Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Addict
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Addict » 02 maj 2018, 10:10

Wolffire je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Općina Široki Brijeg ima 30.000 ljudi, to je pristojno za razliku od Mladosti, Krupe, Zvijezde, Sloge. I ja se slazem sa banjalucaninom oko ovoga. Velik broj takvih klubova (bukvalno pola lige od sljedece sezone) dodatno ubija ionako slab fudbal i posjete. 1. liga FBiH ce biti najjaca od osnivanja sljedece sezone, i to nesto govori.
Pa i Kakanj ima preko 40k ovo Doboj Kakanj je iz nekih drugih razloga.
Prije svega apsolutno je nebitno odakle je klub. Premijer ligi trebaju zdravi klubovi, zdravo suđenje, zdrav savez, a ne bolesnik na aparatima koji godinama preživljava od sadake, ma odakle dolazi.
Široki brijeg je primjer uspješnog kluba u svakom segmentu. Ljudi su napravili klub za uzor svakome koji je svake godine u vrhu BH fudbala, a dolazi iz sredine kao što ti reče od 30 000 stanovnika, za razliku od Tuzle ili Zenice čiji klubovi umiru. Upitno je šta bi bilo sa Sarajevom da nije Tana ili Željom da nije bilo Džeke. Sad je to druga priča ali u jednom momentu su bili na nivou danas Čelika i Slobode u smislu finansija.
Što se tiče Mladosti, i ona je iz sredine od 37 000 stanovnika. To što se zove Doboj-Kakanj već sam pisao razloge i ne bih da se ponavljam. Klub je od centra grada udaljen manje od 2km, a naziv nema smisla, kao da se Željo zove Grbavica-Sarajevo.
Poenta je da su nam potrebni zdravi klubovi koji ulažu u infrastrukturu, redovno isplaćuju plaće svima u klubu. Danas su Mladost i Krupa na jednom nivou ali ko kaže da za neko vrijeme neće biti kao Široki?
Premijer liga sa 5 širokih, Željom, Sarajevom, Zrinjskim bi bila nešto što nam treba, a ne sa 5 Čelika i Slobodom.
Neka se ne uvrijedi niko, ne mislim da nam ne trebaju veliki klubovi nego da nam trebaju zdravi Čelik, Sloboda, Velež a ne bolesnici na postelji. Mislim da isto žele i njihovi navijači.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 maj 2018, 10:49

Uz duzno postovanje ali Mladost je sve samo ne ZDRAV klub, prodajete utakmice gdje stignete to sto ste nastali prije 3 godine pa niste prezivjeli rat da naberete milionske dugove to je druga stvar. Pogledaj izvjestaj iz Banja Luke i mislim da ce ti sve biti jasno.
Mi idemo u drugu ligu potpuno zasluzeno ali vi ste na korak od sunovrata pa mozda i do trece lige, zasto ?
Zato sto je Musija izgubio i volju i zar i euforiju koja ga je drzala, da ne bude da lupam sjetit ces me se iduce godine u ovo vrijeme.
Da bogda vi prvaci bili iduce godine sto se mene tice ali nazalost vi ste svoje zavrsili, ako iducu prozivite i ne raspadnete se, onu tamo sigurno hocete.
Moras da znas da vi i opstajete zahvaljuci rasulu u Celiku, Velezu, Borci, Slobodi a ne zato sto ste aman zaman, bili jeste prvu godinu pod euforijom danas je to sprdnja pred 100 150 gledalaca
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 02 maj 2018, 10:54

Morteme za koga smo danas
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 maj 2018, 10:58

Rigoletto je napisao/la:Morteme za koga smo danas
A ne znam.. za Krupu smo ali isto tako zelimo i Sarajevo u EL a preko lige ce biti teze iako nije nemoguce :problem:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 02 maj 2018, 11:00

MortemHz je napisao/la:
Rigoletto je napisao/la:Morteme za koga smo danas
A ne znam.. za Krupu smo ali isto tako zelimo i Sarajevo u EL a preko lige ce biti teze iako nije nemoguce :problem:
Draze bi mi bilo preko lige al vidit cemo veceras
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 02 maj 2018, 11:04

Nemoj preko lige zivota ti, neka malo.
NK Široki Brijeg

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 02 maj 2018, 11:13

MortemHz je napisao/la: A ne znam.. za Krupu smo ali isto tako zelimo i Sarajevo u EL a preko lige ce biti teze iako nije nemoguce :problem:
Ionako ste dlake, šta će vam Evropa. Nek Krupa uzme, nek ubije Željinu kravu.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 maj 2018, 11:31

wobly92 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la: A ne znam.. za Krupu smo ali isto tako zelimo i Sarajevo u EL a preko lige ce biti teze iako nije nemoguce :problem:
Koeficijent, novac, mogućnost dovođenja boljih igrača. Za drugo se slažem, zato i želim preko lige.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 02 maj 2018, 16:04

