Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Sveti
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Sveti » 21 dec 2017, 19:42

Bavil se ko ovim rudarenjem kripto valuta? Raja zgrnu pare jbt
naprijed rejal

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2017, 19:45

Sveti je napisao/la:Bavil se ko ovim rudarenjem kripto valuta? Raja zgrnu pare jbt
Reci mu da laže, ko kod ti je to rekao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 dec 2017, 19:51

Virtu4l je napisao/la:
Sveti je napisao/la:Bavil se ko ovim rudarenjem kripto valuta? Raja zgrnu pare jbt
Reci mu da laže, ko kod ti je to rekao.
Citao :mrgreen:

Mislio sam obogatili se ovi sto su rudarili prije par mjeseci i zadrzali svu zaradu u bitcoinima :mrgreen:
naprijed rejal

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 dec 2017, 19:53

Prije par godina
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 dec 2017, 19:56

Penaltiky je napisao/la:Prije par godina
Bogami i mjeseci. Pocetkom godine je bio koliko, hiljadu dolara sad 17

@madridist :rol:
naprijed rejal

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 dec 2017, 19:57

Serija o Aliji se premijerno prikazuje devetog sijecnja, na dan republike.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2017, 19:59

Sveti je napisao/la:Mislio sam obogatili se ovi sto su rudarili prije par mjeseci i zadrzali svu zaradu u bitcoinima :mrgreen:
Obogatili su se oni koji su rudarili prije pet i više godina i do ove godine nisu potrošili ništa od toga, a takvih je malo. Većina njih su svoj BTC prodali tamo negdje 2013. godine kada je prvi put prebacio cijenu $100, nakon toga je rudarenje postajalo sve teže i teže, da bi danas došlo na najniže moguće grane kada svi uglavnom odustaju, prodaju opremu i prelaze na trejding.
Voli te tvoje Sarajevo.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 21 dec 2017, 19:59

Sveti je napisao/la:

:mrgreen:
brate moj to je nasa istina,da vidis kakve papke i pizd.e narod slavi jer ne zna istinu i kakvi su zapravo.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 21 dec 2017, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 dec 2017, 20:00

Sveti je napisao/la:

Nije fazon u cijeni nego koliko je tesko izglavit coin. Ko u prvom razredu gimnazije nevinih pun ****, nac djevicu pred maturu je naucna fantastika.

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 21 dec 2017, 20:04

Virtu4l je napisao/la:
Cestitam. :P
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2017, 20:07

rasavoje je napisao/la:Cestitam. :P
slika
Voli te tvoje Sarajevo.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 dec 2017, 20:11

Virtu4l je napisao/la:
Sveti je napisao/la:Mislio sam obogatili se ovi sto su rudarili prije par mjeseci i zadrzali svu zaradu u bitcoinima :mrgreen:
Obogatili su se oni koji su rudarili prije pet i više godina i do ove godine nisu potrošili ništa od toga, a takvih je malo. Većina njih su svoj BTC prodali tamo negdje 2013. godine kada je prvi put prebacio cijenu $100, nakon toga je rudarenje postajalo sve teže i teže, da bi danas došlo na najniže moguće grane kada svi uglavnom odustaju, prodaju opremu i prelaze na trejding.
Hm. Ja iskreno ne razumijem citav sistem tog rudarenja Onako iz radoznalosti sam danas malo listao. U biti najlaksi nacin je da kupis neku graficku posebnu za to i skines neki program koji za tebe obradjuje neke podatke i imas zagarantovanu zaradu a jedini trosak je trosak struje koji je takodje bitan aspekt u zavisnosti od toga koliko gpu jedinica pokreces.
naprijed rejal

rasavoje
Kontakt:

Post Postao/la rasavoje » 21 dec 2017, 20:12

Ne vidi se. :tralala:
♥ ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2017, 20:23

Sveti je napisao/la:Hm. Ja iskreno ne razumijem citav sistem tog rudarenja Onako iz radoznalosti sam danas malo listao. U biti najlaksi nacin je da kupis neku graficku posebnu za to i skines neki program koji za tebe obradjuje neke podatke i imas zagarantovanu zaradu a jedini trosak je trosak struje koji je takodje bitan aspekt u zavisnosti od toga koliko gpu jedinica pokreces.
Nedavno sam pisao o tome,
Virtu4l je napisao/la:Tri grafičke kartice RX570 ovdje koštaju 300 EUR po komadu, plus matična koja ih podržava i PCIE extenderi.

Njihov hashrate je do 90 Mhs.

To je ulaganje od oko €1300, koje bi u ovom trenutko donosilo $229 profita na mjesečnom nivou.

http://whattomine.com/coins/151-eth-eth ... =Calculate

Dakle trebalo bi ti više od 6 mjeseci da otplatiš opremu.

Za bilo šta ozbiljnije je potrebno minimalno šest grafičkih.

EDIT: Ovo je kalkulacija sa današnjom cijenom Ethereuma, prije dva mjeseca je zarada bila dosta manja i trebalo je 10 mjeseci za povrat investicije.
Rudari odobravaju transakcije na Blockchainu, da budem jasniji, recimo Bitcoin transakcije. Ovo ti je primjer jedne transakcije Bitcoina,

https://blockchain.info/tx/2fdb088c825b ... 250132d866

Lijevo je adresa sa koje se šalje BTC, a desno su adrese koje primaju taj BTC. Ispod ćeš vidjeti plavi dugmić gdje piše koliko ta transakcija ima konfirmacija, odnosno koliko su ih rudari do sada odobrili. Još niže ćeš vidjeti fee, koji je u ovom slučaju 0.03718761 BTC (586 USD) i to je cifra koju će rudari podijeliti između sebe za ovu transakciju, koja iznosi 1,4 miliona USD, pređeš kursorom preko zelenog dugmića ili klikneš na njega i vidjećeš vrijednost u USD.

Konkretno rudarenje znači da se uz pomoć softvera rješavaju algoritmi, odnosno traže se poklapanja između tačke A i tačke B, ko prvi riješi tu slagalicu, njemu ide fee. Sada je to postalo zakon jačega, odnosno bolje opremljenog. U Kini imamo hidroelektrane koje proizvode struju samo za mining BTCa...

Eto, pokušao sam najjednostavnije objasniti.
Voli te tvoje Sarajevo.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 dec 2017, 20:41

@virtu4l

Jesi li se ti tim pokusavao baviti ili to znas iz radoznalosti? Bas sam danas gledao koliko bih mogao rudariti sa svojim laptopom i online racunalo mi pokazalo 0.129 usd mjesecnog prihoda :lol: s tim da je rijec o litecoinu ne o bitcoinu s kojim je nemoguce rudariti sa normalnim gpuom kako sam ja shvatio :lol:
naprijed rejal

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 dec 2017, 20:49

Sveti je napisao/la:@virtu4l

Jesi li se ti tim pokusavao baviti ili to znas iz radoznalosti? Bas sam danas gledao koliko bih mogao rudariti sa svojim laptopom i online racunalo mi pokazalo 0.129 usd mjesecnog prihoda :lol: s tim da je rijec o litecoinu ne o bitcoinu s kojim je nemoguce rudariti sa normalnim gpuom kako sam ja shvatio :lol:
Ja se bavim tradingom, tako da mi je mnogo lakše shvatiti mining. Uz to, poznajem dosta minera i sve probleme sa kojima se susreću.

Ma kakav, integrisana grafička ne dolazi ni u razmatranje, išao bi u debeli minus zbog struje.

Ovo bi ti bila konkurencija,
slika
U Kini postoji na desetine hiljada ovakvih mining farmi.
Voli te tvoje Sarajevo.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 dec 2017, 20:56

Virtu4l je napisao/la:
Sveti je napisao/la:@virtu4l

Ja se bavim tradingom, tako da mi je mnogo lakše shvatiti mining. Uz to, poznajem dosta minera i sve probleme sa kojima se susreću.

Ma kakav, integrisana grafička ne dolazi ni u razmatranje, išao bi u debeli minus zbog struje.

Ovo bi ti bila konkurencija,
slika
U Kini postoji na desetine hiljada ovakvih mining farmi.
A sunce ti yebem :urnebes:

Trejdas bitcoin ili i alternativne valute?

Naletih i na ovo da je bitcoin kao veliki "balon" i mogao bi da implodira uskoro radi velikog broja investitora i nikako da skuzim na sta se tacno misli. Jer, ako bitcoin postoji kao digitalna valuta bez pokrica u stvarnoj materiji, na internetu, radi cega bi "balon" mogao da prsne, pogotovo ako je taj japanski genijalac postavio maksimalan broj bitcoina u opticaj.
naprijed rejal

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 dec 2017, 20:59

Pa zato sto lancano raste jer ljudi vide da brzo raste pa kupuje, dok ne nestane kupaca a onda moze sletit.momacki

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 dec 2017, 21:03

Penaltiky je napisao/la:Pa zato sto lancano raste jer ljudi vide da brzo raste pa kupuje, dok ne nestane kupaca a onda moze sletit.momacki
Znaci neko ce zaplakat.

Al je yebeno i kupovat nesto tom kriptovalutom ako je toliko anonimna ta transakcija. Ono platis i ne dobijes robu i mos se yebat
naprijed rejal

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 21 dec 2017, 21:05

Sveti je napisao/la:
Penaltiky je napisao/la:Pa zato sto lancano raste jer ljudi vide da brzo raste pa kupuje, dok ne nestane kupaca a onda moze sletit.momacki
Znaci neko ce zaplakat.

Al je yebeno i kupovat nesto tom kriptovalutom ako je toliko anonimna ta transakcija. Ono platis i ne dobijes robu i mos se yebat
Ne mora znacit, al moguce je

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []