se 'traže mane' (!), ne kontam zašto?

Razumijem one što ne vole reprezentaciju BiH, ali ne razumijem ove koji se busaju da im je BiH 'u srcu i na 1.mjestu'!
Hajde da falimo dončiće, hezonje...ect. ma koliko bili dobri - koji kompleksi (naši), ljudi moji!

PS:
Šta Džanan sve doživljava i proživljava igrajući za klub po Hrvatskoj, koji je to teret za jednog Teenager, o tom ne kukate, to je 'normalno', ali ovo sa Kulaginom je "stvarno debilno, ect). :shock:
Bosno moja poharana....

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 25 nov 2017, 14:07

Trigger je napisao/la:
Ovo je samo dokaz koliko ti (ne)pratis ovaj pdf.

Vrati se na moje postove sinoc, pa na postove na temi Dzanan Musa i vidjet ces da nije bilo ni najmanjeg razloga da me citiras. Do tada, ugodno popodne ti zelim!

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 nov 2017, 14:08

Vedad87 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Kakva umjetnost, to je odlika seljacina, a Musa je jedan od njih. Budi gospodin na terenu i tu pobijedi protivnika, a jok tim primitivizmom. Meni je ono njegovo kreveljenje u facu izazvalo nagon povracanja. Ako zeli biti veliki, mora se rijesiti tih stvari, a ne mislim da hoce.
Ako mislis veliki u košarkaškom smislu, onda lupaš. Najveći trash talkeri su bili/jesu među najboljim košarkašima svijeta - Kobe Bryant, Charles Barkley, Big Shaq, Kevin Garnett, Reggie Miller, Michael Jordan itd da ne nabrajam. Ili želiš reći da ovo nisu bili neki košarkaši?

E sad, ako te malo ta moralna vertikala "zeza", to je tvoj izbor. Neki su za to, neki nisu, lični izbor. Ali sve je to dio sporta. Meni iskreno ne smeta, u određenim granicama. Ne volim baš, baš prljava dobacivanja, ali ovo Musa što radi mi ne smeta.
Ja ba, bas mislim u kosarkaskom smislu. Ono, svi velikani koje je historija podebljanim slovima zabiljezila ne znaju ni sta znaci taj pojam 'trash talk'. Meni je ovo treca kosarkaska utakmica u zivotu, tako da se nisam susretao s tim. Tebi hvala sto si mi sve lijepo pojasnio, bas si vjest u izmisljanju tople vode. :think:

Druze, ogromna je razlika izmedju seljacine i trash talkera. Ono njegovo kreveljenje je odlika seljacine i to nije klasicni trash talk kakav se vidje po nba (koji ponekad zna biti zanimljiv i pozeljan, jer donese dodatni naboj). Neko ima smisla za te stvari i radi to sa stilom, a Musino sinocnje ponasanje je sve samo ne to. Meni su ok sitne prepirke i 'prijetnje' dok mec traje, ali ono njegovo glupiranje kad je mec vec bio rijesen (naizgled, jer je malo falilo da to prokockaju) nije odlika velikana i toga se mora rijesiti ako zeli da ga pamte kao velikog kosarkasa sa jakim karakterom. Eto npr. Juka ima obicaj da trash talkuje, ali to radi na totalno drugaciji nacin, koji nema tolike primjese primitivizma.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 nov 2017, 14:22

Trigger je napisao/la: Razumijem one što ne vole reprezentaciju BiH, ali ne razumijem ove koji se busaju da im je BiH 'u srcu i na 1.mjestu'!
Hajde da falimo dončiće, hezonje...ect. ma koliko bili dobri - koji kompleksi (naši), ljudi moji!

PS:
Šta Džanan sve doživljava i proživljava igrajući za klub po Hrvatskoj, koji je to teret za jednog Teenager, o tom ne kukate, to je 'normalno', ali ovo sa Kulaginom je "stvarno debilno, ect). :shock:
Evo meni prvom je onakvo ponasanje katastrofalno, ali se ne busam u prsa da mi je BiH u srcu i na prvom mjestu. To je nesto sto nema potrebe potencirati, jer je preocito i bez tog busanja. Ja garantujem da sam sve ove momke koji igraju i koji ce aBd igrati za nasu reprezentaciju pogledao vise puta nego 99% (da ne kazem 100%) ljudi na ovom forumu i svako ko me upratio ovdje zna da ne mrzim nijednog i zna koliko mi je stalo za ovu reprezentaciju, tako da ti je ova opaska totalno bespotrebna (pogotovo sto na pocetku kazes da svako ima pravo na svoje misljenje, a onda totalno osudjujes one koji imaju misljenje oprecno tvom). Imam pravo reci sta mi se svidja ili ne svidja kod svakog od njih, a ti me zbog toga nazivas kompleksasem. :crazy: Ja se budim navecer i gasim mec Oklahoma-Golden Stejt da bih gledao Penavu kako igra neku šnj utakmicu ncaa lige, samo da bih vidio ima li potencijal za reprezentaciju i mogu li nesto od njega ocekivati. Isto to sam radio i za Sehica, Garzu, itd. Gegica, Camparu, Atica, Lazica, Vrabca i sve ostale sam gledao u svim mogucim utakmicama koje su bile dostupne, ali ne zato sto imam korist od njih, ili zato sto se nasladjujem kad im ne ide, vec iskljucivo iz razloga sto zelim da ostvare svoj puni potencijal i da za par godina imamo reprezentaciju koja ce biti spremna za velike stvari.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 nov 2017, 14:33

Federer17 je napisao/la:
Trigger je napisao/la:
Ovo je samo dokaz koliko ti (ne)pratis ovaj pdf.

Vrati se na moje postove sinoc, pa na postove na temi Dzanan Musa i vidjet ces da nije bilo ni najmanjeg razloga da me citiras. Do tada, ugodno popodne ti zelim!
Izvini, izgleda da sam pogrešnog forumaša citirao!?
Obrisaću ako to želiš, nije bilo namjere kontra tebe.Uostalom, napisao sam, više, generalno kakav je odnos mnogih Forumaša prema Džananu...
A ovaj i ostale PDF pratim koliko mi vrijeme dozvoljava.

Pozz i još jednom, izvini.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 25 nov 2017, 14:39, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 25 nov 2017, 14:35

Šta li sada Harun i Stoja kažu, igra se kosarka i bez njih i pobjedjuje se Rusija.
Bravo momci. Bravo Dule.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 nov 2017, 14:43

kobe24 je napisao/la:
Trigger je napisao/la: Razumijem one što ne vole reprezentaciju BiH, ali ne razumijem ove koji se busaju da im je BiH 'u srcu i na 1.mjestu'!

PS:
Evo meni prvom je onakvo ponasanje katastrofalno, ali se ne busam u prsa da mi je BiH u srcu i na prvom mjestu. To je nesto sto nema potrebe potencirati, jer je preocito i bez tog busanja. Ja garantujem da sam sve ove momke koji igraju i koji ce aBd igrati za nasu reprezentaciju pogledao vise puta nego 99% (da ne kazem 100%) ljudi na ovom forumu i svako ko me upratio ovdje zna da ne mrzim nijednog i zna koliko mi je stalo za ovu reprezentaciju, tako da ti je ova opaska totalno bespotrebna (pogotovo sto na pocetku kazes da svako ima pravo na svoje misljenje, a onda totalno osudjujes one koji imaju misljenje oprecno tvom). Imam pravo reci sta mi se svidja ili ne svidja kod svakog od njih, a ti me zbog toga nazivas kompleksasem. :crazy: Ja se budim navecer i gasim mec Oklahoma-Golden Stejt da bih gledao Penavu kako igra neku šnj utakmicu ncaa lige, samo da bih vidio ima li potencijal za reprezentaciju i mogu li nesto od njega ocekivati. Isto to sam radio i za Sehica, Garzu, itd. Gegica, Camparu, Atica, Lazica, Vrabca i sve ostale sam gledao u svim mogucim utakmicama koje su bile dostupne, ali ne zato sto imam korist od njih, ili zato sto se nasladjujem kad im ne ide, vec iskljucivo iz razloga sto zelim da ostvare svoj puni potencijal i da za par godina imamo reprezentaciju koja ce biti spremna za velike stvari.
Što li se ti, drug, 'nađe' u ovom postu?
Nisam kontradiktoran po pitanju stavova - ovo je samo moj stav, mišljenje pa i kad druge 'kritikujem', zar ne?
Nešto ti smeta, čini mi se, kad komentarišem bilo šta osim rukometa!? Zašto?
Pozz, iskreni - i samo nastavi 'pratiti' košarku - to je krasan sport.
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 25 nov 2017, 14:46, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 nov 2017, 14:43

Hmm samo mi nije jasno kako ste baš sigurni da je bio trash talk? Generalno, mi to dosta potenciramo počevši od Damira pa do Muse. Tražimo dlaku u jajetu, to su sitnice koje mogu da puno toga donesu ili odnesu. Da je najkulturnije i nije ali nije ni seljačko. Hoćete vrhunske igrače e pa morate istrpiti i neke stvari koje se dešavaju na psihološkom nivou. Rijetki su koji mogu na kulturan način da uspiju.

I u bilo kakvoj raspravi o ponašanju Muse treba imati na umu da on ima 18 godina pa tek onda analizirati ponašanje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 25 nov 2017, 14:51

Trigger je napisao/la: Izvini, izgleda da sam pogrešnog forumaša citirao!?
Obrisaću ako to želiš, nije bilo namjere kontra tebe.Uostalom, napisao sam, više, generalno kakav je odnos mnogih Forumaša prema Džananu...
A ovaj i ostale PDF pratim koliko mi vrijeme dozvoljava.

Pozz i još jednom, izvini.
Ma nemas potrebe brisati, niti se nesto posebno izvinjavati. Tu smo da grijesimo. :D

Pozdravljam te!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 25 nov 2017, 14:53

Ima li gdje snimak utakmice da se u rahatluku sad pogleda?

Bravo momci, pobjeda vel'ka ko Rusija! :cool:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 nov 2017, 14:55

Trigger je napisao/la: Što li se ti, drug, 'nađe' u ovom postu?
Nisam kontradiktoran po pitanju stavova - ovo je samo moj stav, mišljenje pa i kad druge 'kritikujem', zar ne?
Nasao sam se zato sto ti nazivas kompleksasima i laznim patriotama sve one koji ne dijele tvoje misljenje kad je u pitanju Dzananovo ponasanje na sinocnjem mecu. Ti mozes iznijeti svoje misljenje, ali nema potrebe da uz to na indirektan nacin omalovazavas one koji se ne slazu s tobom. Meni licno ne smeta nista i sa svakim pokusavam da argumentovano diskutujem, bez direktnog ili indirektnog vrijedjanja. Krasan je itekako, samo sto ga ti, za razliku od rukometa, ocigledno nedovoljno pratis (sto si dokazao u nekoliko navrata), a svejedno zalazis u neke dublje diskusije.
Pozdrav takodjer, svako dobro zelim!
Zadnja izmjena: kobe24, dana/u 25 nov 2017, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 nov 2017, 14:59

Od kadetske titule prvaka Europe, na forumu sam pročitao (koliko sam stigao) i previše kritika za Džanana Musu, a koje nisu bili ni korektni ni osnovani. Pisalo se i o njegovom fizičkom izgledu, svega i svačega je bilo u tekstovima...
Kako god ko misli ja sam i dalje u nekoj ličnoj sumnji da se velikoj većini Musa ne sviđa i samo se čeka prilika za kritiku, pa i ismijavanje!?

Džanan Musa je košarkaški 'dragulj', još uvijek (pre)mlad i treba vremena i strpljenja da se profiliše i kao kpl. košarkaš i osoba.
Danas je sport takav da se bez određene doze tersiluka, jednostavno, ne može.
Momčić od svoje 16. godine je posvećen košarci i mnogo toga je već otrpio i trpiće do kraja karijere (nadam se duge i uspješne) i umjesto da mu dajemo svi podršku pa i kada griješi, Musa dobija više kritika i 'sumnji' za svoj koašrkaški taLenat i doprinos, ukupni...a tek mu je 18!
Bosno moja poharana....

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 nov 2017, 15:05

kakav scorer je Musa pa kad i odigra relativno losu utakmicu ubaci 18 poena
Don't believe the hype.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 25 nov 2017, 15:13

akisarajevo92 je napisao/la:kakav scorer je Musa pa kad i odigra relativno losu utakmicu ubaci 18 poena
!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 25 nov 2017, 15:18

kobe24 je napisao/la:
Trigger je napisao/la: Što li se ti, drug, 'nađe' u ovom postu?
Nasao sam se zato sto ti nazivas kompleksasima i laznim patriotama sve one koji ne dijele tvoje misljenje kad je u pitanju Dzananovo ponasanje na sinocnjem mecu. Ti mozes iznijeti svoje misljenje, ali nema potrebe da uz to na indirektan nacin omalovazavas one koji se ne slazu s tobom. Meni licno ne smeta nista i sa svakim pokusavam da argumentovano diskutujem, bez direktnog ili indirektnog vrijedjanja. Krasan je itekako, samo sto ga ti, za razliku od rukometa, ocigledno nedovoljno pratis (sto si dokazao u nekoliko navrata), a svejedno zalazis u neke dublje diskusije.
Pozdrav takodjer, svako dobro zelim!
I ja tebi, također.

PS:
Moram 'ovo' - radiš zamjenu teza! Moje je pravo da se ne slažem sa drugačijim mišljenjima, ali nikog ja ne omalovažama (to nije moj manir i ne priliči mojim godinama i vremenu koji sam proveo u sportu - mada ti nešto o tom napisa). Jesam spomenu 'kompleksaše' a ti mi dokaži da nema takvih - to što je tebe to pogodilo, nije do mene.
Apsolutno je netačno da 'tražim da se svi slažu sa mojim mišljenjem, stavom' - to bi bilo besmisleno i nesuvislo! Argumente uvijek uvažavam, ali često se polemiše o nečemu što je lični stav, mišljenje, a koje se baš i ne može potkrijepiti konkretnim argumentima - npr. ko se kome sviđa...
O sportu mogu da diskutujem s bilo kim - vjeruj, jer kad si "direktno" (ne samo preko interneta i TV) u sportu skoro pola vijeka (nije samohvala), onda.... Pametan si, kontaš ti to...i nadam se da češ postati stvarno expert za košarku, iskreno
Bosno moja poharana....

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 25 nov 2017, 15:55

Daj bolan, koga boli **** sto se covjek smije tamo nekom Rusu kraj aut linije?
Ok, nekom se svidja, nekom ne svidja ali neki vise postova o tome napisali nego o samoj utakmici. Rekao sam milion puta, problematicno ponasanje koje nas treba zanimati je alkoholizam, droga, partijanje, kasnjenje na treninge sto ce skoditi razvoju i kad i ako dodje u tu fazu, raspravljati cemo. Sto se tice njegovog smijanja nekom Rusu, prepusticemo porodici.
Taj trash talk niti pozivitno niti negativno utice na neciji razvoj, niti je neka umjetnost i slicno, tako da who gives a fuck!?
Kod nas ljudi prije par godina vidjeli Nurkica kako se smije Gasolu poslije blokade i kazu propast ce zbog ovog. :facepalm:
Igrac ce propasti zbog nerada i niceg drugog.
Pa Ronaldo je teska seljacina, provocira, udara podmuklo, zvizde mu gdje god igra, ne slavi pogotke suigraca hej, pa je covjek masina i jedan od najboljih ikad. I to ti je najbolji primjer da je seljakluk bitan samo u kontekstu da li ce te voljeti neka masa a da li ce Musa imati puno navijaca i nije tema vrijedna komentarisanja.

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 25 nov 2017, 16:11

Meni je bas drago sto mu se smijao jer je ocito da je i on Musu provocirao (smijao mu se tokom cijele utakmice). On kao igrac i kao osoba ima pravo da qrac tamo izvadi i pokaze Rusima, ali i dalje ce biti yebena masina

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 25 nov 2017, 16:24

Trigger je napisao/la: Moram 'ovo' - radiš zamjenu teza! Moje je pravo da se ne slažem sa drugačijim mišljenjima, ali nikog ja ne omalovažama (to nije moj manir i ne priliči mojim godinama i vremenu koji sam proveo u sportu - mada ti nešto o tom napisa). Jesam spomenu 'kompleksaše' a ti mi dokaži da nema takvih - to što je tebe to pogodilo, nije do mene.
Apsolutno je netačno da 'tražim da se svi slažu sa mojim mišljenjem, stavom' - to bi bilo besmisleno i nesuvislo! Argumente uvijek uvažavam, ali često se polemiše o nečemu što je lični stav, mišljenje, a koje se baš i ne može potkrijepiti konkretnim argumentima - npr. ko se kome sviđa...
O sportu mogu da diskutujem s bilo kim - vjeruj, jer kad si "direktno" (ne samo preko interneta i TV) u sportu skoro pola vijeka (nije samohvala), onda.... Pametan si, kontaš ti to...i nadam se da češ postati stvarno expert za košarku, iskreno
Sve to stoji, ali je na kraju ispalo da se mi kojima se nije svidjelo Dzananovo ponasanje busamo u prsa i poteciramo taj neki lazni i licemjerni patriotizam. Ja njih sve volim i pratim, ali nisam od onih koji svrsavaju na svaki njihov potez. Kritikujem ako se meni nesto ne svidja, ali opet mnogo cesce udjeljujem komplimente. Buduci da sam na ovom podforumu najcesci, svi moji postovi su dostupni i to je lahko provjeriti. Meni se svidja sto on ima pobjednicki mentalitet, sto smije preuzeti odgovornost, sto nije kukavica koja se krije i coskari kad se lomi mec, sto ima sve te psiholoske kvalitete koje recimo Aticu nedostaju, ali mi se ne svidja da bude prgavi seljacic, koji provocira na svakom koraku. To mu apsolutno ne treba da bude pobjednik. Bez obzira na to, meni je on opet daleko drazi nego Doncic, kao sto mi je i Nurkic daleko drazi nego Jokic, Atic nego Hezonja i tako do sutra. Bez obzira na to sto mi se Lukin karakter vise svidja, opet bih radije da Musa bude taj koji ce ga nadmasiti i napraviti vecu karijeru. Ja sam uvijek za da se Rusi isprovociraju, jer sam pretproslo ljeto bio u Mejdanu i dobro znam sta se desilo, ali se to moglo uraditi na neki gospodski nacin.

Nisam ja ni E od eksperta za kosarku. To niti mislim, niti imam neke zelje i apetite u tom kontekstu. Fokusiran sam na druge stvari i u tome cu aBd nastojati da postanem ekspert, a kosarku neizmjerno volim i to je nesto sto u slobodno vrijeme vrlo rado i pratim i igram.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.