Premijer Liga BiH 2010/11

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Kji klub će biti šampion 2010/2011

Željezničar
224
35%
Široki Brijeg
30
5%
Borac Banja Luka
112
17%
Zrinjski
20
3%
Sarajevo
129
20%
Velež
27
4%
Sloboda
25
4%
Zvijezda
18
3%
Čelik
51
8%
Slavija
9
1%

Ukupno glasova: 645

NektarPivo
Kontakt:

Re: Premijer Liga BiH 2010/11

Post Postao/la NektarPivo » 20 sep 2010, 23:15

Kako vec drugu godinu zaredom Rudar Prijedor docekuje Borcevog protivnika ili mu ide u goste?
Ima li jos ijedan takav slucaj? Ne mislim nista lose,niti mi to ne odgovara,nego samo me eto interesuje. Zna li iko zasto je to tako?

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 20 sep 2010, 23:26

Kod nas se zrijeb ne obavlja kuglicama,nego se namjesta. Nekima se izadje u susret i ispune im se sve zelje,kao npr Zeljeznicaru. U prvom kolu im se dodjeli Olimpik,da startuju sa tri gostujuca boda,zatim im se omoguci da sva ova teska gostovanja tipa Travnik,Tuzla i ostali,igraju odmah na pocetku dok jos tim ekipama ne gori pod nogama, a takodje im se omuguci da na proljece docekuju sve direktne rivale u borbi za vrh,Borca,Zrinjskog,Sirokog....

Medjutim,oni igraju toliko lose,da sve te pogodnosti zrijeba ne znaju iskoristiti....

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 20 sep 2010, 23:27

Neprilagodjen je napisao/la:Kod nas se zrijeb ne obavlja kuglicama,nego se namjesta. Nekima se izadje u susret i ispune im se sve zelje,kao npr Zeljeznicaru. U prvom kolu im se dodjeli Olimpik,da startuju sa tri gostujuca boda,zatim im se omoguci da sva ova teska gostovanja tipa Travnik,Tuzla i ostali,igraju odmah na pocetku dok jos tim ekipama ne gori pod nogama, atakodje im se omuguci da na proljece docekuju sve direktne rivale u borbi za vrh,Borca,Zrinjskog,Sirokog....
Imena kolega, imena ? :mrgreen:
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 20 sep 2010, 23:31

Brkovic i Mrkovic,kako se lijepo rimuje :D :D

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 20 sep 2010, 23:34

Neprilagodjen je napisao/la:Brkovic i Mrkovic,kako se lijepo rimuje :D :D
Imaš ti validne dokaze za to što baljezgaš, ili je na na ovom forumu dozvoljeno blatiti ljude (klubove), bez ikakvog pokrića?
Ako imaš dokaze, bujrum prijavi sve, mada sam nekako uvjeren da nemaš i da pišeš čisto iz zlobe! :mrgreen:

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 sep 2010, 23:35

Hollywood vapi za scenarijima kakav je onaj gore. Da nije tih za.ebanih viza za SAD mogli su neki pare zgrnuti .. 8-)

Mislio sam svo vrijeme da Travnik i Sloboda u prvom djelu sezone imaju 7-8 domacih utakmica a oni u stvari imaju samo jednu i to sa Zeljom a sve ostale docekuju na proljece.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 20 sep 2010, 23:41

A takodje,i da se u kljucnom dijelu prvenstva,krajem proljeca gostuje na Kosevu i na taj nacin spoje tri utakmice u Sarajevu,zaboravio sam i to naglasiti.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 20 sep 2010, 23:43

Ih, pa moze se napraviti serijal filmova sa vise nastavaka. Para ko sodera, samo da je do vize doci .. 8-)
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 22 sep 2010, 18:56

danas je srijeda, zasto je tema 8 kolo jos zakljucana ?

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 24 sep 2010, 10:35

Svakodnevno gledam neke prepirke,koji je klub bolji od kojeg,a konkretno rasprava na temi Velez me natjerala na razmisljanje o tome koji je najobjektivniji nacin da se bez emocija izvrsi klasifikacija premijerligaskih klubova i jednom stavi tacka na te jalove rasprave.I zakljucio sam da nema objektivnijeg kriterijuma nego sto su TROFEJI!
I to ne trofeji iz onih liga Herceg-Bosne,RS ili nepotpune F Bih,vec samo trofeji iz kompletnih liga dvaju drzava u kojima smo zivjeli,SFRJ i BIH.Naravno,tu mislim samo na Prvenstva i Kupove,a ne na neke memorijalne turnire i sl. Dakle,po tom kriterijumu trofeja,po meni jedinom opipljivom i realnom,klubove Premijer lige mozemo podjeliti u tri kategorije pa da jednom konacno presjecemo tu pricu "gdje ste vi bili kad smo mi ovo i ono".

1 kategorija,klubovi koji su osvajali trofeje i u bivsoj SFRJ i u BIH cime su pokazali i kontinuitet,tradiciju a i trenutni nivo. Samo su tri takva kluba. Sarajevo,Borac i Zeljeznicar. Nisam se osvrtao na ispadanja iz liga Zelje,Borca jer to smatram nebitnim posto su ispadali i Man utd,Milan,Juventus,niti sam se osvrtao na njihove titule u nekompletnim ligama,mitropa kupovima,nego samo gore navedeni kriterij.

2 kategorija-klubovi sa trofejima u jednoj od te dvije drzave,cime su pokazali velicinu,ali ne i kontinuitet.Tu spadaju prije svih Velez,i jos samo Zrinjski,Leotar i Siroki.Interesantno,svi iz Hercegovine :D

3 kategorija-Veliki klubovi,iz velikih gradova sa armijom navijaca,ali koji su uvijek nekako ostajali bez trofeja,iako su bili blizu njih. Tu bih svrstao Celik i Slobodu.

4-kategorija-svi ostali-klubovi Premijer Lige koji imaju tradiciju,ali ih trenutno nema nigdje ili obrnuto.

Znam da je svakom navijacu njegov klub najbolji i da se nece sloziti sa ovom mojom podjelom,ali ja objektivnijeg kriterijuma ne vidim,a jedino sto je glupo i sto mi bode oci je to da je Leotar u kategoriji iznad Slobode i Celika,ali svaki sistem ima falinku,pa tako i ovaj moj :D .

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 24 sep 2010, 10:42

po tebi Orašje i Modriča spadaju u 2. kategoriju

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 24 sep 2010, 11:03

Pricamo o premijerligaskim klubovima.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 24 sep 2010, 11:18

Nisu klub samo rezultati, ima tu još svašta nešto. Rezultati su bitni, ali samo kao jedan od najmanje još 3 bitna segmenta. Tu prije svega mislim na navijače, tradiciju i historiju (po mogućnosti svjetlu) kluba.
Tu kad sve uzme u obzir Željo nema premca jer ima sve navedeno (najviše navijača, najbolje rezultate zvanično i po UEFA-i, skoro 9 banki postojanja većinom u vrlo teškim uslovima itd.).
Pitari su odmah iza, fali im svjetla historija (nasilni nastanak, režim itd.) i barem još koja decenija tradicije. Tek zadnjih 10-ak godina počinju egzistirati kao "normalan klub" bez režima i sl. Navijače i rezultate imaju.
Onda ide jedna velika rupa pa ostali.
Velež ima tradiciju i navijače (mada im je broj radikalno smanjen, znamo i zašto), ali bitno slabije rezultate od Želje i Sarajeva. Poljuljan je i kontinuitet, ali uz objektivne probleme s kojima susreo teško da i može bolje. Sloboda ima tradiciju, kontinuitet, nema rezultate i prilično slabe navijače u odnosu na mogućnosti.
Čelik ima navijače, nema rezultate, kontinuitet prilično loš obzirom da su klub koji je najviše ispadao iz yu lige), tradicija tanka (jer nema prave tradicije kad se osnuješ .46).
Borac je takođe stari klub, rezultati slabi, kontinuitet nastupanja u takmičenju najvećeg nivoa slab, iza rata izgubio gradsku dušu (nacionalizam, četništvo, praktično većina pravog gradskog stanovništva koje je zaslužno sa Borčev šmek je protjerano, Zvezda (omiljena seljačka ekipa) i Partizan su postali prioritet, izgubljen identitet i patriotizam prema državi itd.).
Ostali bh. klubovi stvarno nisu vrijedni pomena i ne vjerujem da na njih otpada sve skupa više od 20% (ako i toliko) onih koji se uopšte mogu nazvati navijačima. Tu ima samo po koji rezultat u vidu osvajanja ove bh. lige i ništa više.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 24 sep 2010, 13:33

čamac je napisao/la:Nisu klub samo rezultati, ima tu još svašta nešto. Rezultati su bitni, ali samo kao jedan od najmanje još 3 bitna segmenta. Tu prije svega mislim na navijače, tradiciju i historiju (po mogućnosti svjetlu) kluba.
Tu kad sve uzme u obzir Željo nema premca jer ima sve navedeno (najviše navijača, najbolje rezultate zvanično i po UEFA-i, skoro 9 banki postojanja većinom u vrlo teškim uslovima itd.).
Pitari su odmah iza, fali im svjetla historija (nasilni nastanak, režim itd.) i barem još koja decenija tradicije. Tek zadnjih 10-ak godina počinju egzistirati kao "normalan klub" bez režima i sl. Navijače i rezultate imaju.
Onda ide jedna velika rupa pa ostali.
Velež ima tradiciju i navijače (mada im je broj radikalno smanjen, znamo i zašto), ali bitno slabije rezultate od Želje i Sarajeva. Poljuljan je i kontinuitet, ali uz objektivne probleme s kojima susreo teško da i može bolje. Sloboda ima tradiciju, kontinuitet, nema rezultate i prilično slabe navijače u odnosu na mogućnosti.
Čelik ima navijače, nema rezultate, kontinuitet prilično loš obzirom da su klub koji je najviše ispadao iz yu lige), tradicija tanka (jer nema prave tradicije kad se osnuješ .46).
Borac je takođe stari klub, rezultati slabi, kontinuitet nastupanja u takmičenju najvećeg nivoa slab, iza rata izgubio gradsku dušu (nacionalizam, četništvo, praktično većina pravog gradskog stanovništva koje je zaslužno sa Borčev šmek je protjerano, Zvezda (omiljena seljačka ekipa) i Partizan su postali prioritet, izgubljen identitet i patriotizam prema državi itd.).
Ostali bh. klubovi stvarno nisu vrijedni pomena i ne vjerujem da na njih otpada sve skupa više od 20% (ako i toliko) onih koji se uopšte mogu nazvati navijačima. Tu ima samo po koji rezultat u vidu osvajanja ove bh. lige i ništa više.
Da pojednostavimo:Imamo:Glazgovi Seltik i kamaru klupcica
:mrgreen:
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Neprilagodjen
Kontakt:

Post Postao/la Neprilagodjen » 24 sep 2010, 13:38

Ja sam htio da izbjegnem te bezvezne subjektivne ocjene kojih ste se vi uhvatili, "sarajevo rezimski klub","borcevi navijaci izgubili gradski smek a zeljini zadrzali gradski smek","bolji i losiji navijaci","patriotski i manje patriotski klubovi".

Ideja mi je bila da se zadrzim na necem opipljivom,mjerljivom,i lako dokazivom,a ne da ulazimo u kojekakve bezvezne procjene oko kojih se nikad niko nije slozio.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 24 sep 2010, 14:27

Većina se složila :D i to su poznate stvari.
Ako posmatraš samo suhe rezultate tek onda imamo problem. Npr. moje mišljenje je da je osovjiti ovu sadašnju bh. ligu u rangu bh. republičke lige prije rata i kako onda mjeriti rezultate, a moraš se složiti da samo rezultati ne čine klub. Isto tako plasirati se u Evropu u yu prvenstvu je ravno ući u grupnu fazu sadašnjih evropskih takmičenja.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

otwstw
Kontakt:

Post Postao/la otwstw » 24 sep 2010, 15:49

Slazem se za ono Sarajevo, Zeljo i Borac da su najbolji klubovi...sad ce svako reci za svoj klub da je najbolji, logicno, i ne treba se oko toga prepucavati, dobra su sva tri...

P.S al sto mislite da su Borcevi navijaci izgubili gradski smek, a Zeljini kao zadrzali

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 24 sep 2010, 16:11

otwstw je napisao/la:
P.S al sto mislite da su Borcevi navijaci izgubili gradski smek, a Zeljini kao zadrzali
Jel' stvarno treba odgovarati na ovo pitanje ? :D

otwstw
Kontakt:

Post Postao/la otwstw » 24 sep 2010, 17:03

Pa treba druze... za vas je nacionalizam sto Lesinari dizu zastavu Srbije na utakmicama a kao normalno je to sto Manijaci i Horde Zla dizu ratne zastave ABiH.............glupost do jaja

Urban

Post Postao/la Urban » 24 sep 2010, 17:05

otwstw je napisao/la:Pa treba druze... za vas je nacionalizam sto Lesinari dizu zastavu Srbije na utakmicama a kao normalno je to sto Manijaci i Horde Zla dizu ratne zastave ABiH.............glupost do jaja

ovako zastavu koju ti smatras ratnom hahaha je zastava Bosne i Hercegovine i taj grba na zastavi datira od 10 vijeka ne mogu da vjerujem sta pricas
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.