FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 30 apr 2018, 23:55

Evander je napisao/la:Niko nije anti Messi klan. Pricamo o najvecoj legendi kluba. Ja sam samo stava da se igra vise ne smije njemu podredjivati kao do sad, odgovornost treba biti prebacena i na druge igrace, koji nece vise biti Messieve martinele.
Pa podređivala se brate i kad je Pep bio trener, tad su ga filovali loptama tandem Xaviesta, trpao golove, obarao rekorde, uzimao balone, kopačke, kasnije to radili Alexis, Pedro, Fabregas i ko sve ne.. 10 godina se oko njega sve vrti i dešava - i sad ko neko čuđenje :shock: ne kontam.

I šta treba? da se podredi Osmanu ili Suarezu :crazy: nidje veze.

Messi u sadašnjim godinama treba da igra kao sad Ronaldo, da bude oslobođen rintanja i velike trke, da stoji na 16 i trpa golove. Zato onaj cigan i u 33-oj godini trpa ko lud, jer ima hamale iza sebe...a Messi se mora vracati u sredinu da pomaže dizelašima Paulinhu, Gomesu, Rakitiću protiv yebene Rome :puke:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 maj 2018, 00:05

Ovako moze u krug do sutra. Ja sam stava da Couthino, Dembele i slicni igraci nece moci do izrazaja doci dok Mesi ima ovakav uticaj na ekipu. Jednostavno, to su sve potrosaci lopti, a u ovakvoj ekipi Barcelone ih nece imati, zna se razlog. Radi toga je i Neymar otisao.
Cinjenica je da se neke stvari moraju mijenjati, ako klub zeli naprijed.
Messi se lagano mora poceti podredjivati ekipi, ne ekipa njemu.
Evo jos jednom pitam, svi potenciraju 433, kako to igrati sa ovim Messiem?
Krilo nece igrati sugurno. Centarfora tesko. Sta da igra, osmicu sa predjenih 7 kilometara po utakmici?

Sto Romarijo rece, nastave li ovom istom politikom i slijedece godine cemo pisatu ovdje kako su se obrukali protiv nekog u LP.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 maj 2018, 00:13

Evander je napisao/la:Ovako moze u krug do sutra. Ja sam stava da Couthino, Dembele i slicni igraci nece moci do izrazaja doci dok Mesi ima ovakav uticaj na ekipu. Jednostavno, to su sve potrosaci lopti, a u ovakvoj ekipi Barcelone ih nece imati, zna se razlog. Radi toga je i Neymar otisao.
Cinjenica je da se neke stvari moraju mijenjati, ako klub zeli naprijed.
Messi se lagano mora poceti podredjivati ekipi, ne ekipa njemu.
Evo jos jednom pitam, svi potenciraju 433, kako to igrati sa ovim Messiem?
Krilo nece igrati sugurno. Centarfora tesko. Sta da igra, osmicu sa predjenih 7 kilometara po utakmici?

Sto Romarijo rece, nastave li ovom istom politikom i slijedece godine cemo pisatu ovdje kako su se obrukali protiv nekog u LP.
slika
slika
slika
slika

Pa evo ove sezone se vec podredio, ako nisi primjetio...više ne igra klasicnog napadaca, niti špica, niti krilo, niti neki F9, qrac palac, sve dublje igra, u vezi...igra haman ko Silva što igra u Cityu, stavio sam ove 10-tke iz drugih klubova da približim bolje.
I šta sad treba? da igra na 6-tici ili 8-ici :crazy: kako da ne.

Barci trebaju kvalitetniji veznjaci ! Messi nikad nije bio problem.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 maj 2018, 00:21

Onda da prestanemo pricati o 433?
Ta formacija se ne moze igrati sa "desetkom".
Isto tako, destka ne moze biti oslobodjena odbrambenih zadataka i mora trcati vise.
Takodje, ako igras sa takvom desetkom, onda ti ne treba igrac tipa Couthino, a jos manje krilo Dembele.
Couthino ako bude igrac koji je bez lopte i koji nema slobodu, bit ce flop.
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 01 maj 2018, 00:23, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 maj 2018, 00:23

Evander je napisao/la:Onda da prestanemo pricati o 433?
Isto tako, destka ne moze biti oslobodjena odbrambenih zadataka i mora trcati vise.
Slažem se potpuno, zato i pljujemo ovdje po Valverdeu mjesecima ;)
Razumijem kad oni argentinski klocevi od selektora guraju Messija na 10-tku, oni bolje i ne znaju, niti imaju bolje veznjake...ali Barca i cener :facepalm: ne idu skupa.

Sveta 4-3-3.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 maj 2018, 00:34

let3 je napisao/la:
Razumijem kad oni argentinski klocevi od selektora guraju Messija na 10-tku, oni bolje i ne znaju, niti imaju bolje veznjake...ali Barca i cener :facepalm: ne idu skupa.

Sveta 4-3-3.
Samo je pitanje koliko se tu u opste Valverde pita i to je jedan odrazloga sto ukazujemo na Messia ovdje i cinjenicu da je postao "veci od kluba".

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 maj 2018, 00:37

Romariooo je napisao/la:
leorey je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:Citam i ne vjerujem , kakve ublehe ovdje komentarisu i smatraju se validnim.Fact : Od kako je Messi prva violina Barcelone , Barca je osvojila 32 trofeja.Najtrofejnija era i etapa jednog igraca,da nije bilo Messija ,ta brojka bi i dalje bila jednocifrena.

Gade mi se pojedini forumasi i davljenje sa trcanjem.Ne trudi se i ostale price za malu djecu.Koliko to treba da trci , koliko trci Ronaldo ? Koliko doprinosi? Messi vise radi u odbrani od njega ,za razliku od Ronalda koji nema defanzivne uloge i radijus kretanja mu je 30 metara od rivalovog gola.Messijev radijus je od svog gola do rivalovog.
Ublehasi , zivim za dan da igracine Dembele i Coutinho budu udarne igle i da plafon bude Evropa Liga.Jadno !!!
Pa vidis da su toliko navikli na dominaciju jednog igraca da im normalno izgleda da igrac u 31 godini strese 45-50 golova u sezoni. :urnebes:

Ali da oni nisu vidjeli kako nasa igra bez njega izgleda, ja bih se mozda i slozio :lol:
Dzaba ti to pricas druze, mi ovdje imamo ove djece balavurdije koji su fudbal poceli pratiti od kako je mesi prva violina i nemaju blage veze ni o cemu, jos ko fol nesto ismijavaju i ponizavaju ostale igrace koji su igrali s mesijem pripisujuci sve zasluge njemu, kao da je igro s nekim buranijama a ne sa najboljim igracima mogucim

A ovo sto mene ko fol ismijavaju za hazarda to samo govori koliko blage veze nemaju i koliko su opsjednuti s mesijem

Kako balavurdiji objasniti da bi i taj hebeni hazard se naosvajao titula da ima uz sebe stopere puyola i pikea, ponajboljeg desnog beka svih vremena alvesa, sjajnog abidala i albu, sjajne zadnje vezne buskeca i yayu turea, xavija i iniestu kao najbolji par veznjaka u istoriji, onda u napadu da ima kraj sebe anrija i eta, ili vilju,ibrahimovica, alexisa, neymara i suareza...

I taj hebeni hazard ili bilo koji vidjeniji igrac tog kalibra uzeo bi s ovakvom barcom 3 hebene lige prvaka u 10 godina,stavi mesija u ovakav celzi i nek igra ko sto igra pa da vidimo bil uopste igro velike utakmice s celzijem a kamoli ih odlucivao, nije ni real imo mesija pa ce uzet mozda i cetiri,

Povraca mi se vise od ove balavurdije, a najgore mi je sto su ta dheca takva da ce sledece sezone kad opet ispadnemo i mesi bude hodao onda ga ko copor napadati kad skonta balavurdija da barca nije klub koji treba da sanja ligu prvaka, nego da je osvaja, i da se ne smijemo zadovoljiti rezultatima u spaniji

I ovo za svjetsko je smijesno, argentina je do finala dopetljala najvise zbog defanzive, mesi je odigrao to prvenstvo izuzetno lose za pojam najboljeg igraca svijeta, al eto nek bakavurdiha nas ubhedjuje jer mi smostari i coravi
Hajd dobro te vise.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 01 maj 2018, 00:45

Evander je napisao/la:
let3 je napisao/la:

Sveta 4-3-3.
Samo je pitanje koliko se tu u opste Valverde pita i to je jedan odrazloga sto ukazujemo na Messia ovdje i cinjenicu da je postao "veci od kluba".
Za ovu sezonu mu i možemo halaliti Messija na ceneru, al slijedecu ne možemo. Imat ce citavo ljeto da dovede igrace.
Vec smo pisali ovdje ranije, odlazak cigana Neymara je totalno poremetio sistem, nije se mogla koristiti standardna 4-3-3 , Valverde se snašao, improvizovao i poceo koristiti novi sistem igre.
Evo šta ako dođe Griezzman? što se uveliko prica...šta onda sa Suarezom? gdje sa njim? tako klasnog napadaca ne možeš pocaliti na klupu, nije neki Paco koji ce pristati na to.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 01 maj 2018, 01:12

Pa za 10 godina mozda i bude.

Jer u 76 godina 16 La Liga titula.

Dolazak njega i u 13 godina imas 9 liga. 7/10 bode oci a i mora.
27.10.2020

FCBlaugrana
Kontakt:

Post Postao/la FCBlaugrana » 01 maj 2018, 15:07

Romario proziva druge djecom a on sam tvrdi da je barcelona bila dobra bes messija, pa ako si ti neki iskusni navijac treba da znas kakva je batcelona bila prije i kakva je za vrijeme messija...

I igrac moze biti veci kluba, a kad igrac postane veci od kluba onda je sigurno najboji igrac u hostoriji nogometa...(primjer iz drugog sporta je Michael Jordan>Chicago Bulls)

Pa messi u svojoj desetogodisnjoj karijeri je sakupio haman isto trofeja kao i barcelona bez njega koliko god godina da je postojala,

Messi: LA LIGA 9 titula, LP 4
Barcelona: LA LIGA 16, LP 1

Kad messi napusti klub barcelona ce se vratiti normali ovajana lige 3 puta u 10 godina i lige prvaka jednom u 20 godina (ako i tad), a mi cemo tek tad kukati i plakati za najvecim ikad! (Ps pod najvecim ikad ne mislim na Hazarda)

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 01 maj 2018, 15:19

Ni jedan igrac na svijetu, prije ili sada, nije imao toliki uticaj na trofejnost jednog kluba kao sto je Leo imao na Barcelonu. U njegovoj eri smo najtrofejniji klub svijeta. Pametnom dosta.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 01 maj 2018, 16:48

slika
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 01 maj 2018, 16:52

Kad se sjetim koliko sam se samo radovao prvoj ligi koju su oni osvojili nakon 5 godina suše.

Evo sad dubleta, neporaženi, a mi ovdje ravnodušni

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 01 maj 2018, 17:59

FC Barcelona are interested in buying Lazio’s rising star, Sergej Milinković-Savić, who is enjoying a breakout season in Serie A, according to Francesc Aguilar in Mundo Deportivo. Robert Fernández has been said to have been a fan for a while now, having seen him play live a few times.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

tobaccos
Kontakt:

Post Postao/la tobaccos » 01 maj 2018, 20:15

Blejzer10 je napisao/la:Kad se sjetim koliko sam se samo radovao prvoj ligi koju su oni osvojili nakon 5 godina suše.

Evo sad dubleta, neporaženi, a mi ovdje ravnodušni
Stari se jbg. Možda nas jednostavno boli qrc :lol: :lol:

bestija
Kontakt:

Post Postao/la bestija » 01 maj 2018, 22:19

Dobar ovaj Ronaldo, jeli igra uopće?

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 01 maj 2018, 22:45

bestija je napisao/la:Dobar ovaj Ronaldo, jeli igra uopće?
U ligi nevidljiv u kupu nevidljiv u LP zadnje 3 utakmice iskljucivo smetalo na terenu.Korist od njega je enormna ali eto treba Hazarda dovesti ...

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 maj 2018, 22:56

Morel' ovaj Thiago po nekoj cijeni :kafa:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 01 maj 2018, 22:58

Iznenadi me Thiago. Valjda najbolja utakmica karijere. :mrgreen:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 maj 2018, 23:03

FCBlaugrana je napisao/la:Romario proziva druge djecom a on sam tvrdi da je barcelona bila dobra bes messija, pa ako si ti neki iskusni navijac treba da znas kakva je batcelona bila prije i kakva je za vrijeme messija...

I igrac moze biti veci kluba, a kad igrac postane veci od kluba onda je sigurno najboji igrac u hostoriji nogometa...(primjer iz drugog sporta je Michael Jordan>Chicago Bulls)

Pa messi u svojoj desetogodisnjoj karijeri je sakupio haman isto trofeja kao i barcelona bez njega koliko god godina da je postojala,

Messi: LA LIGA 9 titula, LP 4
Barcelona: LA LIGA 16, LP 1

Kad messi napusti klub barcelona ce se vratiti normali ovajana lige 3 puta u 10 godina i lige prvaka jednom u 20 godina (ako i tad), a mi cemo tek tad kukati i plakati za najvecim ikad! (Ps pod najvecim ikad ne mislim na Hazarda)
Cuj normala tri titule u 10 godina, koja opsjednutost jednim igracem da je to za lijecenje, opet kazem balavurdija nema pojma, najuspjesniju eru kluba od 2009 pa na ovamo izjednaciti samo sa mesihem to moze samo balavurdija, a ko zna dva i dva o fodbalu zna da to nije zasluga samo jednog covjeka nego se poklopila GENERACIJA balavurdijo, generacija sjajnih fudbalera a mesi je tu samo glavna udarna igla generacije

I prije te generacije bilo je od devedesete i krojfovog dream tima sjajnih generacija i tri cetiri uzastopne titule a ne u deset godina, samo sto je tim generacijama falilo ds se sve poklopi ko od 2009., ss imamo i sjajne bekove i stopere i xaviha i iniestu, ronaldinjo je osvajao ligu prvaka s prvom postavom u kojoj su igrali beleti,oleger,silvinjo,edmilson i van bomel, koliko bi se osvojilo da je imo xavija,iniestu,alvesa i abidala npr, il da je takve igrace umjesto rajzigera,abelarda i gabrija imao rivaldo

Kakvo nepostovanje i kakva balavurdijska opsjednutost mesijem i zanemarivanje svih velikih igraca koji su prodefilovali kroz barcu, sve bilo buranija, samo mesi na svojim ledjima iznio tri lige prvaka u 10 godina, a xavi,iniesta,anri,yaya,puyol samo bili obicni irgati koji bez mesija bi se borili za cetvrtu poziciju, kakva balavurdija i kakvo neznanje braco moja mila
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.