FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

drop
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la drop » 15 sep 2010, 03:07

@Casual_Dobrila...hajd dobro fina prica, sve je to fino napisano sa jasnim ciljem ALI zar ti misliš da se te stvari mogu riješiti piskaranjem preko foruma :shock: :?:
stvari u gradu (po pitanju relacije TM-HZ) postaju mnogo ozbiljnije iz dana u dan i ko god misli da se može riješiti pisanjem po forumima taj ili nije sasvim dobar sam sa sobom ili se zayebava cisto iz dosade.
Forumaši mogu samo naprđivati,provocirati jedne druge (kao što svakodnevno rade) i neki šukovi, ali ti pišeš o mnogo ozbiljnijim stvarima covjece.
Boba fali da neko zaplati glavom ,ali ako se to desi (nedo Bog da se ikome to desi) onda ode sve u sto p..ki materina.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

partibrejker1921
Kontakt:

Post Postao/la partibrejker1921 » 15 sep 2010, 03:13

Samo je pitanje vremena kad će se to desiti...I onda se čudimo što nam na utakmice dođe jedva 6-7 hiljada od pola miliona ljudi u Sarajevu...Samo još budale idu na utakmice...

LiMvOtElJoZe
Kontakt:

Post Postao/la LiMvOtElJoZe » 15 sep 2010, 03:18

ipak su oni fina gradska raja...

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 15 sep 2010, 03:31

ma znam sasvim slucajno,inace ne idem na jug i ne krecem se u tom drustvu ali mali grad sve se cuje...nego nikako ne mogu da shvatim da sami sebe ubjedjuju da oni to ne rade,valjda procitaju u novinama pa furaju da ih mrze novinari i lazu zato sto im zavide,fakat ne kontam
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 15 sep 2010, 03:51

nick je napisao/la:ma znam sasvim slucajno,inace ne idem na jug i ne krecem se u tom drustvu ali mali grad sve se cuje...nego nikako ne mogu da shvatim da sami sebe ubjedjuju da oni to ne rade,valjda procitaju u novinama pa furaju da ih mrze novinari i lazu zato sto im zavide,fakat ne kontam
Bolje ti je što se ne krečeš u tom društvu, jer ni jedni ni drugi nisu normalni šta rade. Sa rođenim bratom sam se posvađao oko toga, jer ni on kao ni ostali koji rade to što rade nisu normlani. Samo ne znam kakvo im to zadovoljstvo predtavlja ?
A što se tiče fine gradske raje samo ne znam što se opterećuješ s njima. Što ih uopšte slušaš ? Gdje češ ba njima vjerovati ? Znamo svi šta se dešava, nema potrebe za nekom propagandom, to mogu mojoj nani, yebo njih ba. Uostalom kakvi su to oni navijači ' Nešta se furaju, a sam jedan "dječak" im sranje napravi po cijelom gradu i sve ih na noge digne. ŠMEKERI...

Da ne bude zabune, ne podržavam ni jedne ni druge huligane (mada su horde mnogo poganije, takvo licemjerstvo i hinjavluk nema na dunjaluku)... Ne pada mi na pamet da ja zbog nekog il nečeg ne smijem normalno hodati gradom, da gledam hoće li kakav narkomančić iskočiti iz čoske radi neke gluposti :roll:

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 15 sep 2010, 03:59

Strauss je napisao/la:
nick je napisao/la:ma znam sasvim slucajno,inace ne idem na jug i ne krecem se u tom drustvu ali mali grad sve se cuje...nego nikako ne mogu da shvatim da sami sebe ubjedjuju da oni to ne rade,valjda procitaju u novinama pa furaju da ih mrze novinari i lazu zato sto im zavide,fakat ne kontam
Bolje ti je što se ne krečeš u tom društvu, jer ni jedni ni drugi nisu normalni šta rade. Sa rođenim bratom sam se posvađao oko toga, jer ni on kao ni ostali koji rade to što rade nisu normlani. Samo ne znam kakvo im to zadovoljstvo predtavlja ?
A što se tiče fine gradske raje samo ne znam što se opterećuješ s njima. Što ih uopšte slušaš ? Gdje češ ba njima vjerovati ? Znamo svi šta se dešava, nema potrebe za nekom propagandom, to mogu mojoj nani, yebo njih ba. Uostalom kakvi su to oni navijači ' Nešta se furaju, a sam jedan "dječak" im sranje napravi po cijelom gradu i sve ih na noge digne. ŠMEKERI...

