07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

King Kenny
Kontakt:

Re: 07.09.2010 Bosna i Hercegovina - Francuska

Post Postao/la King Kenny » 08 sep 2010, 12:11

FCS je napisao/la:Par riječi nakon prospavane noći. Mi moramo znati da otkada se igraju kvalifikacije naša rep. nikada nije dobila ekipu koja je bila prvi nosioc u našoj grupi, nismo čak nikada ni bod izvukli. Pa kako onda možemo nešto biti razočarani porazom od "Galskih pijetlova". Šta u svemu neštima. NEREALNA OČEKIVANJA. Ko ih pravi? Novinari gospodo, novinari. Uvjek igramo neke historijske utakmice i uvjek gubimo. Kakve bolan historijske? Inače Pape je prvi selektor koji ne stavlja igrače po menadžersko-nacionalnoj liniji na čemu mu čestitam. Sjetite se Jakirovića, Grujića, Jolića i inih velemajtora.
spanija-bih 1:1
bih-spanija 1:1
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 08 sep 2010, 12:13

Jao... :lol:
Najbolji su mi ovi sto spominju seljake na tribinama i u istom postu imaju termine kao "ojforija","nake" i sl... :lol:
Cudno je to...Kad god odem na tekmu vidim na hiljade seljaka...Pa ispade samo seljaci vole fudbal... :P
Pola vas "građana" je sislo sa brda pa se umislilo da su gospoda.I umjesto sto serete ispred monitora mogli ste doci pa doprinjeti boljoj atmosferi...Ovako je najzesce bilo kad su javili da Turska vodi a Srbija gubi... :roll:
I interesantno kako smo slozni kad treba da se pljuje...Sad kao svima smeta "Bosna je sampion","Bosnom behar..." i sl...Ma gdje ces to pjevati jooojjj... :oops: A kad sam ja prije godinu dana govorio da nam je ofirno navijanje onda je to bila nasa navijacka tradicija... :lol:

Sto se igre tice mislim da je ne treba komentarisati posebno. :?
Treba nam podhitno jedan provjeren strucnjak koji ce moci izvuci maksimum iz ovih baletana :!:

I da ne zaboravim...Svaka cast kulturnoj grupici francuskih navijaca cije su se pjesmice orile Kosevom svih 90 min... :mrgreen:

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 08 sep 2010, 12:14

Internet navijaci, vi koji pljujete po kome stignete, trebali bi shvatiti neke stvari. Krenimo od igraca...

Treba shvatiti da mi imamo tek prosjecne igrace. Nasi igraci da igraju u Chelseaju, Arsenalu, Realu, itd. i da smo izgubili od Bjelorusije kod kuce, mislim da bi nas selektor zavrsio otprilike kao Ceko. Kvazistrucnjaci su ovdje jako podcjenjivali francuske igrace, nisu nikad culi za Ramija, Valbuenu, itd., pa valjda zato.
Pogledajmo ko je to sinoc bio na suprotnim stranama: Lyon, Roma, Lille, Arsenal, Arsenal, Bordeaux, Arsenal, Rennes, Chelsea, Marseille, Real protiv Istanbula, Freiburga, Eskisehirspora, Montpelliera, Young Boysa, Lyona, CSKA, Hoffenheima, Hajduka, Galatasaraya i Wolfsburga. Budimo realni!
Ne pomazu tu ni dva zadnja vezna jer su ljudi jednostavno za klasu bolji, kvalitet je presudan. Protiv ovakvih reprezentacija mi mozemo izvuci pozitivan rezultat samo ako nas sreca posluzi (da Pjanic zabije sa 30-40 m, da iz prekida nesto napravimo, da njihova odbrana pogrijesi, itd.). Nazalost, nismo bas sretan narod. To je ta sudbina, valjda.
Uz to, ekipa nam je daleko od balansa, tako da smo prinudjeni stavljati igrace na neprirodne pozicije. Sinoc smo znali da nam treba izmjena, ali koga uvesti? Ko to moze donijeti nesto novo osim svjezine? Ponavljam, budimo realni, nemamo dobre igrace i tu prica prestaje. Kraj.

