Evander je napisao/la:haris004 je napisao/la:Nije vrijeme za priču o juniorima u ovom dijelu sezone, jer bi to bio još jedan znak da se u klubu sve radi neplanski i ho-ruk. Ekipa kao ekipa nije loša, ali su ovu utakmicu odigrali kao amateri, i još se od 70' vidjelo sa ne mogu meda. Sacekati još koju utakmicu pa onda donositi zaključke.
1. A kad ce biti vrijeme? Evo, svi su se pomirili sa tim da realno nismo u borbi za titulu. Stanje na tabeli to govori. Mi nemamo veliki zaostatak za jednom ekipom, nego iza dvije ekipe. Neralno je ocekivati da ce oba konkurenta toliko kiksati da ih ovakva nasa ekipa moze sustici.
2. Zar nam vise treba dokaza da se radi neplanski? Pa godinama unazad ne znamo gdje udaramo. Nikakve vizije. Samo se vrtimo u krug. Niti trofeja, niti mladih igraca, niti ista. Guranje juniroa sad da igraju, bio bi dokaz da se nesto konacno pocelo planirati.
3. Ova ekipa jeste losa. Deficitarni smo, lose pokriveni, ili se krpimo na bar 5 pozicija.
4. Ta prica da se nesto ceka, prica se vec godinama. Mi cekamo, cekamo i nista.
Nastavi li se ovako kao do sad, na kraju ces biti 3,4. Izaci ces u tu Europu epizodno. U septembru, oktobru ces opet mijenjati trenera.
Zar to vec vise puta nismo vidjeli?
Nije li vrijeme da se bar pokusa nesto uraditi?
Evo, uzele se sad neke pare, misli li neko stvarno da cemo slijedece sezone imati znatno jacu ekipu i da ce te pare biti ulozene u prvi tim?
Ova sezona nije izgubljena juce, izgubljena je jos ljetos. Jos vise je izgubljena kad se Repuh postavio za trenera. OK. hajmo im halaiti, ali nemojte onda da pravimo istu gresku i slijedece sezone. Daj da na vrijeme pocnemo jednom razmisljati sta i kako.
Prije svega treba reći da je ovo tek prva utakmica ovog dijela sezone, i sigurno da ne trebamo donosit takve zaključke da ništa ne valja, i da niko ne zna igrati jer jedna utakmica nije nikako reprezentativna. Nisu ni one pripremne utakmice također ali tamo smo znali igrati fudbal, nije moguće da su za dvije sedmice zaboravili igrat. Rekao sam da je ova utakmica izgubljena prije svega zbog užasne postavke igre. Pa da krenem:
1. Na početku svake sezone/polusezone se pravi plan u ekipi i otprilike se zna koliko će koji igrač dobiti minuta. Ja da vidim da se nakon prvog kola klub predaje i oprašta od borbe za titulu ili europu u našem slučaju, ja bih ga prestao pratit. Ne kažem da juniori nužno znače dizanje ruku od bilo kakvih ambicija, nego sam mišljenja da trebaju postepeno biti uključeni u prvi tim. Dva juniora po utakmici su neki recept za budućnost, i u ovom trenutku mislim da bi odlična stvar bila stavljanje Mujakića uz Šofranca recimo, ili Herića uz Stanojevića. Više od 5 juniora u istom trenutku na terenu je nerealno za očekivati.
2. Nemam neko visoko mišljenje o upravi i očito da su imali previše lutanja, ali ovaj sportski segment radi solidan posao. Dovedeni su dobri igrači za naše uslove, i svako ko misli da će se u skorije vrijeme ponoviti Jajalo je lud. Pravi se kostur ekipe i mislim da se već u ovom trenutku može zaključiti kako ćemo izgledati na godinu, i na koje igrače će se ozbiljno računat.
3. Ekipa nije loša, to su nebuloze, i što je najgore to su zaključci nakon jedne odigrane utakmice. Sezonu smo počeli bez veznog reda, i dolaskom Adukora i Stanojevića igra je bila dobra i ostvarivali smo konstantno dobre rezultate, što ipak znači neki kvalitet. Sa druge strane složio bih se sa lošim popunjavanjem određenih pozicija. U veznom redu imamo duplo više igrača nego u odbrani, ali nekako sam mišljenja da je ostao Mihojević to bi dosta bolje izgledalo. Naravno ostaju bekovske pozicije na kojim smo deficitarni ali je očito da nije bilo nekog izbora za dovesti u ovom prelaznom roku. Ako se da šansa Šabanoviću onda je to barem neko opravdanje, jer bi u protivnom dali velike pare za nekog ko bi mogao biti zamjenjen u ljetnom prelaznom roku, kada je na tržištu više igrača.
4. Šta da se pokuša uraditi ? Smijeniti Husrefa i rastjerati pola ekipe ? Samo bi stvorili još veću dubiozu. Dobre stvari se ne dešavaju preko noći. Ovako nam ostaje barem pokušaj da napravimo kostur ekipe, sa Šofrancem, Stanojevićem, Adukorom, Rahmanovićem, Crepuljom, Kuzmanovićem.. Lakše je dodati 2-3 igrača postojećoj ekipi nego praviti još jedan remont. Naravno uz uvođenje par juniora, i to ne kad utakmica bude već riješena, nego od prve minute, ali po receptu kojeg sam već napisao. Herić uz pravog igrača, a ne Radovca. Mujakić uz Šofranca, ne uz Sadikua recimo, i Šabanović bi bolje izgledao na terenu uz dobre stopere i vezni red.
Isprike za duži post, al rekoh da odgovorim

Mislim da si jedan od boljih forumaša i da ćeš razumiti poentu mog posta.