Orangina85 je napisao/la:Sreca tvoja pa imam strpljenja da ti objasnim neke stvar.
1. Ako je ugovor vezan kalendarski znaci da traje 12 mjeseci od dana potpisivanja i nije vezan za takmicarsku sezonu. Produzenje istog je Valentinodbio ispred Messera.
odlično rekao si uskoro ističe? za koliko je to uskoro? za mjesec ili pola godine?

kažeš neće se produžiti? odbio? nećemo ga koristiti u kampu i akademiji? to bi značilo da Valentin ide ukratko? evo baš gledamo
Orangina85 je napisao/la:2. Fijasko je jer trosimo vise na plate nego ranije. Sto ce reco da ne djelujemo u okviru budzeta. Bonusi su vezani uglavnom za nastupe i kad se sabere sa fiksnim platama veci nam je budzet sad nego prosle sezone.
sad smo probili budžet? a dovodimo još igrača?

zvuči sve kao stvari koje se mogu desit garant!
Orangina85 je napisao/la:3. Opsjednutost bordom jeste sto bez obzira na Tanovu ulogu yi ljudi na papiru mogu donositi odluke. Ako su spremni da budu ikebane i pustaju ovakvo srozavanje kluba ja nisam. Takodjer svojim djelovanjem pustaju javasluk u klubu. Klub ima zaposlene 4 osobe u racunovodstvu uz angazovanj racunovodstvenu agenciju. S obzirom na finansijsko poslovanje kluba i potrebe svakome ko se ozbiljno bavi poslom jasna je besmislica ovoga. Pitao bih Valentina koliko on ima zaposlenih u racunovodstvu Messera, koliko ima zaposlenih u marketingu, zasto imamo 2 zene koje naplacuju clanarine (jedna za omladinski pogon, jedna za clanstvo u klubu). Sve to kosta i pokazuje apsolutni nedostatak pojma "domacinskog poslovanja". Zasto se ljudi u bordu ne bave tim stvarima zajedno sa Valentinom jer se radi o ozbiljnim poslovnim ljudima. Sabrina s obzirom na ranije iskustvo nema nikakve reference da to poslozi.
uuu jbt ok te 4 tete će nam glave doći, sve to treba otjerat, zato smo četvrti, pošto smo mi seoski klub treba bit jedna teta za članstvo i jedna za finansije il nijedna...ne igramo evropu, akademija nema svoju tetu, sve to jedna osoba radi koja nikad nije slobodna, tako je u svim firmama
Orangina85 je napisao/la:3. Okupljanje u Antaliji? Mislis na pripreme? Nevjerovatan si. Svaki ozbiljan klub ce organizovati sastanak/druzenje prije prve utakmice nastavka sezone da se sumiraju planovi i ciljevi. Sta je cilj Sarajeva za ovu sezonu? Koji cilj je postavljen pred Husrefa kad se imenovao?
Evropa , sve poznato, nije bilo javno možda
Orangina85 je napisao/la:4. Ne branim Husrefa, cak stavise mislim da je sa ove 4 utakmice pokazao sve nedostatke. Nazalost, sa nepostojanjem vizije i plana iz vrha kluba pa cak i korekcija ne mogu na Husrefa prvo da napadam a da ima njegove odgovornosti ima debelo. Samo cu se sad osvrnuti na Husrefa jer mi je jasna tvoja namjera da skrenes paznju na njega sto ce reci da sam te dobro "potrefio" za Valentina i Sabrinu.
ma apsolutno mi je svejedno nek idu i hus i svi oni iz uprave, ali bubaš nenormalno
p.s. - imaš dva broja 3

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače