Internet navijaci, vi koji pljujete po kome stignete, trebali bi shvatiti neke stvari. Krenimo od igraca...
Treba shvatiti da mi imamo tek prosjecne igrace. Nasi igraci da igraju u Chelseaju, Arsenalu, Realu, itd. i da smo izgubili od Bjelorusije kod kuce, mislim da bi nas selektor zavrsio otprilike kao Ceko. Kvazistrucnjaci su ovdje jako podcjenjivali francuske igrace, nisu nikad culi za Ramija, Valbuenu, itd., pa valjda zato.
Pogledajmo ko je to sinoc bio na suprotnim stranama: Lyon, Roma, Lille, Arsenal, Arsenal, Bordeaux, Arsenal, Rennes, Chelsea, Marseille, Real protiv Istanbula, Freiburga, Eskisehirspora, Montpelliera, Young Boysa, Lyona, CSKA, Hoffenheima, Hajduka, Galatasaraya i Wolfsburga. Budimo realni!
Ne pomazu tu ni dva zadnja vezna jer su ljudi jednostavno za klasu bolji, kvalitet je presudan. Protiv ovakvih reprezentacija mi mozemo izvuci pozitivan rezultat samo ako nas sreca posluzi (da Pjanic zabije sa 30-40 m, da iz prekida nesto napravimo, da njihova odbrana pogrijesi, itd.). Nazalost, nismo bas sretan narod. To je ta sudbina, valjda.
Uz to, ekipa nam je daleko od balansa, tako da smo prinudjeni stavljati igrace na neprirodne pozicije. Sinoc smo znali da nam treba izmjena, ali koga uvesti? Ko to moze donijeti nesto novo osim svjezine? Ponavljam, budimo realni, nemamo dobre igrace i tu prica prestaje. Kraj.
A sad, navijaci. Slag na tortu. Prvo malo onima koji su mogli doci na utakmicu, a nisu. Znate li zasto je Susic htio da igramo na Kosevu? Bio je covjek u zabludi da smo veliki navijaci, predstavljamo se kao takvi, sve velike patriote, i da cemo zato napuniti Kosevo protiv Francuske. I ja to pomislih. Budala. Nazalost, vidio sam koliko smo ustvari mali. Stadion od 30 000 ne mozemo napuniti. To je taj patriotizam. Cijene karata nisu izgovor.
A, sta tek reci o onima koji su bili na stadionu, zvizdali i psovali igracima? Cast izuzecima, ali dok god se onako ponasamo, druge reprezentacije ce traziti ogromno obezbjedjenje, a nas kapiten ce morati objasnjavati kako se ne trebaju bojati, kako mi nismo primitivci. Spaha, majstore, ne lazi vise ni nas ni sebe, mi Bosanci smo primitivci i bojim se da cemo jos dugo biti! Nazalost, sinoc si to osjetio na svojoj kozi.
Na kraju se desilo nesto sto mi je bilo najteze gledati. Susic ide prema Istoku, lete upaljaci i drugi predmeti prema njemu, jedan ga skoro pogodio. Nevjerovatno. Najbolji igrac kojeg je BiH ikad imala. U Brazilu ustanu kad se spomene Pele, u Njemackoj na spominjanje Beckenbauera. Tako i mi, veliki navijaci i velike patriote, ustanemo kad Susic ide prema nasoj tribini. I, bacimo upaljac.
Ma, sram nas bilo! Srami se, Sarajevo, srami se, Bosno i Hercegovino!
Na kraju poruka pljuvacima, internet navijacima, nepostovaocima legendi, a postovaocima prodavaca magle i ljubitelja formacije 3-5-2: J.e.bo vas Ciro!
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."