Da ne bude zabune, ne podržavam ni jedne ni druge huligane (mada su horde mnogo poganije, takvo licemjerstvo i hinjavluk nema na dunjaluku)... Ne pada mi na pamet da ja zbog nekog il nečeg ne smijem normalno hodati gradom, da gledam hoće li kakav narkomančić iskočiti iz čoske radi neke gluposti :roll:
mah ne znam sto se uopste upustam u diskusiju oko toga,dosada,iskreno veze nemam ko je taj djecak,samo me nervira prica mi valjamo oni ne valjaju :) valjda ce se nekad dozvat pameti...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Seljacina
Kontakt:

Post Postao/la Seljacina » 15 sep 2010, 05:11

Trebamo mi nabaviti jedan HEPEK pak kad bude derbi uperiti u obe strane da se strasti malo smire. Nema druge

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 15 sep 2010, 08:12

Kao što već neko napisa, davati podršku i skandirati ime osobe koja je pokušala izvršiti ubistvo je u najmanju ruku kretenski. Momci koji to rade bi sami sebe trebali da zapitaju je li sve u redu u njihovim glavama. Drugog objašnjenja nema.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 15 sep 2010, 08:24

Seljacina je napisao/la:Trebamo mi nabaviti jedan HEPEK pak kad bude derbi uperiti u obe strane da se strasti malo smire. Nema druge
Najpametnije :)
A evo, vi opet krivite jedni druge :roll: . Neću da nikog opravdavam, samo ću reći da ovo neko treba da zaustavi, ali kako nema ni države, onda je to nemoguće. Čekamo jedino da padne mrtva glava, ili više njih :roll:
Pa zar ne može normalno, a ne da sakrivam šal ispod duksa kad idem na tekmu da me ne zaskoči neka budala. Al aj, neću više o ovome, jer se ništa neće postići
Inače, kao što sam i rekao, rutinska pobjeda sinoć. Okrećemo se sada Drini...

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 15 sep 2010, 08:29

Ovo vise nije fudbal...

Ovo vise nije navijanje...

Mi to vise nemamo...

Sve normalno i ljudski polako nestaje...

Mene je stid fakat...

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 15 sep 2010, 08:36

Ima li iko inf.,šta je sa golmanom Karićem,jer kao što znamo Gošo je branio sinoč?!Pozdrav

zlaja-73TM87
Kontakt:

Post Postao/la zlaja-73TM87 » 15 sep 2010, 08:51

johnnyHZ je napisao/la:al pazi ja sam to napisao .... to je zajebancija...reci cu i npr 5 megahapoela i druge zajebancije.... reci ces i ti besiktas,basel itd ....nije u tome stvar... normalno da nemozes ti tamo pisati ,a ni ja ovdje,makar bili u pravu,ZASTO? zato sto je ovdje 90% djece,a kad ti pokipi udjes sa njima u raspravu i ti ispadnes dijete kao i oni ...
iskreno,ja sam nedavno momku jednom iz TM napisao na private da je glupo podrzavati borac ili listicu... stvar je da se izgleda pocelo furati na delije i grobare ono jedan grad dvije grupe,hajmo se ubijat ... :/ sshvatite nije ovo BEOGRAD ... ovo je sarajevo...samo sto je izgleda najmanje u njemu sarajelija...i u tom je problem...nevolim zelju ,nevolite ni vi sarajevo,al jel to razzlog da se nekome uzme zivot il da ga se tesko ozljedi...
puno se izgleda filmova gleda

evo ja javno napisem da mi imamo onako dobar sastav al nam je trener k*** ali isto tako vas osim vadi ito podobro ... i sad ce na ovo 1000 ih doci i reci mar sa teme... isto tako i da neko obrnuto uradi isto bi se desilo...
u prevodu

ovo nije da ne vodi nigdje,vodi ovo negdje,vodi u PM
johnnyHZ,potpis za ovaj tvoj post.U pravu si jarane 100%,pogotovo za ono da je u gradu Sarajevu najmanje Sarajlija,te samo bih dodao onu staru "Ko sa djecom spava,upišan se probudi"!Pozdrav SVIM normalnim ljudima širom BiH.

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:18

Vidite ovo.Mi Tm ili Hz cim izgubi nas tim odma sljedecu utakmicu nema 2000 navijaca.A Borac Igro kuci(ima najmanje 4000 navijaca) ili u gostima (ima oko 500 navijaca) sa 1. ili zadnjim timom ima navijaca!!!!

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 15 sep 2010, 09:21

Naravno da je najmanje Sarajlija, kad Sarajevo naseljavaju papci iz Istočne Bosne, Sandžaka i ostalih vukoj*bina. Da nije bilo rata, ne bi se ni dokopali asfalta. Ali, otom potom, nije ovdje mjesto o tome da pričamo. Šta ćemo mi sada, kad smo postali manjina u vlastitom gradu. Možemo samo posmatrati i žaliti za prijeratnim danima ( iako tada nisam ni postojao, po pričama roditelja znam kakvo je prije Sarajevo bilo, a i sam vidim kakvo je sada )

Nego, koincidencija je da je Gušo branio i protiv Bosne prošle godine u kupu. I tada je bila mala posjeta i koliko se sjećam, bilo je kiše. Tad sam bio na sjeveru, išao sa starim, bio slobodan. I jedva smo gola zabili, kad se sjetim :lol:

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:27

A znal ko sto nije Sehic branio?? Stvarno :evil:

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 15 sep 2010, 09:29

Nesmijem ni pomisliti kakvi ce belaji biti za derbi,ebo ti nas mentalitet.Sto ce nam koji q struja?DA gledamo GSH?
Dok su se gledati pokemoni ovoga nije bilo,moze biti nagli prelazak sa pokemona,teletabisa na GSH.
Nama treba uvesti nesto kao i Sjevernoj Koreji da uopste nemamo dodir sa ostatkom svijeta,jer mi neznamo uzeti ono sto valja nego ono uzimamo ono sto je odron :roll:
Ovo nema ni u Poljskoj,strah me bice jos Anera,Vedrana..ovim putem RIP onome ko prvi strada :cry:
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

Hairlija
Kontakt:

Post Postao/la Hairlija » 15 sep 2010, 09:32

AzuR SlasH je napisao/la:Njih su policajci ubili!!
Jel dosli policajci iz cista mira i ubili ih,prije toga su bili navijacki neredi.
GDJE GOD DA SMO UVJEK SMO KORAK ISPRED VAS
Zijad Blekic jedan je od nas!
FK Sarajevo-Ljubav Zivota
Cijeli zivot kompleksi, mastas kako hordas si, teski su to momenti, sve bi dao da promjenis, ali ko zna sta jos dolazi, neki novi porazi :D

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:42

Navijacki neredi,ali Buaz(Aner Kasapovic) je kad su bili neredi pokusao da izvuce zenu i djete iz autobusa i policajci su ga prebili na smrt!!!!

