nele-BHF je napisao/la:Jesam li ja jedini koji je zadovoljan i Nikom i žrijebom ?
Ili sam samo preveliki optimista?
Ja sam svakako zadovoljan Nikom...I ko imalo pravo posmatra stvari, zna da je to bolji izbor od Nagelsmana. U ovom trenutku mi je drago što Julian nije došao...A isto tako prilično sam zadovoljan s Nikom.
Klare je napisao/la:Prvo

Kovač je veliki gospodn,
u Bundesligi najomiljenije lice.
Drugo

veliki čovjek, u njegov izvanredan odnos sa igračima i upravom ne treba sumnjati, u prije svega prijateljski odnos.
Treće

njegov fudbal je onaj najbolji, okomit koji rezultat i izvanrednu igru donosi,
mislio sam da će trener biti Nagelsman, ali i Niko preferira sličan ili isti stil.
Četvrto

bolje Niko nego Tuchel ili neka druga čudna glava.
Peto

Jupovi pomoćnici ostaju, u njihov kvalitet, znanje i uticaj ne treba sumnjati.
Šesto

Kovač ima znanja
Sedmo

identifikacija sa klubom, pošten insan
Osmo

nayebaće Real.
Sve si dobro rekao, izuzev da mu je fudbal okomit. Ali ono što je najbitnije to je da igra kompaktan fudbal. I naravno da će s Bayernom igrati ofanzivnije, ali će pridavati značaj kompaktnosti. Ja sam ranije iznio određene sumnje prema Nagelsmanu, koji jeste jako dobar trener, ali ne treba nama neko da igra na 5:3 i da uvijek moramo postići gol više. Na takav način ćemo odigrati veliki broj utakmica i 3:3 i pogubiti masu bodova. A uz to bolje da se Nagelsman još kali. Prije godinu dana bi ga svakako želio, ali mislim da su se i kod naše uprave pojavile sumnje što je imao jako loše rezultate u Evropi. Nije problem što je on ispao u pretkolu od Liverpoola, nego što je u EL zakazao protiv ekipa od kojih je Hoffenheim 2-3 puta jači..... Niko tamo gdje je radio, nije zakazao. Drugu godinu zaredom sjajno vodi Eintracht. Evropu nije igrao, ali sada će dobiti priliku. A internacionalne utakmice su mu poznate iz perioda kada je bio selektor Hrvatske. I što je najbitnije (što sam Jupp reće) Niko je
hardworker.
I što se pomoćnika tiče on dovodi Roberta (svog brata), a po svemu sudeći ostaje Peter Herrman,koji je kod Juppa jako, jako bitan. Čovjek je očigledno jako stručan i to je onda još jedna jako bitna stvar. Može se reći da se nastavlja i kontinuitet fudbala kojeg sada igramo.
Ako se malo osvrnemo na ovu potragu za trenerom, svašta se tu priča, ali stvari su išle ovako:
Uli je bio za Nagelsman, Kalle za Tuchela. Nije se jedno vrijeme aktivno radilo na angažovanju novog trenera, jer se time želilo učiniti sve da Jupp ostane i da se ohrabri za ostanak. Nakon što je Jupp definitivno rekao da neće, glavešine se obratile Tuchelu. Ovaj tada odbija, jer naravno čekajući pronašao je drugi klub. Mislim da je tako u tom periodu negdje ispao Nagelsman iz igre. Uli i Kalle se opredijelili za Niku, a i sam Salihamidžić je s istim dobar. Mislim da bi Julian pješke došao u Munchen, da su naši stvarno bili zagrizli za njega.
Generalno protiv Tuchela nisam imao nešto protiv, tu je bilo argumenata da ode i u dobrom i u lošem smjeru da je on preuzeo kormilo. Mislim da bi se i on nekim stvarima prilagodio....Loew mi je onako bio i prvi izbor. Favrea i Nagelsmana nisam želio. Kod Hasenhutlla nisam siguran šta bi bilo, jer radi on sjajno s RB Leipzigom, ali nekad olako ispušta vodstvo i nekako ne vidim kod njega i malo više modifikacija. Tako da je Niko dobar izbor.
Naravno naredne sezone će biti posebna osporavanja Nike, jer ako osvoji prvenstvo bit će ono pa prvenstvo s Bayernom može svako osvojiti...Čekat će se stalno njegova greška. Neki ovdje prije svega moraju shvatiti, da je Bayernu bitan rezultat, kompaktnost ekipe...Umiranje u ljepoti nikad neće biti prvenstveni cilj kluba. A dobro je da smo proteklih godina često spojili jako dobar fudbal, lepršav, lijep s uspješnim rezultatima. To je sjajno, ali moraju se znati prioriteti. Umirati u ljepoti, a gubiti određen broj bitnih utakmica, to ostavljamo drugima...
Što se Reala tiče, to će biti žestok okršaj i jako tijesan. Naravno da sam optimista ko uvijek. Ali naravno da bi protiv 2 druga protivnika bili favoriti, ovako smo naletili na teži put, ali vrlo moguće da je bolje s Realom igrati u polufinalu (u polufinalima od njih imamo bolji omjer), nego u finalu (Real svako finale koje je igrao dobio je - tradicije su tu i da se ruše ali...

). S Juppom imamo odličan omjer sa španskim klubovima, zadni put smo s njim izbacili Real. Barcu smo s njim razbili. A samo je jedan susret Jupp izgubio od španskih klubova (a imao je ukupno 10 susreta). Jupp dobro poznaje Real i potrudit će se da to bude jedan kompaktan pristup. Pozada što više zatvoriti i probati naprijed biti što ubitačniji. Niti jednom u duelima ova dva kluba jedan klub nije drugog izbacio 3 x zaredom. Pošto su oni nas 2 x zaredom izbacili, vrijeme je sada opet da mi prođemo. Ranije je Bayern nabijao kompleks Realu, ne treba dozvoliti da ga sada oni nama nabiju.
Sudijska lakrdija se prošli put desila, ako bi se sada ponovila, posebno nakon diskutabilne odluke protiv Juvea, onda smo blizu da se u fudbalu desi ono što se desilo u košarci, a to je formiranje dodatnog evropskog takmičenja koje više i ne bi bilo pod okriljem UEFA-e...A i u UEFA-i ima još neke pameti da ne bi smjeli opet udariti na Bayern....

Samo se onda treba odigrati bolje, da se bude bolje u ovom duelu i da se prođe u finale. I prije svega da nam svi igrači ostanu zdravi...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland