Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
Re: Chat
Reci mu da laže, ko kod ti je to rekao.Sveti je napisao/la:Bavil se ko ovim rudarenjem kripto valuta? Raja zgrnu pare jbt
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
CitaoVirtu4l je napisao/la:Reci mu da laže, ko kod ti je to rekao.Sveti je napisao/la:Bavil se ko ovim rudarenjem kripto valuta? Raja zgrnu pare jbt
Mislio sam obogatili se ovi sto su rudarili prije par mjeseci i zadrzali svu zaradu u bitcoinima
naprijed rejal
Bogami i mjeseci. Pocetkom godine je bio koliko, hiljadu dolara sad 17Penaltiky je napisao/la:Prije par godina
@madridist
naprijed rejal
Serija o Aliji se premijerno prikazuje devetog sijecnja, na dan republike.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Obogatili su se oni koji su rudarili prije pet i više godina i do ove godine nisu potrošili ništa od toga, a takvih je malo. Većina njih su svoj BTC prodali tamo negdje 2013. godine kada je prvi put prebacio cijenu $100, nakon toga je rudarenje postajalo sve teže i teže, da bi danas došlo na najniže moguće grane kada svi uglavnom odustaju, prodaju opremu i prelaze na trejding.Sveti je napisao/la:Mislio sam obogatili se ovi sto su rudarili prije par mjeseci i zadrzali svu zaradu u bitcoinima
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sveti je napisao/la:Bogami i mjeseci. Pocetkom godine je bio koliko, hiljadu dolara sad 17Penaltiky je napisao/la:Prije par godina
@madridist
brate moj to je nasa istina,da vidis kakve papke i pizd.e narod slavi jer ne zna istinu i kakvi su zapravo.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 21 dec 2017, 20:01, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Nije fazon u cijeni nego koliko je tesko izglavit coin. Ko u prvom razredu gimnazije nevinih pun ****, nac djevicu pred maturu je naucna fantastika.Sveti je napisao/la:Bogami i mjeseci. Pocetkom godine je bio koliko, hiljadu dolara sad 17Penaltiky je napisao/la:Prije par godina
@madridist
Šit bi loš, a sudžuk žilav...
Hm. Ja iskreno ne razumijem citav sistem tog rudarenja Onako iz radoznalosti sam danas malo listao. U biti najlaksi nacin je da kupis neku graficku posebnu za to i skines neki program koji za tebe obradjuje neke podatke i imas zagarantovanu zaradu a jedini trosak je trosak struje koji je takodje bitan aspekt u zavisnosti od toga koliko gpu jedinica pokreces.Virtu4l je napisao/la:Obogatili su se oni koji su rudarili prije pet i više godina i do ove godine nisu potrošili ništa od toga, a takvih je malo. Većina njih su svoj BTC prodali tamo negdje 2013. godine kada je prvi put prebacio cijenu $100, nakon toga je rudarenje postajalo sve teže i teže, da bi danas došlo na najniže moguće grane kada svi uglavnom odustaju, prodaju opremu i prelaze na trejding.Sveti je napisao/la:Mislio sam obogatili se ovi sto su rudarili prije par mjeseci i zadrzali svu zaradu u bitcoinima
naprijed rejal
Nedavno sam pisao o tome,Sveti je napisao/la:Hm. Ja iskreno ne razumijem citav sistem tog rudarenja Onako iz radoznalosti sam danas malo listao. U biti najlaksi nacin je da kupis neku graficku posebnu za to i skines neki program koji za tebe obradjuje neke podatke i imas zagarantovanu zaradu a jedini trosak je trosak struje koji je takodje bitan aspekt u zavisnosti od toga koliko gpu jedinica pokreces.
https://blockchain.info/tx/2fdb088c825b ... 250132d866
Lijevo je adresa sa koje se šalje BTC, a desno su adrese koje primaju taj BTC. Ispod ćeš vidjeti plavi dugmić gdje piše koliko ta transakcija ima konfirmacija, odnosno koliko su ih rudari do sada odobrili. Još niže ćeš vidjeti fee, koji je u ovom slučaju 0.03718761 BTC (586 USD) i to je cifra koju će rudari podijeliti između sebe za ovu transakciju, koja iznosi 1,4 miliona USD, pređeš kursorom preko zelenog dugmića ili klikneš na njega i vidjećeš vrijednost u USD.