A sad, navijaci. Slag na tortu. Prvo malo onima koji su mogli doci na utakmicu, a nisu. Znate li zasto je Susic htio da igramo na Kosevu? Bio je covjek u zabludi da smo veliki navijaci, predstavljamo se kao takvi, sve velike patriote, i da cemo zato napuniti Kosevo protiv Francuske. I ja to pomislih. Budala. Nazalost, vidio sam koliko smo ustvari mali. Stadion od 30 000 ne mozemo napuniti. To je taj patriotizam. Cijene karata nisu izgovor.

A, sta tek reci o onima koji su bili na stadionu, zvizdali i psovali igracima? Cast izuzecima, ali dok god se onako ponasamo, druge reprezentacije ce traziti ogromno obezbjedjenje, a nas kapiten ce morati objasnjavati kako se ne trebaju bojati, kako mi nismo primitivci. Spaha, majstore, ne lazi vise ni nas ni sebe, mi Bosanci smo primitivci i bojim se da cemo jos dugo biti! Nazalost, sinoc si to osjetio na svojoj kozi.

Na kraju se desilo nesto sto mi je bilo najteze gledati. Susic ide prema Istoku, lete upaljaci i drugi predmeti prema njemu, jedan ga skoro pogodio. Nevjerovatno. Najbolji igrac kojeg je BiH ikad imala. U Brazilu ustanu kad se spomene Pele, u Njemackoj na spominjanje Beckenbauera. Tako i mi, veliki navijaci i velike patriote, ustanemo kad Susic ide prema nasoj tribini. I, bacimo upaljac.
Ma, sram nas bilo! Srami se, Sarajevo, srami se, Bosno i Hercegovino!

Na kraju poruka pljuvacima, internet navijacima, nepostovaocima legendi, a postovaocima prodavaca magle i ljubitelja formacije 3-5-2: J.e.bo vas Ciro!
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 08 sep 2010, 12:18

hajde nije izgubljeno sve i prosle kvalifikacije smo ima 3 boda od 6
i isto dobili estoniju izgubili od spanije ali igru smo imali sad????
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 08 sep 2010, 12:24

Moja greška. Da, igrali smo dva puta nerješeno sa Špancima.

grosso
Kontakt:

Post Postao/la grosso » 08 sep 2010, 12:29

haos

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 08 sep 2010, 12:34

gollum je napisao/la:Internet navijaci, vi koji pljujete po kome stignete, trebali bi shvatiti neke stvari. Krenimo od igraca...

Treba shvatiti da mi imamo tek prosjecne igrace. Nasi igraci da igraju u Chelseaju, Arsenalu, Realu, itd. i da smo izgubili od Bjelorusije kod kuce, mislim da bi nas selektor zavrsio otprilike kao Ceko. Kvazistrucnjaci su ovdje jako podcjenjivali francuske igrace, nisu nikad culi za Ramija, Valbuenu, itd., pa valjda zato.
Pogledajmo ko je to sinoc bio na suprotnim stranama: Lyon, Roma, Lille, Arsenal, Arsenal, Bordeaux, Arsenal, Rennes, Chelsea, Marseille, Real protiv Istanbula, Freiburga, Eskisehirspora, Montpelliera, Young Boysa, Lyona, CSKA, Hoffenheima, Hajduka, Galatasaraya i Wolfsburga. Budimo realni!
Ne pomazu tu ni dva zadnja vezna jer su ljudi jednostavno za klasu bolji, kvalitet je presudan. Protiv ovakvih reprezentacija mi mozemo izvuci pozitivan rezultat samo ako nas sreca posluzi (da Pjanic zabije sa 30-40 m, da iz prekida nesto napravimo, da njihova odbrana pogrijesi, itd.). Nazalost, nismo bas sretan narod. To je ta sudbina, valjda.
Uz to, ekipa nam je daleko od balansa, tako da smo prinudjeni stavljati igrace na neprirodne pozicije. Sinoc smo znali da nam treba izmjena, ali koga uvesti? Ko to moze donijeti nesto novo osim svjezine? Ponavljam, budimo realni, nemamo dobre igrace i tu prica prestaje. Kraj.

A sad, navijaci. Slag na tortu. Prvo malo onima koji su mogli doci na utakmicu, a nisu. Znate li zasto je Susic htio da igramo na Kosevu? Bio je covjek u zabludi da smo veliki navijaci, predstavljamo se kao takvi, sve velike patriote, i da cemo zato napuniti Kosevo protiv Francuske. I ja to pomislih. Budala. Nazalost, vidio sam koliko smo ustvari mali. Stadion od 30 000 ne mozemo napuniti. To je taj patriotizam. Cijene karata nisu izgovor.

A, sta tek reci o onima koji su bili na stadionu, zvizdali i psovali igracima? Cast izuzecima, ali dok god se onako ponasamo, druge reprezentacije ce traziti ogromno obezbjedjenje, a nas kapiten ce morati objasnjavati kako se ne trebaju bojati, kako mi nismo primitivci. Spaha, majstore, ne lazi vise ni nas ni sebe, mi Bosanci smo primitivci i bojim se da cemo jos dugo biti! Nazalost, sinoc si to osjetio na svojoj kozi.

Na kraju se desilo nesto sto mi je bilo najteze gledati. Susic ide prema Istoku, lete upaljaci i drugi predmeti prema njemu, jedan ga skoro pogodio. Nevjerovatno. Najbolji igrac kojeg je BiH ikad imala. U Brazilu ustanu kad se spomene Pele, u Njemackoj na spominjanje Beckenbauera. Tako i mi, veliki navijaci i velike patriote, ustanemo kad Susic ide prema nasoj tribini. I, bacimo upaljac.
Ma, sram nas bilo! Srami se, Sarajevo, srami se, Bosno i Hercegovino!

Na kraju poruka pljuvacima, internet navijacima, nepostovaocima legendi, a postovaocima prodavaca magle i ljubitelja formacije 3-5-2: J.e.bo vas Ciro!
svaka cast na komentaru kod nas ljudi kontaju francuska **** i sad je ovo sramota sto smo izgubili ko da smo izgubili od andore a ne od francuske samo sto se tice navijaca realno prije sam branio fanatikose a sinoc su mi se zgadili oni i njihovo navijanje savez napolje i SAM PAO SAM SE UBIO i slicne gluposti i pored njih stvarno nemam volje da navijam
HZSA87

grosso
Kontakt:

Post Postao/la grosso » 08 sep 2010, 12:36

Kao prvo Safet Sušić je nikakav trener.........onako slabu Francusku ne smije napast s dva napadaca nego Ibišević na bok a Džeko nemoćan.......mogli smo ih dobiti lako jer smo jednake kvalitete a ne kukavički igrat
BIH - NJEMAČKA 1:3
BIH - ŠVEDSKA 2:4
BIH - FRANCUSKA 0:2
BIH - KATAR 1:1
BIH - GIGANT LUXEMBURG 3:0.........E to je njgov uspjeh da je on nekakav trener tranirao bi neki klub prije repke a ne sjedio kod kuce jer je slab strateg

Kao drugo forsira glupo Koševo na kojem je atmosfera nula, a samo je jedan dom reprezetacije Bilino polje

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 sep 2010, 12:38

grosso je napisao/la:Kao prvo Safet Sušić je nikakav trener.........onako slabu Francusku ne smije napast s dva napadaca nego Ibišević na bok a Džeko nemoćan.......mogli smo ih dobiti lako jer smo jednake kvalitete a ne kukavički igrat
BIH - GIGANT LUXEMBURG 3:0.........E to je njgov uspjeh da je on nekakav trener tranirao bi neki klub prije repke a ne sjedio kod kuce jer je slab strateg

Kao drugo forsira glupo Koševo na kojem je atmosfera nula, a samo je jedan dom reprezetacije Bilino polje
U mom mozgu vec zapisano "propale kvalifikacije!
Nego kad je izvlacenje za svjetsko?
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

vedran86
Kontakt:

Post Postao/la vedran86 » 08 sep 2010, 12:38

grosso je napisao/la:Kao prvo Safet Sušić je nikakav trener.........onako slabu Francusku ne smije napast s dva napadaca nego Ibišević na bok a Džeko nemoćan.......mogli smo ih dobiti lako jer smo jednake kvalitete a ne kukavički igrat

kako smo mi jednake kvalitete molim te
HZSA87

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 08 sep 2010, 12:46

http://www.****/index.php ... &Itemid=63

Eh vidi sad ovo . Prizeljkivaju Meau Bazdarevica kao pomocniku Susicu :?

