Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Gradonacelnik
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Gradonacelnik » 08 mar 2018, 20:40

Pustite šuplju. FK Sadaka nateže da suspenduju BP pa da nogometn savez koju markicu uloži u sadaka arenu, a ne oni da zbave 1mil.
I ovo nije nikakvo trolanje nego fakti da vas pas lutalica nema za šta ujest, a ovdije pred drugim klubovima koji krpe kraj s krajem glumite hadžije.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 08 mar 2018, 20:41

Virtu4l je napisao/la:
bihuzur je napisao/la:U nekim normalnim drzavama da, ali kod nas ti za to treba najmanje nekoliko godina dok se klubovi snadju za lovu.
Zar godina dana nije optimalan period za to? Sasvim dovoljno vremena da se nađu sponzori, da se lobira kod lokalnih vlasti za naredni budžet, i taj rok je samo zbog ovih manjih klubova kojima bi trebala podrška lokalnih vlasti, a garantujem ti da bi se ovi vodeći klubovi snašli za mjesec dana za pare.

Pričamo o milion maraka.
Po mom misljenju je to nerealno za nase uslove. Minimum 4-5 godina bi trebalo da se svi snadju. Otkud npr jednom Gosku milion i kako to da nadju u tako kratkom periodu, ili klubovi koji grcaju u dugovima kao npr Borac ili Sloboda, Celik ima srece da im je repka sredila stadion. Ili npr potencijalni premijerligasi kao sto su Zvijezda, Olimpik, Travnik, Rudar PD, Slavija itd. Mozda bi se tu jedino Velez i Sloga snasli, za ove ostale sumnjam. Ne znam kako ova Zvijezda 09 stoji sa finansijama mozda bi i oni uspjeli, ovi ostali sigurno ne bi.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2018, 20:46

sviunapad1010 je napisao/la:Pricamo svi o tome naravno, ali niko nije pričao daj rok godinu i po i gotovo. Razlika u misljenju nije prepucavanje. Svako iznosi svoje mišljenje i ima na to pravo.
Nije to razlika u mišljenju, u pet postova spominješ Želju, eto nama će pomoći Kanton pa se sad kao borimo za kratak rok, eto neka je rok dvije godine, pa i tri, nebitno je, samo da se krene sa mrtve tačke.

Čovječe, Željo je u stadion uložio tri miliona maraka u svega dvije godine, tri miliona svojih para, uz lažna predizborna obećanja gradskih vlasti i sva moguća podmetanja sa njihove strane, u vidu kompromitovanja svake moguće dozvole, od građevinske do upotrebne.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Jiestifo
Kontakt:

Post Postao/la Jiestifo » 08 mar 2018, 20:49

Evo razlike igranja noci ljeti i danu po zimi

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 mar 2018, 20:56

Virtu4l je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Pricamo svi o tome naravno, ali niko nije pričao daj rok godinu i po i gotovo. Razlika u misljenju nije prepucavanje. Svako iznosi svoje mišljenje i ima na to pravo.
Nije to razlika u mišljenju, u pet postova spominješ Želju, eto nama će pomoći Kanton pa se sad kao borimo za kratak rok, eto neka je rok dvije godine, pa i tri, nebitno je, samo da se krene sa mrtve tačke.

Čovječe, Željo je u stadion uložio tri miliona maraka u svega dvije godine, tri miliona svojih para, uz lažna predizborna obećanja gradskih vlasti i sva moguća podmetanja sa njihove strane, u vidu kompromitovanja svake moguće dozvole, od građevinske do upotrebne.
To su činjenice nista napisao nisam sto nije. A priča da se moze naci milion za mjesec je totalna glupost. Nijedan klub u ligi trenutno to nije u mogućnosti. Da bogdom jeste tako. Tu problematiku mora rijesiti savez i naci realan način kako da se to uradi. Tereni moraju biti prioritet pa tek onda sve ostalo. Pisali smo i mi da naprave teren umjesto ulaganja u tribinu, ali ko to želi čuti. Tuzla ima pare da napravi ove godine samo u budzetu umjesto lupanja betona u tribinu navesti izgradnja terena, ali sta je za ostale.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 mar 2018, 21:01

bihuzur je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
bihuzur je napisao/la:U nekim normalnim drzavama da, ali kod nas ti za to treba najmanje nekoliko godina dok se klubovi snadju za lovu.
Zar godina dana nije optimalan period za to? Sasvim dovoljno vremena da se nađu sponzori, da se lobira kod lokalnih vlasti za naredni budžet, i taj rok je samo zbog ovih manjih klubova kojima bi trebala podrška lokalnih vlasti, a garantujem ti da bi se ovi vodeći klubovi snašli za mjesec dana za pare.

