FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

harry_90
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la harry_90 » 19 maj 2018, 22:00

Da li ce se neko sloziti sa mnom ili ne,ova sezona je katastrofalna,svi smo svjedoci velikih najava,na kraju nismo nista dobili,makar su opstanak osigurali,mada je i to u jednom trenutku dovelo u pitanje.. sta ce biti dalje to sami Bog zna,ovako vise ne ide,sto govori i posjeta na Tusnju,narodu je dotuzilo vise gledat borbu za opstanak svake sezone i da Krupa,GOSK i slicni njima nam ocitaju lekciju kako na svom terenu ,tako i na Tusnju !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 maj 2018, 22:02

Nisam nista ni ocekivao od sezone. Ne znam sta ste vi ocekivali? Mozes dobiti ovo, pa da se godisnje zaduzis par stotinja hiljada ili borbu za titulu ali da se zaduzis 2 miliona. Niko nece uzeti Slobodu sebi u ruke i onda bacati u nju pare kao sponzor. Imate rjesenje, pucajte? Pricate u smislu da se ljudi bore da nas vode, garantujem da niko od stranih investitora ne bi zelio Slobodu osim da dobro omasti brk i dobije vise nego sto ulozi. A od domacih svakako nece niko, ljudi im rade za 6 stoja, a mi se nadamo kao uzeti ce da bacaju pare u Slobodu. Promjena statuta dobro, opet te nece niko jer mu nista ne donosis osim bacanja para. Zamisli uzmes Slobodu i onda je na tebi sve 100%, prevelik teret za bilo koga, da bacas milion za milionom, a par hiljada ljudi te opet pljuje.
Ostajemo gradu da profucka milion godisnje plus milion za tribinu, dva miliona sfuckano godisnje i to je tragedija. U BIH je bilo niz nekih najava oko investitora, Celikovi Turci katastrofa, Tan onako uzeo klub i ne brine se za njega vec kaze "zbog naroda u BIH", Zrinjski politicka situacija, jedino mozda pokusati kao Zeljeznicar.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 19 maj 2018, 22:12, ukupno mijenjano 1 put.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 19 maj 2018, 22:09

$ ја " " за " & ".

slika

?!
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 19 maj 2018, 22:17

harry_90 je napisao/la:Da li ce se neko sloziti sa mnom ili ne,ova sezona je katastrofalna,svi smo svjedoci velikih najava,na kraju nismo nista dobili,makar su opstanak osigurali,mada je i to u jednom trenutku dovelo u pitanje.. sta ce biti dalje to sami Bog zna,ovako vise ne ide,sto govori i posjeta na Tusnju,narodu je dotuzilo vise gledat borbu za opstanak svake sezone i da Krupa,GOSK i slicni njima nam ocitaju lekciju kako na svom terenu ,tako i na Tusnju !
Kad za par godina se katapultira knjiga "KAKO SKRŠITI PAR MILIONA MARAKA I JEDVA OSTATI U NAJJADNIJOJ LIGI SVIJETA" :urnebes: :rol: :urnebes:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 20 maj 2018, 00:03

staragarda je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Da li ce se neko sloziti sa mnom ili ne,ova sezona je katastrofalna,svi smo svjedoci velikih najava,na kraju nismo nista dobili,makar su opstanak osigurali,mada je i to u jednom trenutku dovelo u pitanje.. sta ce biti dalje to sami Bog zna,ovako vise ne ide,sto govori i posjeta na Tusnju,narodu je dotuzilo vise gledat borbu za opstanak svake sezone i da Krupa,GOSK i slicni njima nam ocitaju lekciju kako na svom terenu ,tako i na Tusnju !
Kad za par godina se katapultira knjiga "KAKO SKRŠITI PAR MILIONA MARAKA I JEDVA OSTATI U NAJJADNIJOJ LIGI SVIJETA" :urnebes: :rol: :urnebes:
Kniga se zove kako vracati tudje dugove i pored smrtne presude ostati ziv ?!?!
Malo si se zanjeo u racunici.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 20 maj 2018, 00:13

Hitman22 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:
Kniga se zove kako vracati tudje dugove i pored smrtne presude ostati ziv ?!?!
Malo si se zanjeo u racunici.
Daj mi reci al iskreno svoje mišljenje o sezoni

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 20 maj 2018, 00:41

Najiskrenije jedna od najlošijih sezona. Bruka nad brukama. Igrači Slobode su u prošlosti igrali za kikiriki i piliće ali su igrali koliko su znali i nakon poraza se zacrvenili. Ovi nit imaju karakter nit obraz nit m.uda. Sto prije ovo zaboraviti i nadat se boljem.
Ne znam šta je potrošeno nadam se da je barem nešto para ostalo da se dovede koji karakter sad u prelaznom
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 20 maj 2018, 00:43

tuzlak1987 je napisao/la:Nisam nista ni ocekivao od sezone. Ne znam sta ste vi ocekivali? Mozes dobiti ovo, pa da se godisnje zaduzis par stotinja hiljada ili borbu za titulu ali da se zaduzis 2 miliona. Niko nece uzeti Slobodu sebi u ruke i onda bacati u nju pare kao sponzor. Imate rjesenje, pucajte? Pricate u smislu da se ljudi bore da nas vode, garantujem da niko od stranih investitora ne bi zelio Slobodu osim da dobro omasti brk i dobije vise nego sto ulozi. A od domacih svakako nece niko, ljudi im rade za 6 stoja, a mi se nadamo kao uzeti ce da bacaju pare u Slobodu. Promjena statuta dobro, opet te nece niko jer mu nista ne donosis osim bacanja para. Zamisli uzmes Slobodu i onda je na tebi sve 100%, prevelik teret za bilo koga, da bacas milion za milionom, a par hiljada ljudi te opet pljuje.
Ostajemo gradu da profucka milion godisnje plus milion za tribinu, dva miliona sfuckano godisnje i to je tragedija. U BIH je bilo niz nekih najava oko investitora, Celikovi Turci katastrofa, Tan onako uzeo klub i ne brine se za njega vec kaze "zbog naroda u BIH", Zrinjski politicka situacija, jedino mozda pokusati kao Zeljeznicar.
Cuj pucajte....
Ovdje se romani rjesenja pisali.......I to bez investitora. ..samo da se uredi klub....I to je sve...
Tebi bgm nije dobro....
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 20 maj 2018, 01:04

Brcanskamalta je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Nisam nista ni ocekivao od sezone. Ne znam sta ste vi ocekivali? Mozes dobiti ovo, pa da se godisnje zaduzis par stotinja hiljada ili borbu za titulu ali da se zaduzis 2 miliona. Niko nece uzeti Slobodu sebi u ruke i onda bacati u nju pare kao sponzor. Imate rjesenje, pucajte? Pricate u smislu da se ljudi bore da nas vode, garantujem da niko od stranih investitora ne bi zelio Slobodu osim da dobro omasti brk i dobije vise nego sto ulozi. A od domacih svakako nece niko, ljudi im rade za 6 stoja, a mi se nadamo kao uzeti ce da bacaju pare u Slobodu. Promjena statuta dobro, opet te nece niko jer mu nista ne donosis osim bacanja para. Zamisli uzmes Slobodu i onda je na tebi sve 100%, prevelik teret za bilo koga, da bacas milion za milionom, a par hiljada ljudi te opet pljuje.
Cuj pucajte....
Ovdje se romani rjesenja pisali.......I to bez investitora. ..samo da se uredi klub....I to je sve...
Tebi bgm nije dobro....
:urnebes: :tokralju:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 maj 2018, 01:18

Brcanskamalta je napisao/la:
Cuj pucajte....
Tebi bgm nije dobro....
Mislim da promjenom statuta ne bi dobili puno. Mi ovdje u Tuzli nemamo osobe koja bi za zajednicu samo tako bacala novac, svako hoce da zaradi. Svako ko ostavi marku nazad izvuce najmanje marku plus kamate. Stadion ne pustaju u raspravu, da bude nesto sto bi privuklo investitora. Sa druge strane politika je qrva, ako neko hoce samoinicijativno da preuzme to sebi onda mu se zavrne pipa od grada, odmah gubis tu novac. Treba prvo zabraniti pozajmice, pa onda sacekati zakon o sportu pa vidjeti kakve su opcije. Od ove dvije opcije koje su se predlagale nije dobra niti jedna, prva da neko ubacuje novac, a znas da nece kao sponzor. Druga da grad baca pare, a neko to bezveze sfucka. Kad klub nije neciji onda nema sanse da ga uredis. A ko ce preuzeti? Pa nece niko ako ne dobija nista, a mi ne nudimo nista (stadion nece dati).
Nadji eto osobu u gradu koja ce da napravi rez, da smije? Nece niko se hvatati tog posla, da zarati sa nizom ljudi. OP, ljudi koji uzmu, a nista ne daju, bez pravih zaposlenih. Tu je vjerovatno svaki predsjednik primjetio da nema sanse pa se ostavio toga. Ja mislim da nema niko petlju tu da se prihvati takvog zadatka. Otjerati ovog, otjerati onog, ugasiti fantomski OP.. to je masinerija vec kao i u svakom poslu u BIH i ne smije niko pokrenuti tu lavinu.

1. cekali reprogram, izganjao TZ covjek zakon, reprogram ide
2. zabraniti pozajmice - sprjecavas nova dugovanja
3. dovoditi igrace u skladu sa mogucnostima u okviru zacrtanog budzeta
4. kao reprogram gurati zakon o sportu, kada bude razmotriti opcije i raskusurati se

A kod nas u glavama "sto nas svako dobija", pa to treba biti zadnje na listi prioriteta. To je ono sto se najvise vidi ali je najnebitnije za klub pored ostalog TRENUTNO. Sredi ostalo i imati ces lagodniju situaciju da ganjas rezultat. I Senad je pao na pricu o rezultatu. Dovode neke skupe igrace sa kojima su mislili da mogu vise. A mogla se lagano skuckati ekipa za opstanak vec takva okolina. Svi pricaju o rezultatima, da mu pricaju svi o dugovima bilo bi bolje sada. Imali bi isti rezultat u ligi, a manje duga.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 20 maj 2018, 02:22

Sine,ako cem ostati gradski klub,bez privatizacije,mi prvo moramo urediti klubski statut,zbog samg kluba ne investitora...jer ne zna se ko pije ko placa......ti imas statut po kojem se ti kao navijac nemzes uclaniti u svoj klub......imas nejasan izbor skupstine,ko na pijaci,more ramo daj ramu sa hametove znam ga ja,posten....
funkcije i obaveze predsjednika UO nisu definisane,a tu prije svega mislim na izdvajanja za klub......koliko predsjednik mora godisnje ubezbijediti BESPOVRATNIH sretstava,znaci bez zajma.....koliko svaki clan UO.......koliko godisnje svaki clan skupstine..........BESPOVRATNO.....pa da je marka...
A sve to moramo zbog okvirnog budzeta kluba......jer mi budzeta nemamo.....Kako nemas,ponudi covjeku 15 posto od svakog transfera,ponudi mu 10 posto od evrope,ponudi mu 2 posto od prodatih ulaznica,5 posto od svih sponzorskih ugovora koje obezbijedi.........ma sve se moze kada se hoce,i ima volje,i sluha......nacice se neko da uzme klub i bude predsjednik......Ovako obezbijede 50 000,a pisu pozajmice 300 000.....ko to kontrolise,de ba nismo dijeca........
i ima jos more stvari,i sve to moras srediti,urediti,da se zna od a do z da bi ti mogao trositi koliko imas,ne zaduzivati se,planirati..........znas.......
Ali opet kazem,pisalo se o tome ovdje eseji,i zaista nemam volje,ni snage po hiljaditi put objasnjavati neke stvari..........
Najosnovnije transparentnost,mjesecni finansijski izvjestaj,koliko uslo para,koliko izaslo,i zasto...kome kada........
bez toga.........ostacemo i bicemo mali klub koji prezivljava......umire svake godine......a ne dao bog jednom kada Sloboda izdahne,ostaje nam samo kukati kao za ditu...........i uzdisati
Zadnja izmjena: Brcanskamalta, dana/u 20 maj 2018, 02:25, ukupno mijenjano 1 put.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 20 maj 2018, 02:24

Hitman22 je napisao/la:Najiskrenije jedna od najlošijih sezona. Bruka nad brukama. Igrači Slobode su u prošlosti igrali za kikiriki i piliće ali su igrali koliko su znali i nakon poraza se zacrvenili. Ovi nit imaju karakter nit obraz nit m.uda. Sto prije ovo zaboraviti i nadat se boljem.
Ne znam šta je potrošeno nadam se da je barem nešto para ostalo da se dovede koji karakter sad u prelaznom
Posteno

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 20 maj 2018, 11:02

Odlicno! Bitno je da smo protiv Zeljescara odigrali najboljih 30 minuta, a ljudi nas silovali. :lol: :lol:
A' iduce godine titula, iz Evropske unije stize milionce. kuknjava kuknjava kuknjava :lol: :lol: :lol:
Najjaci Upravni Odbor pisati sve velikim slovima. Strahovito su jaki. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
A' tek advokatski tim, yebace nanu naninu i FIFI, UEFI, Sindikalcima, a tek ce biti silovanja i zlostavljanja nad NS BiH i odbjeglim igracima. :lol: :lol: :lol:
Fukare ce sigurno dostici brojku na trebinama vecu od 32 komada. :rol:
A mi sa zapada necemo imati usmjeren pogled prema terenu nego prema lozi i to svecanoj u kojoj nam sjedi predcednik i to u svecanom odjelu i klicati mu Senade svi su babuke, a ti BABO nad BABAMA. :rol: :rol: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 20 maj 2018, 13:30

Dokle se doslo sa statutom kluba,evo cekamo 5 mjeseci niko ni slova haman nije napisao ??

Sta je sa tuzbama protiv saveza,sindikata,igraca,jel nasao advokat vremena da to napise ?

Ko ce preuzeti odgovornost za katastrofalne rezultate kluba,gdje je LZP,top 4,jel nam najveci uspjeh ove sezone sto se tice terena pobjeda protiv Zelje na debiju Petrovica i sto smo unakazili Viteza ?

Usuti se i prica vezana za ugovor Krpica,zbog cega nas Ordaga i Subic tuze,nije im valjda NJUO ostao duzan ,hvalili su se kako se upravo oni dogovorili ostanak ova dva igraca nakon odlaska Husica ?

I kakvi su planovi za sljedecu sezonu,jel ostaje obecana titula za 100 godina kluba,nadam se da necu vise gledat znalce poput Tandira,Kalezica,Zilkica,Mijica,Vajcera.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Mexico
Kontakt:

Post Postao/la Mexico » 20 maj 2018, 14:17

Probisvjet je napisao/la:Odlicno! Bitno je da smo protiv Zeljescara odigrali najboljih 30 minuta, a ljudi nas silovali. :lol: :lol:
A' iduce godine titula, iz Evropske unije stize milionce. kuknjava kuknjava kuknjava :lol: :lol: :lol:
Najjaci Upravni Odbor pisati sve velikim slovima. Strahovito su jaki. :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
A' tek advokatski tim, yebace nanu naninu i FIFI, UEFI, Sindikalcima, a tek ce biti silovanja i zlostavljanja nad NS BiH i odbjeglim igracima. :lol: :lol: :lol:
Fukare ce sigurno dostici brojku na trebinama vecu od 32 komada. :rol:
A mi sa zapada necemo imati usmjeren pogled prema terenu nego prema lozi i to svecanoj u kojoj nam sjedi predcednik i to u svecanom odjelu i klicati mu Senade svi su babuke, a ti BABO nad BABAMA. :rol: :rol: :rol:
Sjedi ti stavi ruke u dzepove i cekaj da ti neko spasi Slobodu
DOĐEM
SKOČIM
ZABIJEM

NUSMIR FAJIĆ <3

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 20 maj 2018, 16:25

Sezona gotova, lojalna je vecina ovdje bila u interesu kluba. Eh sad odmah moramo znati kad je skupstina da cujemo izvjestaje i biranje novog predsjednika jer je Senad dao neopozivu ostavku prije 100 dana.
Ako se predomislio mora dati plan i program sta i kako te s kim i s cim?!! Ako pak Kemal ne odrzi skupstinu i pravi se da je sve ok, onda trazimo opoziv skupstine.
Ostali smo u ligi dogodine necemo ako se pravimo da je ok.
Ispala su dva losa kluba ali ulaze dva vrlo jaka kluba u PL i nama je opet patnja ako ne insistiramo na boljem
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 maj 2018, 16:27

Vi ovdje pricate kao o jednoj o najneuspjesnijih sezona, a mi ustvari i nemamo uspjesne sezone osim one jedne godine s Azmirom i jedne sa Sakibom, to je to. Finala kupa ne brojim, i sad smo igrali polufinale, uceraj im kad nikakvog hajra od toga, samo povecava agoniju ovog kluba.

Vidicemo u naredna 2 mjeseca sta ce biti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 maj 2018, 16:32

ja sam zadovoljan sezonom, bravo UO, Senco, Celo i ostali, mozda je moglo malo bolje, al nista strasno

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 20 maj 2018, 16:44

Chinaglia je napisao/la:ja sam zadovoljan sezonom, bravo UO, Senco, Celo i ostali, mozda je moglo malo bolje, al nista strasno
Bezz pričaš , sezona za zaborav, preskupa ekipa ništa se nije napravilo čak zadnja dva kola bruka teška.
Ako će nas naredne sezone Sloga i Etno selo yebavat a mi trošiti miliona onda je katastrofa.
Još da napomenem da nakon juniora sad Maksimovica Omerovica i Hodzica oba nemamo tri generacije ni jednog igrača da pristiže da je dobar. Dakle OP ništa proizvodnja ništa.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 maj 2018, 18:55

http://sp ortske.ba/piric-se-uz-ovacije-s-tribina-oprostio-od-dresa-zrinjskog/

Gledaj ovog Buffona sto je ostetio klub :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.