MortemHz je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:
Koeficijent, novac, mogućnost dovođenja boljih igrača. Za drugo se slažem, zato i želim preko lige.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 02 maj 2018, 21:50

avenija je napisao/la:Uz duzno postovanje ali Mladost je sve samo ne ZDRAV klub, prodajete utakmice gdje stignete to sto ste nastali prije 3 godine pa niste prezivjeli rat da naberete milionske dugove to je druga stvar. Pogledaj izvjestaj iz Banja Luke i mislim da ce ti sve biti jasno.
Mi idemo u drugu ligu potpuno zasluzeno ali vi ste na korak od sunovrata pa mozda i do trece lige, zasto ?
Zato sto je Musija izgubio i volju i zar i euforiju koja ga je drzala, da ne bude da lupam sjetit ces me se iduce godine u ovo vrijeme.
Da bogda vi prvaci bili iduce godine sto se mene tice ali nazalost vi ste svoje zavrsili, ako iducu prozivite i ne raspadnete se, onu tamo sigurno hocete.
Moras da znas da vi i opstajete zahvaljuci rasulu u Celiku, Velezu, Borci, Slobodi a ne zato sto ste aman zaman, bili jeste prvu godinu pod euforijom danas je to sprdnja pred 100 150 gledalaca
Licemjerstvo najistaknutija karakteristika Zenicana. De malo vidi jel tvoj klub sta stimao sam znas sta si pisao prije par dana. Za boldano 1959 klub nastao tako te gluposti zadrzi za svoj superposteni Celik.
Sprdnja pred 100 gledalaca ali sa Celikom.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 02 maj 2018, 22:15

Wolffire je napisao/la:
avenija je napisao/la:Uz duzno postovanje ali Mladost je sve samo ne ZDRAV klub, prodajete utakmice gdje stignete to sto ste nastali prije 3 godine pa niste prezivjeli rat da naberete milionske dugove to je druga stvar. Pogledaj izvjestaj iz Banja Luke i mislim da ce ti sve biti jasno.
Licemjerstvo najistaknutija karakteristika Zenicana. De malo vidi jel tvoj klub sta stimao sam znas sta si pisao prije par dana. Za boldano 1959 klub nastao tako te gluposti zadrzi za svoj superposteni Celik.
Sprdnja pred 100 gledalaca ali sa Celikom.
Cekaj vi se predstavljate kao zdrav klub, mi znamo da nismo ali niste ni vi imate vise nastimanih utakmica od Celika zadnjih 12 mjeseci.

I drvlje i kamenje ste po igracima svojim bacali nakon sto su odigrali pod rucnom protiv Celika ali kada se sklone Slobodi Gosku ili do sada nevidjeno sramotno Borcu onda ste zdrav klub sve je uredu.

Ponavljam turcin sto ce napraviti u iducih 12 mjeseci ce vjerovatno biti kljucno da cemo zamjeniti mjesta iduce godine u ovo vrijeme tj mi se vracamo a vi ispadate jer ste vec pali do kriticne tacke.

Sjetit ces se ovog posta.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 02 maj 2018, 22:18

Evolve je napisao/la:Nemoj preko lige zivota ti, neka malo.
:rol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 02 maj 2018, 22:25

avenija je napisao/la: Cekaj vi se predstavljate kao zdrav klub, mi znamo da nismo ali niste ni vi imate vise nastimanih utakmica od Celika zadnjih 12 mjeseci.

I drvlje i kamenje ste po igracima svojim bacali nakon sto su odigrali pod rucnom protiv Celika ali kada se sklone Slobodi Gosku ili do sada nevidjeno sramotno Borcu onda ste zdrav klub sve je uredu.

Ponavljam turcin sto ce napraviti u iducih 12 mjeseci ce vjerovatno biti kljucno da cemo zamjeniti mjesta iduce godine u ovo vrijeme tj mi se vracamo a vi ispadate jer ste vec pali do kriticne tacke.

Sjetit ces se ovog posta.
Jel pricas o Borcu kojeg vi niste kuci mogli pobjediti iako Vam treba. Jel pricas o Gosku koji niste uspjeli pobjediti... da ne nabrajam vi niste te ekipe mogli dobiti iako Vam gori pod nogama a ocekujes da Mladost s njima igra kao da se bori za goli zivot.
I imas zanimljivu teoriju kad se ne igra protiv Celika onda je pustanje a kad se je bilo koja druga ekipa onda je stimanje.
Tesko da smo mogli nastimati vise od vas pa prosle godine vam se stelilo na sve strane a od Pavica ste napravili Murinja koji nije mogao u Rudaru dvije pobjede sastaviti.
Ma zaboli me to predvidjaj buducnost sacuvat cu ovaj post, a o tome ko je dotakao kakve kriticne tacke mislim da nisi bas u najboljoj poziciji da to govoris.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 02 maj 2018, 22:51

Zeljo krupa, finale kupa, prodato cca 1600 karata. Ja mislim da treba vise klubova u premijer ligi kao sto su krupa, mladost, simin han, stanisici i sl.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 03 maj 2018, 04:47

tale07 je napisao/la:Zeljo krupa, finale kupa, prodato cca 1600 karata. Ja mislim da treba vise klubova u premijer ligi kao sto su krupa, mladost, simin han, stanisici i sl.
Daj nam Đerzelez

® GONGASHI POWERHOUSE ®

SNSa
Kontakt:

Post Postao/la SNSa » 03 maj 2018, 08:35

kolezeljovac je napisao/la:Citam i ne vjerujem sta pojedinci ovdje pricaju... Kriva vam uprava???

Dragi moji da nije bilo Misketa i saradnika sad bi mi lijepo govorili o Želji koji je postojao jer smo bili pred bankrotom. Donesu statut, pocnu sa radom, urade stadion i jos ce ga raditi, na svim poljima unaprijede klub sto je do administracije.. I ne valjaju, pa ne mogu oni igrati.. Samo podatak jedan da su Hadzija i drustvo odbili prosle godine namjestiti protiv Sarajeva i ako je Cala ponudio bod, jer Miske hoce sve posteno, a znamo kako je Zrinjski dobio titulu. Draze mi je i ovako izgubiti titulu na njihov đon obraz i ne znanje nasih igraca nego da je uzmemo, a da pritom kupujemo titule.. Upravi puna podrska, i mene bole ovi rezultati, ali Željo se iz drugih razloga prati jer mi smo navijači Željezničara a ne REZULTATA. Danas nas je u kopu bilo samo onih nas pravih kad smo tu i kad je bajno, ali kad su rezultati loši.. Uprava zna šta joj je činiti i nadam se pravim rezultatima u narednom periodu... Također ponekad vi koji ste odavde(Sarajlije), dođite nekad i na utakmicu... Čast izuzetcima
Eto, ako Bog da, kad preCjednik podigne sidru i cuna mu vise ne bude mogla fercerati, Zeljo ugasen. Tako kazu.

Ugaseni 1921!
Svasta sam vidio, ali ovoliki ovisnost o jednom covjeku nemaju cak ni pitari. E cuj institucija se gasi kad ode je.beni privatnik, pa niste Sloga SH, jbga dan, kako vam peru mozak to je jadno!

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 maj 2018, 13:46

Al u nasoj ligi najlakse oci zamat raji nekim kampovima, akademijama i terenima za razvoj mladih, a liga ubjedljivo najstarija u regiona hahahahah nema niko tri igraca mladja od 21 godine ne racunajuci ove sto su bankrotirali
=\_1921_/=

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 03 maj 2018, 13:52

Vece mazanje ociju je sto neko misli da igranjem fudbala u ne sportskim uslovima kakva je 90% infrastruktura u BiH moze nesto postici, sanjamo neke grupe LP ili EL a jedva dva stadiona valjaju u drzavii. A da ne pricamo o skolama fudbala, mladim nadama u kakvim uslovima ta djeca rade, a hocete da imamo velemajstore.
- Zeljeznicar -

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 03 maj 2018, 13:55

invincible1921 je napisao/la:Al u nasoj ligi najlakse oci zamat raji nekim kampovima, akademijama i terenima za razvoj mladih, a liga ubjedljivo najstarija u regiona hahahahah nema niko tri igraca mladja od 21 godine ne racunajuci ove sto su bankrotirali
Fabregas u Arsenalu igrao sa 16, sa 20 bio kapiten, u nas lik ima 21 i 350 dana i još se vodi kao talenat i buduća nada. :sick:

A ovaj turski kamp u Zenici može poslužit samo za obuku Hamasa i Fataha, a nikako za treniranje dječurlije. Ublehe da ti glavi implodira.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 03 maj 2018, 16:03

Od iduce sezone sam ce klubovi velike cetvorke biti sudionici svih sezona PL i onda netko kaze da je liga u 5 deka!?
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.