Klopp je napisao/la:Danas sam gledao malo tekmu mladih. Holtby me odusevio, mali ce biti igracina. Dao je 2 gola, drugi nisam vidio, al prvi je opalio s 20 metara iskosa. On i Gotze ce vrlo brzo zaigrati za A tim. Obojica brzi, obojica mangupi da ne mogu biti veci. Znaju stati na loptu, podvaliti je između trojice, okrenuti igraca mangupski k'o u stara vremena. Svidio mi se i stoper iz Mainza, Kirchoff, 193 visok ,1990 godiste.
Ova nova generacija koja će biti okupljena će svakako biti favorit za osvajanje narednog Eura.Prava je blamaža što se nisu kvalifikovali na ovo takmičenje.Mislim da je za to isključivi krivac sadašnji selektor koji je napravio potpuni promašaj sa odabirom igrača.U zadnje dvije utakmice je pozvao nove igrače pa je dalo rezultata.
KAda neko ima na raspolaganju jednu ovakvu bazu igrača koji su većinom igrači startnih postava u svojim klubovima i ne kvalifikuje se na Euro onda je on definitivni zalutao u trenerskom poslu.Ja lično smatram da sa ovom skupinom igrača bi neuspjeh bio sve osim osvajanja Eura.
Ilkay Gundogan, Mlapa, Gotze, Thy, Bell, Rausch, Vukčević, Rudy, Contento, Budstuber, Holtby, Reus, Hummels, Howedes, Schurle, Muller, Kroos, Schmitz, Moritz, Reinartz, Schwaab, braća Bender, Gebhart, Sam, Diekmeier, Bargfrede, Marin, Sobiech, Großkreutz, Stiepermann, Ulreich, Sippel, Celozzi, Herrmann, Backer, Fährmann, Jung, Kittel, Alvarez, Schorch, Naki, Bienvenue Basala-Mazana, Yalcin, Pezzoni, Reinhold Yabo,Robert Zieler, Stindl, Schmiedebach, Kirchhoff,Marcel Risse ,Nsereko,Omer Toprak,Felix Bastians, Schieber,Ekici, Kevin Trapp , Bastian Oczipka , Max Kruse,Christopher Buchtmann, Richard Sukuta-Pasu, Björn Kopplin , Sandro Kaiser, Mohamed Amsif,Nils Petersen, Juvhel Tsoumou ,Matthias Zimmermann.....
Inače većina ovih momaka je bila prvak Evrope u nekom od uzrasta(U17,U19 ili U21)