TOJEMOJTIM
Kontakt:

Post Postao/la TOJEMOJTIM » 15 sep 2010, 09:45

U jednom od prošlih postova sam napisao da su ovi ultra furači potpuno sj.ebali identitet Želje i raje koja živi Želju...da raje, ne neke skupine navijačke koja misli da je najbitnija i nešto bolja od one "neorganizovane" raje na dr tribinama i momcima na jugu koji se ne "troše" 90 min, već povremeno zagalame i zapjevaju.
Oni su postali sami sebi svrha (ali tako je u mnogim klubovima i van BiH)...ja nisam neki "posmatrač" bio kad sam imao 20-tak kuka, ali sve je završavalo na šakama i to je to..i to je bilo prihvatljivo i "romantično" što je bilo u to vrijeme..kada nas je bilo manje od pitara u gradu (to nemojte zaboraviti - odmah poslije rata, TM vs Hz omjer je bio debelo na nj strani)
i neka se djeca danas bodu i ganjaju, i neka neko zijani...fol u ime Klubu...nije - već u ime Grupe! Grupe su postale važnije od Kluba i klubova...e bez mene pashice i mangupi sa noževima i utokama...
meni je jedino bitan Željo...a TM je NEKADA imao više studenata i fine raje u svojim redovima i pjevale su se mnogo "coollje" pjesme od ovih o bodenjima (koliko god one bile ironične) - npr "pitari šta vam je..samo k.rca da vam je"....
šta želim reći...razumijem mlađe momke, nove furke - ali ne vidim da je tu najbitniji klub, vidim da IM je bitniji "ugled Grupe", da nema kodexa (ni na tribini, ni na ulici) - ovo se odnosi na SVE grupe, i vidim da nema publike u Dolini, djelom zbog takvih stvari...
očekujem pljuvanje na ovaj post, ali ti pljuvači vjerovatno 1:1 sa mnom i mojom rajom ne bi smjeli (možda sa noževima da)....
shvatite ovo dobronamjerno, jer se bojim da će neko zuaplatiti, da Željo neće dobijati podršku ko nekada - Ako ovo ode PREDALEKO

AzuR SlasH
Kontakt:

Post Postao/la AzuR SlasH » 15 sep 2010, 09:48

TOJEMOJTIM je napisao/la:U jednom od prošlih postova sam napisao da su ovi ultra furači potpuno sj.ebali identitet Želje i raje koja živi Želju...da raje, ne neke skupine navijačke koja misli da je najbitnija i nešto bolja od one "neorganizovane" raje na dr tribinama i momcima na jugu koji se ne "troše" 90 min, već povremeno zagalame i zapjevaju.
Oni su postali sami sebi svrha (ali tako je u mnogim klubovima i van BiH)...ja nisam neki "posmatrač" bio kad sam imao 20-tak kuka, ali sve je završavalo na šakama i to je to..i to je bilo prihvatljivo i "romantično" što je bilo u to vrijeme..kada nas je bilo manje od pitara u gradu (to nemojte zaboraviti - odmah poslije rata, TM vs Hz omjer je bio debelo na nj strani)
i neka se djeca danas bodu i ganjaju, i neka neko zijani...fol u ime Klubu...nije - već u ime Grupe! Grupe su postale važnije od Kluba i klubova...e bez mene pashice i mangupi sa noževima i utokama...
meni je jedino bitan Željo...a TM je NEKADA imao više studenata i fine raje u svojim redovima i pjevale su se mnogo "coollje" pjesme od ovih o bodenjima (koliko god one bile ironične) - npr "pitari šta vam je..samo k.rca da vam je"....
šta želim reći...razumijem mlađe momke, nove furke - ali ne vidim da je tu najbitniji klub, vidim da IM je bitniji "ugled Grupe", da nema kodexa (ni na tribini, ni na ulici) - ovo se odnosi na SVE grupe, i vidim da nema publike u Dolini, djelom zbog takvih stvari...
očekujem pljuvanje na ovaj post, ali ti pljuvači vjerovatno 1:1 sa mnom i mojom rajom ne bi smjeli (možda sa noževima da)....
shvatite ovo dobronamjerno, jer se bojim da će neko zuaplatiti, da Željo neće dobijati podršku ko nekada - Ako ovo ode PREDALEKO
Ovo će biti kao bande u SAD ,nesmijes preci na njihovu teritoriju ili si MRTAV!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []