Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Arnelinho
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Arnelinho » 16 sep 2010, 13:05

_karabaja_ je napisao/la:Sta vi mislite da Song igra na poziciji stopera, ne mogu se oteti dojmu da bi bio najbolji odbrambeni Arsenala i medju najbolji u EPL (dobar u defanzivi, dobro postavljanje, a moze i iznijeti loptu i uputiti dobar pas)?
volim ovakve igrace gledat kao sto je Song,Diaby(iako je on dosta ofanzivniji),nekad Makelele,Viera...mali broj je igraca...al nisu destruktivci u pravom smislu,Song je u cijeloj utakmici(a najvise sam njegovu igru pratio) imao 2 netacna dodavanja...
I iskreno,mozda protiv lakih suparnika bi i bilo dobro Songa na stopera staviti,pa bi formacija licila na nesto kao 3-4-3 ili 3-5-2 naravno,po potrebi a zapocinjat tekme sa klasikom 4-3-3,uz naravno Eboue-a namjesto Sagne jer je puno ofanzivniji,volio bih to vidjeti,na zadnjoj tekmi EPL-a smo slicno igrali stim da jedino nije bilo stopera koji bi u napadu igrao zadnjeg veznog,ostavljajuci samo jednog igraca pozadi-moje skromno misljenje i naravno zelja da vidim arsenal takvog :D

ps. da dodam formaciju 4-3-3,na koju se danas svi furaju je izmislio trener Arsenala (zaboravio ime) jos davno davno,mozda cak i 30-te da su bile(nit je Ajax nit Barcelona) :D
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 16 sep 2010, 13:08

Faraon iz Visokog je napisao/la:Odlicna igra,Fabregas igrac utakmice

Pade na marseju 120 KM :( :(
ko veceras nije pao na marseju :mrgreen:

cestitke na pobjedi i odlicnoj igri
.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 sep 2010, 13:08

Ja sam i dalje ubijeđen da ju je klupski patentirao(ne znam koju drugu riječ da upotrijebim) neponovljivi Johan Cruyff.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

e2_ze
Kontakt:

Post Postao/la e2_ze » 16 sep 2010, 13:09

vjerovatno mislis na herberta chapmana, ustvari on je stvorio formaciju WM,koja nije 4-3-3 nego 3-4-3...
slika

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 16 sep 2010, 13:12

Chapman-ova taktika odnosno formacija. ;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 16 sep 2010, 15:46

Oči uvijek zasuze na ovaj video. Titi volim te !!! Te noći pobjednik je trebao bit Arsenal.

[youtube][/youtube]

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 sep 2010, 16:39

Bosco je napisao/la:Oči uvijek zasuze na ovaj video. Titi volim te !!! Te noći pobjednik je trebao bit Arsenal.

[youtube][/youtube]

Nije trebao, al da je bio, bilo bi zasluzeno. Ta generacija Arsenala trebala je barem dvaput biti sampion Evrope, kada se pojavio Ronaldinjo, u svoj snazi i moci, Arsenal vise nije bio najbolja ekipa svijeta.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 16 sep 2010, 16:52

Upravu si, trebali jesu al nisu, to su ostavili ovim momcima i siguran sam da je ova generacija jača, da će bit jača, od ove... Iako, Henry-a, Piresa, Ljunberga, Vieru, Sol-a je teško zamjenut al tu su Cesc, RVP, Arshavin, Rosicky, Nasri, TV, Song.... Samo ako nastave ovako igrat bit će dobro...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 16 sep 2010, 17:56

Bosco je napisao/la:Oči uvijek zasuze na ovaj video. Titi volim te !!! Te noći pobjednik je trebao bit Arsenal.