Pričamo o milion maraka.
Po mom misljenju je to nerealno za nase uslove. Minimum 4-5 godina bi trebalo da se svi snadju. Otkud npr jednom Gosku milion i kako to da nadju u tako kratkom periodu, ili klubovi koji grcaju u dugovima kao npr Borac ili Sloboda, Celik ima srece da im je repka sredila stadion. Ili npr potencijalni premijerligasi kao sto su Zvijezda, Olimpik, Travnik, Rudar PD, Slavija itd. Mozda bi se tu jedino Velez i Sloga snasli, za ove ostale sumnjam. Ne znam kako ova Zvijezda 09 stoji sa finansijama mozda bi i oni uspjeli, ovi ostali sigurno ne bi.
Kad spomenu Velez moram ti reci da je ova nova uprava koja je vec tu godinu i po, ulozila oko 1,5 miliona KM u klub, gdje je dosta stvari napravljeno i sredjeno. Plus vraceno je duga oko 340.000 KM.

Obezbijedjen je novac za krovove na centralnoj tribini i vip tribini na zapadu do puta m-17, te stolice. U toku je akcija za vanjske wc-ove i sve ide po planu.

Normalno, u ovu pricu su se ukljucili navijaci rodjenih iz svih dijelova gdje ih ima, kao i prijatelji kluba i sponzori.

bihuzur
Kontakt:

Post Postao/la bihuzur » 08 mar 2018, 21:07

AlemC85 je napisao/la:
Kad spomenu Velez moram ti reci da je ova nova uprava koja je vec tu godinu i po, ulozila oko 1,5 miliona KM u klub, gdje je dosta stvari napravljeno i sredjeno. Plus vraceno je duga oko 340.000 KM.

Obezbijedjen je novac za krovove na centralnoj tribini i vip tribini na zapadu do puta m-17, te stolice. U toku je akcija za vanjske wc-ove i sve ide po planu.

Normalno, u ovu pricu su se ukljucili navijaci rodjenih iz svih dijelova gdje ih ima, kao i prijatelji kluba i sponzori.
Velez i Slogu sam pomenuo kao klubove za koje mislim da bi bili u mogucnosti da to sami srede. :salut:

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 08 mar 2018, 21:11

AlemC85 je napisao/la:
bihuzur je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Pričamo o milion maraka.

Aleme i ti ga zašupljači. Pare za pomoćni teren su od UEFE. 1/3 grad 2/3 UEFA. Klubovi 0 pfeninga.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2018, 21:16

sviunapad1010 je napisao/la: A priča da se moze naci milion za mjesec je totalna glupost. Nijedan klub u ligi trenutno to nije u mogućnosti.
Svaki ozbiljan klub može naći te pare za mjesec dana, Željo, Sarajevo i Široki sigurno, čak sam siguran da ih u ovom trenutku imaju, a vjerujem i Krupa.

Ta cifra je smiješna kada je posao u pitanju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 08 mar 2018, 21:17

Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Ovako necemo nikada naprijed.
FK Sloboda Tuzla

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2018, 21:18

Saltsity je napisao/la:Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Ispravno razmisljanje. Dovoljno vremena imas, uradi to i to i gotova prica.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 08 mar 2018, 21:19

MortemHz je napisao/la:
Saltsity je napisao/la:Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Ma de ba.Samo udri.Svijet nam se smije u pm...
Nema kae vremena..digni kredit. ..moli opstinu trazi sponzora Ma koga boli k...
FK Sloboda Tuzla

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 mar 2018, 21:21

bihuzur je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:

Velez i Slogu sam pomenuo kao klubove za koje mislim da bi bili u mogucnosti da to sami srede. :salut:
Ako misliš na Slogu Simin Han prvo moraju imati stadion gdje bi pravili teren :kafa:
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 08 mar 2018, 21:22

@Gradonacelnik

Da bi se aktivirale pare od uefe, Velez je morao ucestvovati sa odredjenim dijelom, sto je i ucinjeno. Eto da znas. Sve sam saznao proslog ljeta i ne trebas ti mene ubjedjivati kad imam info iz prve ruke od ljudi koji su u klubu, s kojima sam ljetos bio u Mostaru.Toliko.
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 08 mar 2018, 21:28, ukupno mijenjano 2 puta.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 08 mar 2018, 21:22

Pa eto rekli su reflektor svi moraju imati pa opet nemaju svi. Sutra da kazu treba srediti terene, dva-tri kluba bi bila u mogucnosti to da urade uz pomoc mjesne zajednice ili opcine.

