Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

sekretar
Kontakt:

Re: Robert Prosinečki - selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post Postao/la sekretar » 07 jan 2018, 18:28

dubrovnik je napisao/la:To je sve istina i sto sam napisao. I dalje mi nije jasno da je Begic izigrao Ivicu Osima. Robi jest bolja opcija u odnosu na Amara. Ali nije toliko bolja koliko ga ovdje predstavljamo. Nit je odbio silne ponude, kako se pise, da bi vodio nas. Narocito da je odbio milione od Azera, Sloveniju jer su puno losiji od nas,iako su ljudi igrali baraz za svjetsko,mi ne...itd itd. Robi je goli mrtvi prosjek od trenera,Amar ni to, sto se tice nase reprezentacije. Ali nismo dovoljno mocni dovestj neko jako ime. Samo ne volim sto R.P.dizemo u nebesa, a Amara Osima pravimo totalnim amaterom. Nije tolika razlika kako se predstavlja. I ovo malo angazmana dobio je na svoje igracko ime i nista nije opravdao.
OK. Nisam se mislio prepucavati nego sam se zacudio jer mi se ucinilo da si kompletno promjenio stav. Ne moramo se slagati po tom pitanju.[/quote]

Daleko od toga da se prepucavamo ili svadjamo. Samo ako napisem neku kritiku na racun dosadasnje karijere RP odmah to znaci da sam Zeljovac i Osimovac. Pa mi malo glupo da na moje kritike pojedini forumasi uzvracuju eto Osim je strucnjak i slicno. Goli prosjek i jedan i drugi.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 jan 2018, 18:58

Ja vjerujem Prosineckom kada, on licno, kaze da je imao ponuda i da ih je odbio. Odbio je angazman u Besiktasu, prije nego sto su angazovali Bilica, o tome se pisalo i on sam je to potvrdio. To nisu stvari koje se mogu lagati.
http://www.novilist.hr/Sport/Nogomet/Ro ... o-Besiktas

Zašto niste postali trener »Bešiktaša«?

– To je već bila gotova stvar, ali na kraju sam odlučio da ne idem. U prvom redu zato što me ugovor s klubom vezao još godinu dana, a s druge strane »Kayserispor« zaista ima neviđenu perspektivu, dobru momčad i odlične uvjete za rad. Mislim da ćemo u novoj sezoni napraviti još jedan pomak na bolje. Meni je ovdje odlično, to je osnovni razlog što nisam otišao u »Bešiktaš«. Bit će mi još draže zbog te odluke ako Slaven danas postane trener »Bešiktaša«. Otići će u veliki klub.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 07 jan 2018, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.

Willer
Kontakt:

Post Postao/la Willer » 07 jan 2018, 19:07

sekretar je napisao/la: To je sve istina i sto sam napisao. I dalje mi nije jasno da je Begic izigrao Ivicu Osima. Robi jest bolja opcija u odnosu na Amara. Ali nije toliko bolja koliko ga ovdje predstavljamo. Nit je odbio silne ponude, kako se pise, da bi vodio nas. Narocito da je odbio milione od Azera, Sloveniju jer su puno losiji od nas,iako su ljudi igrali baraz za svjetsko,mi ne...itd itd. Robi je goli mrtvi prosjek od trenera,Amar ni to, sto se tice nase reprezentacije. Ali nismo dovoljno mocni dovestj neko jako ime. Samo ne volim sto R.P.dizemo u nebesa, a Amara Osima pravimo totalnim amaterom. Nije tolika razlika kako se predstavlja. I ovo malo angazmana dobio je na svoje igracko ime i nista nije opravdao.
Stani, ti znas 100% da Robert laze kad kaze da je odbio slovence i azere? Si to imao kontakte sa ta dva saveza pa ti oni rekli info iz prve ruke? Iii po obicaju laprdas mahalse i info iz kasabe 123 provjerena ruka?
Znaci, da ne vjerujemo Robertu nego tebi? I vjerovatno si veci strucnjak od Ivice i Cire, kad kazes da je Robert prosjek a oni jamce da ima najfudbalskiji mozak od svih bivsih igraca.

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 07 jan 2018, 19:13

Willer je napisao/la:
sekretar je napisao/la: To je sve istina i sto sam napisao. I dalje mi nije jasno da je Begic izigrao Ivicu Osima. Robi jest bolja opcija u odnosu na Amara. Ali nije toliko bolja koliko ga ovdje predstavljamo. Nit je odbio silne ponude, kako se pise, da bi vodio nas. Narocito da je odbio milione od Azera, Sloveniju jer su puno losiji od nas,iako su ljudi igrali baraz za svjetsko,mi ne...itd itd. Robi je goli mrtvi prosjek od trenera,Amar ni to, sto se tice nase reprezentacije. Ali nismo dovoljno mocni dovestj neko jako ime. Samo ne volim sto R.P.dizemo u nebesa, a Amara Osima pravimo totalnim amaterom. Nije tolika razlika kako se predstavlja. I ovo malo angazmana dobio je na svoje igracko ime i nista nije opravdao.
Stani, ti znas 100% da Robert laze kad kaze da je odbio slovence i azere? Si to imao kontakte sa ta dva saveza pa ti oni rekli info iz prve ruke? Iii po obicaju laprdas mahalse i info iz kasabe 123 provjerena ruka?
Znaci, da ne vjerujemo Robertu nego tebi? I vjerovatno si veci strucnjak od Ivice i Cire, kad kazes da je Robert prosjek a oni jamce da ima najfudbalskiji mozak od svih bivsih igraca.
Robert Prosinecki odbio 1,5 miliona Eura godisnje, a kod nas prihvatio 180 000 Eura godisnje. :tokralju: :tokralju: :tokralju: :bih: :guz:

Toliko jak strucnjak da je od napustanja Azera imao milion ponuda na stolu, klubova,reprezentacija, ali eto ipak se odlucio za BiH, jer voli burek sa carsije, mantije sa preljevom.

Jarane, nit ga je ko zvao, nit ga je ko trazio. Jedino mi.

P.S. na iduce evropsko idu svi osim Malte,San Marina, Lux i Lihtenstajna, s obzirom da je prosireno. Da je i dalje Euro 16 ekipa koliko i treba biti, znas kad bi ga vidjeli...

Bazinga12345
Kontakt:

Post Postao/la Bazinga12345 » 07 jan 2018, 19:15

Ako obezbjedi plasman na EP, dobice 300 - 400 hiljada eura.
⭐ Velež Mostar ⭐

Zadnja klupa

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 07 jan 2018, 19:16

Treba Robija pustit da radi i polako i bit ce rezultat nego dali neko zna hocemo li mi igrat sad na ovoj turneji po Americi u ovim najavljenim dresovima novim i imali ih kupit po adidas sopovima po Njemackoj to bi trebala znat nasa dijaspora :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2018, 19:21

sekretar je napisao/la: P.S. na iduce evropsko idu svi osim Malte,San Marina, Lux i Lihtenstajna, s obzirom da je prosireno. Da je i dalje Euro 16 ekipa koliko i treba biti, znas kad bi ga vidjeli...
Pa realno uspjeh je da ga uopste vidimo, ko nas je to od proslih selektora odveo na Euro? Ne treba nista unaprijed upisivati, plasman na Euro i u formatu 24 je za nas veci zalogaj koji mozemo ispuniti samo ako svi budu na nivou.

Sa Bazdarevicem ili Susicem i ovim igrackim kadrom ja sam uvjeren da mi Eura vidjeli ne bi ni u formatu 24. 2012-2014 period je davno iza nas, igraci nisu isti, forme nisu iste, druge reprezentacije su dosle u prvi plan, a imali smo i povoljnu grupu tada. Sada je druga situacija..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 jan 2018, 19:28

Upravu je @tuzlak, malo mi previše živimo u periodu '12-2014...

Objektivno smo tada bili jači nego sada, imali smo Misimovića, imali smo Ibiševića u boljoj formi (na kraju krajeva, dosta mlađeg Ibiševića), Lulića koji je željan dokazivanja, Hajrovića koji je tada bio u životnoj formi (govorim o kvalifikacijama), Mujdžu koji je tada bio u prajmu, Begovića koji je u taj vakat bio jedan od boljih golmana u Premiershipu, Spahića...

Danas možemo biti bolji jedino gledajući da je Pjanić enormno napredovao, al' i to se reflektuje samo na klupskom nivou, u reprezentaciji to još nismo vidjeli kako treba. Eventualno dodamo Kolašinca koji danas bolji igrač nego što je bio tada. Ovo ostalo ili je isto ili je slabije nego tada.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 jan 2018, 19:31

dubrovnik je napisao/la: I dalje mi nije jasno da je Begic izigrao Ivicu Osima. Robi jest bolja opcija u odnosu na Amara. Ali nije toliko bolja koliko ga ovdje predstavljamo. Nit je odbio silne ponude, kako se pise, da bi vodio nas. Narocito da je odbio milione od Azera, Sloveniju jer su puno losiji od nas,iako su ljudi igrali baraz za svjetsko,mi ne...itd itd. Robi je goli mrtvi prosjek od trenera,Amar ni to, sto se tice nase reprezentacije. Ali nismo dovoljno mocni dovestj neko jako ime. Samo ne volim sto R.P.dizemo u nebesa, a Amara Osima pravimo totalnim amaterom. Nije tolika razlika kako se predstavlja. I ovo malo angazmana dobio je na svoje igracko ime i nista nije opravdao.
Znas i ti da bi Amar bio bolji kao selektor, Begic mekinjas se prepao, dvolicni zohar.
Nego jbga po nekima Robi je kao Mau a Amar najgori moguci trener na dunjaluku pa i Kodro je bolji od ovog zutokljunca zmijoglavog. Sve je to zbog Zelje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 07 jan 2018, 19:34

Ako ništa Prosinečki je igrao za Barcu i Real, poznatiji je u svijetu za razliku od Amava.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 jan 2018, 19:34

MocMahale444 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: I dalje mi nije jasno da je Begic izigrao Ivicu Osima. Robi jest bolja opcija u odnosu na Amara. Ali nije toliko bolja koliko ga ovdje predstavljamo. Nit je odbio silne ponude, kako se pise, da bi vodio nas. Narocito da je odbio milione od Azera, Sloveniju jer su puno losiji od nas,iako su ljudi igrali baraz za svjetsko,mi ne...itd itd. Robi je goli mrtvi prosjek od trenera,Amar ni to, sto se tice nase reprezentacije. Ali nismo dovoljno mocni dovestj neko jako ime. Samo ne volim sto R.P.dizemo u nebesa, a Amara Osima pravimo totalnim amaterom. Nije tolika razlika kako se predstavlja. I ovo malo angazmana dobio je na svoje igracko ime i nista nije opravdao.
Znas i ti da bi Amar bio bolji kao selektor, Begic mekinjas se prepao, dvolicni zohar.
Nego jbga po nekima Robi je kao Mau a Amar najgori moguci trener na dunjaluku pa i Kodro je bolji od ovog zutokljunca zmijoglavog. Sve je to zbog Zelje.
vodi ga u Zelju. Nek vam tu kroji ekipu. Dosta je bilo Amara na ovoj temi.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jan 2018, 19:35

Ma ostati ce uvijek neodgovorena pitanja. Sada npr da je Osim bio i nije se plasirao bilo bi vjecno pitanje sta bi bilo da je RP bio. Isto ovdje ce biti pitanje sta bi bilo da je Osim bio?
Trebalo je tu reakciju napraviti i dosta ranije nekada 2014. nakon SP sa dobrim izborom da se izvuce jos jedno prvenstvo.

Ovako sada ko god da je to je pola kiksa. RP ako kiksa onda se kao naredni ciklus namece Osim koji bi konacno docekao red. Ali sta vrijedi i njemu kad ce imati jos dvije godine vise potrosenu ekipu, a i RP je ima na neki nacin. Podmladjivanje dalje je mukotrpan proces gdje trebas istrpiti neka dva ciklusa, ako sada RP uvede neke igrace rezultati se nece vidjeti u roku od godinu dana vec u roku od 3-4 godine.
Uglavnom mislim da je RP dobio taj zadnji luksuz koji imamo za Euro ali opet manji od onog koji su imali Susic i Bazdarevic. Dok ce jos mukotrpnije biti onom ko dodje nakon RP jer ce dobiti ekipu za rebildinga bez obzira sto ce RP vjerovatno da uvede neke igrace u naredne 2 godine.
Ali generalno Bazdarevic je zafrkao najvise stvar, uzeo je samo 3 godine Osimu i RP-u. Mozda sada RP uzme dvije godine Osimu, a mozda bude pravi pogodak vidjeti cemo.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 jan 2018, 19:39

BenjooJutub je napisao/la:Ako ništa Prosinečki je igrao za Barcu i Real, poznatiji je u svijetu za razliku od Amava.
Istina kao igrac dosta bolji je bio Robi, to je 100%. Ono igracina ali kao trener levat zesci.

btw jesi ovo ti?

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 07 jan 2018, 19:40

Moze li neko postaviti jakosne grupe za kvalifikacije za Euro 2020.? Ako se dobro sjecam radit ce se o grupama sa po 5 i 6 timova?

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 jan 2018, 19:41

Mocmahale
I ti si kao forumas levat pa opet ti ljudi daju da se ovdje izjasnis.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 jan 2018, 19:44

Maestro vidis ja nisam selektor jedne repke a on jeste, golema razlika. Molim te drzi se teme i bez vrijedjanja to nije dozvoljeno. Ja tebe nisam pominjao.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 07 jan 2018, 19:47

Pa evo idealna prilika da ga dovedete u Zelju, uzme jos dvije titule, plasirate se u Europu i cista obraza da dodje na mjesto selektora.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 jan 2018, 19:49

Toliko ste dosadili s Amarom. Do te mjere da postaje vise dosadno. Nije on selektor tako da ne vidim razlog da se spominje ovdje. Zeljo ima svoj podforum pa ga tamo predlazite za trenera.
A sto se vrjedzanja tice. Mislim da ti prvi ovdje vrjedzas selektora.

Tuta Petrov

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 07 jan 2018, 19:51

DrFilgud je napisao/la:Pa evo idealna prilika da ga dovedete u Zelju, uzme jos dvije titule, plasirate se u Europu i cista obraza da dodje na mjesto selektora.
Mi vec imamo trenera, prvi smo, kup u igri. Sto da ga dovodimo u Zelju. Da strahuju ostali mislis? Nema potrebe volimo repku toliko da mislimo da je potreban, prosinecki nece dugo biti selektor vjeruj.
Kad tad Amar ce biti selektor repke zapamti.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 07 jan 2018, 19:53

MocMahale444 je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:Pa evo idealna prilika da ga dovedete u Zelju, uzme jos dvije titule, plasirate se u Europu i cista obraza da dodje na mjesto selektora.
Mi vec imamo trenera, prvi smo, kup u igri. Sto da ga dovodimo u Zelju. Da strahuju ostali mislis? Nema potrebe volimo repku toliko da mislimo da je potreban, prosinecki nece dugo biti selektor vjeruj.
Kad tad Amar ce biti selektor repke zapamti.
nikad nece bit, nikada. Zapamti. Taj jedino amatere moze voditi.

Tuta Petrov

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, hansbosna i 24 gosta.