Kaka na Twitteru: Vraćam se uskoro
RAZIGRAVAČ Real Madrida i brazilske nogometne reprezentacije, 28-godišnji Kaka, poručio je svojim obožavateljima i navijačima Kraljevskog kluba da će uskoro biti spreman za povratak na nogometne travnjake.
Nakon slabašne prve sezone u Realovom dresu i transfera iz Milana, Brazilac se uoči ove sezone podvrgnuo operaciji koljena te se očekivalo kako će izbivati najmanje četiri mjeseca.
No, španjolski dnevnik AS navodi da bi se Kaka na travnjake mogao vratiti prije vremena, iako je nerealno očekivati njegov povratak natjecateljskom ritmu još ove kalendarske godine.
"Petog rujna bit će mjesec dana od moje operacije. Prošao sam puno fizioterapijskih tretmana otad kako bih se što prije oporavio. Vratit ću se uskoro", poručio je Kaka putem Twittera.
Real ima najveci proračun u historiji nogometa
Real Madrid je u prošloj sezoni ostvario proračun koji nije ostvario niti jedan drugi sportski kolektiv, a to je ujedno i najveći proračun u historiji Real Madrida.
Nakon što je Florentino Perez sjeo u fotelju predsjednika kluba, Real Madrid je ponovo počeo ostvarivati astronomske prihode. Prema godišnjem izvještaju, Real Madrid je prošlu sezonu završio sa dobitkom 23.971.000 €. Nakon potpisivanja igrača poput Ronalda i Kake Real Madrid je ipak na kraju uspio ostvariti dobit u iznosu od gotovo 24 miliona eura.
Real Madrid će na sastanku upravnog odbora prezentirati prihode od prodaje u ukupnom iznosu od 442 miliona eura do 30. juna ove godine. Ravnoteža u gotovini iznosi oko 93 miliona eura te treba naglasiti da je dug kluba smanjen sa 327 miliona eura na 245 miliona. Proračun za ovu sezonu će biti postavljen na 450 miliona eura što je rekord za sve sportske kolektive a i za sam Real Madrid.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.