FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

sekerbay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la sekerbay » 02 maj 2018, 22:39

Bundesliga je napisao/la:Ne valja ti komparacija
Valja. Napadač je napadač.

Ps.
Jeste I vidjeli penala za romu :urnebes:
Bitno da ono sinoć nije bio penal :rol:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2018, 22:41

sekerbay je napisao/la: Valja. Napadač je napadač.

Ps.
Jeste I vidjeli penala za romu :urnebes:
Bitno da ono sinoć nije bio penal :rol:
Ma znam šta misliš, ali Lewandowski bi trebao biti pravi napadač a daleko je od toga. Njima su barem kompenzovali jer im nisu svirali čist penal nakon igranja rukom Arnolda a nama nisu dali ništa.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2018, 22:43

Ovdje Lewu i Mullera ne spominjite više. Lewu sam branio ko niko a za šta? Karijerista i trpač Manjcova i Hanovera. Muller? Veće precijene ja ne viđeh u Bayernu. Samo nešto trče ko muha bez glave i zabija neke otpatke za koje mu drugi naprave šanse, a ništa pod bogom ne utiče tokom tekme, statičan, predvidljiva pasa, sporo, duel nikakav. Dok mu je Pep bio i pravio mu prostor bio je top a sad, Karlo i Jupp su mu otkrili sve mane. Bez sistema je ništa, nula, ne bi u Ingolstadtu bio prevaga. Pa Robben i Riberi su sa 40 godina su bolji igrači deset puta. Čekam ga šest, ma šta šest, deset godina da pokaže iskorak i nešto kad zagusti a on najgori uvijek.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2018, 22:50

sljivo je napisao/la:Čekam ga šest, ma šta šest, deset godina da pokaže iskorak i nešto kad zagusti a on najgori uvijek.

U zadnjim sekundama utakmice.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2018, 22:53

Ne znam jel me više boli ovaj dvomeč Mullera ili njegov promašen penal protiv Atletika, koliko sam očekivao od njega a on krc od ovce u ove dvije utakmice
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2018, 22:54

Neka, ne spominji ga, nek prođe ova godina LP-a, finale, i sve ostalo, kad zaboravim kakvu smo imali šansu pa ga se onda možda sjetim, kao i onog poljskog plaćenika.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2018, 22:57

Joj al je tebe pogodilo, njih dvojicu si životom branio ovdje a sad im yebeš mater :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2018, 23:00

I mene je pogodilo vala, odigraš dvomeč za nula i onda imaš obraza kriviti Rafinhu i Ulreicha.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 02 maj 2018, 23:02

I to što kažeš, ne mogu a da se ne složim.

Ovo drugo polufinale je smiješno, Bayo bi obje ekipe izbacio u prvoj utakmici

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2018, 23:06

Lewandowskog prodati tu nema dileme uzeti dobru cifru dok još mogu i odmah kupiti Wernera.
Dovesti lijevog beka koji će zakucati Alabu na klupu.
Riješiti se Rafinhe i Bernata i dovesti onog malog iz Leverkusena kao backup Kimmichu.
Ribery i Robben vrijeme za rastanak.
Dovesti desno krilo po mogućnosti top klasu ili ove zvijezde u nastajanju Thauvin,Baily,Malcom.
Boatenga na transfer listu i dovesti De Ligta iz Ajaxa.
Vidala se takođe moraju riješiti.
Thiago zasad pod upitnikom po meni nije zaslužio ostanak al' eto sve se nešto čeka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2018, 23:08

Pa jbt nakvi lamojebi Vidal, Rafinja i James, udaljeni 20 milja kilometara, daju najviše srca za klub. I kaže daj švabu, mentalitet, džaba ne može se to kupiti, i to nije vezano za naciju. Osta Urlajh samo ko popišan na terenu i niko da mu dođe, priđe i utješi, da, tek kad se dođe u fotelju kući, na tviter, da svi vide.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 02 maj 2018, 23:12

Meni je teško naći motivaciju da ispratim sve utakmice do kraja na TV-u nakon polufinala LP, a kamoli igračima da ih odigraju pa kasnije kao slave te trofeje koji gube smisao bez ovog jednog.

