RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

drH
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la drH » 14 sep 2010, 18:30

mujoisuljo je napisao/la:
vfc1922 je napisao/la:Niko nije za ovakav klub. Je li ti možda treba to naslikat? Idi bola bojkotuj Safi Oručeviću i ekipi koja je sa naših leđa sve ovo zaradila sve ove zgrade firme i koja če ti Piku skinuti ze minut i kojato može.Šta ste više od pike boga napravili i jedini problem.
Tačno tako.Pika je pijun politike koja drži grad, zna se ko je njegov nadređeni i ko je čovjek koji je stanovnicima "istočnog" Mostara sjebao život.Sve radi dobitii svoje i stranke mu.Nebranim ni ove što su kontra, sve je to isto, samo jadni narod jebu kako znaju i umiju.Ako se neuvlačiš u šupak nekome ili nekoj stranci nema te nigdje.Niti se možeš zaposliti ni ništa drugo.FUJ, sprčim im mater!!!
Da, da Velez je prije svega politicko pitanje, Pika je pijun ali nemozemo ni njega skinuti a kamoli ove vise njega! Tako da smo najehebali

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 14 sep 2010, 19:52

Probat ćemo ! Ko nije probao, nije ni uspio.

Zato su sad izborni ključni, dobro razmislite koga ćete zaokružiti :!:
Grandmaster.

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 14 sep 2010, 20:59

Grandmaster je napisao/la:Probat ćemo ! Ko nije probao, nije ni uspio.

Zato su sad izborni ključni, dobro razmislite koga ćete zaokružiti :!:

Probat ćemo druže ali teško je to uspjeti sa ljudima koji prodaju svoj glas za 100KM naprimjer.Daj Bože da se ovaj narod malo opameti pa izabere one "prave", mada više sumnjam da takvih uopšte ima. :(
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 14 sep 2010, 22:38

Ja se nekako bojim da nismo nimalo radikalni u ovome bojkotu.
Support Velez, It's logical! ★

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 14 sep 2010, 23:22

Mont0 je napisao/la:Ja se nekako bojim da nismo nimalo radikalni u ovome bojkotu.
Polako, dok se konsoliduju redovi. :)

Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može ! ;)
Grandmaster.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 15 sep 2010, 11:05

Evo ispovijest jednog iskrenog Veležovca:

Prvo jako sam razočaran katastrofom protiv Zvijezde, uz dužno poštovanje prema istoj ali ovaj Tosunović koliko ja njega pratim treba mu mali milion šansi za gol. Dalje, ovo sve što se dešava u i oko Veleža je slika i prilika države BiH, koja ne postoji odnosno koja je pri izumiranju. Meni je vjerujte više puna kapa svega ali eto živjeti se mora.

Država BiH: Pošto mi države nemamo, nekako se krpimo, ali iskreno to je moje neko iskreno mišljenje, pošto je u ovoj državi sve otišlo dođavola, ja smatram da je u ovom sivilu jedina svijetla tačka naš Velež.

FK VELEŽ: To je jedina stvar u ovoj državi koju još jedino i iskreno, volim, jer ljubav i poštovanje koje osjećam prema njemu niko ne može ugasiti, jer je to klub koji se bori sam protiv svih negatovnosti i to je još jedino što u ovoj nakaradnoj državi poštujem a to je Velež koji se bori protiv vjetrenjača.

Reprezentacija BiH: Mi reprezentacije i nemamo, jer je to ekipa bez glave i repa, sami šminkeri i manekeni svi do jednog. Ja za nju i ne navijam, slika i prilika ove države, ja samo ponavljam u BiH još jedino volim i navijam za Velež jer je to još jedino poztitvno ostalo od ove države.

Selektori: Nek se neko ljuti koliko god hoće, ali jedini i pravi rezultat je napravio Baka Slišković, a kasnije i Ćiro. Što se tiče Papeta, on uopšte nije za selektora, jer jednostavno nema karizmu za selektora, on jest bio ekstra igrač ali to ne mora značiti da će biti i vrhunski selektor.

HŠK Zrinjski: No comment.

Sarajevo, Željo, Čelik, Sloboda, Borac: To su nekada bili veliki klubovi kao i Velež, ali su danas prepušteni sami sebi, možda neki od njih ode u Evropu ali doživi nažalost to da ne može dalje od trećeg ili četvrtog pretkola bilo Kupa UEFA ili Lige Prvaka. Znamo svi razlog a to je ubi bože nepopstojanje pravne države. Bojim se da u nedostatku i novaca ali i stručnih ljudi ovi klubovi će sve više imati problema da opstanu normalno, sto važi i za Velež. Budućnost ne samo nas običnih smrtnika ali i ovih kolektiva je dosta neizvjesna, ne znamo šta se može desiti, da li će biti ili neće biti budućnosti. Život je pun iznenađenja.

Ova država nažalost najviše nepravde nanosi svojim građanima, ali ako se ne poduzme nešto uskoro, slijede ponovno krize i recesije, što može u potpunosti uništiti državu ali i same ljude. Sve ovo može ići nabolje, samo ako se ljudi pod hitno promijene i dođu pameti. Pozdrav normalnim ljudima širom planete.......

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 15 sep 2010, 16:40

Vec 2:0 gubimo cccc :roll:
Samo jedan klub Velež Mostar

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 15 sep 2010, 16:41

@nem73
Oni sto bi se trebali da metiljaju samo nam slazu kafanske price koje kod nas prolaze.tipa ja bi ovo, ja bi ono.....
Ima druze milion nacina da se pomogne Velezu, a da ova uprava ne "mazne"...stipu brate suplje Vahine i Vahica....
@drh
Slazem se da je ruzno negdje ici i znati da cemo izgubiti...Jbg, druze, i sam sam tako svjesno isao milion puta, ali sam znao, da je drukcije bilo nebi nas sad nigdje bilo....Nismo druze Real Madrid...Klub smo sa najvecim sponzorskim ugovorom od 1992 pa na ovamo, 30miljaKM na pola godine od BHTelecoma......I Branitelj ima bolje uslove...Bar im po djecu dolazi kombi i vodi ih na trening.....Ne daj boze da naprimjer neko kupi nama taj kombi...Ali nema veze, imamo rjesenje...Kriv je Pika 8-) Ta ko ce ga drugi kupiti, ili ce ga kupiti Pika ili nece niko....
@monto
niko nije zasluzio nikakve radikalne stvari da se rade....Druze, vrlo dobro znas kakav si mi program nedavno spremio na pp??? Pitan je onaj sto ga svi vole i natezu, nije ga ni pogledao, ovaj drugi "bandit" je bar poslusao i mozda ce i njega tu negdje "biti" ali ga zanima...Kakav je da je, prvi je poslijeratni kapiten Veleza i mozda najzasluzniji za opstanak u pocetku, nacinom na koji je to radio, ali bar ko mnogi nije naprdivao, ali radio je.....Da je htio samo lovu, ugasio bi ga davno..Sklopio bi dobar posao, mozda i svoj najveci, budi siguran...Istina, ima milion gresaka, vrijeme je za nove stvari i nove ljude, ali nije zasluzio nikakve "radikalne" stvari....Mnogi bi se naljutili, jer, kakav je, da je, JEDAN JE OD NAS....Nije najvece zlo i jedini problem koje mi imamo...Imamo mi vecih zla i problema...Samo procitaj postove ovih ljudi iznad, i vidjeces gdje je nase rjesenje....U novcu druze.....U radikalnim stvarima, ali prema onima koji ga imaju, i koji ga moraju i trebaju dati...Jer to je tvoj i moj novac, moj i tvoj glas na izborima, i hocu da se investira u moju i tvoju ljubav, a ne u njihov dzep...!!!! Neka njima ide nesto malo, ali ne sve....

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 15 sep 2010, 16:45

Da nije njega, ne bi bilo ni Veleža. Davno sam ja to rekao. :mrgreen:
Grandmaster.

General
Kontakt:

Post Postao/la General » 15 sep 2010, 16:47

Hocel kad taj prekid bojkota.

Sumnjam nakon Zvijezde al imal povratka. :mrgreen:

Adnel
Kontakt:

Post Postao/la Adnel » 15 sep 2010, 16:51

Bice akbogda nekad i tome karaja :mrgreen:
Samo jedan klub Velež Mostar

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 15 sep 2010, 17:01

carina je napisao/la:@nem73
Oni sto bi se trebali da metiljaju samo nam slazu kafanske price koje kod nas prolaze.tipa ja bi ovo, ja bi ono.....
Ima druze milion nacina da se pomogne Velezu, a da ova uprava ne "mazne"...stipu brate suplje Vahine i Vahica....
znas kako, nisi u pravu 100% ...
ko moze skontat, skontao je vec.
nema srece od nas dokle god mi pripreme zapocinjali krajem jula,
predsjednistvo ko spasioce docekamo u 12i5 kada vise boga molimo daj sta das, koga god samo da se ne ugasimo!
tu nema zrna profesionalnosti a ti se krpi i zadovoljavaj sa tim i takvim klubom.
vaha ima svoji mana i manira, naravno. ali da ima uslove da se ukljuci u klub, to bi mnogo drugacija slika bila. mada ne mora to biti vaha, moze biti i meho kodro ili pak opet neko drugi.
kandidata je mnogo a situacija necista za dolazak tih dugo sanjani spasilaca.
a to sve upravo iz vec poznatog razloga,
metiljanja likova kojima niti je to struka niti imaju slifa i profesionalnosti za tako nesto.

bola djeca su masovno ovo ljeto uzimala ispisnice i odlazila u druge klubove,
zbog bahatog tj nikakvog rada.
neke selekcije citavo ljeto nisu imale ni jednog treninga, ej???
Ja takav Velez ne zelim a vi koji hocete, mozete da zivite sa takvom organizacijom - aferim!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 15 sep 2010, 17:06

Postali ste isto kao ultrasi. Samo pjevate i kakite na Piku a derbije slušate preko radija. :mrgreen:
Htjeli bi u Evropu a stopirate i do Vrapčiča :mrgreen:
Šala mala ali je dobra :D :D Kakav bojkot? A čevapi na piroti? ne propuštam sa maldim travničkim sirom 8-)

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 15 sep 2010, 17:25

A sad se prešlo na ćevape, nisu više sendvići i sokići. :lol:
Grandmaster.

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 15 sep 2010, 17:49

Grandmaster je napisao/la:A sad se prešlo na ćevape, nisu više sendvići i sokići. :lol:
Hehehe...U purgera nikad nije bilo sendvica.....Ako ima para platio bi, ako nema sluzi se onom starom"Pisi na Velez!"...Idu purgeru nosio te djavo hiljadu i jedan :D Vec vidim mnogo puta vidjenu scenu na Piroti:
Mali stadion, premali ne ispunjava nikakve uslove, a Travnik ko Travnik sluzi se davno isprobanom formacijom u tim uslovima....Bez sredine terena jer im ne treba, dva tri isprobana iskusna igraca pozadi tipa Varupa...i baci loptu naprijed, sest igraca u kvadratnom metru i cuc cuc sudiju i papapa Velez :D I opet kod ibre na cevape--- Nos te djavo... :D
@nem73
Majstore, gdje vidis da ga ja podrzavam za dalji rad???? Dosta brate supljaka i laznih obecanja...Samo kazem da nije zasluzio ove neke radikalne stvari, kako vi kazete......Dovedite slobodno i Salema i Vahu, ko vam brani, ja cu opet na Pirotu....E jedino ako im Pika ne bude dao, sta ces onda :D Bola sta ce ti neko ako ga je strah Pike...Ima Pika koliko hoces u nasem gradu, sportu i zemlji, a mora ih sve pobijediti....a predao se vec protiv prvog :(
Sreca, pa je ovaj nas....Svasta bi bilo da naleti na nekog "tudjeg"...
Eh, idealna kombinacija bi bila npr; Vaha i on, mada i ja znam da je to tesko izvodljivo, ali jbg....
Kao sto neko ranije kaze, ko nije probao, nije ni vidio....

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 15 sep 2010, 20:14

Opet ona tikvara ibraković kupi poene na Veležu, crko dabogda. Jašta nego kod Ibre jer Ibro je dirka naš i nedaju mu da sevdah pjeva i hoče da ga rezdarače oni miševi :D A ni tebi carina ne daju ra da sevdah sviraš đaba ti. Neznaju oni da kad dođeš kod ibre ne pita te niko za Avdu piku, kod ibre si veležovac i svake godine si tu i tako je to. Ali samo da malo zakuham :mrgreen: nem75 i ostali carina vam je dobio onu majicu srama rođeni1922 eto samo da znate hahahaa. eto te sad pa se opet raspravljaj kad voliš. Mene ne napadajte eto vam njega ja se napijem i poručim kod Pike avion i avion leti iznad koševa i nedam ga ja nikom. eto me dole valjda će oni malci naći negdje Vladavića na internetu
IDEMO ŽILINA ZGAZITI CHELSEA!

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 15 sep 2010, 23:14

oblizite sefa i sretno vam na piroti.
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 16 sep 2010, 00:43

AlemC85 je napisao/la:Evo ispovijest jednog iskrenog Veležovca:

................ slika i prilika države BiH, koja ne postoji odnosno koja je pri izumiranju.

Država BiH: Pošto mi države nemamo, nekako se krpimo, ali iskreno to je moje neko iskreno mišljenje, pošto je u ovoj državi sve otišlo dođavola, ja smatram da je u ovom sivilu jedina svijetla tačka naš Velež.

FK VELEŽ: ................to je još jedino što u ovoj nakaradnoj državi poštujem a to je Velež koji se bori protiv vjetrenjača.

Reprezentacija BiH: Mi reprezentacije i nemamo, jer je to ekipa bez glave i repa, sami šminkeri i manekeni svi do jednog. Ja za nju i ne navijam, ..............

Jeli ovaj"iskreni Velezovac"(BOG mi nedo !)vise prica o DRZAVI koju OCITO mrzi ili o Velezu?Ili "kroz redove voli Velez"a ovamo nam ga suche..Ja bih ovo nazvao onim inim """VELEZOVCIMA"""(pod DEBELIM navodnicima!) radi kojih je Velez danas tamo gdje jeste...svi ti "PLAHO VOLE VELEZ" a izmedju redova PLJUJU LI PLJUJU PO drzavi..a to je CILJ i "nacrtanije",udri sa svih strana ali"mudro"...i to "pametnjakovici"ne kontaju?!A radi ovakvih me napadaju..sad ce opet ali ne briga me...ja popustiti NECU nikada dok nas Velez ne bude opet bosanskohercegovacki patriotski klub!
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 16 sep 2010, 05:20

Napiso Carina
Eh, idealna kombinacija bi bila npr; Vaha i on, mada i ja znam da je to tesko izvodljivo, ali jbg....
Kao sto neko ranije kaze, ko nije probao, nije ni vidio....

...dje ces bola staviti jednog mafijasa i postenog (i ambicioznog) covjeka zajedno,to ne bih moglo funkcionisati ni pomocu trikova :shock: sve da Vaha i hoce

Da bi lakse shvatio problem da te samo pitam,bi li ti recimo pristao da radis sa nekim mafijasom u talu neki biznis ,a znas da on nema pojma o biznisu,plus sto bi on i dalje bio glavni u tom biznisu. Na to nece niko pristati.

Pika i ostali iz kluba trebaju javno reci na TV-u radiju,na nekoj konferenciji za stampu, sljedece:".Mi svi kolektivno napustamo sve funkcije u FK Velez zbog nemogucnosti nabavke osnovnih sredstava za funkcionisanje kluba.Klub napustamo u teskoj financijskoj situaciji i pozivamo sve ljude koji su zainteresovani za vodjenje FK VElez da dodju i da se prijave za funkciju predsjednika uprave kluba a koji mu mogu pomoci na strucan i financijski nacin.Onaj koji ponudi najbolji plan za buducnost kluba bice izabran za predsjednika kluba,a taj ce izabrati sebi sve svoje saradnike u upravi od direktora do cistacice po svom nahodjenju.Mi ce mo i u buducnosti podrzavati klub ali sada samo kao navijaci ,a ovaj odlazak iz kluba cinimo da bih dosle neke nove snage sa novim idejama u klub i da bi u buducnosti klub vratili na poziciju gdje je uvjek i pripadao. U slucaju da nakon 90 dana niko ozbiljan ne dodje u klub i ne aplicira za poziciju predsjednika kluba sa nekom dobrom vizijom kluba u buducnosti,ova trenutna garnitura uprave nastavlja rad kluba koliko budu u mogucnosti dok se neko novi ne pojavi"
Kad se ovo desi tada mozemo ocekivati Maru,Vahu,Kodru,nekog sa lovom u klub.Djaba je prozivati ikoga da dodje u klub a da mu nudimo piku kao partnera,i pored ljubavi prema Velezu na to niko nece pristati.
Druga je opcija je privatizacija kluba ali to je na dugom stapu posto jos nemamo u BiH ni tog zakona o privatizaciji klubova.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 16 sep 2010, 06:16

edinko je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:Evo ispovijest jednog iskrenog Veležovca:

................ slika i prilika države BiH, koja ne postoji odnosno koja je pri izumiranju.

FK VELEŽ: ................to je još jedino što u ovoj nakaradnoj državi poštujem a to je Velež koji se bori protiv vjetrenjača.

Reprezentacija BiH: Mi reprezentacije i nemamo, jer je to ekipa bez glave i repa, sami šminkeri i manekeni svi do jednog. Ja za nju i ne navijam, ..............

Jeli ovaj"iskreni Velezovac"(BOG mi nedo !)vise prica o DRZAVI koju OCITO mrzi ili o Velezu?Ili "kroz redove voli Velez"a ovamo nam ga suche..Ja bih ovo nazvao onim inim """VELEZOVCIMA"""(pod DEBELIM navodnicima!) radi kojih je Velez danas tamo gdje jeste...svi ti "PLAHO VOLE VELEZ" a izmedju redova PLJUJU LI PLJUJU PO drzavi..a to je CILJ i "nacrtanije",udri sa svih strana ali"mudro"...i to "pametnjakovici"ne kontaju?!A radi ovakvih me napadaju..sad ce opet ali ne briga me...ja popustiti NECU nikada dok nas Velez ne bude opet bosanskohercegovacki patriotski klub!
Koji djavo uvijek trebas boldat i sizeat na 500? I na Forumu Rodjeni-mostar, i na beckoj raji pa i ovdje?
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.