[youtube][/youtube]
Kad se skontam da ga P.I.C.K.E. iz UEFE I FIFE NIKAD NISU HTJELE NAGRADITI NAJBOLJIM IGRACEM SVIJETA vidim kako se to ocjenjuje pa lik je u ovim godinama izmislio fudbal za danasnje "vanzemaljce"...TiTI 4 REASON,.. :cry: :oops: ;)
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...
♥ VICTORIA CONCORDIA CRESCIT ♥

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 16 sep 2010, 17:58

Momci svaka cast na pobjedi, nadam se da cete dogurat daleko. Odoh sad ja s teme, pa javite kad Romarioo ode :mrgreen:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 16 sep 2010, 18:00

Nail for Real je napisao/la:Momci svaka cast na pobjedi, nadam se da cete dogurat daleko. Odoh sad ja s teme, pa javite kad Romarioo ode :mrgreen:
najjaci si jesi matere mi moje... :mrgreen:
“I hated every minute of training, but I said, ''Don't quit. Suffer now and live the rest of your life as a champion.''”-Muhammad Ali
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Arsenalisation
Kontakt:

Post Postao/la Arsenalisation » 16 sep 2010, 18:03

Bosco je napisao/la:5:0, Vela lob, lik ne zna drugačije dati gol. :D
Sjeti se samo imena Ian WRIGHT...lik je sigurno 85% golova daa na ta nacin a ostalih 15% naravno.......glavom... :mrgreen:
O Fortuna
velut luna
statu variabilis...

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 16 sep 2010, 18:05

Evo izgleda da je otisao :D Sto se tice utakmice, ocekivao sam pobjedu Arsenala, ali ne ovoliku. Ipak je Braga ekipa koja je Sevillu izbacila, i odlicno izgledala tokom kvalifikacija. Sad se vidi, kakva je to ekipa i da Sevilla ne moze biti mjerilo.

Ocekujem da lagano dobijete sve do kraja, mozda ce Sahtjor u Donetsku biti izazov, ali ako zadrzite formu, mislim da cete lagano proci grupu.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 sep 2010, 01:25

Da, Henry nikada nije osvojio nagradu za najboljeg na svijetu. A skoro 10 godina je haro po najjačoj ligi svijeta.
Al' ono kako smo izgubili LP 2006-te necu zaboravit dok sam živ. Onakva sudijska lakrdija se ne ponavlja, svi su bili uz Barcu. Ali nebitno to. Onaj Wengerov pogled kad primamo gol za 2:1, Henryevo ponašanje poslije tog gola, Gilbertov plač, uručivanje titule Barci. Bog je bio nepravedan te večeri.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 sep 2010, 02:27

Mislim da ni Toti nikad nije tu nagradu osvojio a isto sto je radio. Ma iskreno,netrebaju oni dati Henryju tu nagradu da bi ja znao koliko je on dobar i koliko je dao dobrog za Arsenal.

Ovaj video je odlicnan. Toliko zelje kod njega je bilo al jednostavno nije mogao sve sam. Kako ja onog cuponju mrzim. Goreg mi igraca nema majke mi.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 sep 2010, 10:20

Bosco je napisao/la:Da, Henry nikada nije osvojio nagradu za najboljeg na svijetu. A skoro 10 godina je haro po najjačoj ligi svijeta.
Al' ono kako smo izgubili LP 2006-te necu zaboravit dok sam živ. Onakva sudijska lakrdija se ne ponavlja, svi su bili uz Barcu. Ali nebitno to. Onaj Wengerov pogled kad primamo gol za 2:1, Henryevo ponašanje poslije tog gola, Gilbertov plač, uručivanje titule Barci. Bog je bio nepravedan te večeri.

Eh sad i tu sudije pomogle Barceloni, smijesno je to, sudija jeste to vece bio malo pogubljen, al sta je majke ti navlacio Barceloni. Kad je istjerao Lemana i po meni je pogrijesio, trebao je pustiti prednost, al ako se sjecas u nastavku akcije Guily je dao gol, a da je tad Barca povela, otkud znas da Arsenal u nastavku ne bi primio jos 2 - 3 komada. A to sto je Leman dobio crveni zasluzio je, a ako ti mislis da nije zasluzen crveni nakon sto golman izvan svog sesnaesterca namjerno obori igraca u 100 posto prilicu, to je tvoj problem i nepoznavanje pravila fudbala.

