Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pustite šuplju. FK Sadaka nateže da suspenduju BP pa da nogometn savez koju markicu uloži u sadaka arenu, a ne oni da zbave 1mil.
I ovo nije nikakvo trolanje nego fakti da vas pas lutalica nema za šta ujest, a ovdije pred drugim klubovima koji krpe kraj s krajem glumite hadžije.
I ovo nije nikakvo trolanje nego fakti da vas pas lutalica nema za šta ujest, a ovdije pred drugim klubovima koji krpe kraj s krajem glumite hadžije.
Čuvali te zemljo usamljeni vuci, slavio ih narod, zvali se hajduci.
Po mom misljenju je to nerealno za nase uslove. Minimum 4-5 godina bi trebalo da se svi snadju. Otkud npr jednom Gosku milion i kako to da nadju u tako kratkom periodu, ili klubovi koji grcaju u dugovima kao npr Borac ili Sloboda, Celik ima srece da im je repka sredila stadion. Ili npr potencijalni premijerligasi kao sto su Zvijezda, Olimpik, Travnik, Rudar PD, Slavija itd. Mozda bi se tu jedino Velez i Sloga snasli, za ove ostale sumnjam. Ne znam kako ova Zvijezda 09 stoji sa finansijama mozda bi i oni uspjeli, ovi ostali sigurno ne bi.Virtu4l je napisao/la:Zar godina dana nije optimalan period za to? Sasvim dovoljno vremena da se nađu sponzori, da se lobira kod lokalnih vlasti za naredni budžet, i taj rok je samo zbog ovih manjih klubova kojima bi trebala podrška lokalnih vlasti, a garantujem ti da bi se ovi vodeći klubovi snašli za mjesec dana za pare.bihuzur je napisao/la:U nekim normalnim drzavama da, ali kod nas ti za to treba najmanje nekoliko godina dok se klubovi snadju za lovu.
Pričamo o milion maraka.
Nije to razlika u mišljenju, u pet postova spominješ Želju, eto nama će pomoći Kanton pa se sad kao borimo za kratak rok, eto neka je rok dvije godine, pa i tri, nebitno je, samo da se krene sa mrtve tačke.sviunapad1010 je napisao/la:Pricamo svi o tome naravno, ali niko nije pričao daj rok godinu i po i gotovo. Razlika u misljenju nije prepucavanje. Svako iznosi svoje mišljenje i ima na to pravo.
Čovječe, Željo je u stadion uložio tri miliona maraka u svega dvije godine, tri miliona svojih para, uz lažna predizborna obećanja gradskih vlasti i sva moguća podmetanja sa njihove strane, u vidu kompromitovanja svake moguće dozvole, od građevinske do upotrebne.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Evo razlike igranja noci ljeti i danu po zimi
-
sviunapad1010
- Kontakt:
To su činjenice nista napisao nisam sto nije. A priča da se moze naci milion za mjesec je totalna glupost. Nijedan klub u ligi trenutno to nije u mogućnosti. Da bogdom jeste tako. Tu problematiku mora rijesiti savez i naci realan način kako da se to uradi. Tereni moraju biti prioritet pa tek onda sve ostalo. Pisali smo i mi da naprave teren umjesto ulaganja u tribinu, ali ko to želi čuti. Tuzla ima pare da napravi ove godine samo u budzetu umjesto lupanja betona u tribinu navesti izgradnja terena, ali sta je za ostale.Virtu4l je napisao/la:Nije to razlika u mišljenju, u pet postova spominješ Želju, eto nama će pomoći Kanton pa se sad kao borimo za kratak rok, eto neka je rok dvije godine, pa i tri, nebitno je, samo da se krene sa mrtve tačke.sviunapad1010 je napisao/la:Pricamo svi o tome naravno, ali niko nije pričao daj rok godinu i po i gotovo. Razlika u misljenju nije prepucavanje. Svako iznosi svoje mišljenje i ima na to pravo.
Čovječe, Željo je u stadion uložio tri miliona maraka u svega dvije godine, tri miliona svojih para, uz lažna predizborna obećanja gradskih vlasti i sva moguća podmetanja sa njihove strane, u vidu kompromitovanja svake moguće dozvole, od građevinske do upotrebne.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Kad spomenu Velez moram ti reci da je ova nova uprava koja je vec tu godinu i po, ulozila oko 1,5 miliona KM u klub, gdje je dosta stvari napravljeno i sredjeno. Plus vraceno je duga oko 340.000 KM.bihuzur je napisao/la:Po mom misljenju je to nerealno za nase uslove. Minimum 4-5 godina bi trebalo da se svi snadju. Otkud npr jednom Gosku milion i kako to da nadju u tako kratkom periodu, ili klubovi koji grcaju u dugovima kao npr Borac ili Sloboda, Celik ima srece da im je repka sredila stadion. Ili npr potencijalni premijerligasi kao sto su Zvijezda, Olimpik, Travnik, Rudar PD, Slavija itd. Mozda bi se tu jedino Velez i Sloga snasli, za ove ostale sumnjam. Ne znam kako ova Zvijezda 09 stoji sa finansijama mozda bi i oni uspjeli, ovi ostali sigurno ne bi.Virtu4l je napisao/la:Zar godina dana nije optimalan period za to? Sasvim dovoljno vremena da se nađu sponzori, da se lobira kod lokalnih vlasti za naredni budžet, i taj rok je samo zbog ovih manjih klubova kojima bi trebala podrška lokalnih vlasti, a garantujem ti da bi se ovi vodeći klubovi snašli za mjesec dana za pare.bihuzur je napisao/la:U nekim normalnim drzavama da, ali kod nas ti za to treba najmanje nekoliko godina dok se klubovi snadju za lovu.
Pričamo o milion maraka.
Obezbijedjen je novac za krovove na centralnoj tribini i vip tribini na zapadu do puta m-17, te stolice. U toku je akcija za vanjske wc-ove i sve ide po planu.
Normalno, u ovu pricu su se ukljucili navijaci rodjenih iz svih dijelova gdje ih ima, kao i prijatelji kluba i sponzori.
Velez i Slogu sam pomenuo kao klubove za koje mislim da bi bili u mogucnosti da to sami srede.AlemC85 je napisao/la:
Kad spomenu Velez moram ti reci da je ova nova uprava koja je vec tu godinu i po, ulozila oko 1,5 miliona KM u klub, gdje je dosta stvari napravljeno i sredjeno. Plus vraceno je duga oko 340.000 KM.
Obezbijedjen je novac za krovove na centralnoj tribini i vip tribini na zapadu do puta m-17, te stolice. U toku je akcija za vanjske wc-ove i sve ide po planu.
Normalno, u ovu pricu su se ukljucili navijaci rodjenih iz svih dijelova gdje ih ima, kao i prijatelji kluba i sponzori.
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Aleme i ti ga zašupljači. Pare za pomoćni teren su od UEFE. 1/3 grad 2/3 UEFA. Klubovi 0 pfeninga.AlemC85 je napisao/la:Kad spomenu Velez moram ti reci da je ova nova uprava koja je vec tu godinu i po, ulozila oko 1,5 miliona KM u klub, gdje je dosta stvari napravljeno i sredjeno. Plus vraceno je duga oko 340.000 KM.bihuzur je napisao/la:Po mom misljenju je to nerealno za nase uslove. Minimum 4-5 godina bi trebalo da se svi snadju. Otkud npr jednom Gosku milion i kako to da nadju u tako kratkom periodu, ili klubovi koji grcaju u dugovima kao npr Borac ili Sloboda, Celik ima srece da im je repka sredila stadion. Ili npr potencijalni premijerligasi kao sto su Zvijezda, Olimpik, Travnik, Rudar PD, Slavija itd. Mozda bi se tu jedino Velez i Sloga snasli, za ove ostale sumnjam. Ne znam kako ova Zvijezda 09 stoji sa finansijama mozda bi i oni uspjeli, ovi ostali sigurno ne bi.Virtu4l je napisao/la:
Zar godina dana nije optimalan period za to? Sasvim dovoljno vremena da se nađu sponzori, da se lobira kod lokalnih vlasti za naredni budžet, i taj rok je samo zbog ovih manjih klubova kojima bi trebala podrška lokalnih vlasti, a garantujem ti da bi se ovi vodeći klubovi snašli za mjesec dana za pare.
Pričamo o milion maraka.
Svaki ozbiljan klub može naći te pare za mjesec dana, Željo, Sarajevo i Široki sigurno, čak sam siguran da ih u ovom trenutku imaju, a vjerujem i Krupa.sviunapad1010 je napisao/la: A priča da se moze naci milion za mjesec je totalna glupost. Nijedan klub u ligi trenutno to nije u mogućnosti.
Ta cifra je smiješna kada je posao u pitanju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Ovako necemo nikada naprijed.
FK Sloboda Tuzla
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ispravno razmisljanje. Dovoljno vremena imas, uradi to i to i gotova prica.Saltsity je napisao/la:Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ma de ba.Samo udri.Svijet nam se smije u pm...MortemHz je napisao/la:Ispravno razmisljanje. Dovoljno vremena imas, uradi to i to i gotova prica.Saltsity je napisao/la:Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Nema kae vremena..digni kredit. ..moli opstinu trazi sponzora Ma koga boli k...
FK Sloboda Tuzla
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Ako misliš na Slogu Simin Han prvo moraju imati stadion gdje bi pravili terenbihuzur je napisao/la:Velez i Slogu sam pomenuo kao klubove za koje mislim da bi bili u mogucnosti da to sami srede.AlemC85 je napisao/la:
Kad spomenu Velez moram ti reci da je ova nova uprava koja je vec tu godinu i po, ulozila oko 1,5 miliona KM u klub, gdje je dosta stvari napravljeno i sredjeno. Plus vraceno je duga oko 340.000 KM.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
@Gradonacelnik
Da bi se aktivirale pare od uefe, Velez je morao ucestvovati sa odredjenim dijelom, sto je i ucinjeno. Eto da znas. Sve sam saznao proslog ljeta i ne trebas ti mene ubjedjivati kad imam info iz prve ruke od ljudi koji su u klubu, s kojima sam ljetos bio u Mostaru.Toliko.
Da bi se aktivirale pare od uefe, Velez je morao ucestvovati sa odredjenim dijelom, sto je i ucinjeno. Eto da znas. Sve sam saznao proslog ljeta i ne trebas ti mene ubjedjivati kad imam info iz prve ruke od ljudi koji su u klubu, s kojima sam ljetos bio u Mostaru.Toliko.
Zadnja izmjena: AlemC85, dana/u 08 mar 2018, 21:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Pa eto rekli su reflektor svi moraju imati pa opet nemaju svi. Sutra da kazu treba srediti terene, dva-tri kluba bi bila u mogucnosti to da urade uz pomoc mjesne zajednice ili opcine.
Ovo gore sto je napisao @Saltsity je glupost, odakle toliki novci da se do 2020 srede tereni, tribine, reflektori ? Pocni od svog kluba.
Ovo gore sto je napisao @Saltsity je glupost, odakle toliki novci da se do 2020 srede tereni, tribine, reflektori ? Pocni od svog kluba.
Zadnja izmjena: Zenzo, dana/u 08 mar 2018, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.
- Zeljeznicar -
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Opština Centar koja je kažu jača od 10 drugih zajedno u državi ima stadion u koji nisu ulozili marke godinama. O čemu pričate vi.MortemHz je napisao/la:Ispravno razmisljanje. Dovoljno vremena imas, uradi to i to i gotova prica.Saltsity je napisao/la:Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Pomocni tereni u Tuzli su zacas uradjeni.Neka nadju koga briga ba.Para ima ali od lopova nemoze....Tusanj je JU...firma zasebna pa neka nadje i ulaze u sebe......Rekli za reflektore pa ko ne ispuni izbacuj. izbacuj ba....dvije god je dosta makar tereni da se urade. ..Kome pravi istok Jasmin...bolje da ulozio mil i po u teren....bo im beton majku.Zenzo je napisao/la:Pa eto rekli su reflektor svi moraju imati pa opet nemaju svi. Sutra da kazu treba srediti terene, dva-tri kluba bi bila u mogucnosti to da urade uz pomoc mjesne zajednice ili opicne.
FK Sloboda Tuzla
- Neandertalac
- Kontakt:
Najgore je što mi uopšte nemamo nekog plana niti sam primjetio da je nekome u interesu da se stvari pomjere sa mrtve tačke. Funkcionišu po već utvrđenim šemama i samo se gleda gdje mogu koji dinar uzeti ispod ruke, od saveza, sudija, novinara, čelnih ljudi klubova, igrača pa čak i navijača. Jako teško je tu uraditi nešto dobro po BiH fudbal a posebno jer u upravnim tijelima lige sjede ljudi koji sa sportom imaju veze kao i ja sa origamijem. Njima je prioritet reprezentacija a ovo ostalo šta bude.
Naravno treba uvijek spomenuti pozitivne primjere kao na primjer Krupu, Mladost, koji iz malih sredina rade dosta dobre stvari. Svakako Željo kao lider ovih pozitivnih pomaka, Sarajevo sa kampom, Velež se "izgrađuje" da se tako izrazim, itd. Napomenuo bih još da u ligi federacije ima dosta klubova koji ulažu solidan novac u infrastrukturu i to će im se vremenom vratiti.
Naravno treba uvijek spomenuti pozitivne primjere kao na primjer Krupu, Mladost, koji iz malih sredina rade dosta dobre stvari. Svakako Željo kao lider ovih pozitivnih pomaka, Sarajevo sa kampom, Velež se "izgrađuje" da se tako izrazim, itd. Napomenuo bih još da u ligi federacije ima dosta klubova koji ulažu solidan novac u infrastrukturu i to će im se vremenom vratiti.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Gradonacelnik
- Kontakt:
Pare od UEFE se aktiviraju po završetku radova i klubovi su bili dužni osigurati sredstva za zemljane radove, a to je cca 1/3 vrijednosti, a to su osigurale lokalne zajednice ( i u Mostaru). Klub koji je mogao osigurati preostale 2/3 je i aplicirao u UEFine fondove za infrasrukturu.AlemC85 je napisao/la:@Gradonacelnik
Po završetku radova dobivaju te 2/3.
Znači klubovi 0 pfeninga.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa jesam li ja Općina Centar **** ti sliku svojusviunapad1010 je napisao/la:Opština Centar koja je kažu jača od 10 drugih zajedno u državi ima stadion u koji nisu ulozili marke godinama. O čemu pričate vi.MortemHz je napisao/la:Ispravno razmisljanje. Dovoljno vremena imas, uradi to i to i gotova prica.Saltsity je napisao/la:Ma savez treba izaci i reci 2020 svi moraju imati terene uradjene,natkrivene tribine i reflektore i boli ih ku.rac ko ne ispuni druga liga tamam da je Sloboda moja yebe mi se.Neka se snalaze svi kako znaju.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.