07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Isnar
Kontakt:

Re: 07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Post Postao/la Isnar » 08 sep 2010, 00:19

bosnas_ je napisao/la:Zakljucak nakon ove blamaze na Kosevu i niti jednog udarca u okvir gola u toku 90 minuta igre,izuzev onog Pjanica sa 50 metara..BIH sve svoje naredne utakmice MORA igrati u Zenici! atmosfera na Kosevu je bila skandalozna,uzasna,kao u pozoristu,a igrala se tako vazna utakmica,nevjerovatno! Nije Ciro glup trener,znao je on da jedino u Zenici BIH ima sanse da pobjedi sve domace utakmice...da smo protiv Turske igrali na Kosevu izgubili bi bar sa 3 gola razlike....Sve naredne domace utakmice BIH mora igrati na Bilinom Polju pred fantatsicnim navijacima,ako zelimo to drugo mjesto u grupi i sve domace pobjede! Mi na Kosevu protiv Rumunije i Bjelorusije nemamo sta traziti ,pred onako skandaloznim navijacima!
Kad otjeramo "selektora" i dovedemo selektora, onda ce isti znati da je bolje igrati u Zenici, a na stranu sto ce nam igra liciti na igru, a ne na "igru"... SUŠIĆ NAPOLJE :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 08 sep 2010, 00:20

Opet se kod mene ubija ona žar i strast prema reprezentaciji koju je nametnuo legenda Ćiro.

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 08 sep 2010, 00:20

nick je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:Ne mesajte vecerasnju nemoc sa onim protiv Portugala. Protiv Portugala je ekipa bila desetkovana, osakacena, a ulog je prevelik bio da bi toliko zelenih igraca iznelo teret na svoja ledja i odvelo repku u JAR.

Vecerasnji tim nije svetske klase, ali je za dve klase kvalitetniji od onog sto je istrcao krajem novembra prosle godine protiv Portugala, a i ova Francuska (bar po igracima) je za klasu slabija od Portugala i vec 9 meseci je u stanju nogdauna!

Safete, luzeru, odlazi!!!
nije mi jasno kako ti i slicni imate obraza pricat nesto jeli safet kriv sto mi nemamo ni jednog odbrambenog igraca u bosni i hercegovini ni u inostranstvu,pa ljudi dragi pogledajte gdje nam igraju igraci o cemu vi pisete,ili nemate mozga ili ociju nesto vam fali
ma ne safet je kriv sto realno gledajuci mi imamo samo jednog igraca koji je bolji od njihovih to je edin naravno ljudi misle da malauda i benzema su **** od igraca i da bezveze igraju dze igraju isto ko i mexes i sagna sve su to bezveze igraci susic kreten nije protiv te hrpe levata mogo pobjedit
haj ljudi dozovite se nemojte srat gluposti
HZSA87

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 08 sep 2010, 00:21

vedran86 je napisao/la:
nick je napisao/la:
cole-ch je napisao/la:Ne mesajte vecerasnju nemoc sa onim protiv Portugala. Protiv Portugala je ekipa bila desetkovana, osakacena, a ulog je prevelik bio da bi toliko zelenih igraca iznelo teret na svoja ledja i odvelo repku u JAR.

Vecerasnji tim nije svetske klase, ali je za dve klase kvalitetniji od onog sto je istrcao krajem novembra prosle godine protiv Portugala, a i ova Francuska (bar po igracima) je za klasu slabija od Portugala i vec 9 meseci je u stanju nogdauna!

nije mi jasno kako ti i slicni imate obraza pricat nesto jeli safet kriv sto mi nemamo ni jednog odbrambenog igraca u bosni i hercegovini ni u inostranstvu,pa ljudi dragi pogledajte gdje nam igraju igraci o cemu vi pisete,ili nemate mozga ili ociju nesto vam fali
ma ne safet je kriv sto realno gledajuci mi imamo samo jednog igraca koji je bolji od njihovih to je edin naravno ljudi misle da malauda i benzema su **** od igraca i da bezveze igraju dze igraju isto ko i mexes i sagna sve su to bezveze igraci susic kreten nije protiv te hrpe levata mogo pobjedit
haj ljudi dozovite se nemojte srat gluposti
SLOVAČKA TARABE :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Urban

Post Postao/la Urban » 08 sep 2010, 00:22

prvo i osnovno pustite se seljacke politike valja ovaj ne valja onaj stadion ko zna zna i tacka malo pogledaj tj procitaj a ne nebuloze
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 08 sep 2010, 00:24

OTNYS_YNWA je napisao/la:Opet se kod mene ubija ona žar i strast prema reprezentaciji koju je nametnuo legenda Ćiro.
takodzer.
kako vrijeme odmice,sve sam vise i vise skeptican u vezi nastavka kvalifikacija.jedino ako se nesto drasticno ne promjeni.mada u to sumnjam....
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 08 sep 2010, 00:24

nije to samo zbog atmosfere mi imamo igrace koji ne vole trcat zato im odgovora manji stadion zar ima neko ko to ne zna zato su bolji rezultati u zenici i navijanje je bolje naravno

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 08 sep 2010, 00:25

Urban je napisao/la:prvo i osnovno pustite se seljacke politike valja ovaj ne valja onaj stadion ko zna zna i tacka malo pogledaj tj procitaj a ne nebuloze
al vidis NIKO nece da pogleda ISTINI u oci,svi traze krivca ,znas ono OD JEDNOG STABLA NEVIDE SUMU !

1. savez
2. narod
3. mentalitet
4. susic
5 igraci
redosljed krivaca za ovaj poraz!!!!
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 08 sep 2010, 00:26

johnnyHZ je napisao/la:
Urban je napisao/la:prvo i osnovno pustite se seljacke politike valja ovaj ne valja onaj stadion ko zna zna i tacka malo pogledaj tj procitaj a ne nebuloze
al vidis NIKO nece da pogleda ISTINI u oci,svi traze krivca ,znas ono OD JEDNOG STABLA NEVIDE SUMU !

1. savez
2. narod
3. mentalitet
4. susic
5 igraci
i 6 realno francuska je igracki jaca od nas samo sto smo se nadali da cemo ih uhvatit nespremne
HZSA87

Legolas_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Legolas_Sa » 08 sep 2010, 00:28

Dobro je Ćiro govorio kada je odlazio i kada su ga otjerali: " Pokazat ce vrijeme ko je bio upravu sine..." a izgleda da je to vrijeme vec došlo nazalost.Žalit cemo mi jos dugo za Ćirom a pogotovo ovi koji su ga pljuvali i omalovažavali, jer ovakva utakmica i ovakva užasna predstava naših igrača ( a i navijača; ako ih možemo tako uopće i nazvati ) je najbolji pokazatelj toga i sigurno nam se ne bi desilo ovo pod njegovom palicom.Ali...ko se rodio pa da je nama ugodio.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 08 sep 2010, 00:28

e da kazem i ja koju...DOBRO JUTREO REALNOSCU, ovo nam je utakmica pokazala kojem rangu pripadamo, ko je kriv necu da ulazim da li savez, trener ili igraci to ne znam ali znam da smo uvjek prelosi u utakmicama ssa "velikim" reprezentacijama. Da bi se prosle jedne kvalifikacije treba se pobjediti i favorit grupe makar u jednoj utakmici, a ne luxemburg, estonija itd...to pokazuju i prosle kvalifikacije samo sto smo imali srece da smo dobili belgijance a turska kiksala u susretima sa belgijom. mozda ce zvucati kao lako je sad srat, ali ja sam jaranu govorio i poslije utakmice sa luksemburgom da to nije to, jer dozvoliti jednom luxemburgu da ti stvori 2-3 opasne prilike to je luksuz...
Da se osvrnem malo na atmosferu na kosevu...ja se kunem da je znalo biti zivlje na nekim treninzima zelje, fuj nije se 3x zapjevalo da kazes ori se, dokaz da su na utakmicu otisli vecinom ljudi koji odu na utakmicu od reprezentacije do reprezentacije i to ako je atraktivan protivnik, pravim navijacima koje prate svoje klubove po BiH je ovo bila preskupa karta i vecina ih nije ni otisla !
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 08 sep 2010, 00:29

Ovakav tip utakmica se gubi na klupi. Selektor kad zakaže džaba ti igračine na terenu. Francuska je bila zrela za poraz, ali mi to usljed kukavičluka nismo znali iskoristiti.

armageddon666
Kontakt:

Post Postao/la armageddon666 » 08 sep 2010, 00:29

Grandmaster je napisao/la:Bolan ko zna postaviti taktiku i ko zna lopte igrati svejedno mu je igrao na livadi ili na Wembleyu. Šta vam je ljudi, isto ste mala djeca.
Tacno tako...
-Ronaldo Luís Nazário de Lima-

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 08 sep 2010, 00:29

johnnyHZ je napisao/la:

1. savez
2. narod
3. mentalitet
4. susic
5 igraci
Samo zamjeni tacke 2 i 3 i to je ta bolna istina.

A ove price oko stadiona i publike su smiješne ,po meni.
Godinama je bila prica Koševo je ukleto (cak i onaj poremeceni Baka koji je tad bio selektor to govorio :o :shock: )
Te velik teren, te naši igraci ne vole trcati :o :o (cuj ne vole trcati,a to je danas najbitnije u fudbalu) vazde neke price i izvlakuše.
Mi da smo neka jaka selekcija za nas nebi bio problem velicina stadiona.
Isti je stadion i teren i nama i protivnicima...ništa nama nije veci ili manji nego francuzima, tako da su to seoske price za malu djecu.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 08 sep 2010, 00:30

nick je napisao/la:

O cemu ti covece? Nije do obraza, vec poimanja fudbala. Shvati ma koliko tebi lose delovala ova odbrana, ona i nije tako losa! Eto, ti imas oci, ali nazalost slabo kapiras filozofiju zvanu fudbal/nogomet!
Problem je bio i ostao u sredini. Previse je nagomilao igrace za istom vokacijom i rastrkao ih je ko ovcice na pasnjaku. Misimovic, Pjanic, Ibricic = isti tip igraca. Od ta tri igraca samo Ibricic ima kuveta (ali malo) u defanzivi, tako da sav teret u najbitnijem delu terena (sredina) ostaje na plecima vremesnog, ali vrlo borbenog Rahimica. Da ti pojasnim, BH timu hvali jos jedna 6ica u jakim mecevima, tj. igrac slican Rahimicu. Ta dva igraca trebaju da zaustavljaju napade i da od istih napadi pocinju. Kada BiH igra u formaciji 4-4-2 (uslov slabiji protivnik) Ibis ima mesta u timu, ovako KLUPA!
Ne znam da li ima svrhe da ti dalje pisem, plasim se da je uzaludan moj trud...
Zadnja izmjena: cole-ch, dana/u 08 sep 2010, 00:36, ukupno mijenjano 1 put.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 08 sep 2010, 00:31

johnnyHZ je napisao/la: al vidis NIKO nece da pogleda ISTINI u oci,svi traze krivca ,znas ono OD JEDNOG STABLA NEVIDE SUMU !

1. savez
2. narod
3. mentalitet
4. susic
5 igraci
vidis kako bi to kod mene islo.
1.kreten,nesposobnjakovic-susic
2.tzv.navijaci
3.igraci
4.stadion
ostalo nije bitno
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 08 sep 2010, 00:31

cole-ch je napisao/la:
nick je napisao/la:

O cemu ti covece? Nije do obraza, vec poimanja fudbala. Shvati ma koliko tebi lose delovala ova odbrana, ona i nije tako losa! Eto, ti imas oci, ali nazalost slabo kapiras filozofiju zvanu fudbal/nogomet!
Problem je bio i ostao u sredini. Previse je nagomilao igrace za istom vokacijom i rastrkao ih je ko ovcice na pasnjaku. Misimovic, Pjanic, Ibricic = isti tip igraca. Od ta tri igraca samo Ibricic ima kuveta (ali malo) u defanzivi, tako da sav teret u najbitnijem delu terena (sredina) ostaje na plecima vremesnog, ali vrlo borbenog Rahimica. Da ti pojasnim, BH timu hvali jos jedna 6ica u jakim mecevima, tj. igrac slican Rahimicu. Ta dva igraca trebaju da zaustavljaju napade i da on istih napadi pocinju. Kada BiH igra u formaciji 4-4-2 (uslov slabiji protivnik) ima mesta u timu, ovako KLUPA!
Ne znam da li ima svrhe da ti dalje pisem, plasim se da je uzaludan moj trud...
Tako je!!!

slika

Dozovite se pameti!

Sušiću napolje :!:

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 08 sep 2010, 00:32

Postao/la D1n0 dana 05 sep 2010, 13:27
Oprosti, ali mislim da ce Francuzi pobijediti. Imaju kvalitetniji ekipa i mislim da igraju bolje kad su underdogs, i igraju lose kad su favorit(Belarus, Mexico, South Africa..)

Ali mislim da ce biti dosta golova, moja prognoza: 0-1 ili 1-2 za Les Bleus. Misimovic za Liljani. Malouda i Ribery za Les Bleus

----------------------------------------------------------------------------

Ipak je moja prognoza bila tocna. Svi su se smijali kad sam ovo napisao, ali sad ja morem smijati

Btw dobra tekma, mislim da ce Francuzi opet biti dobra ekipa kosto prije. BIH veliko razorcaranje, i mislim da bi bilo fora ako Barbarez bude novi izbornik
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 08 sep 2010, 00:33

Slijedece dvije tekme cemo valjda uzeti pa ce se dici euforija .

Ovaj , što kaze da mi neznamo fudbala sine djeca koja su ovdje rodzena ispod ovog neba ili su ove krvi su nosili i tu tvoju HRVATSKU i SRBIJU !

NAŠA DJECA CE NAS DICI A TI IDI U WELS pa pravi hokej na travi debilu jedan .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 08 sep 2010, 00:33

Ma jedna izgubljena bitka ne znači i izgubljen rat :!:

Krenimo redom:

1. Pjanić na poziciji defanzivnog veznog - Fizički je nejak i ne može tu igrati, a Francuzi su to večeras dobro iskoristili...Iako je dosta griješio jedini je dolazio po loptu do štopera, a to Misimović nijednom nije učinio;

2. Visoko postavljenja odbrana - Umjesto da se sabijemo na 30-40 metara, mi na pola terena čekamo, i tako njima ostavljamo prostor, a oni fala bogu sve snagatori i trkači bez problema to iskoristiše...Da smo bili dublje postavljeni u odbrani, teško bi nam stvorili onoliko prilika...

3. Taktika sa krilima - pa nemamo nijednog krilnog igrača, a ta se taktika forsira...Pa ako Ćiro nije igrao tako, šta sad Safa pokušava?....Da je Muslim bio zdrav on bi njega stavio na krilo, a čovjek je jedan od sporijih igrača u timu :roll:

4. Stadion i navijači - Koševo je idealno za Francuze, jer je veliko, a na Bilinom Polju bi imali puno manje prostora...U navijanju ne treba pričati, tužno je ovo bilo večeras :(

5. Nezalaganje - Džeko i Miske se nisu pošteno ni oznojili večeras, jer da jesu, pošto se radi o igračima svijetske klase, stvorili bi i mi neku šansu...Jednostavno nisu dolazili po loptu, nisu se vraćali u odbranu...

6. Euforija - Svaki put nam se obila o glavu, pa tako i večeras :(

Ipak tek su 2 kola odigrana, nema predaje, ima još 8 utakmica, i ništa nije izgubljeno :D ...Treba imati vjere i nade u ovaj tim, jer od ovog večeras stvarno ne može gore....Valjda će i Pape više uvidjeti da sa ovakvom formacijom ne možemo oraha
Zadnja izmjena: Hare_BvB, dana/u 08 sep 2010, 00:40, ukupno mijenjano 2 puta.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.