Konkretno rudarenje znači da se uz pomoć softvera rješavaju algoritmi, odnosno traže se poklapanja između tačke A i tačke B, ko prvi riješi tu slagalicu, njemu ide fee. Sada je to postalo zakon jačega, odnosno bolje opremljenog. U Kini imamo hidroelektrane koje proizvode struju samo za mining BTCa...
Eto, pokušao sam najjednostavnije objasniti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
@virtu4l
Jesi li se ti tim pokusavao baviti ili to znas iz radoznalosti? Bas sam danas gledao koliko bih mogao rudariti sa svojim laptopom i online racunalo mi pokazalo 0.129 usd mjesecnog prihoda
s tim da je rijec o litecoinu ne o bitcoinu s kojim je nemoguce rudariti sa normalnim gpuom kako sam ja shvatio 
Jesi li se ti tim pokusavao baviti ili to znas iz radoznalosti? Bas sam danas gledao koliko bih mogao rudariti sa svojim laptopom i online racunalo mi pokazalo 0.129 usd mjesecnog prihoda
naprijed rejal
Ja se bavim tradingom, tako da mi je mnogo lakše shvatiti mining. Uz to, poznajem dosta minera i sve probleme sa kojima se susreću.Sveti je napisao/la:@virtu4l
Jesi li se ti tim pokusavao baviti ili to znas iz radoznalosti? Bas sam danas gledao koliko bih mogao rudariti sa svojim laptopom i online racunalo mi pokazalo 0.129 usd mjesecnog prihodas tim da je rijec o litecoinu ne o bitcoinu s kojim je nemoguce rudariti sa normalnim gpuom kako sam ja shvatio
Ma kakav, integrisana grafička ne dolazi ni u razmatranje, išao bi u debeli minus zbog struje.
Ovo bi ti bila konkurencija,
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A sunce ti yebemVirtu4l je napisao/la:Ja se bavim tradingom, tako da mi je mnogo lakše shvatiti mining. Uz to, poznajem dosta minera i sve probleme sa kojima se susreću.Sveti je napisao/la:@virtu4l
Jesi li se ti tim pokusavao baviti ili to znas iz radoznalosti? Bas sam danas gledao koliko bih mogao rudariti sa svojim laptopom i online racunalo mi pokazalo 0.129 usd mjesecnog prihodas tim da je rijec o litecoinu ne o bitcoinu s kojim je nemoguce rudariti sa normalnim gpuom kako sam ja shvatio
Ma kakav, integrisana grafička ne dolazi ni u razmatranje, išao bi u debeli minus zbog struje.
Ovo bi ti bila konkurencija,
U Kini postoji na desetine hiljada ovakvih mining farmi.
Trejdas bitcoin ili i alternativne valute?
Naletih i na ovo da je bitcoin kao veliki "balon" i mogao bi da implodira uskoro radi velikog broja investitora i nikako da skuzim na sta se tacno misli. Jer, ako bitcoin postoji kao digitalna valuta bez pokrica u stvarnoj materiji, na internetu, radi cega bi "balon" mogao da prsne, pogotovo ako je taj japanski genijalac postavio maksimalan broj bitcoina u opticaj.
naprijed rejal
Pa zato sto lancano raste jer ljudi vide da brzo raste pa kupuje, dok ne nestane kupaca a onda moze sletit.momacki
Znaci neko ce zaplakat.Penaltiky je napisao/la:Pa zato sto lancano raste jer ljudi vide da brzo raste pa kupuje, dok ne nestane kupaca a onda moze sletit.momacki
Al je yebeno i kupovat nesto tom kriptovalutom ako je toliko anonimna ta transakcija. Ono platis i ne dobijes robu i mos se yebat
naprijed rejal
Ne mora znacit, al moguce jeSveti je napisao/la:Znaci neko ce zaplakat.Penaltiky je napisao/la:Pa zato sto lancano raste jer ljudi vide da brzo raste pa kupuje, dok ne nestane kupaca a onda moze sletit.momacki
Al je yebeno i kupovat nesto tom kriptovalutom ako je toliko anonimna ta transakcija. Ono platis i ne dobijes robu i mos se yebat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.