plavousrcu je napisao/la:irfo je napisao/la:Iako sam jedan od najzescih Adzemovih kriticara mislim da treba ostati na klupi (sad kad je jasno da Amar nece biti trener).
Ipak kad te postave dan prije pocetka prvenstva a ti do kraja zavrsis drugi, osvojis kup, mlatnes triput malezijsku kuravu i afirmises par mladih igraca sigurno je da zasluzujes jos jednu sansu, ako se moglo povjerenje dati Slavi poslije zavrsetka prosle godine, sramota bi bilo sada otpustiti Adzema.
Specificna situacija. Skije se Adzemu spremaju, a uvjeravamo se da je sezona dobra. Jedno s drugim ne ide nikako. Ako su vec odlucili skloniti Adzema onda nam treba bolji i treba objasniti zasto sklanjamo Adzema. Ako je zbog neosvojene titule onda sezona nije bila dobra. I dalje mislim da je Adzem iako nije za prvog tima kriv koliko i Uprava i da titulu necemo osvojiti dok nam neznalice i manipulatori vode klub.
Ako nema šanse da Amar dođe na klupu, onda nema svrhe mijenjati Adžema, sasvim je nebitno. Svakako znamo šta će biti naredne sezone. Ukratko, vjerovatno ćemo imati neki bljesak, neku seriju koja će nam dati nadu kao dvije posljednje sezone, onda idu egzibicije i vratolomije, uz nikad jači Zrinjski, i to je to.
Volio bih da se bar dio klupske politike promijeni, i da gledamo našu djecu kao što smo gledali u prvom dijelu sezone. Volio bih da Modić, Šabanadžović, Osmanković, Velić i Hajdarević imaju zagarantovano mjesto u prvoj postavi bar 70% utakmica. Bila bi to fina ekipa uz Ramovića, Zakarića, Graovca i Ubiparipa. Mislim da Evropu ne možemo ispušiti, čak štaviše, mislim da nam je drugo mjesto poprilično sigurno jer smo za nijansu bolji od Širokog i Sarajeva.
Sad odigrati Evropu, nadati se nekoj sreći u žrijebu i proći prvo pretkolo, onda junački ispasti u drugom i idemo dalje.