Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Aerials » 27 feb 2018, 21:14

Illmatic09 je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Dvoumim se da li uzeti Xiaomi u Univerzalno, ili u Genelecu. U Univerzalno doooosta jeftiniji, al' znam da su na lošem glasu. Isplati li se riskirati? :hmmmmm:
Moze i sa Pika, ja uzeo u oktobru prošle god. Note 4x i nikakvi problema nisam imao, telefon radi odlično do sad. Samo nadjes nekog provjerenog tj. dojmove i komentare.
Ma ja ću uzimati još nešto pored ovog telefona pa ću na rate i ne mogu tek tako preko pika, samo eto ne znam koliko da se uzdam u njih jer znam da su ljudi svašta pričali.
Planirala sam note 4x 4/64, cijena u Univerzalno kao 3/32 verziji u Genelecu.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 feb 2018, 21:32

anonimni je napisao/la: Ne reče mi ti kako HTC od M7 nije dobar telefon izbacio, tj. šta je sa 10 i U11, ne pitam te kontre radi nego imam drugačije mišljenje pa da vidim na čemu ti temeljiš svoje, dakle ništa trollovski nego normalno i realno :)
Možda sam pretjerao. M7 je recimo telefon koji sam htio imati i u tim momentima je izlazio 8 koji me nije oduševio pa 9 koji je promašen. Od tada su van radara, pojavili se drugi i slično. Bojim se da su se pogubili. Sviđao mi se njihov dizajn i fantastični zvuk koji je imala sedmica. Danas se jedan Samsung i dalje muči da inkorporira zvučnik koji bi bio u skladu sa cijenom tog uređaja.

Desetka fakat ne znam, a 11 je preskup bio kada je izašao.
Aerials je napisao/la:Dvoumim se da li uzeti Xiaomi u Univerzalno, ili u Genelecu. U Univerzalno doooosta jeftiniji, al' znam da su na lošem glasu. Isplati li se riskirati? :hmmmmm:
Uzmi od ovih likova u Zenici što prodaju, mnoštvo ljudi koje znam su uzeli tamo. Ne znam ime shopa, ali vjerujem da je lahko ih izguglati.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 27 feb 2018, 21:43

DenchiNL je napisao/la:
Varupa je napisao/la:https://www.google.at/search?q=blackber ... vXPJIOa0JM

vrh, Tito svih smartphona :clap: :tokralju: :tokralju: #blackberry keyone
:thumbup:

da je El Bake ovo imo niko mu nikad nebi poruke vidio :urnebes: :rol: government fontele, a evo i za civilnu upotrebu , više nego solidan :thumbup:
baterija bombon...

Imam Blackberry Classic Q20 dvije godine,Hub mašina,baterija odlična, Viber i WhatsApp su a.p.k verzije i ferceraju dobro....Maska mi ne treba, a o operativnom sistemu ne treba trošiti riječi...Keyone izgleda vrh, samo da ima Blackberry OS :zviz: :zviz: :zviz: Mami sam kupio DTEK50,širimo se BBM piči punom parom :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: Samo tipke bajo moj, poslovni telefon mi je nova Nokia 3310 baterija 8-9 dana :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 27 feb 2018, 22:17

Aerials je napisao/la: Ma ja ću uzimati još nešto pored ovog telefona pa ću na rate i ne mogu tek tako preko pika, samo eto ne znam koliko da se uzdam u njih jer znam da su ljudi svašta pričali.
Sta je problem kod njih, ne dobijes pravi racun kada uzmes telefon? Tj ne prolazi im to kroz sistem osim ako karticom ne platis ili?
A to oko kvaliteta mobitela jedino je Telecom 100% pouzdan za 99% mobitela jer nabavljaju ovlasteno. Ovi ostali vjerovatno na neki nacin muljaju kada ih nabavljaju :D Na Genelec se svi zale skup, ali vjerovatno te ljudi ispostuju sve i oko garancije i servisa, a mozda je i roba provjerenija.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 27 feb 2018, 23:37

Aerials je napisao/la:
Moze i sa Pika, ja uzeo u oktobru prošle god. Note 4x i nikakvi problema nisam imao, telefon radi odlično do sad. Samo nadjes nekog provjerenog tj. dojmove i komentare.
Ma ja ću uzimati još nešto pored ovog telefona pa ću na rate i ne mogu tek tako preko pika, samo eto ne znam koliko da se uzdam u njih jer znam da su ljudi svašta pričali.
Samo pripazi da bude global Snapdragon verzija a ne Mediatek.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 feb 2018, 00:42

Evo rece @Illmatic ono zbog cega se ulogovah djelimicno, univerzalno nema 4/64 Snapdragon, ustvari niko u Sarajevu nema, ja sam htio uzeti Note u toj varijanti ali posto ga nije bilo nigdje uzeh Redmi, u Hustelu sam kupovao i za sad sve ok, garancija je ionako toalet papir a i prekrsio sam je vec pa who gives a shit :mrgreen:

@Pogba
Da, M8 je imao fail s kamerom a M9 s pregrijavanjem, ali 10 u svoj vakat, a vjerujem ni danas uopste nije los uredjaj, imao sam je mjesec dana i htio opet jesenas kupiti ali crnog u gradu nigdje nije bilo 20 dana pa ne bi nista od tog, helem bukvalno perfektan telefon pocevsi od izrade, displaya preko prve prednje kamere s fokusom... U11 nisam koristio pa ne znam kakav je no sumnjam da je los, HTC istina yebe cijena pored toga sto ih medijski nigdje vise nema, sponzorisali Ligu prvaka, imali One X pa M7 koji su bili odlicni i onda su krenuli nizbrdo, steta sto vise nisu tako jaki no daleko od toga da su losi...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Ferdo
Kontakt:

Post Postao/la Ferdo » 28 feb 2018, 00:45

U Samsungu očekuju da će se S9 prodavati bolje čak i od S8. Golemo.

Više: https://www.gsmarena.com/samsung_expect ... -29850.php

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 28 feb 2018, 02:10

anonimni je napisao/la:Evo rece @Illmatic ono zbog cega se ulogovah djelimicno, univerzalno nema 4/64 Snapdragon, ustvari niko u Sarajevu nema, ja sam htio uzeti Note u toj varijanti ali posto ga nije bilo nigdje uzeh Redmi, u Hustelu sam kupovao i za sad sve ok, garancija je ionako toalet papir a i prekrsio sam je vec pa who gives a shit.
Vjerovatno ima sad 4/64 SD, i ja sam prije gledao taj ali nije ih bilo. Ovaj sa 3/32 mi je također odgovarao.

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 28 feb 2018, 02:20

Imam ja 3 gb verziju snapdragon. Ako bi ko kupio nek se javi. Mobitel je nov. Xiaomi redmi note 4x.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 28 feb 2018, 07:05

anonimni je napisao/la:Evo rece @Illmatic ono zbog cega se ulogovah djelimicno, univerzalno nema 4/64 Snapdragon, ustvari niko u Sarajevu nema, ja sam htio uzeti Note u toj varijanti ali posto ga nije bilo nigdje uzeh Redmi, u Hustelu sam kupovao i za sad sve ok, garancija je ionako toalet papir a i prekrsio sam je vec pa who gives a shit.
Vjerovatno ima sad 4/64 SD, i ja sam prije gledao taj ali nije ih bilo. Ovaj sa 3/32 mi je također odgovarao.
Nemaju note sa SD, sad sam evo gledala. Ima Redmi 4x 4/64 SD 435, ali ne znam zbog rezolucije jer je ista kao i na ovom telefonu koji imam već godinama.
De bacite oko pa mi recite vrijedi li ovo, ili ipak da uzmem redmi 4x/note 4x 3/32 sa SD.
https://www.univerzalno.com/proizvod/xi ... ote_4x_4gb

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 feb 2018, 10:34

Sta zbog rezolucije? Ja jednog piksela ne primijetim a kamoli vise, nije to bas tako lose :mrgreen:
Kad ja kao neko ko je koristio 2 flagshipa u njihov vakat mogu hvaliti ovo cudo sad ne vidim sta bi tebi bio problem, sem ovih par stvari koje vazda isticem, kamera, MIUI ako kome smeta (mada ima rjesenje i za to, drugi ROM) itd.
Inace, s tim Noteom s linka je procesor problem, brze trosi bateriju i throttla se (ili kako vec na nasem :mrgreen: ) te kazu ni GPS nije aman pa svi mi ovdje pisemo o Snapdragon verziji kao pozeljnoj, takodjer updatei za MTK kasne, ROMova nema, tako da je bolje zaobici MTK ako se moze... Ako o obicnom 4X stagod budes htjela pitati slobodno, da ti uopsteno jos sta kazem samo bi suplja bila :D

Kapiten Blue Traina

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 28 feb 2018, 16:21

anonimni je napisao/la:Sta zbog rezolucije? Ja jednog piksela ne primijetim a kamoli vise, nije to bas tako lose :mrgreen:
Kad ja kao neko ko je koristio 2 flagshipa u njihov vakat mogu hvaliti ovo cudo sad ne vidim sta bi tebi bio problem, sem ovih par stvari koje vazda isticem, kamera, MIUI ako kome smeta (mada ima rjesenje i za to, drugi ROM) itd.
Inace, s tim Noteom s linka je procesor problem, brze trosi bateriju i throttla se (ili kako vec na nasem :mrgreen: ) te kazu ni GPS nije aman pa svi mi ovdje pisemo o Snapdragon verziji kao pozeljnoj, takodjer updatei za MTK kasne, ROMova nema, tako da je bolje zaobici MTK ako se moze... Ako o obicnom 4X stagod budes htjela pitati slobodno, da ti uopsteno jos sta kazem samo bi suplja bila :D
Ma ne primijetim ni ja na ovom što sad imam, al' kad već imam opciju da uzmem bolji i po tom pitanju, što ne bih? :D
Pa tako mi reci što ne valja. :mrgreen: :thumbup:
Dvoumim se baš između Note 4X 3/32 i Redmi 4X 4/64, oba su na SD. Negdje sam pročitala da ovaj Note 3/32 ima Sony lens, a volim da slikam onako pa bih i to da je što bolje. Joj što su uopšte pravili ovoliko slične, a različite telefone. :lol:

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 28 feb 2018, 17:22

Što se tiče kamere, ona je ok, ali je stvar u tome što ipak postoje razlike. Npr. ne mora značiti da će u tel. biti taj Sony senzor, imaju još dva pored njega i po kvaliteti slike Sony daje najbolje rezultate, onda Samsungov senzor, pa Omnivision. Ja imam ovaj zadnji i za moje potrebe je ok, ne slikam inače puno, a ako nešto slikam onda upalim HDR mode i slike budu sasvim prostojne. Znači to je lutrija koji ćeš dobiti, ostalo je sve super, pokreće i zahtjevnije igrice bez trzanja. Jedino što se čovjek mora navići na njihov MIUI, ali imaju i svoj launcher sa temama za to, a može se instalirati i neki drugi.

Evo ovdje poređenja.
Ovdje je Sony senzor u pitanju.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 28 feb 2018, 17:33

Ako ćeš bolju kameru onda se protegni malo i uzmi Xiaomi Mi A1, nije baš puno skuplji a i upgradable je na Oreo. On je oko 450 km, zavisi opet gdje.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 28 feb 2018, 17:37

Ma nema ovdje gdje sam gledala.
Gledajući poređenje redmi i note 4X, biram ipak redmi 4/64, kod njega je izgleda Samsungov i skroz je dobar po recenzijama, pa mi je trenutno on prvi izbor.

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 28 feb 2018, 18:36

Pa bolje uzmi P10 lite, također ima verzija 4/64.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Ferdo
Kontakt:

Post Postao/la Ferdo » 28 feb 2018, 19:20

Pa ako ti je do kamere za te novce uzmeš Samsung Galaxy J7 2017 i miran/mirna. Kvaliteta izrade vrhunska, odlične komponente u mobu i kamera je super.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 28 feb 2018, 19:22

Aerials je napisao/la:Ma nema ovdje gdje sam gledala.
Gledajući poređenje redmi i note 4X, biram ipak redmi 4/64, kod njega je izgleda Samsungov i skroz je dobar po recenzijama, pa mi je trenutno on prvi izbor.
Ne mora znaciti, kod mene je Samsung zadnja a Omnivision prednja kamera, te tri opcije imas pa koja te potrefi, nema nikakvog standarda, dakle ne nadaj se da ces i na jednom od Xiaomija nabasati na Sony jer ga cini mi se najmanje i ima, sta ja znam meni zadnja kamera za slike nije losa, mozda su malo presvijetle boje no ne znam sta za te pare treba ocekivati a ni prednja nije bas ocaj, video je mana velika jer ima uzasan zvuk, ja sam flashao custom Oreo djelimicno i zbog toga pa cu se kad nadjem vremena pozabaviti rootom i GCam aplikacijom, imam 4/64 i ne stopa nigdje i nikako, nije ni sa stock ROM-om a s custom pogotovo, baterija 2 dana traje na oba i to finog koristenja, sad ne znam sta te jos zanima :mrgreen:
Da, ja sam i staklo i masku narucio s eBaya, narucio bih svakako no ni za prvu ruku nije ovdje bilo pa sam se kockao tih mjesec dana jer je telefon iznimno sklizak, srecom nije mi nijednom pao pa je i sad ispravan, dakle vec recimo veceras nabavi opremu za telefon koji hoces (a ja eto Redmi 4/64 mogu preporuciti) pa telefon kad kupis kupis, manje vremena da se razbije :urnebes:

Kapiten Blue Traina

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 28 feb 2018, 19:57

Ferdo je napisao/la:Pa ako ti je do kamere za te novce uzmeš Samsung Galaxy J7 2017 i miran/mirna. Kvaliteta izrade vrhunska, odlične komponente u mobu i kamera je super.
Pa nije to baš za te novce. J7 je dosta skuplji. Xiaomi oko 350-400, Samsung oko 600. Jbg, ja fakat nemam namjeru toliko plaćati, nije mi baš toliko bitno, samo eto gledam da nije kamera kao kod nekog divljeg Kineza ili Alcatela npr. :mrgreen:
anonimni je napisao/la: Ne mora znaciti, kod mene je Samsung zadnja a Omnivision prednja kamera, te tri opcije imas pa koja te potrefi, nema nikakvog standarda, dakle ne nadaj se da ces i na jednom od Xiaomija nabasati na Sony jer ga cini mi se najmanje i ima, sta ja znam meni zadnja kamera za slike nije losa, mozda su malo presvijetle boje no ne znam sta za te pare treba ocekivati a ni prednja nije bas ocaj, video je mana velika jer ima uzasan zvuk, ja sam flashao custom Oreo djelimicno i zbog toga pa cu se kad nadjem vremena pozabaviti rootom i GCam aplikacijom, imam 4/64 i ne stopa nigdje i nikako, nije ni sa stock ROM-om a s custom pogotovo, baterija 2 dana traje na oba i to finog koristenja, sad ne znam sta te jos zanima :mrgreen:
Da, ja sam i staklo i masku narucio s eBaya, narucio bih svakako no ni za prvu ruku nije ovdje bilo pa sam se kockao tih mjesec dana jer je telefon iznimno sklizak, srecom nije mi nijednom pao pa je i sad ispravan, dakle vec recimo veceras nabavi opremu za telefon koji hoces (a ja eto Redmi 4/64 mogu preporuciti) pa telefon kad kupis kupis, manje vremena da se razbije :urnebes:
Ma hajde na šta naletim, naletim. Koliko para, toliko muzike je l'. :mrgreen:
Video haman nikad ne snimam pa mi je svejedno to kako će biti. Na kraju ću vjerovatno u ovom Genelecu uzeti 3/32 verziju jer imaju 2god garancije, a oni su mi po tom pitanju dobri i nisu fuš s tim garancijama.
Ma ovaj stari za 3 godine korištenja ne znam da mi je 2-3 puta ispao, izgleda k'o nov, baš pazim na to. Uzet ću masku i staklo čim uzmem telefon svakako, evo u istom tom Genelecu maska 5KM, staklo 10, naravno mogu naručiti i za manje sigurno, al' svejedno taman. :lol:

Ferdo
Kontakt:

Post Postao/la Ferdo » 01 mar 2018, 02:01

Aerials je napisao/la:
Ferdo je napisao/la:Pa ako ti je do kamere za te novce uzmeš Samsung Galaxy J7 2017 i miran/mirna. Kvaliteta izrade vrhunska, odlične komponente u mobu i kamera je super.
Pa nije to baš za te novce. J7 je dosta skuplji. Xiaomi oko 350-400, Samsung oko 600. Jbg, ja fakat nemam namjeru toliko plaćati, nije mi baš toliko bitno, samo eto gledam da nije kamera kao kod nekog divljeg Kineza ili Alcatela npr. :mrgreen:
600 KM? Gdje je tako bolesna cijena za J7 2017??? :crazy: :crazy: :crazy: Nije valjda da uzimaš preko apoteke zvane BH Telecom?

Po mobi shopovima se kreće između 440 KM do 480 KM, obično je to neka prosječna cijena od 450 KM koliko košta na Univerzalno i Pacomoby.

slika

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.