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 08 sep 2010, 12:47

U Bosni (a vala i Hercegovini) je tanka granica (obična nit, konac) između euforije i depresije. To bi sociolozi trebali proučavati.
Gledao sam samo prvo poluvrijeme i meni je BiH odigrala taj dio utakmice solidno, sa možda malo borbenosti. Vidi se da je obrana najporozniji dio ekipe i da izuzev Spahića nije bilo raspoloženog braniča. Francuzi su vrlo lako dolazili do gola. Isto tako mislim da BiH ima previše ofanzivnih igrača u veznom redu i taj bi dio trebalo popravit. Džeko je bio odsječen tako da nije ni mogao učiniti bogzna što. On je klasni napadač, i za mene, trenutno jedan među najbojlih 10 napadača na svijetu, bunio se netko s mojom konstatacijom ili ne..
Ne želim opet ispast kao advokat Sušića, ali mislim da mu i dalje treba dati šansu. Jednostavno, u ovom dvoboju je francuska bila bolje i to je to.
Pa pobogu ste ljudi, tek su dvi tekme prošle, a nad nekim su se već neki crni oblaci nadvili. Je.bote, nije sramota izgubit od Francuske. Pa ja, ima vremena, sve se da popraviti, valjda ce nešto naučiti na greškama i pristupu igre. ALbanija, Rumunjska, Bjelorusija, sljedeće postaje.. Baš me zanima dal će biti euforije u slučaju pobjede nad Albanijom..

I samo da se složim sa Goranovim komentarom glede navijanja...
GoRaN je napisao/la:Jao... :lol:
Najbolji su mi ovi sto spominju seljake na tribinama i u istom postu imaju termine kao "ojforija","nake" i sl... :lol:
Cudno je to...Kad god odem na tekmu vidim na hiljade seljaka...Pa ispade samo seljaci vole fudbal... :P
Pola vas "građana" je sislo sa brda pa se umislilo da su gospoda.I umjesto sto serete ispred monitora mogli ste doci pa doprinjeti boljoj atmosferi...Ovako je najzesce bilo kad su javili da Turska vodi a Srbija gubi... :roll:
I interesantno kako smo slozni kad treba da se pljuje...Sad kao svima smeta "Bosna je sampion","Bosnom behar..." i sl...Ma gdje ces to pjevati jooojjj... :oops: A kad sam ja prije godinu dana govorio da nam je ofirno navijanje onda je to bila nasa navijacka tradicija... :lol:
I da ne zaboravim...Svaka cast kulturnoj grupici francuskih navijaca cije su se pjesmice orile Kosevom svih 90 min... :mrgreen:
Zadnja izmjena: dubrava, dana/u 08 sep 2010, 12:51, ukupno mijenjano 1 put.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 sep 2010, 12:59

Imate Susica - Imate Baljica na klupi - imate prepuno Kosevo - sad treba Bazdarevic - ako moze kako i Amara Osima ako nemoze bas stari Osim - trebali bi i vidjet kakve su sanse familija Baljic pa da i Mirsada pozovete - po mogucnosti pozovete i onoga s ulice da im cisti kopacke - ogradite se velikim zidom i onda vam bude super sjedeci i jedeci bureke i kospice i 20 min do kraja krenete ka izlazu stadiona - naravno u tisini - nek vam niko ne dira ikonu kluba, za ostale - ko ih da izvines i nisu "sarajlije".
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

chancho
Kontakt:

Post Postao/la chancho » 08 sep 2010, 13:04

avenija je napisao/la:Nista Bilino Polje tu Safet Susic nije dobrodosao , vadit se na Bilinom polju uvijek sa pravom fudbalskom publikom vise ne moze ! Sve ostale na Kosevu pa pred 2000 hiljada nema veze !
tako je!
Mi bi se trebali organizovat' i ne dat' im da prismrde Bilinom.....
A i dalje te volimo i voli'ćemo BiH, al' nemojte MOLIM VAS više igrati kod nas (na Bilinom), jer ispadamo stvarno jeftina kurava koja nema ni trunke obraza, i kad god se nekom digne dođe u Zenicu da popravlja ono što je usr'o....
Hvala Vam što ste nas podsjetili kako je DIVNO igrati, a pogotovo navijati na Koševu (bar kad je repka u pitanju)

A što se tiče mnogih Zeničana, niste dobrodošli u Zenicu, jer ste se bez valjanog razloga "odselili sa Bilinog"......nismo ni mi kurvetine!!

Pa bolan, bolan.....protivnički igrači prolaze kroz KORDON od 20.000 ljudi od hotela do stadiona, i onda ih još skoro toliko dočeka na prepunom Bilinom......N E U P O R E D I V O!

VOLIM TE BOSNO!
Mi u BiH bi trebali djeci davati imena po uzoru na ove naše tablice na autima, valjda bi tada bilo svejedno KO SE KAKO ZOVE!
Miriše hljeb što Salčin sprema..

B0SANAC
Kontakt:

Post Postao/la B0SANAC » 08 sep 2010, 13:06

Vedada sam stavio na krilo jer sam znao da su Francuzi jaki po bokovima. Da sam njega i Džeku stavio ispred Pjanića, primili bismo gol i ranije. Kada je riječ o izmjenama, poslao sam igrače na zagrijavanje prije primljenog pogotka. Namjeravao sam pojačati vezu, ali je to palo u vodu jer smo gubili - kazao je Sušić.

Jelde .. Namjeravao pojacati vezu u 70. minuti .. cccc :twisted:

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 08 sep 2010, 13:09

chancho je napisao/la:
avenija je napisao/la:Nista Bilino Polje tu Safet Susic nije dobrodosao , vadit se na Bilinom polju uvijek sa pravom fudbalskom publikom vise ne moze ! Sve ostale na Kosevu pa pred 2000 hiljada nema veze !
tako je!
A i dalje te volimo i voli'ćemo BiH, al' nemojte MOLIM VAS više igrati kod nas (na Bilinom), jer ispadamo stvarno jeftina kurava koja nema ni trunke obraza, i kad god se nekom digne dođe u Zenicu da popravlja ono što je usr'o....
Hvala Vam što ste nas podsjetili kako je DIVNO igrati, a pogotovo navijati na Koševu (bar kad je repka u pitanju)

A što se tiče mnogih Zeničana, niste dobrodošli u Zenicu, jer ste se bez valjanog razloga "odselili sa Bilinog"......nismo ni mi kurvetine!!

Pa bolan, bolan.....protivnički igrači prolaze kroz KORDON od 20.000 ljudi od hotela do stadiona, i onda ih još skoro toliko dočeka na prepunom Bilinom......N E U P O R E D I V O!

VOLIM TE BOSNO!
jooj sto mi se ovi komentari gade .... pa vi se pokazite kad se igra u zenici i mogli ste vala doc i u Sarajevo pa pruzit tu podrsku .... kroz ovaj post mi se cini ko da smo prije igrali u Banja Luci pa govore da nismo dobrodosli a ne u u zenici ...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 sep 2010, 13:10

chancho je napisao/la:
tako je!

Tako je, nisu dobro dosli ni u vrapcice :)

VOLIM TE BOSNO!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 08 sep 2010, 13:10

chancho je napisao/la:
tako je!

VOLIM TE BOSNO!
Samo slozno srednja Bosna Zenica !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 sep 2010, 13:12

I citavi vrapcici su uz vas... :)

Zavatoni
Kontakt:

Post Postao/la Zavatoni » 08 sep 2010, 13:13

Jedan je ovaj govorio da samo sa repkom hoce zavrsiti Susic , Hadzibegic i Bazdarevic ... Sinoc je ono na terenu bilo smijesno , ljudi su bili bolji u svim segmentima igre i zasluzeno nas dobili .Jedino se cemu mogu nadati kad pomislim da smo zadnje kvalifikacije za SP imali 3 poraza , ali kad pomislim na ovu igru od sinoc tesko pa igrali na Bilinom pa igrali na Kosevu :| :| :| :| .
Pojacaj i uzivaj -- The greatest -- http://www.youtube.com/watch?v=Y7xvegPH_Lw --

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.