Šah je najkompliciranija stvar koju znam. Ti tako govoriš jer nisi nikad dublje spoznao tu prekrasnu igruKK_Bosna je napisao/la:ako ti je sah prekomplikovan mozda da igramo ligu u klikerima?Jeftha je napisao/la: Previše komplikovano za mene.

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan
Šah je najkompliciranija stvar koju znam. Ti tako govoriš jer nisi nikad dublje spoznao tu prekrasnu igruKK_Bosna je napisao/la:ako ti je sah prekomplikovan mozda da igramo ligu u klikerima?Jeftha je napisao/la: Previše komplikovano za mene.

znaci ja bih te trebao u 10Sarmelino je napisao/la:Rastavi me neki IM u 15 poteza

Napravimo svi račun na chess.comu (oni koji ga već nemaju naravno), napišemo ovdje svi koji želimo igrati korisničko ime i igramo svak sa svakime, ja mogu napraviti raspored kola. Svaki dan jedno kolo, igrači se međusobno dogovore preko PP kad će odigrati, ako neki ne odigraju mogu drugi dan odigrati 2 partije ili ako ih je neko izradio screenshot i predaja tome.Unofficialpage je napisao/la:Šta ćemo? Kako ćemo igrati?
 Ako se igra samo jedno kolo dnevno (ili nesto slicno) onda ljudi brzo ohlade i tesko da ce se i 2-3 kola kompletirati. Nakon nekoliko poraza mnogi ce odustati i predat ce sljedece meceve. Jbg, tako je s vecinom liga na forumu, a jedna od njih je i ova sahovska od prije 4-5 godina, u kojoj se, kao sto vidimo, nijedno kolo nije zavrsilo:
 Ako se igra samo jedno kolo dnevno (ili nesto slicno) onda ljudi brzo ohlade i tesko da ce se i 2-3 kola kompletirati. Nakon nekoliko poraza mnogi ce odustati i predat ce sljedece meceve. Jbg, tako je s vecinom liga na forumu, a jedna od njih je i ova sahovska od prije 4-5 godina, u kojoj se, kao sto vidimo, nijedno kolo nije zavrsilo: 
 Turniri bi se igrali svaki dan, ne moraju svi igrati, ko dodje dodje, ako nas bude 6-7 svaki put bit ce super. Za limit se mozemo dogovoriti, meni 5 + 0 izgleda najbolje, ali mozemo cesto mijenjati limite (3+0, 5+0, 10+0, 5+3, 15+0...). Tabela i parovi se generisu automatski, naravno. Imaju i neka specificna pravila za bodovanje, al' o tom potom.
 Turniri bi se igrali svaki dan, ne moraju svi igrati, ko dodje dodje, ako nas bude 6-7 svaki put bit ce super. Za limit se mozemo dogovoriti, meni 5 + 0 izgleda najbolje, ali mozemo cesto mijenjati limite (3+0, 5+0, 10+0, 5+3, 15+0...). Tabela i parovi se generisu automatski, naravno. Imaju i neka specificna pravila za bodovanje, al' o tom potom.bvb je napisao/la:

ja sam kao mali sa 6,7 godina bio viceprvak SR BiH u U12 kategoriji, trebao ici na prvenstvo juge, ali se onda zaratilo itd itd...Galion je napisao/la:Kad smo već pokrenuli tu ideju, ima li od forumaša itko sa iskustvom turnirskog šaha, da se bavio šahom?
Ja sam kao junior bio u tome, čak sam bio 3. u državi do 20 prije nekih 7 godina, nakon toga igrao nekoliko open turnira, dobio neki rejting oko 1800, kasnije ga i smanjio i batalio to
 i onda nakon rata nisam igrao sah jedno 15 godina
 i onda nakon rata nisam igrao sah jedno 15 godina  
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.