BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

sekula
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la sekula » 11 feb 2018, 19:35

Raonffa je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:
sekula je napisao/la:Mirza,nadam se da ce ti ovo biti kljucni momenat u karijeri i da ces konacno poceti pokazivati kvalitet koji nesumnjivo imas.
Nadji trenera,sponzori ce sami doci i mislim da do kraja godine bi mogli imati dva igraca u TOP 50,a mozda cak i napad na svjetsku grupu Davis Cupa!
Trener mu je Daniel Meyers i Mirza je prezadovoljan sa njim.

Svaka cast Basicu. Na momente pokazujes ono sto su ocekivali od tebe kao dijeteta.

Jedna molba svima ovdje, da neporede Damira i Mirzu. Oni su teniseri iz Bosne i Hercegovine tu slicnost zavrsava. A sto se tice psihe Damira, vjerujem da bilo ko na touru da ima njegovu servu, bio bi psihicki mekan ko i Damir.
Taj Meyers mu je navodno već godinama trener, mada mislim da je taj lik uposlen u toj nekoj akademiji u kojoj je i Bašić, ne znam baš da Mirza ima pravog trenera koji ga prati po turnirima.
Tako je....Inace,Meyers je i Setkicev trener izmedju ostalog....on je sef tog nekog pro tima u kojem je i Setkic.....
Mislim da Basicu sada treba neko ko ce upravo njemu samom posvetiti najvise paznje...
Zadnja izmjena: sekula, dana/u 11 feb 2018, 19:44, ukupno mijenjano 1 put.
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 feb 2018, 19:43

Unofficialpage je napisao/la:Mi umjesto da uživamo u pobjedama naših tenisera mi jednog kudimo a drugog hvalimo iz ko zna kojih razloga. Apsolutno nije bitno koje bolji Damir ili Mirza, apsolutno nije bitno kako se koji ponaša, bitno je da nam donose titule. Mirzina titula mi je jednako draga kao i Damirova ili bilo kojeg drugog našeg tenisera. Ljudi, uživajte, manite se poređenja.
Lazes :mrgreen: vise volis damira ovdje se istinski radujem samo ja i @rema :urnebes: salim se ba ja ih volim obojicu jer nisu napustili BiH za rad karijere. Ljudi Meyers se vodi kao njegov trener al daleko je to od trenera, frajer ga isprati na dva tri turnira godisnje.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 11 feb 2018, 19:47

sekula je napisao/la:
Raonffa je napisao/la: Taj Meyers mu je navodno već godinama trener, mada mislim da je taj lik uposlen u toj nekoj akademiji u kojoj je i Bašić, ne znam baš da Mirza ima pravog trenera koji ga prati po turnirima.
Tako je....
Treneri koji prate igrace imaju plate od minimum 20.000 dollara mjesecno. Back to reality.
Mirza moze sebi priustiti kvalitetnog trenera ako udje u top 20, a mozda ni tad. Tenis je i dalje sport za bogate.

Neznam dali se sjecate, ali Mirza je bio jedan od najveci talenata u svijetu. Da je pristao na uslove HTS-a...

Daniel Meyers nije bilo ko, a Mirza mentalno pripada u samom vrhu svjetskog tenisa. Njega samo imovina i porijeklo steka.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 feb 2018, 20:08

:bih: :bih: :bih:

Bravo Mirza, kapa do poda :tokralju:

Dvojica u top 100, teniska velesila, Davis kupe here we come :njanjanja:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 11 feb 2018, 20:14

Cestitke Mirzi,on i Damir su bili dobri u juniorskoj konkurenciji,ima li sad neko od ovih mladjih da daje naznake da moze uraditi nesto u buducnosti naravno ako bude uslova za napredak

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 11 feb 2018, 20:24

pazzarac je napisao/la:Cestitke Mirzi,on i Damir su bili dobri u juniorskoj konkurenciji,ima li sad neko od ovih mladjih da daje naznake da moze uraditi nesto u buducnosti naravno ako bude uslova za napredak
Jok, omladina ganja masu i e-sport.

Nemanja Malesevic i Milica Bojic jedini nas predstavljaju.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 feb 2018, 20:27

sineeeeee mirzeteeeee..
tesko je bilo prezivjeti svaki gejm danas ali vrijedilo je svake sekunde.
prije samo par sedmica smo komentarisali vrijedi li pratiti vise tvoje patnje po challengerima i nadati se tom famoznom ulasku u top 100...mislim da sam cak napisao da dizem ruke ukoliko ne prodje kvalifikacije sofije, koliko mi je bilo krivo poslije vatutina....pa onaj levat heyman u italiji u novembru itd...

ovo je ogromno, strasno, napokon je dosla tvoja sedmica u kojoj se sve otvorilo...od prezaljenog meca protiv amatera lazova...ll mayera...kohlia u uzasnoj formi...wawrinke koji je se vraca i dva velika meca protiv igraca slicne kvalitete kao mirza(marterer i copil)
trebalo je dosta znanja, truda, znoja, srece itd da se ovo osvoji.
trebalo bi biti dovoljno da odigra ostale slamove u ovoj godini i zaradi jos nesto bodova da u top 100 ostane i iduce godine u ovo vrijeme, sto mu treba biti prvi cilj, ako se otvori da napadne i top 50, sto da ne.

usporedbe damir vs mirza ne treba raditi, nasi su obojica i navijamo i pratimo ih, samo ne vidim problem ako se kaze evo npr da je meni mirza dosta gotivniji lik od damira. jednostavno vise volim ove mirnije i slobodno cu reci, kulturnije igrace.
s druge strane, mirza je i losiji teniser na listi vec duze vrijeme, manje je zaradio, tesko ce ikada nadmasiti damira, pa mi nekako i mirzina titula draza.

mirza odmori a uz damira smo vec ove sedmice :bih:

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 11 feb 2018, 20:32

Hvala puno za gifove imam sacuvane i sa Damirovih osvojenih ATP turnira, nek se nadje za uspomenu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 feb 2018, 20:38

Izdominira brat na pressu. Kolko ja poznajem engleski rece da ce mu ova titula dosta toga promjeniti u karijeri, da su sledeci turniri bergamo, jos 4 turnira u americi pa da ce doci kuci i vidjeti sta i kako dalje :bih:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 11 feb 2018, 20:50

Mislim glupo je sada to i pisati i pomišljati ali kada bi njih dva sa Tomom uspjeli doć na korak ulaska u elitu DC bilo bi u najmanju ruku fantastično. Da znanja imaju itekako imaju,da li će uspjeti treba vidjeti. Čestitke Mirzoni i još ih digo :bih:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 11 feb 2018, 20:54

Kad se sjetim prije par godina uspjeh bio da imamo igrača u MD na Grand Slam turnirima. A sada 3 ATP titule. Nadam se da je ovo prekretnica za Mirzu.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 feb 2018, 20:57

Ma osvajanja turnira od strane Damira su već bila bajka i taj ulazak među top 50, to je već nadmašilo sve moguće realno...Iz prostog razloga što znamo kakav je rejting tenisa u našoj zemlji i kolike su ti mogućnosti da uspiješ te koliko smo mi opšte imali ikad ranije uspješnih tenisera. Tako da nakon Damirovih uspjeha, ovaj osvojeni turnir od strane Mirze je veliki uspjeh. Prosto nevjerovatne su stvari postale moguće...Tako da u ovom treba uživati i ne zamarati se time šta bi još moglo biti...Treba uživati u ovim uspjesima i kao prvo treba sada ovaj nivo kod obojice da se održi, da ne dođe do posrtanja, ako se mogne još naprijed, onda tim bolje...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

theKuPuS
Kontakt:

Post Postao/la theKuPuS » 11 feb 2018, 21:27

Aj kad se sjetim kad smo se raja i ja dogovarali da idemo gledati Damira na turniru u Zetri, mislim da ima jedno 6 godina od toga

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 11 feb 2018, 21:33

Odličan uspjeh i rezultat za naš tenis. Dva igrača u TOP 80 iz Sarajeva iz Bosne i Hercegovine. Bravo!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 11 feb 2018, 21:41

esprit24 je napisao/la:ja ih volim obojicu jer nisu napustili BiH za rad karijere.
Ovime je sve zivo receno svima koji vrijedjaju BILO kojeg reprezentativca BIH u bilo kojem sportu. Ko god se bavio bilo kakvim sportom zma dobro sta ti nudi BIH a sta imaju tvoji protivnici iz drugih zemalja,od kadeta pa prema seniorima.

CESTITKE MIRZI I DAMIRU na ATP titulama zadnjih 6 mjeseci.

Uzivajmo u tome. Prodje to, ma kolko dobro bilo i kolko trajalo (pitajte navijace srbijanskih tenisera)

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 11 feb 2018, 22:40

čestitke mirzi. još samo da nađe novog frizera. ova jetimska frizura ne dolikuje igraču iz top 100 :nene:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 11 feb 2018, 22:45

Ako je iko zasluzio ovakav uspjeh onda je to Mirza. Postoji negdje ta svemirska pravda pa i ovakvi momci budi nagradjeni ovakvim uspjehom. Danas sam ostao bez rijeci kad sam vidio kako 70% bugara navija za jednog malog iz Bosne, i bas sad citam fb stranicu ATP.a i komentare bugara koji su odusevljeni Mirzom. Svaka ti cast Mirza primjer si svim djecacima koji treniraju bilo koji sport u ovoj napacenoj zemlji. Svijetli jos na kraju tunela. Jos jednom :bow:
Max Allegri

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 11 feb 2018, 22:52

E da je neko rekao da ćemo u 6 mjeseci uzeti 3 titule, mislio bih da je lud :lol: :bih:
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 12 feb 2018, 01:41

Mene je posebno fascinirala njegova smirenost gdje kad ga gledam jednostavno sam imao neki osjecaj da ne moze izgubiti da ce doci neli gejm kad ce uzeti brejk u 3 setu, dok recimo da je Damiru covjek lupio 3 asa na 3 brejk lopte on bi vec sve poslao u pm i poceo mahati i ibretiti se kako covjek pogodi 3 asa i onda nerviranje kroz sljedece poene.
Ali Mirza nekako je sigurno djelovao i ono sto je bitno kroz ovaj turnir je sto je uglavnom igrao odlicno najbitnije poene, visok procenat iskoristenih brejk lopti i visok procenat spasenih brejk lopti te smirenost u tb-ovima gdje je okrenuo i juce i danas 1-4 na svoju stranu.
Dakako bilo je tu pocetnickih i jeftinih gresaka recimo dosta lopti je iz reterna na drugi servis zavrsavalo po vise od pola metra van twrena protivnika ali zato sto je zwlio da bude agresivan s5o se na kraju i isplatilo, "kriticna" igra na mrezi je funkcionisala odlicno od QF pa ovamo tako da me je tu bas iznenadio, te njegova sad prepoznatljiva forehand dijagonala iz trka je donijela nekoliko atraktivnih i bitnih poena sto prije nismo mogli ni sanjati od njega.
Miki sad odmori zasluzeno i sljedece sedmice s motivom u Bergamo i napad na titulu uz malo povoljniji zrijeb nego ovdje ako moze :bih:

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 12 feb 2018, 01:48

UltraSA je napisao/la:E da je neko rekao da ćemo u 6 mjeseci uzeti 3 titule, mislio bih da je lud :lol: :bih:
Kad se sjetim euforije kad je Damir savladao Dodiga i zakazao mec protiv Berdycha, a gledaj nas sad :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.