@kueljo, Kovač nije razina Zidana niti će to biti u dogledno vrijeme. Zidan ima veću karizmu, karijeru a bogami i znanje, prema onom što znam o njemu. On nije slučajno tu gdje jeste, to mnogi to ne vide niti žele da vide. Gledao sam razne seminare vrhunskih trenera i na skoro svakom sam sretao Zidana kako studira i bilježi. Nije trener zato što je Zidan, igrač kluba, vojnik kluba, već zato što zna. Jednostavno Real nije mogao naći boljeg trenera, nije teoretičar niti ima znanje kao, recimo, Bielsa ali je dovoljno karizmatičan i dovoljno pametan da od onakve ekipe stvori hemiju i da pronađe balans. Zidan nije zadrt tim pećinskim hardwork stavom (jer to danas pored ovolikih razmaženih igrača i nije nešto cijenjeno) već je dovoljno pametan da skonta gdje prava snaga tima, snaga je tamo u hemiji, odnosu, i individualnoj kreaciji, koju ne ubije drilom već joj da slobodu pa ista izvuče ekipu kad dođe do najtežeg. To se vidjelo i u ovom duelu, mi smo igrali a oni su davali golove kao i zadnjih koliko već duela (koje je Real imao u LP).
Šta vidim kod Kovača, vidim osobu za koju je klub veći milion puta i koja neće ni probati dodati svog ličnog trenerskog šmeka ukoliko je to drugačije od mišljenja uprave ili nekih drugih krugova bojeći se za svoj status (a Zidan je pokazao muda Peri odbijajući neke prijedloge oko transfera). Daće mu Gnabrija, on će reći dobro, prodat će Vidala on će reći ok, biću vojnik kluba, to navijači vole, a Uprava pogotovo i to je to. (Čekam njegov trenasfer da mu baš opipam puls)
Zbog ovog što ima Zidan je i dva puta LP prvak, zbog toga Anceloti ima tri, zbog toga ima Jupp to što ima i zbog toga Pep ima to što ima i Jozo isto tako. Tuhel, Nagelsman nisu treneri Bayerna i ne žele po svaku cijenu tamo, svakako to nije nešto čime se ponosiš u CV-u ali je to ono što imaju pobjednici, i koje će se kad tad pokazati, a to isto kod Kovača ne vidim. Jednostavno biznis prilika ispala, hoću tamo bez obzira na sve i eto ga (Ne krivim ga, to mu je posao karijere). MNOGO veći je uticaj na rezultate ekipe, mnogo veći plafon ima igra trenera koji ima jasan stav i drži se toga po svaku cijenu od onih koji preve pitu od vanago i koji samo sklapaju tim po naredbi glavešina. Ovo prvo je ono što ja uvijek želim da ima trener Bayerna.
Daj bože da me Kovač demantuje, daj bože, i to bi značilo da je klub uspio u čemu se svi nadamo.