Ovo gore sto je napisao @Saltsity je glupost, odakle toliki novci da se do 2020 srede tereni, tribine, reflektori ? Pocni od svog kluba.
Zadnja izmjena: Zenzo, dana/u 08 mar 2018, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
- Zeljeznicar -

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 08 mar 2018, 21:23

MortemHz je napisao/la:
Opština Centar koja je kažu jača od 10 drugih zajedno u državi ima stadion u koji nisu ulozili marke godinama. O čemu pričate vi.

Saltsity
Kontakt:

Post Postao/la Saltsity » 08 mar 2018, 21:28

Zenzo je napisao/la:Pa eto rekli su reflektor svi moraju imati pa opet nemaju svi. Sutra da kazu treba srediti terene, dva-tri kluba bi bila u mogucnosti to da urade uz pomoc mjesne zajednice ili opicne.

Ovo gore sto je napisao @Saltsity je glupost, odakle toliki novci da se do 2020 srede tereni, tribine, reflektori ? Pocni od svog kluba.
Pomocni tereni u Tuzli su zacas uradjeni.Neka nadju koga briga ba.Para ima ali od lopova nemoze....Tusanj je JU...firma zasebna pa neka nadje i ulaze u sebe......Rekli za reflektore pa ko ne ispuni izbacuj. izbacuj ba....dvije god je dosta makar tereni da se urade. ..Kome pravi istok Jasmin...bolje da ulozio mil i po u teren....bo im beton majku.
FK Sloboda Tuzla

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 mar 2018, 21:31

Najgore je što mi uopšte nemamo nekog plana niti sam primjetio da je nekome u interesu da se stvari pomjere sa mrtve tačke. Funkcionišu po već utvrđenim šemama i samo se gleda gdje mogu koji dinar uzeti ispod ruke, od saveza, sudija, novinara, čelnih ljudi klubova, igrača pa čak i navijača. Jako teško je tu uraditi nešto dobro po BiH fudbal a posebno jer u upravnim tijelima lige sjede ljudi koji sa sportom imaju veze kao i ja sa origamijem. Njima je prioritet reprezentacija a ovo ostalo šta bude.

Naravno treba uvijek spomenuti pozitivne primjere kao na primjer Krupu, Mladost, koji iz malih sredina rade dosta dobre stvari. Svakako Željo kao lider ovih pozitivnih pomaka, Sarajevo sa kampom, Velež se "izgrađuje" da se tako izrazim, itd. Napomenuo bih još da u ligi federacije ima dosta klubova koji ulažu solidan novac u infrastrukturu i to će im se vremenom vratiti.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Gradonacelnik
Kontakt:

Post Postao/la Gradonacelnik » 08 mar 2018, 21:38

AlemC85 je napisao/la:@Gradonacelnik

Da bi se aktivirale pare od uefe, Velez je morao ucestvovati sa odredjenim dijelom, sto je i ucinjeno. Eto da znas. Sve sam saznao proslog ljeta i ne trebas ti mene ubjedjivati kad imam info iz prve ruke od ljudi koji su u klubu, s kojima sam ljetos bio u Mostaru.Toliko.
Pare od UEFE se aktiviraju po završetku radova i klubovi su bili dužni osigurati sredstva za zemljane radove, a to je cca 1/3 vrijednosti, a to su osigurale lokalne zajednice ( i u Mostaru). Klub koji je mogao osigurati preostale 2/3 je i aplicirao u UEFine fondove za infrasrukturu.
Po završetku radova dobivaju te 2/3.
Znači klubovi 0 pfeninga.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2018, 21:47

sviunapad1010 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
Opština Centar koja je kažu jača od 10 drugih zajedno u državi ima stadion u koji nisu ulozili marke godinama. O čemu pričate vi.
Pa jesam li ja Općina Centar **** ti sliku svoju
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []