FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Klare

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Klare » 29 apr 2018, 21:49

Sve hajde nekako, ali nikako nemam povjerenje u Tijaga. :(
Kad bi samo Toliso počeo, čuvao sredinu i uduplavao desni bok,
ali jučer je igrao 90min. :cry:

Dobro je što ne igra Isko, on zna sakriti loptu,
a izostanak Carvajala im je gubitak iz više razloga, najveći je što Riberi ne mora igrati odbranu.

Da je Roben tu, bila bi to šetnja kroz park, ovako opet će biti gusto.

Heej koga smo doveli za trenera, čova umalo petardu od naših juniora. :oops:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 29 apr 2018, 21:51

47 :twisted:

:mrgreen:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 29 apr 2018, 21:56

Ako ispadnemo od Reala, pricacemo: Jup je genije, imao pola ekipe spremno, izdominirao najbolji Real svih vremena, nije imao srece.
Ako prodjemo Reala, pricacemo: Jup je genije, imao pola ekipe spremno, izdominirao najbolji Real svih vremena, a preuzeo ekipu koja je zaostajala, bila van forme...

Dakle Jup je svakako genije. A Real najbolji svih vremena. :D

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 29 apr 2018, 22:24

farinelli123 je napisao/la:47
kuknjava
Što nije 147 pa da zaigra i roben kuknjava
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 29 apr 2018, 22:45

Meni je veca zelja da kupimo neka super krila za iduce sezone nego da sad Robben zaigra (a svakako je to naucna fantastika). I rijesiti ovo medicinsko, fitnes osoblje, travu, ishranu, masine, trake, uredjaje, pizde materine, samo da se ove povrede ne desavaju u ovoj mjeri.

Napravili smo greske ulazeci u rizike vjerujuci rotacijama, doktorima i nekome ko je toliko podlozan povredama s mislju nece se on povrijediti, cuvat cemo ga. Aha.

Svaki igrac koji se povrijedi nema ga za manje ispod dva mjeseca, bez obzira sta je u pitanju. Sve neke misteriozne, opskurne povrede da vise ne znas ni sta je igracu a pogotovo kad ce se vratiti.

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 30 apr 2018, 11:15

Dok mi kupimo super krila top igraci koje imamo na drugim pozicijama ce postat veterani i tako se stalno vrtimo u krug.
Doslo je vrijeme nekih novih lica, novih Salaha, Sanea i slicnih dok se mi i dalje uzdamo u Robbena i Riberyja s kojima se nazalost nikako oprostit i krenut u novu eru. Dobro smo jos dogurali u polufinale, Jupp i nesto laksi zdrijeb jedini su razlog tome. Da je trenutno trener tipa Pepa odnosno njegove taktike ovaj Real bi nas rasuo gore nego prije par god jer ne mozes s veteranima na krilima ic dominirat protiv jedne takve momcadi, nemas Hazarda i Salaha.

Naravno da i dalje ima nade da bi mogli ovo preokrenut, ali trebalo bi odigrat utakmicu zivota uz dozu potrebnu srece koje trenutno nemamo.
Sve u svemu meni osobno lakse ispast u polufinalu nego izgubit finale, a Liverpool je ekipa koja nam nikako ne bi odgovarala.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 apr 2018, 12:47

32 kuknjava
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 apr 2018, 12:49

Balance je napisao/la:dok se mi i dalje uzdamo u Robbena i Riberyja s kojima se nazalost nikako oprostit i krenut u novu eru.
Ko je igrač utakmice protiv reala?
Et, odgovori mi na to pitanje i sam skontaj šta ćeš sa svojim upisom.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 apr 2018, 13:53

Nidž nikog :? :o
30 sati i par min kuknjava
:mrgreen:
Dogovorio sam se sa nekim zemama u večeru...
Ako izgubim tj ak bayo izgubi, košta me 250 evri.
Baksuz I realovci će nazor jest samo da me što više uhakaju :mrgreen:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 apr 2018, 13:56

Despite debut goal, Niklas Dorsch will leave #FCBayern at the end of the season, he said: "As things stand, I definitely want to take the next step. I don't know yet where that is, certainly not here. That was clearly communicated."

Mai also thought about leaving Bayern and had initially rejected a contract extension, but signed a deal until 2021.

Dorsch: "I'm not Lukas Mai, I do not know how Lukas did that, but it was clear to me before and that's not going to change anything about me personally."
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 apr 2018, 13:59

Sretno mu bilo. Svakako nije kvalitet za bayu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 30 apr 2018, 14:00

sekerbay je napisao/la:Sretno mu bilo. Svakako nije kvalitet za bayu.
Vratit ćemo ga ko Hummelsa, ako bude dobar. :mrgreen:

Svakako volimo ove povratke odbjeglih sinova
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 apr 2018, 14:47

harden je napisao/la:ako bude dobar
Dabogda da će taj biti dobar. Nije njemu 16 il 17 godina pa da ima mjesta za veći napredak.
Ma dobra je bundeska, ima se šta probrat :mrgreen:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 30 apr 2018, 15:06

effe_sa je napisao/la: Ja prvi kada sam kritikovao Lewu i Thiaga spomenuo sam da je problem u tom što su ova dvojica igrača zakazali u skoro svim velikim utakmicama, posebno se to odnosi na završnicu LP? ... Ali Poljak u jeku sezone razmišlja da li bi negdje drugo prošao, umjesto da pokaže mu.da (najveći je problem što on i nema prava) i kaže idem s Bayernom do kraja. Odmah vidiš da on nije taj koji će preuzeti odgovornost i isprsit se. S druge strane svaka njemu čast za brojne golove, dominacija i u BuLi i svi osvojeni trofeji su i njegova zasluga, ali pojavljuje se velika sumnja da li s njim se može napraviti taj veliki iskorak prema novom velikom trofeju u LP.
Imaju dvije stvari. Prva, govorim o igračkom učinku, ne o simpatijama, moralnim kvalitetama, privrženosti klubu itd. (to nije predmet rasprave). Druga stvar, blistava prošlost može pomoći da se progleda kroz prste pokoja utakmica, ali od prošlosti se ne živi, ni klub (to najbolje znamo mi u hsv-u), ni igrač. Kad bi Messi ili Ronac zaredali desetak utakmica bez učinka posjeli bi ih na klupu i rekli "sorry, znamo da si ti bog nogometa ali momentalno si loš, ohani malo". Da je Lewat prošle sezone u bundesu dao samo 5 golova ko Müller mislim da bi ga tjerali aklamacijom. Lewat je pokazao da može dati kad treba, pa i 4 komada Realu (u dresu Dortmunda), prošle sezone načeo je Reala u uzvratu (gdje je tad bio Müller?), sezonu prije dao je Atleticu za 2-1 (opet gdje je tad bio Müller?)... Ali sve to nije važno, bitno je što igrač pruža u zadnja dva tri mjeseca, u kakvoj je formi i što može dati sad, ovog časa.
Sve ovo ne znači da je Müller loš igrač, upravo suprotno, htio sam samo reći da treba biti realan kod procjene učinka. Osobno mi je Müller simpatičniji od Lewata, ali to kod ocjene nije bitno.
effe_sa je napisao/la: I dobili se pojedini pasovi na nivou škotske lige ili Premijer lige BiH. Pusti tu protočnost, kada je čovjek više situacija zakuhao, više puta slomio svoje igrače užasnim , nabijenim loptama na svojoj polovic, poslao i po koju loptu u aut i sl. Lewa je ko nešto i radio i možda je i mogao zabiti gol, ali Thiago je bio užasan (pogotovo gledajući njegove sposobnosti).

Svako naravno ima svoje viđenje, meni je Thiago bio sasvim solidan, to što je napucao dvije lopte ne uzimam mu za zlo, bolje da ih napuco nego tražeći neko komplicirano rješenje dao u noge protivniku.
effe_sa je napisao/la: A ovo mi je najčudnije bilo što si sada rekao za Rafinhu, da bi trebao biti pripremljen.... :D Pa čovjek ima dosta utakmica u svojim nogama i čak on i ne pravi mnogo rizikantnih pasova, čak Rafinha ima više petlje nego neki tehnički bolji igrači Bayerna. Greška mislim da i nema veze s njegovom psihičkom pripremljenošću.
Mislio sam na instrukcije trenera. Ako si sa drugim braničem zadnji u protivničkoj polovici, imaš iza sebe ogroman brisani prostor a nisi "jak u glavi" onda trener mora anticipirati situaciju i upozoriti: "U takvoj situaciji ne igraj horizontalne paseve duže od 3 metra". On se namještao na svoju desnu nogu i pokušao odigrati što je moguće preciznije ali pritisak je bio prevelik i desio se kiks. Kakvo je njegova psiha vidjelo se i po tome što je nakon ovog bio potpuno demoraliziran. Inače, Rafko mi je možda i najsimpatičniji vaš igrač.

effe_sa je napisao/la: Jedan od najboljih primjera sam zato naveo sezonu 2012/13 BVB je bodovno jako zaostao za Bayernom, a igrao je finale LP i u četvrtfinalu kupa pružio veliki otpor Bayernu.
Meni je upravo ta sezona 12/13 najbolji pokazatelj koliko je važna prava konkurencija. Da Dortmund u dvije prethodne sezone nije uzimao salataru ne bi vi te sezone onako grizli i davali svoj maksimum. A to je nešto što sad ne dajete. Nije stvar u tome da se neposredno prije ključne utakmice igraju neke "velike" utakmice (to bi uostalom bilo i kontraproduktivno), nego da se kroz sezonu daje maksimum. Inače će uvijek falit frtalj koraka, stotinka sekunde, biće se jako blizu a tako daleko.

Nego, jedno pitanje. Ako se u uzvratu budu pucali penali 1. što misliš ko će pucat, 2. koga bi ti stavio i 3. koga nikako ne?

Klare

Post Postao/la Klare » 30 apr 2018, 15:08

Naši talenti su nula, Benko, Gotze, Dorsch..., ostale da ne nabrajam.
Činjenica je da ako si potencijal za Bayu sa 17-18 godina moraš pokazati tragove prekucavanja igrice,
ovo su sve prosjek talenti, prosjek igrači.
Čim sa 20 godina stalno ne konkuriraš da igraš utakmice nema od tebe materijala za Bayu.
Isti takav je i Friedl, za Maia ćemo vidjeti još.

Can i Hojbjerg su sa 18 godina pokazali veliku živost, na kraju i oni ispadoše malo iznad prosjek igrači,
a da se nadamo nešto od ovih sputanih sa 20, ma dajte ljudi.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 30 apr 2018, 15:44

MoRete li sutra išta onim anamo zlOjama :?:

Vidim faliti će pofino igrača u stroju.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 30 apr 2018, 15:55

ramiral je napisao/la:MoRete li sutra išta onim anamo zlOjama :?:

Vidim faliti će pofino igrača u stroju.
ako budemo imali pristup kao i vi na bernabeu onda možda bude dobro.
Puno fali važnih igrača stoga trebat će nam vrhunska igra svih drugih igrača

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 30 apr 2018, 16:59

Mozemo govoriti da nam fali jakih utakmica i to je dobar argument ,ali sto bi nam vrijedilo i deset jakih utakmica ako budemo u zavrsnici bez pet igrača u prvih 11?
Ja vise zamjeram upravi sto previse uvazava stare zasluge umjesto da se napravi rez i donese odluka tko ima kapacitete za iznijeti sezonu a tko ne

Nije prvi put da nam nedostaju robben Vidal boateng ,da je alaba poluzdrav.Sad je ribery zdrav ali tko može garantirati da mu se nece dogoditi sto i robbenu.
Evo vec dogodine mozemo ocekivati ozljedu robbery i nek bude jos jedan u eto već udarac.A mi dovodimo gnabrya koji je stalno po ambulantama

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 30 apr 2018, 19:54

24 i par sitnih :twisted: kuknjava

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 30 apr 2018, 23:34

Dobro ovo zatisje pred buru, da si covjek nokte izgrize.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.