Ulreicha i Rafinhu ne treba kriviti, oni bi ionako sve dali za ovaj klub, što smo vidjeli Ulreichovim izjavama na društvenim mrežama. Ne bih ja tu nešto puno pametovao oko igre i tih razloga, sve ste već rekli, nisam imao snage da pišem. Meni je onako žao što se Bayernova reputacija srozala ovim još jednim polufinalom, nekako u javnosti je vladalo mnijenje da je Bayern najslabija ekipa, a ja znam da je obrnuto. Uz Tottenham smo jedini nadigrali Reala u obje utakmice. No kako god. Imamo Kimmicha koji će uzeti LP u dogledno vrijeme sa kapitenskom trakom na ruci.

Nerealno je očekivati da sljedeće sezone budemo sa Kovačem kandidati za titulu LP, možda može biti naš Zidane, ali veće su šanse da će biti naš novi Jurgen Klinsmann. Štaviše volio bih da izgubimo i Bundesligu sljedeće godine, da se nešto promijeni, ali bojim se da je titula BL naša sreća i kletva u isto vrijeme.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 maj 2018, 23:17

Ne moze se liga prvaka uzeti, niti igrati finale sa polovnim igracima. To moramo shvatiti. Uz to imas peh da te sudija ne nagradi za odlicnu igru i ne sudi ono sto treba da sudi.
Real ima luksuz da mu jedan Kovacic, jedan Bale sjede na klupi. Bayernov roster je smece, istrosen, ishaban povredama. Da se igra na 2*30minuta bili bi vjerovatno najbolja ekipa na svijetu.
Mozes nabrojati 4-5 igraca koji vrijede i oko kojih se treba i mora graditi ekipa. To su Kimmich, James, Tolliso, Coman. Ostali tu trebaju biti da uskoce po potrebi.

Bayern mora poraditi na tom dovodjenju igraca, mladih igraca, ukoliko ne namjeravaju placati po 100milki. BvB je Ousmane Dembelea dovela za svega 15miki, a mi se uzdamo u jednog Gnabrya, sramota na sta smo spali...
Stern des Südens

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 02 maj 2018, 23:32

Ne znam šta ste se nakačili na tog Gnabrya toliko, da nam je bogdom njega bilo umjesto Mullera. Momak je igrao fantastičnu polusezonu kod Nagelsmanna i itekako ima potencijala. Da ostaje Jupp trener ne bih se ja bojao za njega, ovako kod Kovača nema šta tražiti.
Zadnja izmjena: Bundesliga, dana/u 03 maj 2018, 01:30, ukupno mijenjano 1 put.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 maj 2018, 23:37

Cuj ne treba kriviti Rafinhu.
Pa to brazilsko smeće je direktno uticalo na ispadanje Bayerna.

Taj prevarant i luzer je otvorio vrata madridu, za finale.
Koliko nas je usporavao Martinez u prvoj utakmici, sinoc se najbolje vidjelo.
Toliso i Thiago prekucali, izdominirali.
Trebao je Bernat u prvoj poceti, ne bi bio gori od šibicara Rafinhe.
Mora da pusi kite Rumenom i Uliu cim ga drze u klubu.
Nema drugog objasnjenja.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 02 maj 2018, 23:44

@kueljo, Kovač nije razina Zidana niti će to biti u dogledno vrijeme. Zidan ima veću karizmu, karijeru a bogami i znanje, prema onom što znam o njemu. On nije slučajno tu gdje jeste, to mnogi to ne vide niti žele da vide. Gledao sam razne seminare vrhunskih trenera i na skoro svakom sam sretao Zidana kako studira i bilježi. Nije trener zato što je Zidan, igrač kluba, vojnik kluba, već zato što zna. Jednostavno Real nije mogao naći boljeg trenera, nije teoretičar niti ima znanje kao, recimo, Bielsa ali je dovoljno karizmatičan i dovoljno pametan da od onakve ekipe stvori hemiju i da pronađe balans. Zidan nije zadrt tim pećinskim hardwork stavom (jer to danas pored ovolikih razmaženih igrača i nije nešto cijenjeno) već je dovoljno pametan da skonta gdje prava snaga tima, snaga je tamo u hemiji, odnosu, i individualnoj kreaciji, koju ne ubije drilom već joj da slobodu pa ista izvuče ekipu kad dođe do najtežeg. To se vidjelo i u ovom duelu, mi smo igrali a oni su davali golove kao i zadnjih koliko već duela (koje je Real imao u LP).

Šta vidim kod Kovača, vidim osobu za koju je klub veći milion puta i koja neće ni probati dodati svog ličnog trenerskog šmeka ukoliko je to drugačije od mišljenja uprave ili nekih drugih krugova bojeći se za svoj status (a Zidan je pokazao muda Peri odbijajući neke prijedloge oko transfera). Daće mu Gnabrija, on će reći dobro, prodat će Vidala on će reći ok, biću vojnik kluba, to navijači vole, a Uprava pogotovo i to je to. (Čekam njegov trenasfer da mu baš opipam puls)

Zbog ovog što ima Zidan je i dva puta LP prvak, zbog toga Anceloti ima tri, zbog toga ima Jupp to što ima i zbog toga Pep ima to što ima i Jozo isto tako. Tuhel, Nagelsman nisu treneri Bayerna i ne žele po svaku cijenu tamo, svakako to nije nešto čime se ponosiš u CV-u ali je to ono što imaju pobjednici, i koje će se kad tad pokazati, a to isto kod Kovača ne vidim. Jednostavno biznis prilika ispala, hoću tamo bez obzira na sve i eto ga (Ne krivim ga, to mu je posao karijere). MNOGO veći je uticaj na rezultate ekipe, mnogo veći plafon ima igra trenera koji ima jasan stav i drži se toga po svaku cijenu od onih koji preve pitu od vanago i koji samo sklapaju tim po naredbi glavešina. Ovo prvo je ono što ja uvijek želim da ima trener Bayerna.

Daj bože da me Kovač demantuje, daj bože, i to bi značilo da je klub uspio u čemu se svi nadamo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 maj 2018, 23:46

Pitanje je koja će od zvijezda doći kod Kovača, mislim da samo sa ovim odabirom trenera fulali žestoko daj Bože da griješim.

Kažu Nagelsman nije dovoljno zreo za ekipu poput Bayerna al' eto neka je Kovač zreo kojeg Jupp sa pjetlićima demontira.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Barbarossa
Kontakt:

Post Postao/la Barbarossa » 02 maj 2018, 23:51

Igrat će se 3-5-2 pod Kovačom
Svugdje u svijetu droga stvara zavisnost , samo na Kosovu nezavisnost.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 02 maj 2018, 23:51

Do prije nekoliko se pricalo "moze jos Robbery". Vidimo da ne mogu.

Iskreno Lewandowski i Muller su velika razocarenja. Prvi, kao sto kolega @sljivo kaze, trpac nejaci. Isto sam ga branio ali covjek me razocarao uveliko. Kakva je glupa moja izjava sto ga proglasih top 3 napadacem... Muller s druge strane zivi na racun nekih zasluga koje su ostale u dalekoj proslosti. Takav covjek je jedan od najplacenijih igraca u klubu, zalosno. Igrac koji zivi na radu drugih fudbalera. Sad ocekujem velika pravdanja za Mullera koji evo dvije godine skoro nista znacajno uradio nije.

Alaba je jos gora prica. Bernat se tjera i pljuje na svaku gresku, a ovaj kvazi WC se konstantno "preskace". Biti malo bolji od Spanca nije nesto sto Bayernu treba. Alaba je odron, i to ne samo radi sinoc, vec radi cetiri godine nicega. Nije njega Pep unazadio. Mozda jeste malo sputao u razvoju, ali ne moze se covjek za ovo okriviti u potpunosti.

Robbery: dali su dosta, znamo sve o njima, ali dobili ste novac za svoj rad i vrijeme je da idete. Trenutno najveca kocnica kluba. Real se rijesi legendi i otvori mjesto novim licima, a nasi se cuvaju dok ne osijede. Nema zasluge i slicno, za sve su placeni i to cak u godinama kada nisu vise top.

Ekipa treba rekonstrukciju koju necemo uskoro docekati. Ova sezona je bila posljednji voz. Kao sto vidim, neke kolege takodjer pokazuju veliku dozu skepticizma glede trenera. Jos dodajmo da je nerealno ocekivati adekvatna ulaganja, ostajemo gdje jesmo. Cuditi se zasto Real osvaja je neosnovano. Zasto? Pa njima zakaze Asensio udje Bale, zakaze Modric udje Kovacic. James kod njih nije imao mjesta a nama je glavni igrac. Prave se greske u koracima duze vrijeme. Do 2015. klub je radio prave poteze, nakon toga krece lutanje.
Spamm

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 maj 2018, 23:54

Doveden je da bude pudlica glavesina.
Kazu doveden zbog discipline, a igraci i reprezentaciji orgijali uoci utakmica po hotelima.

Njegova propast na klupi Bayerna je izvjesna.
Sto se tice transfera, dobice ono sto drugi kazu, pa nek se snalazi.
Ionako ce otic, mnogo brze nego sto je zamislio.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.