U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: U-21, U-19, U-17
Yebeš pdf gdje ovaj Vuchevich i jasmin10 vode glavnu riječ.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Cini mi se da mi je to upravo bio i prvi post na ovom forumu, tek kad smo bili prinudjeni onda smo uveli te mlade igrace. To kad je bio onaj bojkot pa je reprezentacija bila prinudjena: Salihovic (poceo u trecoj ligi njemacke sa hoffenheim, Ibisevic(Aachen, druga liga njemacke), Dzeko (Teplice, Ceska), Ibricic(NK Zagreb). Ova trenutna generacija je mozda i talentovanija, igraju na vecem nivou. Ali opet mi gledamo neke starije igrace.Maestro je napisao/la:upravo tako. Mi onu generaciju dzeke, vede, seje koji su igrali baraz sa mladom protiv ceske nikada nebi uveli u a repku da bojkot nije bio. Igrali bi nam likovi koji su 5-6 kvalifikacija popusili.Tristan10 je napisao/la:Ja sam prizivao Serbecica ali eto daj ti nama ispod prosjek sa 28-30 godina, i na njima gradimo buducnost. Naravno moze i Mihojevic. Isto govorim da se Burnic zove, tako da to nema veze da li je rodom iz BiH ili iz vana, nego se samo radi o tome da hocemo talentirane igrace sa perspektivom, a ne ublehe koji su vec 2 puta prokockali sansu za veliko takmicenje.Maestro je napisao/la:Evo upravo gledam leipzig-augsburg. Kod leipziga igra upamecano taman sad zabio gol. 18 godina i igra u prvoj postavi leipziga kao stoper vec cijelu sezonu. Tada sa francunskom u-19 izgubio od nase kad im je demirovic zabio. I ako pravi ponekad greske trener mu vjeruje. A nasi ne mogu mladom igracu dati sansu kao eto mlad i nema se strpljenja. Radije se otpad iz inostranstva dovodi. E to se vec prve greske koje mi pravimo.
Sto recimo mi nebi döi u a-repki sansu mihojevicu il serbecicu ako se pokazu u paoku i rosenborgu. Treba probati, samo dobiti mozemo.
Nama upravo ovi mladi vec sad trebaju. Nama ce i cavar i menalo trebati kao amir i amer. To su buduci igraci. Tako i gazibegovic cim pocne dobijati sanse u prvom timu red bulls odma treba forsirati ga na beku. A ne polovnjake vuci 10 godina.
Ove dvije generacije u-21 i u19 su po mom isto najtalentovanije.
U-21 na svim posicijama ima interessntni igraca izuzev na golu i desnom beku.
Takodzer iz u-19 ima par obecavajuci momaka. Najvise po mom gazibegovic obecaje. Najmladzi je igrac u salzburgovoj ekipi sto igra ligu sampiona. Takodzer u repki pruza dobre igre. Tu su jos celikovic, sadiku, sabanovic itd.
Ima potencijala.
U-21 na svim posicijama ima interessntni igraca izuzev na golu i desnom beku.
Takodzer iz u-19 ima par obecavajuci momaka. Najvise po mom gazibegovic obecaje. Najmladzi je igrac u salzburgovoj ekipi sto igra ligu sampiona. Takodzer u repki pruza dobre igre. Tu su jos celikovic, sadiku, sabanovic itd.
Ima potencijala.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nije uopšte bitno jel kvalitetniji od Medunjanina ili Jajala, već potencijal. Od ove dvojice nemaš u budućnosti ništa, slažem se da Amir, Gojak... protiv Belgije ne trebaju dobiti šansu ali u nekoj prijateljskoj utakmici itekako trebaju. Ne trebaju biti standardni u A repki ali ih treba uvoditi u ekipu postepeno. Trenutno im je U21 bitnija i tu trebaju biti ali bit će nekad situacija kad neće biti U21 u terminu A repke i tad im se može dati šansa. Jednostavno, moramo više vjerovati mlađim snagama. Uvijek je bolje dati igraču koji ima 18-22-23 godine šansu umjesto nekog ko ima 30-ak godina, ukoliko su istog ili približnog nivoa. U prvom slučaju dobiješ igrača budućnosti i koji ima šansu da se razvija da bude još bolji.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Kakav Jajalo crni gubio se ko abdest sve i jednu utakmicu koju je odigro za reprezentaciju. Mudalo.
"Benjamin Isović, sin slavnog pjevača narodne glazbe Safeta i autor navijačke himne Sarajeva, utakmicu između Željezničara i Videotona nazvao je najznačajnijom za svakog navijača Sarajeva."
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Ti zivis vani?Tristan10 je napisao/la:Ti si jedna osoba koja zivi vani, a puna kompleksa, licemjerna. Nikako nerazumijes tematiku. Ja na drugu stranu zivim vani, ali nastojim da se ponasam kao covjek. Zar ti mislis da je taj Koljic presao u Lech samo od sebe, da nije bilo nastup na ovoj Americkoj turneji? Malo morgen.Vucevich je napisao/la:Na sta se "vadim"? Ti nemas pojma. Mislis da ce poziv u reprezentaciju bez da odigra i minute forsirati transfer nekog igraca u Fiorentinu iz Turske lige, jer valjda cim su dobili poziv u reprezentaciju znaci da su postali bolji igraci? Ocigledno nisi shvatio poentu U21 reprezentacije. Inace se "ne znam" pise odvojenoTristan10 je napisao/la: PA neka dobiju poziv na nekoj od prijateljskih utakmica, to se i ranije moglo uraditi. Hoce li igrati neznam, ali logicno bi bilo da upisu nekoliko minuta. Ti se samo vadis sad na u21 reprezentaciju jer to uopce nije nikako ni diskusija. Ali iskreno da ti kazem, smatram te izuzetno licemjernom osobom, puno ocekujes i trazis od klubova, igraca, reprezentacije, a nikako nemas razumijevanja situaciju..
Veliki si gospodin onda. Kapa dole !
Sva sreca pa niste svi ovakvi kao @Vucevich, tacno bi ti zgadili reprezentaciju.
Cavar veci potencijal od Amira? Prestani bulazniti. Cavar sa devetnaest nije bio ni 20% onoga sto je Amir bio sa sedamnaest.DrFilgud je napisao/la:Vidi se u pet poteza koje je napravio u U21, bez obzira sto je juniorski nivo. Amira sam cesto gledao u Konyi i znam kako igra.Maestro je napisao/la:Gdje se to vidi da cavar ima vise potencijala od amira?pola sezone u zrinjskom vise pokazao od amira u zelji i konyi?
Da se igraci prodaju na osnovu reprezentacije, ubijedljivo najbolji primjer je Muhamed Besic. On tu pobija svaku tvrdnju da to nije fakt.Vucevich je napisao/la:Cavaru nije trebala A-reprezentacija da napravi transfer u Bundesligu
Cavar ce biti odlican igrac, ali zna se preko koga je ostvario transfer tamo gdje je ostvario.
Životni saputnik! 1921
Besic je vec debitovao u Bundesligi kad je imao 18 godina i igrao je u HSV-u, nije dolazio iz bosanske lige. A mnogo je drugacije igrati na SVJETSKOM prvenstvu i dobiti poziv za prijateljsku protiv Bugarske ili Amerike. A inace oni koju su zgadili reprezentaciju su ovi amawovci kao ti koji su pola godine gurali interesi svog kluba ispred reprezentacije a i to jos i dan danas rade.
-
KanistuViniga
- Kontakt:
Sve je wahrheit što ti sagen. Naši spieler su daleko od ebenen reprezentacije.
Pozdrav iz beč
Pozdrav iz beč
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Samo da se prestanemo oslanjati na dijasporu. Evo to radimo ko zna koliko godina, da nije tog jednog igraca iz PLBiH bili bi rang Luksemburga.Vucevich je napisao/la:Besic je vec debitovao u Bundesligi kad je imao 18 godina i igrao je u HSV-u, nije dolazio iz bosanske lige. A mnogo je drugacije igrati na SVJETSKOM prvenstvu i dobiti poziv za prijateljsku protiv Bugarske ili Amerike. A inace oni koju su zgadili reprezentaciju su ovi amawovci kao ti koji su pola godine gurali interesi svog kluba ispred reprezentacije a i to jos i dan danas rade.
Životni saputnik! 1921
Mislis na Dzeku?Eisenbahner1921 je napisao/la:
Samo da se prestanemo oslanjati na dijasporu. Evo to radimo ko zna koliko godina, da nije tog jednog igraca iz PLBiH bili bi rang Luksemburga.
E jbg, moram vam se izvinuti, sva mi teza pada u vodu, pa Amir Hadziahmetovic nije rodom iz BiH, on se rodio na jednom otoku, Bornholm, izmedju Danske i Svedske. Sigurno ga je onaj cisti Nordiski vazduh ucinio da onoliko pretrci, ili mozda jedan skandinavski pedagog. Salim se, ono sto sam uvjek pisao jeste da nam treba kvalitetnih igraca bilo gdje god oni zivili, ovde sam spominjao Denisa Burnica, Arnela Jakupovica, Adnana Marica koji su se rodili vani ili odrasli. Svi oni nama trebaju. Ali ismijavati Zeljeznicar sto je prodao Hadziahmetovica u Konyaspor za 500.000 eura plus 20% od sledeceg transfera, a ne u jedan Genk za duplo manje bez dodatnog iznosa od sledeceg transfera je licemjerno, kad je citava eksistencija jednog kluba u BiH bazirano na tim transferima. Govoriti da takav igrac nezasluzuje poziv u A reprezentaciju, i da sledeci transfer mora eto dokazati kroz mladu reprezentaciju je isto licemjerno, kad je igrac perspektivan, i ima najvece iskusto u mladoj selekciji. Govoriti kako je bolje za mladog igraca da napusti BiH sto prije je isto tako bezobrazno. Puno se ocekuje ali nema se nikako razumijevanje. Veselilo se kad je Prosinecki dobio selektorsko mjesto, i ja sam ga podrzao, ali da se negleda na sustinu problema nije OK. Da su nam amateri u Savezu, u mladim selekcijama, kad imamo vrhunske strucnjake koji imaju internacionalno iskustvo i samo se treba da prepise formula kako se radi vani, tako da imamo odlicne rezultate u buducnosti. Jedan Adnan Custovic u Belgiji, Zlatan Bajramovic u Njemackoj, Zlatan Nalic u Svedskoj 
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
JA stvarno nikad Amira Hadziamhetovica nisam gledao dok je kako vi kazete 'razvaljivao' u Zelji ali ok vjerovat cu vam na rijec, ali sam gledao barem 10 utakmica Konyaspora i prosle i jednu utakmicu ovih kvalifikacija u21 i Amir je blago receno bio prosjecan i govoriti da je jedan takav igrac buducnost reprezentacije onda nas treba ugasit odma, i da je otisao u taj Genk bio pametan a ne u propali Konyaspor mozda bi od tog NEKAD talenta nesto i bilo, ali eto nek je Zeljo zaradio a od tih 20% od sledeceg mogu seb zabit negdje jer 'nece od nidje' 
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Ima li nacina da se ovaj mali iz Partizana, Armin Đerlek, nagovori da pređe nama, šta mislite?
Ne, nikakve, taj je srbenda i po.theKuPuS je napisao/la:Ima li nacina da se ovaj mali iz Partizana, Armin Đerlek, nagovori da pređe nama, šta mislite?
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Tesko odradili su nas Srbi samo takotheKuPuS je napisao/la:Ima li nacina da se ovaj mali iz Partizana, Armin Đerlek, nagovori da pređe nama, šta mislite?
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Ove sandzaklije iz Srbije nikad dobit necemo da igraju za nas dzaba se samo provlace imena..
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Nece nijedan od njih igrat za nas, prvo sto ne mogu a drugo sto i ne zele.
Eto jedini igrac koji nam je sredinu drzao protiv Svicarske nevaljaDevilsAdvocate je napisao/la:JA stvarno nikad Amira Hadziamhetovica nisam gledao dok je kako vi kazete 'razvaljivao' u Zelji ali ok vjerovat cu vam na rijec, ali sam gledao barem 10 utakmica Konyaspora i prosle i jednu utakmicu ovih kvalifikacija u21 i Amir je blago receno bio prosjecan i govoriti da je jedan takav igrac buducnost reprezentacije onda nas treba ugasit odma, i da je otisao u taj Genk bio pametan a ne u propali Konyaspor mozda bi od tog NEKAD talenta nesto i bilo, ali eto nek je Zeljo zaradio a od tih 20% od sledeceg mogu seb zabit negdje jer 'nece od nidje'
-
Wandelanoite
- Kontakt:
Kod nas ne postoji nikakav sistem, sva ta djeca bi radije igrala za BiH, radije igrala za Želju i Sarajevo, nego isla tamo gdje idu vec godinama, kod nas ne postoji nikakav interes da se ti momci dovedu pod našu zastavu i to je problem. Vrlo lako je dati platu jednom Izetu Ljajiću (čovjeku koji je po trenersku licencu dosao u Jablanicu, ne u Pazovu) postaviti ga za kordinatora za regiju Sandzaka i te momku dovesti jednom, dvaput godišnje na kamp u Zenicu. Djecu od 13,14,15 godina koje ce skautirati i naši klubovi i dovesti one kvalitetne, poslije je lako završiti državljanstvo.DevilsAdvocate je napisao/la:Ove sandzaklije iz Srbije nikad dobit necemo da igraju za nas dzaba se samo provlace imena..
Naši nek se prave prijatelji FSS-u dok Joveljic, Bošnjak, Gacinovic, Babić, Jovic, Ristić... nose omladinske selekcije Srbije na prvenstvima, a iz RS-a su.
MES QUE UN CLUB!
- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Samo mi je drago sto nijedan znacajan transfer nasih igraca ove zime nije u Tursku,pa čak ni Koljić koji je bio nadomak Samsunspora...nadam se iskreno da će se i nastavit ovaj trend naljeto kad je u pitanju npr Menalo pa ima tu jos igraca koji bi mogli napravit karijeru:Kjosevski,Beširović,Vukotić,Smajić,Todorovic,Šabandžović,Hajdarević,Danilović pa i zaboravljeni talent Redžić
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 9 gostiju.