Gol Eta je bio sumnjiv zbog ofsajda, isto tako i pogodak Arsenala, kada je Ebue ocito odglumio prekrsaj na desnoj strani, jos jednom pogledaj snimak pa mi reci posteno jel to bio faul. Anri je profulao nekoliko zicera, Arsenal je igrao do bro i hrabro, al Barca je u tom trenutku bila bolja ekipa, jos nam je tad i Messi nedostajo. Do te sezone Arsenal je i po meni bio najbolja ekipa u svijetu, kasnije nije, mozes mrziti barcu koliko hoces, vjerovati u zavjere nekakve, al treba ponekad biti i malo realan.

Pogledaj snimak uostalom, obrati paznju na usporene snimke, pa ces vidjeti lijepo kako Leman cisto postena rusi Eta nakon jedne genijalnosti ronaldinja, a isto tako dobro pogledaj situaciju koja prethodi arsenalovom pogotku, pa ces vidjeti kakvu je smijuriju sudija okarketerisao kao faul. Pogledaj sve to pa onda objasni kao je nama to sudija navlacio.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 17 sep 2010, 10:38

Evo SK+ prenosi nas u subotu u 18:30 direktno ;) :)
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 17 sep 2010, 11:21

Ne govorim za to sudijska lakrdija pobogu Romario. Neg' ono navlačenje Barci, sjeckanje igre, npr Henry je uklizao i čisto uzeo loptu, ali svira se faul za vas i Titi dobiva žuti karton. I još je bio milion tih malih odluka u kojima je Arsenal oštećen. A kad sam govorio na nepravdu mislio sam na sudiju , a najviše na promašene zicere Henrya. Čovjk koji nije znao promašit te večeri je promašio 3-4 odlične prilike, a onaj cirkusant na golu nikad bolju utakmicu neće braniti od te. S igračem manje smo imali konkretnije i bolje prilike od Barce, i više prilika, ali nismo imali ni 1% sreće.

United Rule
Kontakt:

Post Postao/la United Rule » 17 sep 2010, 11:45

Gledao sam bas snimak utakmice protiv Boltona i mogu se sloziti sa komentatorom i reci da je ono bila fudbalska poezija, lirika :D
>--- There are hundreds of clubs in the world.....but One United....
<- KNVB -> World Cup 2010

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 sep 2010, 11:47

Istina je da niste srece imali, i mene je iznenadilo kako je Anri fulao, i ne samo ono, bila je to onako nervozna utakmica, dosta je igraca u obje ekipe odigralo ispod svojih kvaliteta , valjda ih je trema spucala. I Ronaldinjo, koji je u to vrijeme na vrhuncu nije odigrao nesto posebno, al eto onaj njegov genijalni pas za Eta je i odlucio mozda utakmicu. Sjecam se dobro te utakmice kao da je juce bila, gledao sam s prijateljom, nasla se boca viskija za posebne prigode, iznervirao sam se ko nikad, imali smo igraca vise, a nije bilo konkretnih napada, tek u zadnjih 15 minuta slomljen je otpor Arsenala. Ne znam sad da li je to mozda i bila taktika Rajkarda, da se sa onom igrom pasova izmore igraci Arsenala, ili sta vec, al u zadnjih 15 minuta vidjelo se da Arsenalovci vise nemaju snage, slika Anrija pored korner zastavice kako jedva dolazi do daha govorila je sve . Po meni, nije sudija trebao istjerati Lemana, kad je vec bio i gol postignut, onda bi utakmica bila sigurno i bolja, vjerujem da bi u tom slucaju Barca opet dobila jer kad povedemo obicno igramo jos i bolje i opustenije. al eto, sta je bilo bilo je, oba tima su te godine zasluzila da budu sampioni, iako je po mom misljenju Barca bila bolja ekipa, prvenstveno zbog Ronaldinja, u tom finalu je odlucila bolja koncetracija, iskusni velikan Larson koji je i okrenuo utakmicu i sreca koja je bila naklonjenija Barceloni, sudija jeste bio los al ne moze se reci da je ikome navlacio.

Usput, jel protiv Celzija igrate onaj tamo vikend, ili kasnije nekad
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.