effe_sa je napisao/la:
Ja prvi kada sam kritikovao Lewu i Thiaga spomenuo sam da je problem u tom što su ova dvojica igrača zakazali u skoro svim velikim utakmicama, posebno se to odnosi na završnicu LP? ... Ali Poljak u jeku sezone razmišlja da li bi negdje drugo prošao, umjesto da pokaže mu.da (najveći je problem što on i nema prava) i kaže idem s Bayernom do kraja. Odmah vidiš da on nije taj koji će preuzeti odgovornost i isprsit se. S druge strane svaka njemu čast za brojne golove, dominacija i u BuLi i svi osvojeni trofeji su i njegova zasluga, ali pojavljuje se velika sumnja da li s njim se može napraviti taj veliki iskorak prema novom velikom trofeju u LP.
Imaju dvije stvari. Prva, govorim o igračkom učinku, ne o simpatijama, moralnim kvalitetama, privrženosti klubu itd. (to nije predmet rasprave). Druga stvar, blistava prošlost može pomoći da se progleda kroz prste pokoja utakmica, ali od prošlosti se ne živi, ni klub (to najbolje znamo mi u hsv-u), ni igrač. Kad bi Messi ili Ronac zaredali desetak utakmica bez učinka posjeli bi ih na klupu i rekli "sorry, znamo da si ti bog nogometa ali momentalno si loš, ohani malo". Da je Lewat prošle sezone u bundesu dao samo 5 golova ko Müller mislim da bi ga tjerali aklamacijom. Lewat je pokazao da može dati kad treba, pa i 4 komada Realu (u dresu Dortmunda), prošle sezone načeo je Reala u uzvratu (gdje je tad bio Müller?), sezonu prije dao je Atleticu za 2-1 (opet gdje je tad bio Müller?)... Ali sve to nije važno, bitno je što igrač pruža u zadnja dva tri mjeseca, u kakvoj je formi i što može dati sad, ovog časa.
Sve ovo ne znači da je Müller loš igrač, upravo suprotno, htio sam samo reći da treba biti realan kod procjene učinka. Osobno mi je Müller simpatičniji od Lewata, ali to kod ocjene nije bitno.
effe_sa je napisao/la:
I dobili se pojedini pasovi na nivou škotske lige ili Premijer lige BiH. Pusti tu protočnost, kada je čovjek više situacija zakuhao, više puta slomio svoje igrače užasnim , nabijenim loptama na svojoj polovic, poslao i po koju loptu u aut i sl. Lewa je ko nešto i radio i možda je i mogao zabiti gol, ali Thiago je bio užasan (pogotovo gledajući njegove sposobnosti).
Svako naravno ima svoje viđenje, meni je Thiago bio sasvim solidan, to što je napucao dvije lopte ne uzimam mu za zlo, bolje da ih napuco nego tražeći neko komplicirano rješenje dao u noge protivniku.
effe_sa je napisao/la:
A ovo mi je najčudnije bilo što si sada rekao za Rafinhu, da bi trebao biti pripremljen....

Pa čovjek ima dosta utakmica u svojim nogama i čak on i ne pravi mnogo rizikantnih pasova, čak Rafinha ima više petlje nego neki tehnički bolji igrači Bayerna. Greška mislim da i nema veze s njegovom psihičkom pripremljenošću.
Mislio sam na instrukcije trenera. Ako si sa drugim braničem zadnji u protivničkoj polovici, imaš iza sebe ogroman brisani prostor a nisi "jak u glavi" onda trener mora anticipirati situaciju i upozoriti: "U takvoj situaciji ne igraj horizontalne paseve duže od 3 metra". On se namještao na svoju desnu nogu i pokušao odigrati što je moguće preciznije ali pritisak je bio prevelik i desio se kiks. Kakvo je njegova psiha vidjelo se i po tome što je nakon ovog bio potpuno demoraliziran. Inače, Rafko mi je možda i najsimpatičniji vaš igrač.
effe_sa je napisao/la:
Jedan od najboljih primjera sam zato naveo sezonu 2012/13 BVB je bodovno jako zaostao za Bayernom, a igrao je finale LP i u četvrtfinalu kupa pružio veliki otpor Bayernu.
Meni je upravo ta sezona 12/13 najbolji pokazatelj koliko je važna prava konkurencija. Da Dortmund u dvije prethodne sezone nije uzimao salataru ne bi vi te sezone onako grizli i davali svoj maksimum. A to je nešto što sad ne dajete. Nije stvar u tome da se neposredno prije ključne utakmice igraju neke "velike" utakmice (to bi uostalom bilo i kontraproduktivno), nego da se kroz sezonu daje maksimum. Inače će uvijek falit frtalj koraka, stotinka sekunde, biće se jako blizu a tako daleko.
Nego, jedno pitanje. Ako se u uzvratu budu pucali penali 1. što misliš ko će pucat, 2. koga bi ti stavio i 3. koga nikako ne?