Prije svega apsolutno je nebitno odakle je klub. Premijer ligi trebaju zdravi klubovi, zdravo suđenje, zdrav savez, a ne bolesnik na aparatima koji godinama preživljava od sadake, ma odakle dolazi.Wolffire je napisao/la:Pa i Kakanj ima preko 40k ovo Doboj Kakanj je iz nekih drugih razloga.MortemHz je napisao/la:Općina Široki Brijeg ima 30.000 ljudi, to je pristojno za razliku od Mladosti, Krupe, Zvijezde, Sloge. I ja se slazem sa banjalucaninom oko ovoga. Velik broj takvih klubova (bukvalno pola lige od sljedece sezone) dodatno ubija ionako slab fudbal i posjete. 1. liga FBiH ce biti najjaca od osnivanja sljedece sezone, i to nesto govori.
Široki brijeg je primjer uspješnog kluba u svakom segmentu. Ljudi su napravili klub za uzor svakome koji je svake godine u vrhu BH fudbala, a dolazi iz sredine kao što ti reče od 30 000 stanovnika, za razliku od Tuzle ili Zenice čiji klubovi umiru. Upitno je šta bi bilo sa Sarajevom da nije Tana ili Željom da nije bilo Džeke. Sad je to druga priča ali u jednom momentu su bili na nivou danas Čelika i Slobode u smislu finansija.
Što se tiče Mladosti, i ona je iz sredine od 37 000 stanovnika. To što se zove Doboj-Kakanj već sam pisao razloge i ne bih da se ponavljam. Klub je od centra grada udaljen manje od 2km, a naziv nema smisla, kao da se Željo zove Grbavica-Sarajevo.
Poenta je da su nam potrebni zdravi klubovi koji ulažu u infrastrukturu, redovno isplaćuju plaće svima u klubu. Danas su Mladost i Krupa na jednom nivou ali ko kaže da za neko vrijeme neće biti kao Široki?
Premijer liga sa 5 širokih, Željom, Sarajevom, Zrinjskim bi bila nešto što nam treba, a ne sa 5 Čelika i Slobodom.
Neka se ne uvrijedi niko, ne mislim da nam ne trebaju veliki klubovi nego da nam trebaju zdravi Čelik, Sloboda, Velež a ne bolesnici na postelji. Mislim da isto žele i njihovi navijači.